Öppen Ridå

Alla inlägg under juli 2013

Av Malin wiper - 8 juli 2013 08:00

   

Klicka här för att se vart jag hittade bilden på denna skärbräda  

 

 

Min man fick ett recept från en av sina arbetskamrater som vi nu båda provsmakat och det var så gott. Man  kan även ha det som kex utan nåt pålägg. Hon sa att det är jättegott till ostbricka, och brödet är glutenfritt. Vi har inte bakat det än men skall så göra nästa vecka. Tack snälla du för receptet...                  



Camilla knäcke 

  

 

Ingredienser:  

 

  

3 dl majsströbröd

3 dl ”frön” (solroskärnor, linfrö, sesam eller pumpa)

0,5 dl olja

3 dl vatten 

  

 

Blanda torra ingredienser noga,

häll på olja och vatten, rör ihop noga.

 

LÅT SVÄLLA  15 min till 30 min. 

  

 

Dela klumpen i 2 delar.

Gör klumpen avlång och lägg på ett bakplåtspapper, lägg ett annat bakplåtspapper ovanpå och tryck ut med händerna eller kavla ovanpå papperet. Det skall vara tunt.  

  

 Ta bort det översta papperet och grädda t.ex 40 min i 150°C. 

  

 

Bryt sönder i lagoma bitar, förvara svalt. 

 

 

 

 

 

  

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild. I dag hoppas jag vi kan åka iväg till en strand och bara mysa när min man kommer hem efter sina fyra arbetstimmar. Jag skall göra en kycklingsallad som vi skall ta med oss och äta som en lunch. Vädret kommer ju att hålla i sig och det blåser lite svalkande vindar. Ha det bra kära bloggvänner och läsare.  

 
 
 
Av Malin wiper - 7 juli 2013 13:45

  

Nu var det dags för herrskorna. Denna möbel som dom har i blickfånget bredvid kassan är verkligen snyggt. Jag glömmer för det mesta att ta med barnskor, och det beror nog på att jag inte har varken småbarn, barnbarn eller barnbarnsbarn...   Dom har en stor och fin barnskoavdelning där som också är snyggt inredd.


  

  


    


        


  


  


  


  

Numera har dom även skjortor och tröjor från Dahlin. Skor finns sen förut. 

 


  



Av Malin wiper - 7 juli 2013 12:15

  

I går när vi var ner till samhället så besökte vi även City Skor dit jag inte varit på ett tag. Det såg så härligt ut med möblerna utanför.


  

Läckra guldsandaletter


      


  

Myrna (ägaren) håller upp en elegant sko inför min kamera.

  

Tag 2 betala för ett par. Jag provade ett par och dom kändes bekväma men min fot är för låg upptill så remmarna hängde lite i luften upptill. Myrna hade ett par svarta på sig och dom såg jättesnygga ut. Hon är mer vältränad än mig och då får man lite muskler i fötterna också.


  

Sober och elegant pumps


  

Här ser ni ägaren av skobutiken Myrna som är en glad och trevlig kvinna. Hennes dotter arbetar där också men hade nu semester. Hon är även en skicklig Tandhygenist och jag själv har gått hos henne nu i flera år och är supernöjd.   

 

Klicka här för att komma in på ett inlägg jag skrev 2012 när jag var till hennes praktik "Munhålan" det var första gången jag hade problem med tandköttet på några ställen men det fixade sig och nu ser allt bra ut.


  

Lite av höstens skor har redan kommit in. Här ett par klackskor i svart mocca 


    


Dom har jättemycket av väskor av alla de slag. Denna gillar jag 


  

Numera är "Dramaten" mycket snyggare och häftigare än när dom kom ut för ett antal år sedan.  



        

Några av dessa väskor är nedsatta med 30%


  

Hon har gjort det så personligt med olika detaljer i inredningen. Dessa stolar fanns inte förra gången jag var dit. Bakom står en soffa som jag fotade sist. 

 

 

I nästa inlägg visar jag herrskor från City Skor

Av Malin wiper - 7 juli 2013 08:00

  

Trots att vi kom upp lite sent ur sängen i går så kunde vi inte låta bli att gå ut när vi såg att det var lagoma 22 grader, klar himmel och sommarkänsla. Samhället hade verkligen vaknat upp och det var härligt folkliv på torget. 


  

Ritz uteservering var det nästan fullt, och runtomkring utom på torgdelen var det full fart än om det inte syns på min bild. Jag tycker att Ritz skulle få använda torgdelen när det är fullt på uteserveringen. Då kan dom bara sätta ut ett bord vid bänkarna. Det blir mer liv i parkdelen då och ger en annan känsla.

      

Lite godsaker med jordgubbar på som jag fotade.



Vilken ståtlig bakelse som försökte fresta men tji fick den för nu är vi på gång igen och skall montera ner allt onödigt. Fast vi äter ju väldigt sällan bakelser men periodvis blir det för mycket glass och i ärlighetens namn så slinker en och annan chokladkaka ner...    


  

Min man njuter i skuggan.


  

Här hugger jag in på min räksmörgås...  Vi tog den som en lunch


  

Dom gulliga tjejerna som jobbade där i går var så coola trots full rulle.


  

Min man köpte 2 paket jordgubbar för dom kostade bara 20 kr/kartong, och såg jättefina ut.


  

Här sitter jag på bänken utanför där vi bor. Vi hann även gå in på City Skor och Acleja men det skriver jag om senare i dag. Skall försöka hinna in på era bloggar i dag innan jag går ut. 

 

Av Malin wiper - 6 juli 2013 19:00

  

Eftersom vi har en "Likörhörna"...  (min väninna A-G) inspirerade mig till namnet, så vi brukade ha en flaska hemma, nu köpte vi en sort vi aldrig testat som heter "Passoa" min man smakade för några dagar sen, och han tyckte den var för blaskig, den smakade passionsfrukt. Vill man ha ett säkert kort så är dom lite gräddigare likörerna bättre och man vet att dom flesta gillar såna. Jag är ingen likördrickare så det brukar gå några år mellan gångerna.  

 

Klicka här för att se och läsa hur man blandar drinkar av Passoa likören. Det skulle jag kunna tänka mig bli mycket godare.  


  

Så här röd är likören. Passoa är ett spritvarumärke för det franska sprittillverkaren Rémy Cointreau. Den ursprungliga Passoa är från passionsfrukt juice med frukt-örtextrakt med 17% vol. Det finns även andra smaker såsom mango, ananas och kokos som också erbjuds i den svarta distinkta svarta flaskan. Klicka här för att läsa lite mer om likören.


   

Klicka här för att få ett recept på en drink där Passoa likör ingår 

 


Cocktails for two med The Real Group

 

 

Av Malin wiper - 6 juli 2013 14:00

    


Jag såg filmen end of Watch i förrgår som är en polisfilm från 2012 i regi av David Ayer. I rollerna ser vi Jake Gyllenhaal, Michael Pena, Anna Kendrick, Frank Grillo, America Ferrera mfl




     

  

Under en rutinmässig trafikkontroll råkar poliserna Brian och Mike kamma hem full pott när de upptäcker pengar och vapen i en av de stoppade bilarna. På ett ögonblick förvandlas de till hjältar, men de får bara njuta av berömmelsen en kort tid. Brian och Mike har rört om i ett getingbo och snart har de två poliserna blivit måltavlor för ett ökänt brottsyndikat.

  

Klicka här för att se vad MovieZine skriver om filmen. Jag håller med till viss del men jag med min  nackskada blev så yr av den skakiga filminingen så jag fick se den i omgångar. Det var handkamera ibland och bilden åkte upp och ner så det var ingen behaglig känsla. Annars brukar jag gilla polisfilmer, dom brukar vara rätt spännande men denna kändes lite tråkig och handlingen las mest på dom två huvudpersonerna som var poliskollegor, visst dom spelade bra ihop men jag blev lite uttråka av filmen. Det kändes som det inte hände nåt men en bit in i filmen så glimmade det till och jag satt som fastnaglad.  

 

  

Hudvudrollsinnehavarna Jake Gyllenhaal och Michael Pena.   

 

Jag ger filmen 3 polisbilar i betyg av 5 möjliga. Hade filmen varit lika dålig hela vägen så hade den fått en tvåa men nu tog den sig mot mitten.

 

  

 

          

 

 

 

Av Malin wiper - 6 juli 2013 10:30

  

När jag var ute och gick en stund på förmiddagen (i går) i samhället så råkade jag på denna snygga Austin Taxi från 1971 (London Taxi). Den kom till Sverige 1980 och det får plats 6 personer i bilen. Mellan framsätena och baksätet så är det en glasruta som går att skjuta för.

  

 

Klicka här för att läsa om denna taximodell som tillverkades mellan 1958-1997. Klicka här för att komma in på en sida och se andra gamla Austin. 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild 

 

Min mamma och pappa hade en svart Austin när jag var ca 12-13 år. Den såg ut ungefär som bilen ovan (1956) men var svart, och jag tror mina föräldrars var en från 1960-talet men jag är inte säker. Jag har för mig att den fanns i två storlekar.


  

Klicka här för att se fler liknande taxibilar. 

 


  

Undrar hur skylten ser ut när den är tänd. I vårt lilla samhälle ser man sällan nån taxi än om vi har platser för såna på några av våra parkeringar. Jag åkte mycket taxi när jag bodde i Göteborg men på den tiden var det inte så dyrt. Det var oftast att man delade taxi efter att ha varit ute och roat sig. 

 

Vanessa Paradis med "Joe Le Taxi" från 1987. Den har jag haft inne förut och gillar låten till tusen. Hon fick sitt genombrott med denna låt som 14-åring. Vanessa Paradis är född 1972 i Saint-Maur-des Fossés (en förstad till Paris), Val-de-Marne, Frankrike. Hon är en fransk sångerska och jättebra skådespelerska, har sett några filmer där hon är med. Hon har varit ihop med Johnny Depp 1998-2012, dom har två barn tillsammans. 


Vi kom inte ur sängen förrens 09.30 så vi tar det lugnt och fixar lite hemma, och det kan behövas. Om vi hinner komma iordning själva så går vi nog ut på en längre promenad så våra stinna kroppar får den motion den så väl behöver...     

 

 

    

Av Malin wiper - 5 juli 2013 21:00

  

Vi åkte sen till Ekohallen  för att köpa nåt för att slänga gamla tidningar i så man slipper ha en papperskasse stående framme. Vi hittade denna för 69 kr med text "Newspaper".  


  

Nu står den i minihallen utanför gästtoan.  

 

Detta skall jag testa men jag får nog pausa ofta...    

 

     

Vi köpte även denna tvättkorg för 149 kr. Vår gamla var i tyg och gick sönder.  

 

  

Den fick plats på sidan om ett skåp i vårt badrum. 

 

    

På Ekohallen köpte jag även såna här badsvampar som jag brukar använda till mina nåldynekoppar. Man får 5 st för 9.90 och det är otroligt billigt.  

 

    

Vi köpte även dessa diskmedel som jag kan rekommendera till allergiker som heter "Favorit" och är parfymfritt. Det kostar 14.90 för  500 ml och är svanenmärkt. Jag tål inte vissa parfymer så jag får testa mig fram och detta är ett av dom bästa jag testat. 

 

     

Även ICA Skona funkar bra. 

   

 

Denna låt trodde jag var  bäst med Elvis Presley men den har jag haft inne förut så här kommer en annan version som det också svänger om så man baxnar. Solomon Burke med "Good Rocki'n Tonight". Han föddes 1940 i Philadelphia, Pennsylvania, USA. Han dog 10 oktober 2010 i en ålder av 70 år. Han var en amerikansk sångare, och en av pionjärerna inom soulmusiken, och var bland annat känd för sitt sätt att kombinera R&B med influenser från countrymusiken. Han blev 2001 invald i Rock and Roll Hall Of Fame. Jag har sett honom på tv några gånger genom åren.

   

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2013 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards