Öppen Ridå

Alla inlägg den 22 januari 2015

Av Malin wiper - 22 januari 2015 14:15

  

Det känns i luften att det är invigning av Swedbank i höghuset i morgon 10.00 Det arbetas in i det sista för att få till allt. Uttagsautomaten sitter till vänster om denna ingång. Det har blivit så mycket intressantare och lättare sen Vaggerydstorget kom till. Där kan man se vad som händer och det sjuder av liv i deras lokaler. Det är lätt att hitta allt på deras hemsida och man kan få sig mycket till livs såsom reportage, krönikor, evenemang, anslagstavla, bloggar mm.

  

Här ser man utbyggnaden av ingången till banken.


 


Alla baracker är nu borta men det är avskärmat med staket tills vidare. ICA huset ser så litet ut motför höghuset så det haltar lite.


  

Nu arbetas det för fullt med nästa hus som kommer att bli i 3 våningar och inhysa både Coop Konsum och Apoteket.  

 

    

 

I går när vi var till IKEA så tog vi också en tur till Röda Korsets Second hand och där träffade vi Gunnel som är en glad och spirituell kvinna som vi träffade för några år sedan där och sen har vi kontakt på facebook. 

 


Jag blir så förvånad varje gång jag går runt på IKEA för dom spelar musik som man inte väntar sig på ett möbelvaruhus så jag ger dom en eloge för detta. Denna gång hördes ur högtalarna den ständigt aktuella "Blowing in The Wind" med Bob Dylan.  Förra gången spelades Almaz med Randy Crawford och många andra bra låtar.  

 

 

      


  

Här ser ni mig i ett par av glasögonen jag bar på 1990-talet. Jag hade då möjlighet att ha flera att byta med. På denna bild sitter jag i vårt kök på Tegnervägen i Katrineholm och vi arbetade på SKF som NC, CNC-Operatörer på självstyrande grupper. Vår lägenhet var mysig och på andra våningen. Ute på gården kunde man sitta på sommaren för där var utsatta utemöbler. Tyvärr så fanns det mögel i badrummet och bostadsbolaget försökte få bukt med detta men misslyckades och jag som har arbetat i mögelhus 5 år på 1980-talet blev väldigt påverkad så vi kunde inte bo kvar. Vi lärde känna en kvinna i samma hus som då var över 80- år gammal och hette Victoria, hon var änka sen några år. Hon var inbiten socialdemokrat och hon och hennes man var aktiva i partiet och hon berättade jättemycket om gamla tider. Vi drack kaffe tillsammans lite då och då men sen dog hon innan vi hann flytta därifrån och vi tänker på henne emellanåt så hon finns kvar i våra minnen. Hon hade nån slags styrka och kraft i sig och hade fått kämpa mycket i sitt liv och hade ett jättebra minne för allt som hänt.  

 

 

 

 

#Glasögon #Tegnervägen #Katrineholm #Självstyrande #IKEA #Bob

Av Malin wiper - 22 januari 2015 09:45

  

Hej kära ni! Så här såg det ut i går och i dag är det ännu mer snö och det fortsätter att snöa. Jag var vaken rätt sent i går och hörde plogbilen köra här utanför. Det är vindstilla och magiskt vackert just nu när snön faller sakta till marken. Ljuset påverkar mig själv väldigt positivt och jag blir piggare. Nu behövs ingen ljusterapilampa...  . I dag skall vi inte åka ut nånstans utan bara fixa med sånt som måste göras. Jag tar nog en promenad också i vinterlandskapet. Min man har nu börjat promenera till arbetet och har så gjort i flera dagar. Det är ju bara 15-20 minuters promenad. Han har visserligen ont i sitt knä som han väntar på att få behandlat. 

 

 

Héidi Frieds bok "Skärvor av ett liv" 

 

Just nu kollar jag på godmorgon programmet i tv 1 och blir rörd när jag hör en kvinna berätta som överlevde koncentrationsläger. Hon heter Héidi fried jag har sett henne förut på tv. Héidi Fried föddes 1924 så hon är ett år yngre än min mamma. Hon föddes i Rumänien och är en svensk författare och psykolog som är aktiv fortfarande. Hon överlevde Auschwitz och Bergen-Belsen och kom till Sverige i juli 1945 med båten M/S Rönnskär. Héidi Fried har tilldelats medaljen Illis Quorum, tilldelats utmärkelsen Årets Europé 1997 och fått Natur & Kulturpris år 1998. Klicka här för att se och läsa lite mer om henne. Hon har vigt sitt liv åt att sprida kunskap om det som hände under andra världskriget, för att det inte skall glömmas eller upprepas. Det är en orolig tid just nu och man börjar fundera på sånt. Synd att ondskan sprider sig som en löpeld och politiker tar inte nåt på allvar utan är så otroligt aningslösa, det är som om dom har skygglappar på sig istället för att göra nåt åt saker så inte historien upprepar sig. 


   

 

#Héidi #Snö #Ljusterapi

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2015 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards