Öppen Ridå

Alla inlägg den 25 maj 2024

Av Malin wiper - Lördag 25 maj 08:00



 

Jag är både ledsen och less nu efter 2 år med 4 ögonoperationer. Nu har jag haft det så bra sen sista operationerna som var för grå starr. Jag har bra glasögon och kan till och med se utan glasögon men det blir ett litet snäpp bättre med glasögon. Jag trodde att nu var allt bra och jag skulle få vila från operationer och massor av undersökningar.

 

                                  

Lånat bild från Memira

 

För en vecka sen så fick jag besvär med huvudvärk som kändes lite som migrän och ögonen stämde inte riktigt med varandra. Jag höll för det högra ögat för att se hur jag såg med vänster öga och det var lika bra som efter operationerna. Sen höll jag för vänster öga och då såg jag bara halva bokstäverna och sen försvann dom men kom lite tillbaka och försvann igen. Texten blev även lite vågig och solkig. Jag trodde först att det kanske var efterstarr som man kan få men då tar dom bort det snabbt med laser. Till slut skrev jag till Optalmica ögonklinik där jag gjorde mina sista två operationer. Fick en tid i går 08.45

 

                                      

 

Då var det bara att gå igenom alla undersökningar igen och dom kom fram till att jag hade fått ett hål på gula fläcken. Jag har redan opererat mitt vänstra öga för gula fläcken men då var det inget hål utan efter en glaskroppsavlossning så hade gula fläcken fått fel form. Så det blev en operation som blev väldigt lyckad.

 

Så här står det på nätet ang hål i gula fläcken:

 

Behandling: Hur vi behandlar ett membran på gula fläcken beror på hur påverkad synen är. Om du har fått nedsatt syn och det påverkar ditt dagliga liv kan vi operera bort den skrynkliga hinna som bildats ovanpå gula fläcken. I de fall synen påverkas måttligt behöver du ingen operation. Detta drabbar mest kvinnor som är mellan 60-75 år. Det drabbar bara en på 1000 personer.

 

                                      

 

För mig påverkar det synen på det ögat så läkaren skickade en remiss till Örebro sjukhus där dom utför såna operationer. Klicka här för att läsa om en sån operation. Då är man igång igen med fler operationer och jag som hade planer för denna sommar eftersom allt gick i stöpet förra sommaren på grund av ögonen. Nu kan jag inte bestämma nåt utan tar det som det kommer. 

 

         

The Platters med Smoke Gets In your Eyes. Passande låt för det känns som jag fått in rök i ögat. The Platters är en amerikansk sånggrupp som bildades 1952. De är en av de mest framgångsrika sånggrupperna under den tidiga rock and roll- eran. 

 

                                            

 

 

Jag avslutar med en tjusig bil i form av en Plymouth Barracuda från 1964. Det är min son som fotat den och mejlade över till mig. Tack snälla du för bilden så jag får en mer positiv avslutning på inlägget. 

 

       

Plymouth Barracuda från 1964 som jag hittade på Youtube. Vilken häftig bakruta bilen har 

 

                     

I går var det rena rama skyfallet men sen kom solen tillbaka och vi fick 23 grader varmt. Vi behöver ju även regn så det var väntat. Nu har vi lördag och en helg att se fram emot. Hoppas den blir bra för er kära besökare. Vi vet inte vad vi skall hitta på i dag men promenaden skolkar vi inte från. Sköt om er

 

#Ögonoperationer #Optalmica #gula #Platters #Plymouth

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Västerås Summer Meet 2024

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2024 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards