Öppen Ridå

Alla inlägg under juli 2013

Av Malin wiper - 14 juli 2013 09:30

  

  


  


I går åkte vi iväg till min mamma i Skene. Vi tog en paus i Borås och denna gång gick vi inte till Orion som vi brukade utan testade LuLus som ligger på samma gata. Där har vi ibland varit in och köpt kakor. Dom har en stor uteplats också. Stan hade inte vaknat upp riktigt för klockan var bara 09.00 Klicka här för att komma in på Borås stads hemsida

 

 

 

 Klicka här för att komma in på deras facebook

 

     
 


  


Här ser ni lite av deras bröd,  jag såg att dom hade ett jättestort bageri i rummet intill. Vi tog varsin skepparknäck med russin och pålägg ost.

 

  

 

 

 

                                            

 

 


   

  


 


  

Vi valde att sitta och njuta av dessa skepparknäcke vid ett barbord. Dom hade russin i degen så dom blev lite lagomt söta. Bröden innehöll även havre och råg och blev så där frasiga och lättuggade.

   


  


Dessa som ser ut som hallongrotter kallas för "Fjällnäs" det beror nog på att dom  har en klick florsockergarnering på toppen.

 

   


  


Efter fikat tog vi en tur ner till ån Viskan, där var det sanslöst vackert, skönt, tyst och så där som det är innan allt kommit igång

 

       


  


 
      

  


 


  


Här ser man blomsterhavet på lite närmare håll som ligger på andra sidan ån. Borås är en vacker stad med fina parker och skulpturer. Jag har fotat mycket där genom åren när jag varit på genomresa.

 

   


På en vägg såg vi denna målning som ser ut som en form av dalahästar. Det måste vara nåt nytt för vi har inte sett detta förut. Sen åkte vi iväg till mamma, det skriver jag om sen. I dag har vi en vilodag och skall bara fixa lite hemma, se film och bara mysa. Vädret har slagit om och det är inte nån sol och ser lite mulet ut. Ha en fin och vilsam söndag kära bloggläsare.

 

 

 

 

 

   

Av Malin wiper - 13 juli 2013 17:00

 

Förskrivet tidsinställt inlägg. Lite utfyllnad eftersom jag inte är på nätet i dag


  

  


Här följer några bilder på fina bilar. Här susar en sportbil förbi utanför Bettans Restaurang & Pizzeria. Vi åt lunch där en dag "Tacobuffé" och det var jättegott. Jag har inte kunnat äta sånt på några år men nu när gallan är borta så funkar det jättebra.

 

   


  


Detta är en tjusig Chevrolet som stod parkerad på torget.

 

  

 

 

 

 

          


  


Denna gula skönhet susade förbi vårt Netto häromdan. Jag vet inte vad det är för bilmärke.

 

  

 

 

 

 


   

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild

 

  


    

Min älskling du är som en ros...  En bild på min man när vi var till det fina Rosariet för ett tag sen. Vi brukar gå dit och njuta av alla blommor några gånger varje sommar.

 

  

 

 

Klicka här för att komma in på ett inlägg jag skrev 18 juli 2012 ang Rosariet.

 

 

 

 

 


   

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på virkad ros. Det finns massor av snyggt på den sidan.

 

  

 

 

 

    

 

Café Rosariet:s öppettider

 

 

  

 

 

 

 


Det finns många ställen att sitta på i den vackra blomstrande trädgården. 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

   

 

 

       

 

 


  Alla Pugacheva med "Million red Roses"

 

 

 

Av Malin wiper - 13 juli 2013 07:00

 


Förskrivet tidsinställt inlägg.   Nu är det inte många  dagar kvar tills Magnisa Café slår upp sina portar. Våra två Caféer i samhället har semesterstängt, och då kan man gå till Museiföreningens fina Magnisastuga och ta sig en kopp kaffe med dopp. Det går även att sitta ute i den fina trädgården men är det dåligt väder så kan man ändå njuta inne för det är så fint i Magnisastugan. Min man arbetar i stugan med datorer, återställa gamla foton och mycket mer. Jag skall själv gå dit och fika på måndag kl 10.00 så vi kanske ses...  

 

 

  

 

 

 


Gif Paradise 

 

  

 

    

 


  

Här ser ni en bild på Magnisastugan. Kom och njut i fin miljö.

 

 

 

Gif Paradise

 

 

 

 

 

Byarums Hembygdsgård framsidan

 

 

 

Det går även att besöka den fina Byarums hembygdsgård som har öppet dagligen  15 juni-18 augusti mellan 10.00-19.00 Den ligger ca 5 km norr om Vaggeryd på gamla riksettan. Det finns en hel del att kolla in där vad gäller hantverk och gammal historia i form av husen på tomten.

 

  

 

 

 

Gif Paradise  

 

  

 

 

 

 


   

Så här ser det ut på baksidan av Hembygdsgården i Byarum.

 

  

 

 

    

 

Gif Paradis

 

 


  


Frank Sinatra med The Coffee song

 

  

 

 

 

 

 


 

Av Malin wiper - 12 juli 2013 17:00

 Förskrivet tidsinställt inlägg.


  


När jag var till Wide Outlet (sport) för några veckor sen så köpte jag denna fågel som fanns i olika utföranden. Det roliga med den är att man ställer den på ett ställe där man vet att folk går förbi. Sen aktiverar man den genom en knapp under. När då en person går förbi så börjar den kvittra en stund. Jag testade den på Barbro sist när hon gick igenom hallen till rummet. Jag hade den på skohyllan och hon såg så förvånad ut när fågeln började kvittra...  . Man blir nog aldrig riktigt vuxen för sånt här tycker jag är kul...  Jag har för mig att den kostade mellan 50-60 kr

 

  

 

 

 

  
 

 

Här får ni vara med om när jag går förbi fågeln och den börja kvittra. Den finns i flera olika fågelarter och läten. Jag hade glömt stänga av den en dag och satt i soffan när den började kvittra...  då blev jag verkligen rädd och gick ut i hallen för att kolla men förstod sen att det kan ha varit en fluga som flög förbi...  fast det kändes lite kymigt för jag fick för mig att nån fanns i hallen...  

 

  

 

 

 

Av Malin wiper - 12 juli 2013 12:00

 


  


09.00 stod jag färdigklädd och kunde inte låta bli att promenera in till samhället och ta mig en fika...  Nu har det blivit många dagar av njutning. Jag tänkte som så att min man fikar på sitt arbete och jag på Ritz...  . Helt plötsligt hör jag nyckeln sättas i dörren och in kommer min man. Han hade glömt mobilen och jag stod där  och såg lite skamsen ut. Han såg på mig direkt vad det var frågan om och sa: Har du tänkt gå till Ritz...  , ja sa jag då och han fyllde i: då gör vi sällskap  jag tar en tidigare fika eftersom jag är ensam på jobbet just nu....    Vi delade på smörgåsen som ni ser ovan. Den var jättegod med fräsch skinka, grönsaker och lite potatissallad. Jag är verkligen en Cafémänniska och har så varit så länge jag kan minnas. För mig är det en lyxig avslappning. 

 

   

   


Kolla in vilken läcker tårta dom hade i dag...  Se men inte röra....  

 

 

 

     

 

 

  


   


  


Dessa går inte av för hackor heller.

 

   


  Vi träffade på denna fina terrier (kom inte ihåg rasen) när vi var på väg till fiket. Det är en av kvinnorna från fd Spelbutiken som äger den.

 

   


  


Vårt Acleja Blomsterhandel har nu rea (50%) på massor av vaser, krukor och ljushållare.

 

  

 

 

 

                            

 


   

             


  


Klicka på bilderna så blir dom större. Här ser ni lite av det som reas ut.

 

  

 

 

     


Seven Oaks 

           


     


Ytterligare lite och jag tror det var mer

 

  

 

 

                            

 

   


  


Jag har själv en sån där fin bullig vas i modell större. Finns i två storlekar. Dom är jättesnygga.

 

         

Seven Oaks            

  


Aqua med "Roses are red" Sångerskan (Lene Nyström) i denna grupp är även skådespelerska och spelar fru till Varg Veum, deckarserien.                              Av Malin wiper - 12 juli 2013 07:30

    


   


  


Här står Barbro och jag och spexar på en av köksavdelningarna på IKEA. Barbro följde med oss i går också när vi åkte till A6 köpcenter i Jönköping för att byta dom trådlösa hörlurarna jag köpte i onsdags till såna med kabel. Vi hade tänkt åka hem direkt sen men jag piggnade till när jag tagit en avslappnande tablett för nacken. Barbro bjöd oss på mat sen på IKEA restaurangen...   Hon tog gravad lax, min man tog laxlasagne och jag tog köttbullar med potatismos.  Det var så behagligt både på IKEA och A6 eftersom det inte var så mycket folk. Antar att dom flesta var på badstranden.

 

  

 

 

 

 


   

Jag bytte dom andra lurarna till dessa som är "Sony" MDR-ZX600. Dom fanns i både svart och vitt men jag valde vita. Det var toppenljud i dom och man kan höja ljudet hur mycket man vill.

 

  

 

 

 

 

 

                                                        

 

 


   

 

 

 


   

Jag köpte även en skarvsladd så jag kan använda dom när jag gör min enérgidans... . Barbro handlade glödlampor till sin nya kökslampa som hon handlade i går på Ekohallen.

 

  

 

  

 

 

 


   

Erikshjälpens second hand var öppen i dag så vi åkte även dit. Detta är en designvåg, men det såg man inte förrens man kollade närmare.  

 

 

 

 

 

 

 


   

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild

 

  

 

 

 

 

 


   

Dom hade dessa två gamla symaskiner till försäljning. Den till vänster tycker jag var lite för dyr.

 

 

  

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 


   

Vävd trasmattslöpare som hängde på en av väggarna. Varpen har gjorts synlig på vissa ställen.

 

 

 

 


   

Detta hörnskåp hade både min man och jag velat köpa för det var så annorlunda och tidlöst. Det kostade bara drygt 200 kr men vi har ingenstans att ställa det. Det går ju att putsa upp och måla i en läcker färg också om man vill. 

 

   

 

 

 

 


   

Detta är inte min stil men för dom som gillar detta och har möblemang som passar till så blir det nog snyggt. Det kostade 950 kr

 

  

 

 

 

En gammal termos som dom ville ha 50 kr för. Den var helt ren och oförstörd inuti.

 

 

 


   

Det satt en kork under locket

  

 


 

 

 

 


   

När jag ser en sån här gammal tvättbräda så tänker jag alltid på en artist som jag såg i slutet av 70-talet på ett bluesställe. Bandet heter Buckwheat Zydeco och där ingår spel på en slags tvättbräda.

 

 

 


  Här ett klipp med Buckwheat Zydeco. Dom spelar fransk blues. Jag har naturligtvis deras autografer och bilder på dom. Klicka här för att läsa om honom och bandet. Klicka här för att läsa mer

 

  

 

 


                                

 

 

  

 

 

 


   

Detta är en designerstol av Carl Malmsten. Dom vill ha 5.900 för 6 stolar. Carl Malmsten föddes 1888 i Stockholm och dog 1972 på Öland, begravd på Vickleby kyrkogård. Han var en svensk inredningsarkitekt, möbelarkitekt och professor. Klicka här för att se lite av hans möbler. 

 

 

 

  

 

 

 


   

Efter ett tag var vi kaffesugna så vi gick in till ett Café på A6 som heter "Espresso house". Till kaffet tog vi varsin god surdegssmörgås. Här håller Barbro upp sin som var en kalkonsmörgås

 

  

 

   

 

Här ser ni min och min mans smörgåsar.  

 

  

 

I dag blir det inget ut och åka, det blir en promenad och sen fixa lite hemma som jag borde ha gjort för länge sen. Det är alldeles lagomt varmt ute och skönt att det blåser lite så man får lite svalka.

 

 

 

 

 

Av Malin wiper - 11 juli 2013 13:00

 
För några dagar sen fick vi dessa fina kantareller av Mrs C som är en fd granne till oss. Vi bodde på samma gata när vi hade eget hus. Min man tog hand om kantarellerna som var så rena och fina. Vilken tur vi har som fått kantareller av två personer på kort tid...  . Vi har fått så många kantareller genom åren från Mrs C så det blir en hel förmögenhet. Skogens guld är rena rama njutningen till en god köttbit eller något vegetariskt.

 

 

 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild.

 

 

  

 Vilken härlig syn.   


Min man får alltid ta hand om svamparna så här har han förvällt dom. 

 

  

 

 

 

 

 


  

     


  


  Kolla så fint det belv i askarna som fryses in i för att sen avnjutas i form av sås som min man också fixar till...  


   Detta skrev jag för några dagar sen men ibland blir det för många inlägg så dom kommer in senare. I dag efter 12.00 så åkte vi iväg igen....  till Jönköping för att byta mina hörlurar som inte funkade som jag ville. Hade helst velat slippa sladd men jag hoppas det finns några med lång sladd eller förlängning. Vi håller oss till A6 området i dag för jag är lite yr av nacken så vi blir inte där så länge. 

Av Malin wiper - 11 juli 2013 09:30

 


  Några timmar efter jag varit till tandhygenisten i går så var det dags för frissan dit jag skulle bara för att klippa upp håret lite mer och toppa. Här ser ni fina glada Sandra som tog hand om mig. Hon är den som driver friseringen som heter Salong Hon & Han Frisör Interiör.

 

 

 

 

 

  


         


  


  


Lite saker jag fotade som dom säljer. Servettringar, pynt och en emaljburk. Det finns massor av fina saker där.

 

  

 

 

 

 


   

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på servettring. Där finns det fler 

 

 

  


 


  


Efter det så gick min man och jag in till City Skor som ägs av min tandhygenist. Mr T köpte dessa skor som var nedsatta med 30% och satt som en handske, dom var av märket Reiker. Vi har inte behövt handla skor nån annanstans för City Skor har en sån bra blanding. Min man har storlek 46-47 och det finns alltid några stora storlekar att välja på och det är han inte bortskämd med.

 

 

 

 

   

   

 

 

 


 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild

 

   


  


Jag köpte dessa som är av märket Reiker och var också nedsatta med 30%. Dom känns också som en handske och har en lagom klack som är helt rund. Dom kan jag även ha i höst.

 

  

 

 

 

                                  

 

  

 

 

 

 

  

 


Sen åkte vi in till Jönköping för att köpa ett par trådlösa Bluetooth Headphones så nu får min man mina gamla med sladd..  för han kollar ser mest film på nätet och sitter med lurar, hans gick nyss sönder. 

 

  

  

 

 

 

  

 


Tyvärr upptäckte vi när vi installerat lurarna att det inte gick att få nån hög volym. Dom är tydligen gjorda mer för att ha med på resa så vi blir tvungna att byta dessa hörlurar. Skall man få så hög volym som med sladd så kostar dom jättemycket. Vi åker in och byter dom till lurar med sladd men då måste sladden vara lång för jag skall börja motionera lätt till musik och då vill man ha hög volym.

 

 

 

 

 

  

 

 

 


   

Vi fikade på Röda Korsets Second hand på Klostergatan och där hittade jag denna upphängningsgrej som man kan lägga över en dörr upptill och sen hänga en morgonrock eller nåt annat på krokarna. När vi såg hängaren så hängde den på dörren in till Café och vi visste inte om den var till försäljning, då är det bara att fråga...  . Jag glömde fota vårt fika eftersom vi satt och pratade så mycket.  Barbro följde med oss och fick tag på lite saker hon också.

 

  

 

 

 

 

     

 

Hon köpte denna lampa på Ekohallen som hon skall ha i köket.

 

 

 

 

 


  

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild

 

 

 

 


   

Sam hjälpen hade semesterstängt så vi åkte till Bra & Begagnat i Huskvarna. Såg denna häftiga soffa men jag fotade rätt lite denna gång.

 

   

 

  

 

 

 

 

 


   

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild.

 

  

 

 

 


   

När vi kom hem så åkte vi förbi ett hus och där stod denna snygga Volvo duett

 

 

 

Jag kom upp sent i dag så jag har inte hunnit med nåt än, tog ut mig lite i går. I dag är det i alla fall sommar igen och jag hoppas ni får en fin och njutningsfull dag

 

 

  

 

 

   

 

 Presentation

Vaggerydstorget

   

Arkiv

Vårens event på Hallstaparken

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Hallstaparken Hallstahammar

     

Kulturhuset Hallstahammar

 

Hammarteatern Hallstahammar

   

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Östanbro Cruisin' Café

   

Galleri SoHo Västerås

 

Min sons arbetsplats. Musik sonen, film flera

 

Moliden nostalgimack

 

Supernova Sightseeing (sonen)

 

Supernova Sightseeing water

 

Supernova Sightseeing

 

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

106 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se