Öppen Ridå

Alla inlägg den 22 juni 2020

Av Malin wiper - 22 juni 2020 13:00


   

Klicka här för att läsa om den andra krisen. Luftföroreningarna har minskat sen covid-19 kom. Luften på många ställen har blivit bättre och i Dehli där smoggen låg som en dimma över stan har luften nu förbättrats och det ser helt klart och fint ut. Det är så mycket som kommer fram nu i och med corona. Hur vi har missbrukat vår värld.

 

                  animated-tree-image-0110                   animated-tree-image-0110               animated-tree-image-0110                   animated-tree-image-0110

 

Vården går på knäna tack vare för lite personal, om detta går över så har vi en hel skara med utbrända människor som kanske aldrig kan arbeta igen. När det blir en kris då ser man verkligen hur dumt det är med kortsiktigt tänkande. Spara pengar på vården är en otroligt korkad affär. Att sen inte ha nån förberedelse alls inför kriser är ju så dåligt skött så man baxnar. Det känns även som vi fått ett nytt sätt för att avliva dom som bor på serviceboende. Det är en ny ättestupa och när man blir äldre så har man helt plötsligt noll värde. 

 

                               animated-tree-image-0108               animated-tree-image-0108                animated-tree-image-0108               animated-tree-image-0108

 

Greta Thunberg har gjort jättebra ifrån sig i sitt sommarprat. Jag fattar inte att det finns folk som förnekar klimathotet. Då måste man blunda hårt. Greta blir även utsatt för hat och det är under all kritik. Har dom inte läst på nånting om allt som händer. Även detta med skövlingen av regnskogen. Klicka här för att läsa mer om detta. Dessutom har urbefolkningen jagats bort och många har dödats då dom försöker hindra skövlingen. Det känns som man gått från en bättre värld till en sämre trots att det är 2020. Skyddsnät för folk håller på att försvinna precis som i USA. Hur korkade får man bli som går med på detta. Den svenska modellen är ett minne blott.

 

         

Vår planet: hur vi kan rädda våra regnskogar. Speaker är David Attenborough

 

 

I detta inlägg har jag använt bilder jag tog då vi sist var ute och åkte på dom små idylliska vägarna

 

     

Kul skylt utefter en väldigt idyllisk väg.

 

 

Undrar vad som väntar bortom vägen. Vi har varit ute och promenerat och sen ligger vi lågt och njuter lite på balkongen. Sen har man ju alltid nåt att fixa med hemma. Ha nu en fortsatt fin dag mina kära besökare 

 

     

Min första och ständiga favorit Joan Baez med Blovin' in the wind. Folksångare, protestsångare och aktivist


#Luftföroreningarna #Vården #David #Greta #Regnskogen #Joan 

Av Malin wiper - 22 juni 2020 07:30


  

I torsdags beställde vi sushi från Dala sushi här i Hallstahammar. Deras sushi är fantastiskt god och fräsch. Min man valde 12 bitars av flera olika sorter

 

       

Dagens vindskulptur. Den är skapad av Markus K. Fritschi


 

Själv är jag väldigt förtjust i deras vegetariska sushi som består av 10 bitar.


                      


Gifset för sushi

 

Dom gör sig för och dekorerar ofta sin sushi


                                   


Ätpinnar Dart Vader från Scifishop

 

 

Detta är en sushi med sparris och den är också hur god som helst. Min mage mår väldigt bra på sushi 

 

Klicka här för att komma in på ett inlägg där jag skrev om "Banansushi"


 

Så här såg det ut när vi satt och njöt av sushin. Vi drack öl till men annars är det te som gäller till sushi. Det är fantastiskt att ha fått hit en sån fin sushibar till vår kommun. Vi åt med fuskpinnar under några år i Småland och dom såg ut som extra långa klädnypor men när dom gick sönder så fanns dom inte att få tag på längre. Dom som finns nu känns inte lika stadiga och stabila. Jag är för fumlig för att äta med vanliga pinnar eller så är jag för lat för att lära mig.   


      

Kyu Sakamoto med låten Sukiyaki. Den låten gick het på skivtallrikarna 1963. Han var en japansk sångare, skådespelare och komiker. Efter att ha populariserat japansk musik internationellt är han i dag en ikon inom japansk kultur. Han dog 1985 i en ålder av endast 43 år gammal och det i en flygolycka. Han var gift och hade två döttrar. 

 

                    

 

Nu är det måndag igen och livet tycks fortsätta än om inget blir normalt på länge än. Jag tror hela året är kört och man får vänja sig vid det nya livet. Vi har inte nåt särskilt på vår agenda men som vanligt så blir det en eller två promenader. Vi tar dan som den kommer. Sköt om er och ha en bra början på veckan. 

 

                                


Munskydd med tryck från Toppreklam


#Sushi #Vindskulptur #Sparris #Kyu                             

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2020 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards