Öppen Ridå

Alla inlägg under juli 2013

Av Malin wiper - 12 juli 2013 12:00

 


  


09.00 stod jag färdigklädd och kunde inte låta bli att promenera in till samhället och ta mig en fika...  Nu har det blivit många dagar av njutning. Jag tänkte som så att min man fikar på sitt arbete och jag på Ritz...  . Helt plötsligt hör jag nyckeln sättas i dörren och in kommer min man. Han hade glömt mobilen och jag stod där  och såg lite skamsen ut. Han såg på mig direkt vad det var frågan om och sa: Har du tänkt gå till Ritz...  , ja sa jag då och han fyllde i: då gör vi sällskap  jag tar en tidigare fika eftersom jag är ensam på jobbet just nu....    Vi delade på smörgåsen som ni ser ovan. Den var jättegod med fräsch skinka, grönsaker och lite potatissallad. Jag är verkligen en Cafémänniska och har så varit så länge jag kan minnas. För mig är det en lyxig avslappning. 

 

   

   


Kolla in vilken läcker tårta dom hade i dag...  Se men inte röra....  

 

 

 

     

 

 

  


   


  


Dessa går inte av för hackor heller.

 

   


  Vi träffade på denna fina terrier (kom inte ihåg rasen) när vi var på väg till fiket. Det är en av kvinnorna från fd Spelbutiken som äger den.

 

   


  


Vårt Acleja Blomsterhandel har nu rea (50%) på massor av vaser, krukor och ljushållare.

 

  

 

 

 

                            

 


   

             


  


Klicka på bilderna så blir dom större. Här ser ni lite av det som reas ut.

 

  

 

 

     


Seven Oaks 

           


     


Ytterligare lite och jag tror det var mer

 

  

 

 

                            

 

   


  


Jag har själv en sån där fin bullig vas i modell större. Finns i två storlekar. Dom är jättesnygga.

 

         

Seven Oaks            

  


Aqua med "Roses are red" Sångerskan (Lene Nyström) i denna grupp är även skådespelerska och spelar fru till Varg Veum, deckarserien.                              Av Malin wiper - 12 juli 2013 07:30

    


   


  


Här står Barbro och jag och spexar på en av köksavdelningarna på IKEA. Barbro följde med oss i går också när vi åkte till A6 köpcenter i Jönköping för att byta dom trådlösa hörlurarna jag köpte i onsdags till såna med kabel. Vi hade tänkt åka hem direkt sen men jag piggnade till när jag tagit en avslappnande tablett för nacken. Barbro bjöd oss på mat sen på IKEA restaurangen...   Hon tog gravad lax, min man tog laxlasagne och jag tog köttbullar med potatismos.  Det var så behagligt både på IKEA och A6 eftersom det inte var så mycket folk. Antar att dom flesta var på badstranden.

 

  

 

 

 

 


   

Jag bytte dom andra lurarna till dessa som är "Sony" MDR-ZX600. Dom fanns i både svart och vitt men jag valde vita. Det var toppenljud i dom och man kan höja ljudet hur mycket man vill.

 

  

 

 

 

 

 

                                                        

 

 


   

 

 

 


   

Jag köpte även en skarvsladd så jag kan använda dom när jag gör min enérgidans... . Barbro handlade glödlampor till sin nya kökslampa som hon handlade i går på Ekohallen.

 

  

 

  

 

 

 


   

Erikshjälpens second hand var öppen i dag så vi åkte även dit. Detta är en designvåg, men det såg man inte förrens man kollade närmare.  

 

 

 

 

 

 

 


   

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild

 

  

 

 

 

 

 


   

Dom hade dessa två gamla symaskiner till försäljning. Den till vänster tycker jag var lite för dyr.

 

 

  

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 


   

Vävd trasmattslöpare som hängde på en av väggarna. Varpen har gjorts synlig på vissa ställen.

 

 

 

 


   

Detta hörnskåp hade både min man och jag velat köpa för det var så annorlunda och tidlöst. Det kostade bara drygt 200 kr men vi har ingenstans att ställa det. Det går ju att putsa upp och måla i en läcker färg också om man vill. 

 

   

 

 

 

 


   

Detta är inte min stil men för dom som gillar detta och har möblemang som passar till så blir det nog snyggt. Det kostade 950 kr

 

  

 

 

 

En gammal termos som dom ville ha 50 kr för. Den var helt ren och oförstörd inuti.

 

 

 


   

Det satt en kork under locket

  

 


 

 

 

 


   

När jag ser en sån här gammal tvättbräda så tänker jag alltid på en artist som jag såg i slutet av 70-talet på ett bluesställe. Bandet heter Buckwheat Zydeco och där ingår spel på en slags tvättbräda.

 

 

 


  Här ett klipp med Buckwheat Zydeco. Dom spelar fransk blues. Jag har naturligtvis deras autografer och bilder på dom. Klicka här för att läsa om honom och bandet. Klicka här för att läsa mer

 

  

 

 


                                

 

 

  

 

 

 


   

Detta är en designerstol av Carl Malmsten. Dom vill ha 5.900 för 6 stolar. Carl Malmsten föddes 1888 i Stockholm och dog 1972 på Öland, begravd på Vickleby kyrkogård. Han var en svensk inredningsarkitekt, möbelarkitekt och professor. Klicka här för att se lite av hans möbler. 

 

 

 

  

 

 

 


   

Efter ett tag var vi kaffesugna så vi gick in till ett Café på A6 som heter "Espresso house". Till kaffet tog vi varsin god surdegssmörgås. Här håller Barbro upp sin som var en kalkonsmörgås

 

  

 

   

 

Här ser ni min och min mans smörgåsar.  

 

  

 

I dag blir det inget ut och åka, det blir en promenad och sen fixa lite hemma som jag borde ha gjort för länge sen. Det är alldeles lagomt varmt ute och skönt att det blåser lite så man får lite svalka.

 

 

 

 

 

Av Malin wiper - 11 juli 2013 13:00

 
För några dagar sen fick vi dessa fina kantareller av Mrs C som är en fd granne till oss. Vi bodde på samma gata när vi hade eget hus. Min man tog hand om kantarellerna som var så rena och fina. Vilken tur vi har som fått kantareller av två personer på kort tid...  . Vi har fått så många kantareller genom åren från Mrs C så det blir en hel förmögenhet. Skogens guld är rena rama njutningen till en god köttbit eller något vegetariskt.

 

 

 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild.

 

 

  

 Vilken härlig syn.   


Min man får alltid ta hand om svamparna så här har han förvällt dom. 

 

  

 

 

 

 

 


  

     


  


  Kolla så fint det belv i askarna som fryses in i för att sen avnjutas i form av sås som min man också fixar till...  


   Detta skrev jag för några dagar sen men ibland blir det för många inlägg så dom kommer in senare. I dag efter 12.00 så åkte vi iväg igen....  till Jönköping för att byta mina hörlurar som inte funkade som jag ville. Hade helst velat slippa sladd men jag hoppas det finns några med lång sladd eller förlängning. Vi håller oss till A6 området i dag för jag är lite yr av nacken så vi blir inte där så länge. 

Av Malin wiper - 11 juli 2013 09:30

 


  Några timmar efter jag varit till tandhygenisten i går så var det dags för frissan dit jag skulle bara för att klippa upp håret lite mer och toppa. Här ser ni fina glada Sandra som tog hand om mig. Hon är den som driver friseringen som heter Salong Hon & Han Frisör Interiör.

 

 

 

 

 

  


         


  


  


Lite saker jag fotade som dom säljer. Servettringar, pynt och en emaljburk. Det finns massor av fina saker där.

 

  

 

 

 

 


   

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på servettring. Där finns det fler 

 

 

  


 


  


Efter det så gick min man och jag in till City Skor som ägs av min tandhygenist. Mr T köpte dessa skor som var nedsatta med 30% och satt som en handske, dom var av märket Reiker. Vi har inte behövt handla skor nån annanstans för City Skor har en sån bra blanding. Min man har storlek 46-47 och det finns alltid några stora storlekar att välja på och det är han inte bortskämd med.

 

 

 

 

   

   

 

 

 


 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild

 

   


  


Jag köpte dessa som är av märket Reiker och var också nedsatta med 30%. Dom känns också som en handske och har en lagom klack som är helt rund. Dom kan jag även ha i höst.

 

  

 

 

 

                                  

 

  

 

 

 

 

  

 


Sen åkte vi in till Jönköping för att köpa ett par trådlösa Bluetooth Headphones så nu får min man mina gamla med sladd..  för han kollar ser mest film på nätet och sitter med lurar, hans gick nyss sönder. 

 

  

  

 

 

 

  

 


Tyvärr upptäckte vi när vi installerat lurarna att det inte gick att få nån hög volym. Dom är tydligen gjorda mer för att ha med på resa så vi blir tvungna att byta dessa hörlurar. Skall man få så hög volym som med sladd så kostar dom jättemycket. Vi åker in och byter dom till lurar med sladd men då måste sladden vara lång för jag skall börja motionera lätt till musik och då vill man ha hög volym.

 

 

 

 

 

  

 

 

 


   

Vi fikade på Röda Korsets Second hand på Klostergatan och där hittade jag denna upphängningsgrej som man kan lägga över en dörr upptill och sen hänga en morgonrock eller nåt annat på krokarna. När vi såg hängaren så hängde den på dörren in till Café och vi visste inte om den var till försäljning, då är det bara att fråga...  . Jag glömde fota vårt fika eftersom vi satt och pratade så mycket.  Barbro följde med oss och fick tag på lite saker hon också.

 

  

 

 

 

 

     

 

Hon köpte denna lampa på Ekohallen som hon skall ha i köket.

 

 

 

 

 


  

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild

 

 

 

 


   

Sam hjälpen hade semesterstängt så vi åkte till Bra & Begagnat i Huskvarna. Såg denna häftiga soffa men jag fotade rätt lite denna gång.

 

   

 

  

 

 

 

 

 


   

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild.

 

  

 

 

 


   

När vi kom hem så åkte vi förbi ett hus och där stod denna snygga Volvo duett

 

 

 

Jag kom upp sent i dag så jag har inte hunnit med nåt än, tog ut mig lite i går. I dag är det i alla fall sommar igen och jag hoppas ni får en fin och njutningsfull dag

 

 

  

 

 

   

 

 Av Malin wiper - 10 juli 2013 18:00

   


Bek-Jean Stewart

  


Hittade ett klipp med denna singer songwriter på Youtube och blev glatt överraskad för hon har en jättehäftig röst, och skriver bra texter. Hon heter Bek-Jean Stewart,  låten heter "I heard Bobby Sykes driving in my car. Hennes röst har likhet med Melanie Safka

 

  

 

 

 

 


   

Eva Trout band. Klicka här för att se vart jag hittade bilden.

 

 

Hon skriver även musik till indie- pop bandet Eva Trout som snart kommer att släppa sitt andra soloalbum. Klicka här för att läsa om Eva Trout band och Bek-Jean Stewart.

 

  

 

 
   

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild 

 

 

Av Malin wiper - 10 juli 2013 12:00

 Här ser ni min skickliga tandhygenist Myrna Henriksson, dessutom är hon så spirituell så man blir glad av att komma dit. Jag är så lycklig nu för allt såg bra ut (fick beröm)...  . Det var en tand som måste lagas för amalganet hade spruckit så det hade bildats lite bakterier, men man får betänka att den lagades för mer än 30 år sedan. Fick en tid hos den nya tandläkaren Dusko Tubin  i augusti för att byta ut amalganet mot plastfyllning. Klicka här för att få adressen till Munhålan.

   

 

 

  

 

 

 

 

  

 

 

 

    

 

Här sitter man och väntar och det blir aldrig tråkigt för hon har en hel hylla med massor av tidningar av olika slag.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 


   

Här hänger man av sig. Vi hade en likadan hallhylla i vårt gamla hus.

 

 

 

       

 

  

 

 

 


   

Så här såg min man ut på ena ögat när han vaknade så han följde med till Skillingaryd för att gå akut till Vårdcentralen. I Vaggeryd har dom semesterstängt. Min man har inte haft så stora besvär med sina tänder förut men nu måste han byta ut en krona och skall även opereras under en tand och det kommer att kosta. Därför kan vi inte åka nånstans mer i sommar utan får nöja oss med kortare turer. Vi var ju till min son för ett tag sen och han bor ju 35 mil bort.

 

 

 

 

 

  

 

 

 


   

Här vinkar han till mig på väg in på Vårdcentralen, och jag fortsatte till Munhålan. Nu kommer detta inlägg i fel ordning...  . Det visade sig att ett blodkärl i ögat brustit så det finns inget att göra utan det läker ut av sig självt. 

 

  

 

 

 

 


   

Vi hade inte ätit nån frukost innan vi åkte så vi var jättehungriga och tog en fika på Ritz Konditori. Det blev varsin bagel med ost, skinka, brieost och grönsaker. Den var supergod men jag åt bara halva eftersom det var lite ömt i tänderna efter rensningen. Man skall nog inte äta så snabbt efter en behandling men jag borstade tänderna igen när jag kom hem. Sen gick min man till arbetet och jag hem för att diska och fixa lite annat hemma.

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 


  

Så här fin såg smörgåsen ut inuti. Brödet var också hur gott som helst. Härligt att ha ett sånt fint Café i samhället. Åsa är toppen och även hennes personal.

 

  

 

 

 

 


   

Kunde inte låta bli att kolla in deras godsaker också...  Se men inte röra...  

 

 

 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild.

 

  

 

 

 

 


  

Dessa tårtor som dom gör i olika fasoner är så sobert vackra.

 

  

 

 

 

 


  

I dag är det regn som gäller och det är mycket kyligare men det behövs för nu är det lättare att andas och inte så tryckande.  Denna bild tog jag i Jönköping när vi sist var dit. Sköt om er nu kära bloggläsare och ha en fortsatt härlig dag...  

 

 Vacker låt med Rita Coolidge. Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Hon föddes för 68 år sedan i Lafayette, Tennessee, är en amerikansk sångerska med delvis cherokesiskt påbrå. Hon inledde sin karriär som körsångerska åt artister som Eric Clapton, Stephen Stills, Leon Russel och Joe Cocker. Hon albumdebuterade som soloartist från 1977. Hon sjöng ledmotivet "All Time High" till Bondfilmen Octopussy 1983 och det är en av mina favoriter, plus en låt där hon sjunger med sin dåvarande man Kris Kristoffersson, det är nog det mest sensuellt vackra framträdande jag någonsin sett. Klicka här för att se det klippet.

 

  

Av Malin wiper - 10 juli 2013 08:00

 


  


I dag är jag uppe tidigt för jag skall till Min Tandhygenist Myrna Henriksson på Munhålan i Skillingaryd, redan 08.30 Hoppas jag inte har några tandfickor som jag hade sist på ett ställe. Fick då komma tillbaka efter att ha lagt på en gelé i några dagar och då var allt bra igen tack och lov. Nu är jag lite nervös för jag har aldrig haft djupa tandfickor förut men jag har ett fantastiskt läkkött, det är jag tacksam för. Jag har använt eltanborsten som jag köpte där sist på kvällarna men skall öka till två gånger om dan, och ev sluta med vanlig tandborste. Det är lite svårt att vänja sig vid vibrerandet, jag blir lätt yr. Det har kommit en ny tandläkare till Munhålan som heter Dusko Tubin. Klicka här för att se vad jag skrev om "Munhålan" 2012.

 

  

 

  

 

                    

Picgifs    

 

  

 

 

 

Vädret var mulet och lite kallare i går men sen på eftermiddagen så kom solen fram och vi gick ut och promenerade efter maten. Det är inte lika tryckande längre så det känns lite behagligare. Jag var och klippte mig för drygt en vecka sen, det blev jättebra men jag ångrade mig att hon inte fick för mig klippa upp håret så mycket som förut. Det känns att jag tog för lite så jag var tillbaka i går och fick en ny tid för att klippa upp det lite mer men inte nåt kortare på längden. Ibland tänker man fel...  håret växer så fort.

 

 

   
Lugnt avslappnande klipp "Aqua" acoustic Guitar till vackra bilder. Jag har ingen tandläkarskräck tack och lov. Däremot har jag skräck för att åka in i en magnetröntgen, då får jag klaustrofobi, jag har försökt 3 gånger men klarade inte av det så om jag måste in nåt mer så får dom söva ner mig...  . Det beror på saker jag varit med om för många år sedan. När jag arbetade inom vården så var jag tvungen att åka hiss för man kan ju inte lämna en patient i hissen ensam medans man springer upp eller ner i trapporna...  

 

  

 

 

 

 


  

En dröm i orange som jag såg häromdan i samhället. Min man sa att det är en Lotus. Lotus är en tillverkare av sportbilar och racingbilar i Hethel i England, som sedan 1997 ägs av den malaysiska biltillverkaren Proton. Lotus är känt för sina epokgörande race- och produktionsbilar. Märket hade länge ett formel 1-stall, Team Lotus. Lotus Engineering är en del av företaget som arbetar med konsultuppdrag åt andra biltillverkare. Dess specialitet är konstruktion av hjulupphängningar. Klicka här för att komma in på en sida som handlar om dessa bilar. Klicka här för att komma in på Lotus Cars hemsida.

 

  

 

Av Malin wiper - 9 juli 2013 19:00

     Från 1 juli till 1 september 11-17 kan man besöka Hantverksbutik på Torpa stenhusKlicka här för att komma in på Torpahantverkarna.

 

 

 

 

 

Torpa stenhus

 

   Klicka här för att komma in på Rogberga Hembygdsgård:s hemsida. Klicka här för att komma in på en sida och läsa mer ang detta. Vi har själv varit dit ett antal gånger, både för gott fika och hantverksdelen.

 

  

 

 

 

 

  


 
Jag kan inte hitta nåt om detta på nätet.  

 

 

 

 


  


 


  


Det verkar hända mycket på detta ställe "Tyrolen" som ligger i närheten av Alvesta. Det är 8,6 mil från Vaggeryd. Nån hade satt en massa affischer på våra anslagstavlor. Många kanske åker dit trots att det inte är så nära. Härligt att det finns några Folkparker kvar i landet. Jag har aldrig hört talas om detta ställe men blir nu sugen att åka dit nån gång.

 

 

 

 

 


   

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på den snygga ingången till Tyrolen

 

 

 

 Klicka här för att komma in på Tyrolens hemsida. Klicka här för att läsa lite mer om Olles onsdagar på Tyrolen. Klicka här  för att få en vägbeskrivning dit. Klicka här för att läsa om deras bluesfest som går av stapeln 20 juli.

 

 

 

      Klicka här för att komma in på hemsidan för detta evenemang.

 

 

 

 

 


  

   

 Brolle kommer till Tyrolen-Alvesta  fredagen den 30 augusti. Klicka här för att komma in på Brolles hemsida.

 

  

 

 

 

  


  Presentation

Vaggerydstorget

   

Boka bord på Restauranger

 

Bygdens Bageri Skördefest 22/9 10-15

 

Hallstaparkens höstevent

 

Fårets Dag 22/9 Åsby Kött och Vilthandel

 

Slakteriet 100 år Matfestival & Underhållning

 

Lisa Nilsson Västerås Konserthus 23/9

 

Västerås Retromarknad 7/10

 

Megaloppis Västerås 20/10 Westinghouse Arena

 

Arkiv

Hallstaparken Hallstahammar

     

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Kulturhuset Hallstahammar

 

Hammarteatern Hallstahammar

   

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Fitness Center Hallstahammar

 

Larssons Kiropraktik & Hälsocenter

 

Åsby Hem & Trädgård

 

Östanbro Cruisin' Café

   

Galleri SoHo Västerås

 

Supernova Sightseeing Bipolar piano disorder

 

Sonens filmklipp från Båtmässan 2018

 

Min sons arbetsplats. Musik sonen, film flera

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

106 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se