Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 10 maj 2015

Sandens Konditori och en vacker park på Torpa...

Av Malin wiper - 10 maj 2015 09:15

   

För ett tag sen när vi var inne i Jönköping och åkte omkring så gick vi in på Sandens Konditori för att fika. det ligger i ett jättefint gammalt hus och fiket är anrikt. 

 

Klicka här för att se vad jag skrev sist vi var till Sandéns. Klicka här för att se hur fint det såg ut 1 maj 2013  


  

Förhoppningsvis har jag en ny mer avancerad kamera till hösten och då skall jag gå och lära mig ljussättning för nu börjar jag bli så kräsen så  jag är inte nöjd med bilder jag tar, man utvecklas och vill gå vidare. Jag älskar att fota bakverk men det är inte lätt när dom står innanför glas så när jag har en ny kamera skall jag försöka få tillgång till att fota utanför disk.


  

Detta är Polynéer men min mamma kallade dom för korsbakelser och jag har för mig att hon bakade såna ibland men då var dom lite mer i formen av mazariner om jag inte minns fel.


  

Dom har alltid pyntat i fönstren 

 

      

Det är så kul när man får se lite gammalt caféporslin.                          

     

  

En geléig tårta toppad med frukt så det kan ju inte vara en enda kalori...   som min man brukar säga   


     

Ofta när vi varit till Sandéns så har jag undrat vad som döljer sig på andra sidan gatan. Vi promenerade dit och såg en fantastiskt vacker gammal park som har fått vara kvar trots tidens förändringar. En bit framför denna park låg även en lekpark i gammal modell med sand istället för asfalt och stel miljö.                  



  

Min man tyckte det var för lite bänkar i parken för dom stod långt ifrån varandra mellan dom välskötta häckarna. Det är ju inte så många som sitter på bänkarna ändå som förr.              


     

På ena sidan bakom parken ligger jättefina gamla hus. Här ser man gammalt som möter lite nyare men ändå inte helt nytt. Den av er läsare som först ser nåt bekant i denna bild vinner ett hemligt pris...  skriv då en kommentar

 

    

Man ser även detta fantastiska hus som är en dröm i arkitektur           


     

I går var jag inte utanför dörren men i dag skall vi på musikcafé hos Malmborgs Konditori i Jönköping. Det brukar vara mysigt och musiken bra. Klicka här för att se vilket band som spelar och vilken tid det börjar.

 

 

Jag har klantat mig igen vad gäller ländryggen och suttit för mycket och länge vid datorn så jag har fått besvär igen. Nu blir jag tvungen att begränsa mitt datoranvändande och sitta korta stunder, det kan bli kroniskt med ländryggen annars. Har fått ta värktablett och står nu vid barbordet och skriver detta. Värst är att sitta i bilen så vi får se om vi kommer iväg till Malmborgs. I går var det soligt och somrigt men i dag ser jag att det regnat i natt, gissar på att det blir regn igen för det är fuktigt och tryckande i luften. Hoppas ni får en skön och behaglig söndag. 



#Sandens #Torpa #Park #Arkitektur #Ländryggen

 
 
Ingen bild

Kerstin

10 maj 2015 09:47

Sköt om dig

Kram Kerstin

Malin wiper

10 maj 2015 10:30

Tack snälla du

Ha en fin dag
kram
Malin

 
Anna-Karin

Anna-Karin

10 maj 2015 10:06

Världen är liten, här har du fotograferat och besökt min mammas kvarter. Du har till och med fått in hennes lägenhet i din bild.

Från min mammas lägenhet var det utsikt mot det vackra huset där Sandéns konditori finns. Där köpte jag många gånger goda kakor och sen gick jag hem med dem till mamma och så fikade vi tillsammans. Så många vackra minnen jag har från alla de åren på Torpa. Jag bodde också själv på Torpa i tre år när jag flyttade till Jönköping första gången som 19-åring.

I den vackra parken satt jag och mamma många gånger och pratade med varandra om allt mellan himmel och jord. Där är en fontän sommartid och ljuvliga rosor. Och så vackra husen är runt omkring.

Onda ryggar är inget kul. Jag har själv mer ont än vanligt just nu. Försöker ta hand om mig. För i övermorgon ska min man opereras och sedan blir han sjukskriven en kortare tid. Så då blir det mer för mig att bära och fixa än vanligt.

Krya på dig!

Kram/Anna-Karin

http://wwwmaskroskvinnan.blogspot.com

Malin wiper

10 maj 2015 11:04

Jag fick gåshud när jag läste din kommentar. Tänk att jag prickade in detta och att du har så många minnen därifrån. Sen att din mamma bott där också. Jag tyckte bara att det är så fint i detta område och kommer att åka dit en varm sommardag och sitta på en bänk och njuta. Vilka härliga minnen du har därifrån. Vilken bild är det som man ser din mammas lägenhet från?. Tråkigt att du också har besvär med ryggen. Jag står och svarar på denna kommentar och min man skall åka ut och köpa Alvedon för det hjälper inte bara med Iprem.

Hoppas det går bra för din man och att han tillfrisknar snabbt.

Ha en skön dag och krya på dig själv också

kramar

 
Aurora

Aurora

10 maj 2015 17:04

Idas park framför Idas skola. Lite info. hittar du här http://www.jonkoping.se/upplevagora/kultur/jonkopingshistoria/gatunamnenshistoria/idaspark.4.14be7193136a0d804b77e3.html
Gud vad fikasugen jag blev. Sonen bor ett stenkast från Sandéns och visst har de goda bakverk. Kram

http://aurorasliv.blogspot.se

Malin wiper

11 maj 2015 08:14

Vad kul att du också känner igen detta område och tack för dina länkar. Vad kul att din son bor i kvarteret, då har han centralt och nära till allt


Ha en fin dag
kramar

 
Ingen bild

Rebecka

11 maj 2015 07:34

Hej Malin :) Jag ser en blå bil som ser ut som eran :) Eller är det möjligtvis din och du har redigerat den blå?! Hoppas du får en solig dag! Kram Rebecka

Malin wiper

11 maj 2015 08:18

Du har prickat helt rätt Rebecka. Det är samma märke men en annan färg. Grattis till att du kom på detta

Du har ett pris att vänta, så jag kommer ner till dig med detta nån dag

Ha en fin början på veckan
kram

 
Ingen bild

SmålandsJenny

11 maj 2015 08:03

Den blåa versionen av eran bil ;).

E det från det besöket din head är? Ser ut som idas skola iallafall.

Malin wiper

11 maj 2015 08:20

Helt rätt SmålandsJenny, den är av samma märke som våran men annan färg. Du kom in med svar bara en stund efter Rebecka så hon vann. Headern är från vårt besök på Torpa, och min man sitter på en bänk i röd jacka ;)

Nu förstår jag att skolan heter Ida ;) jag som trodde att en Ida gick i den skolan ;)

Kul att du svarade på min fråga också.

Ha en fin början på veckan
Vänlig hälsning
Malin

 
Anna-Karin

Anna-Karin

11 maj 2015 10:35

Hej igen, Malin! Det är på den översta bilden som jag kan se huset min mamma bodde i. Det gultonade huset som syns nere i kanten till höger.

Om du besöker parken senare i sommar, så kan jag tipsa om att bakom skolan (den ljusblå lite ovanliga trevåningsbyggnaden som syns bakom parken på bilden) finns en underbar park att promenera i. Den kallas Friaredalen. Där finns en damm där man kan mata änder. Vackra träd. Fina promenadvägar. En härlig lekpark där jag brukade vara med mina barn och leka ibland och ha picknick. En liten oas här i Jönköping. :) Inte så långt härifrån, fem minuters promenad, finns ju också Västra Torget där man bl a kan handla vackra billiga blommor på lördagar.

Nu har jag promenerat runt kvarteret för min onda rygg. Det handlar om att växla mellan att vila och röra på sig, som du ju säkert vet. Bättre med flera korta promenader än en lång, har jag fått lära mig.

Kram och krya på dig! /Anna-Karin

http://wwwmaskroskvinnan.blogspot.com

Malin wiper

11 maj 2015 13:04

OK! då vet jag. Tack för tipset om parken nedanför det snygga blågröna huset. Dit åker vi nästa gång för jag älskar parker. Det kan hända att vi varit dit redan eller om jag blandar ihop den med en annan park, det återstår att se

Vilka härliga minnen att du varit dit med barnen och även haft förtäring med. Skall kolla blomsterbutiken också. Jag har också promenerat runt precis som du, och nyss låg jag och vilade med högt under benen. Som du säger så måste man ändra ställning och göra olika saker för att det skall ebba ut. Promenaden blev lite för lång för mig så jag fick sätta mig på bänkar emellanåt.

Krya på dig du också
Varm kram

Malin

 
Inger Rozén

Inger Rozén

24 maj 2015 14:04

HejMen oj,har du ryggbesvär!Så tråkigt och bättra på sig.Vet jag hur det blir,min mamma hade sådant skit.Men snäll och duktig man har du.Kramar till er,Inger

http://chintohs.blogspot.se

Malin wiper

24 maj 2015 17:58

Mr T här

Malin har det verkligen besvärligt nu. Tråkigt att din mamma hade detsamma.

Tack för dom snälla orden ;)

Ha det bra

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Torsdag 28 mars 08:45

    I tisdags tog vi en promenad nere i Öster Mälarstrand, Notudden. Här satt vi oss ner på dom nya bänkarna framför småbåtshamnen. Sen gick vi omkring och kollade runt lite på dom båtar som fanns där, än om inte så många än     Här sitte...

Av Malin wiper - Onsdag 27 mars 08:30

  I mångdags innan vi hämtade min son i Enköping så dukade jag klart så allt var färdigt till lunchen hos oss. Min son har blivit vegetarian så vi tillagade morotsbiffar som vi gjort några gånger förut. Klicka här för att få receptet på morotsbif...

Av Malin wiper - Måndag 25 mars 07:15

    Här kommer lite fler bilder från promenader, och som ni vet så gillar jag pelare. Här ett pampigt hus i centrala Västerås     Lite fler pelare jag stött på och jag tycker såna tillför mycket i stadsbilden     En lite annorlunda...

Av Malin wiper - Söndag 24 mars 09:00

    Detta är en Alfa Romeo Spider från 1972. Den såg jag på en av våra promenader och den var så läcker. Nu börjar det snart dyka upp lite mer veteranbilar och det känns kul                                                                 ...

Av Malin wiper - Lördag 23 mars 10:30

      Vi skall sälja våra två gula fotöljer av märket Swedese Nova. Vi har ingen plats för dom i  denna lägenhet för vi har tagit sovrummet till vardagsrum där vi även har våra datorplatser. Därför köpte vi denna stol Mellby på Jysk för ett tag s...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards