Öppen Ridå

Alla inlägg under juli 2013

Av Malin wiper - 23 juli 2013 18:00

   


Jag fick inte tag på en del saker jag är ute efter här i samhället så vi åkte iväg till Jönköping efter min mans jobb i går. Det blev bara en snabbvisit då vi gjorde våra ärenden.  


    


Eftersom vi inte hunnit äta så gick vi till Malmborgs Lilla som öppnade efter två veckors semester. Victoria som driver stället var där och även Emilia som arbetar hos henne. Dom sprider både värme och gjädje så vi trivs verkligen när vi går dit.  

 

    

 

Min man tog broccolisoppa och jag pannkaka med sylt och grädde.   

 

  

   

Victoria kom ut med varsitt glas vatten med isbitar i och det behövdes verkligen i värmen  

 

  

   

Här sitter jag och njuter mellan maten och kaffet med en tidning.  

 

  

   

Emilia serverar så elegant kaffet som vi beställt, och till det två mörka chokladtryfflar. Jag äter egentligen inte godis men dessa är 70% och vi äter dom mitt på dan...    

 

 

  

   

    

 

Nu är Malmborgs Lilla på Instagram också.   

 

   

Jag köpte denna blus till mamma på Dea Axelsson som hon skall få ha på sig på sin födelsedag. Den har resår både nertill och på ärmarna. Den har kostat över 300 kr men nu 199 kr. Silkig, somrig och blommig. Det går inte att få fram på bild riktigt hur fin den är. Hon har gått ner så mycket så jag tog medium. Provade den själv och förstod att dom var lite stora på storlekarna för jag kunde också ha den än om den kommer att sitta lösare på mamma.

  

 

  

   

Den har en snygg hals som är som flätad och lite hålig upptill. Jag hade inte tänkt köpa en som var så mönstrad men den hade sån fin kvalitet och såg lite festlig ut.   

 

  

  

Jag hittade själv ett par jeans som satt superbra och var rätt snäva och inte så vida nedtill, dom trollade bort några kilon på låren. Dom hade kostat 599 kr men var nedsatta till 399 kr först men på det priset fick man 30 % och sen hade jag 50 kr i bonus så dom kostade ca 230 kr. Egentligen skulle jag köpa korta byxor men hittade inga för det var nu tunnsått på rean.

 


Bread med Everything I own. Bread är en amerikanskt rockband bildat i Los Angeles, Kalifornien år 1968 som spelade lättsam rock. Gitarristen och sångaren James Griffin tillsammans med keybordartisten David Gates bildade gruppen och lade till gitarristen Robb Royer. Senare spelade de in sitt första självbetitlade album. Klicka här för att läsa mer om gruppen.

 

 

 

 

  

Av Malin wiper - 22 juli 2013 07:30


 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild.   

 

Vi skulle ha besök i går av fd grannar men det funkar inte när jag är så trött så vi flyttade besöket tills på tisdag. Grannfrun ringde för hon ville att jag skulle lägga upp ett par byxor till henne och sy in axlarna på en klänning. Jag är rätt bra på att lägga upp saker men nu har jag blivit lite haj på annat också när det gäller symaskinen, och det är väl för att jag är intresserad av att sy. Det skall bli kul att se om jag klarar att göra axeländringar eller förstör klänningen....   Har lagt upp byxor åt flera nu och även sytt upp ärmarna på en blus som inte var så samarbetsvillig...  men till slut fick jag till det och det känns toppen.  Jag sydde lite kläder på 90-talet då vi bodde i Katrineholm men sen fick jag sluta på grund av nacken men nån gång då och då kan jag fixa till ett klädesplagg. 

 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna 3D bild på morgonrockar på en hängare. 

 

 

Varken min man eller jag klädde på oss i går, vi gick i morgonrockarna hela dan och bara vilade. Sen jag blev utbränd och fick min nackskada så har jag mer och mer börjat lyssna till kroppens signaler, och jag tror att det är bra att vila emellanåt och  bara vara, även för friska. I dag skall jag förbereda lite inför mammas födelsedag och även beställa tårtor. Jag tar en sak i taget. 

 Silje Nergaard med låten "Two sleepy people". Den finns i hur många versioner som helst men nu tar jag denna.

 

  

  

 

 

 

 

Dratta= ramla omkull

 

  

 

 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild

 

 

 

 

Klicka här för att komma in på sajten Menyou. Jag brukar själv ladda ner filmer därifrån men nu har jag inte hunnit sitta så mycket vid tv:n. Där finns både böcker, filmer, bilder mm. Nedanför min presentationsbild finns samma bild som här där man kan klicka och komma direkt in dit.

 

 

Av Malin wiper - 21 juli 2013 18:00

  '


I går åkte vi till Gnosjö, och Barbro följde med oss. Passade på att åka in på lite mindre vägar för att guida Barbro som inte sett så mycket av omgivningarna eftersom hon inte haft bil sen hon flyttade hit från Nynäshamn. Här har vi åkt in till Åker där min man får köra runt i "Världens minsta rondell" medans jag fotade med nåt vilt i blicken...  Klicka här för att komma in på en sida med ev en av dom minsta rondellerna som bara är som en bula...   


  


Där såg vi även detta vackra hus som var lite "Villa Villerkulla" men i annan färg. Klicka här för att se ett liknande hus


  

Vi åkte framför en snygg traktor av modell äldre men väldigt  välskött. Synd att jag inte lyckades få en bild från sidan. När man är ute och åker på mindre vägar så tror man lätt att det inte händer nåt men det dyker upp nåt i blickfånget hela tiden.

   


Här ett bevis på att det kan dyka upp saker. Ett paradis där dom som bor där smyckat ut tomten med allt vad man kan tänka sig. Dessutom hade dom en loppis i sin lada, och två fina hästar på gården. Jag hade kunnat fota hur mycket som helst men hejdade mig för det var mamman till hon som bodde där som skötte om loppisen. Dom andra var ute för tillfället. Hon gav mig i alla fall tillåtelse att fota men jag tog bara med vissa saker. Jag kan bli lite för ivrig ibland, och vill inte göra nåt som är stötande för det ligger inte för mig. Fel kan man göra men då har jag inte svårt att be om ursäkt, men numera gör jag det inte om jag inte gjort nåt fel.  

 

Min man säger att det ligger mellan Hillerstorp-Gnosjö. Marås/Kärringagärde. 


  

Här har dottern smyckat ut en trädstam med ett ansikte i form av keramikdelar (ser det ut som). Runtom hängde saker som överraskade.     


Under trädet kan man se en stor örn i sten, flaskor, skottkärra i trä med blommor i och mycket annat. Runtom i trädgården fanns det skulpturer och utsmyckningar som jag inte fotade.

  


    


Vi fick titta och klappa på dom två hästarna men jag fick bara en fin bild på den ena eftersom det var motljus.          


Här ser ni uppgången till loppisen som var på höloftet. Inomhus i ladan  tog jag bara två bilder men det fanns en hel del saker som var intressanta, och vi köpte några. Mamman till hon som ägde stället var jättetrevlig och vänlig så det kändes så upplyftande.


    


Vid ingången till tomten så satt två gamla mjölkhämtare fast vid en stenpelare. 

    


Så här ser den som satt på andra sidan ut. Som ni ser så kan vadsomhelst dyka upp utefter dom små vägarna och man träffar trevligt folk som man kan prata med.  

 

 

 

Detta köpte vi på loppisen: 

  

 

 

   

 

En jättestor industristrålkastare för 50 kr (värd mer) som vi skall ha som inredningsdetalj i vardagsrummet. Den är uppladdningsbar, den går att ställa in i två lyslägen. Den blev jättefin när vi rengjorde den. Nu är det inne med industridetaljer. Den är större än den ser ut på bilden och vad vi kan se på nätet så är dessa lampor värda mellan 300 kr-5000 kr. Vår gissar vi på 500 kr.  

 

  

  

Denna äggklocka köpte jag för 10 kr. Vi har annars bara digitala men en sån här är mycket snyggare och färgstarkare.  

 

  

  

Vi köpte även dessa trasmattor som tillsammans var 4,30 långa och kostade 35 kr + 45 kr= 80 kr tillsammans. Dom var hemvävda och skall läggas som ombyte på köksgolvet. Bilden blev inte så bra för färgerna är snyggare. 

 

 

 

Av Malin wiper - 21 juli 2013 08:00
 


  

  

  

Hittade en bild föreställande min mamma för många år sedan. Hon satt på en sten i Fläsian som var en fantastisk badplats vid havet utanför Sundsvall. Själv gick jag i simskola där en sommar. Mamma gillade prickiga klänningar och kjolar av alla de slag och hon passade även  bra i såna mönster. På min tid så var Fläsian det finaste och största havsbadet men sen kom ett stort oljeutsläpp som gjorde att dom stängde av badet men efter många år så kom det igång igen. Vi var dit för ett antal år sedan och kollade men det var inte samma liv och fart som när jag var barn. 

 

    

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild som föreställer Fläsians havsbad längre tillbaka i tiden då en glass kostade 50 öre. 

 

 

 

Jag klättrar upp på bryggan i Fläsian där det var simskola.   

 

 

Klicka här för att komma in på en sida för camping och stugor vid Fläsian. Fläsian är en halvö söder om Sundsvall. Halvön förbinds av ett näs av sand med fastlandet, och är en populär badplats, och utflyktsmål. Strax söder om halvön ligger Fläsians campingplats. Bostadsområdet närmast halvön kallas ofta för Fläsian, men från början var namnet enbart avsett halvön. 

 

     

Klicka här för att se vart jag lånade bilden.  

 

Om ni gillar att gå på Retrocafé så har en tjej som heter Lena öppnat ett sånt på Fläsian. Klicka här för att komma in och läsa om detta. Klicka här för att komma in på deras facebook. Klicka här för att se vilket bra betyg dom fått på Kafekartan 

 

  

  

Här sitter jag längst fram på båten. Det är en bild och en situation som jag inte har nåt minne av. Pojkarna som sitter bakom mig vet jag inte vilka det är. Bra minnen sitter kvar och även dom som inte varit så bra. Vad roligt för barnen numera att dom kan se sig själv på film när dom är vuxna sånt saknar jag.

 

 

 

 

 

 

 

 

  Kuttrasju= Flirt, kärlekslek

 

   

Av Malin wiper - 20 juli 2013 18:00


    


I går var vi bjudna till A-G och hennes man på kaffe och vi hade sagt till i förväg att vi inte kunde äta kaffebröd och det hade dom tagit fasta på...  . Vi fick istället smörgås, kex, pålägg och frukter. Det smakade toppen och vi hade trevligt. Dom hade dukat så fint på den inglasade altanen där dom har fönster över hela och snygga växter. 


    


Av Barbro fick dom denna fina hängväxt som passade bra i dom fina fönstren på deras inglasade altan.   


 

Acleja Blomsterhandel

  

Av oss fick hon denna vas med en blomma, lite grönt och en utsmyckning som inte syns.   


   


Ett rött litet extrahus på tomten. 

  


   


Här sitter Mr L-G, och min man ute på den yttre öppna altanen bredvid hammocken. Jag var dålig på att fota för jag var trött och då är det bättre att bara umgås.  

Dom har så fina blommor och utsmyckningar överallt men jag vill inte exponera deras hus alltför mycket. 

   


Dom har möbler lite överallt och här på framsidan denna fina gjurjärnsgrupp


  

    


Utanför ytterdörren hängde denna fina blomma i sin zinkkrukaI dag har det varit jättevarmt så det är tur att det blåser lite. Vi har varit till Gnosjö i dag och Barbro har följt med. Hon hade aldrig  varit dit och hade hört talas om deras second hand som var öppet i dag. Vi var ute ca 3 timmar sen orkade jag inte mer så jag fick säga som det var och vi åkte hem. Vi hann ändå rätt mycket och åkte in på småvägar och dök på en annan second hand i en lada. Skriver om detta senare. Ha en fin kväll. 

 

 

  

 

Av Malin wiper - 20 juli 2013 08:15

  

Denna häftiga hushållsrullehållare har jag köpt på Coolstuff för 179 kr,  den är värd sitt pris. Jag kom i kontakt med dom på facebook. Den kom dan efter att jag beställt den. Den river av papperet jättebra och nederdelen är så tung så den står kvar stadigt på underlaget. Dessutom är den rolig för silhuettparet upptill kommer närmare varandra ju mindre papper det finns kvar och till slut förenas dom i en kyss...   Klicka här för att komma in på deras hemsida.


  

Den är kraftfullare än jag trodde och känns stabil och stadig Nederdelen är hjärtformad. Jag är jättenöjd. Hade en jättefin förut också som jag fått av en bloggvän. Hon hade gjort den själv och jag har kvar den också.


   


När man drar papperet så får man bara med sig den bit man vill ha vid perforeringen

  

 

 

 

 

 

Radiokaka=

 

  

är ett bakverk som i radions barndom, lanserades med fördelen att den kan ätas ljudlöst, utan att det knaprar (vilket var en fördel när man lyssnade på radio med hörlurar och ljudsvaga kristallmottagare).


   

Min mamma bakade radiokakan ibland, jag kom ihåg hur god man tyckte den var. Egentligen är den väldigt sliskig för numera använder man sällan blockchokad utan riktigt fin choklad i bakverk.  Radiokaka är ett bakverk som i radions barndom på 1920-talet lanserades med fördelen att den kan ätas ljudlöst, utan att det knaprar, vilket var en fördel när man lyssnade på radio med hörlurar och ljudsvaga kristallmottagare.   

 


Regina Spektor med "On the radio" 


Vi var uppe redan 06.30 i morse eftersom vi skall iväg till Gnosjö och kolla på deras stora second hand. Dom har tydligen gjort om där. Jag är rätt slut nu men skall ändå försöka komma iväg. I går var vi bjudna till A-G och hennes man och det var jättetrevligt. Det skriver jag om senare. Hoppas ni får en fin helg. Sköt om er och njut. 

 

  

 

Av Malin wiper - 19 juli 2013 17:00

   


Som jag skrev förut så blev vi bjudna till vår granne och vän Barbro i går. Hon bor bara några hus bort och här är vi nästan framme.


   


Hon har en fransk balkong med utsikt mot bland annat handelsträdgården. En fransk balkong består av en fönsterdörr med skyddsräcke utanför och är ett enklare alternativ till en balkong. Jag bodde i en lägenhet ett tag i Hjälbo Angered som hade en fransk balkong. Det var på 70-talet. Fransk balkong var vanlig i Frankrikes städer (därav namnet) där bygglagstiftningen inte tillät vanliga balkonger i trång stadsdelsbebyggelse. Typen importerades av samma anledning även till Sveriges städer i slutet av 1800-talet. Fransk balkong blev populära igen på 1950 och 1970-talen, bland annat i radhusbebyggelse.     


I går såg jag denna båt på vagn från hennes balkong


  


Då var det dags att dricka kaffe med lite dopp som var alldeles lagomt för oss som nu måste tänka på vad vi vräker i oss, och både kaffe med tillbehör smakade jättebra.


     


Hon har en jättestor kruka med hibiskus och den har många knoppar som håller på att slå ut men tyvärr blommar dom bara en dag. Här är en på väg att spricka ut.


   


Hon håller på att virka en löpare som kommer att bli jättefin. Jag frågade om hon ville virka en bred löpare på vårt vardagsrumsbord till hösten och det gick bra. Skall bara se ut färg och mönster. Hon är bra på både stickning och virkning.

 

     


  


Ett tag efter att vi druckit kaffe så frågade Barbro om vi ville ha ett glas vin. Det tackade vi ja till och fick njuta av Per Morbergs vin som var en glad överraskning. Det var otroligt gott och lagomt strävt med många smaker som nuddade gommen. Jag tog bara ett glas vin nu eftersom jag räknar kalorier. Vi hade inte ätit nån riktig middag så det fanns plats för lite...   

 

   

Klicka här för att se vart jag hittade denna bildKlicka här för att komma in på vinets hemsida. Klicka här för att läsa en intervju med honom i samband med vinlanseringen. Klicka här för att komma in på Per Morbergs hemsida


   


Detta är en päroncognac  som vi fick smaka lite av, och jag  jag som inte gillar cognac blev förvånad för denna var mer lik en likör och så otroligt god med en fantastisk eftersmak. Den heter Xantè. Klicka här för att komma in på en sida och läsa om denna dryck. Där står det att det är en likör så jag blir lite förvirrad men jag antar att det är en congnacs likör.  


    


När Barbro följde med oss sist till Jönköping så köpte hon denna fina lampa ovanför köksbordet. Min man satt upp den åt henne häromdan och det blev jättesnyggt.  


  


Barbro sa att denna lampa är inställd på att tändas 22.00 och då bestämde vi oss för att gå hem när den tändes...   

 


Tomaz Nedoh group med "The glass of congnac". Klicka här för att komma in på hans hemsida


Av Malin wiper - 19 juli 2013 11:15


   


I Charken på ICA stod en gullig och glad  tjej som hade en lång, mörk, snygg och tjock fläta som jag bara måste fota, och det fick jag....   I dagens läge vet man inte om hår är äkta för många har löshår men detta var äkta vara...  . Jag blev lite nostalgisk för jag har haft flätor själv för många år sedan men inte fullt så lång som hennes. Hennes hårkvalitet var jättebra också. Ibland saknar man sitt långa mörka hår men var sak har sin tid.     


Vi köpte deras hemlagade jättegoda potatisgratäng i går som verkligen föll oss i smaken. Till den 2 kycklinglår var och ett glas läskande öl. Ölet var en alé från Gotlands bryggeri i en fin flaska. Det heter "Sleepy Bulldog, best bitter. Det var gott men jag gillar bäst när det är lite mörkare och mustigare, är ingen ölperson men ibland kan det vara gott. Klicka här för att läsa en recension om detta öl. Vi var ju tvungna att köpa färdigmat eftersom jag satt för länge och njöt på Magnisa Café. 


    


När vi sen promenerade hemåt i går så såg vi denna häftiga bil som jag inte hann se bilmärket på. Min man tror att det är en "Lotus". Själv tror jag att det är ett hembygge.


   

Tog en bild på baksidan också. Robert Palmer med "Bad Case of  loving you" Den låten används till serien "Doctors" som går på tv 4. Klicka här för att komma in på hans hemsida. Han föddes 1949, dog 2003. Han var en engelsk sångare, musiker och låtskrivare. Palmer är känd för sin förmåga att blanda olika musikstilar allt från soul, jazz, rock, blues och till och med joddling. Han var son till en militär som var stationerad på Malta. Palmer och hans familj flyttade till Yorkshire i England 1959. Han influerades som barn av den blues-, och soul- och jazzmusiken som spelades av arméradion.

 


Klicka här för att se vad det stod i BBC News i samband med hans död i hjärtinfarkt 2003 då han var endast 54 år gammal.  Klicka här för att höra en annan låt med honom.

 

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Borgåsunds Hamncafé

 

Johnny "Kungen" Fagerman hos En Trappa Upp17/

 

The Boppers på Hallstaparken 18/8 21.00

 

Ackes Poporketer på Lövudden 23/8

 

Carlsson på Kajen evenemang augusti

 

Hammarteatern 18/8-2/9

 

Cruising runt Mälaren 25/8

 

Lisa Nilsson Västerås Konserthus 23/9

 

Västerås Retromarknad 7/10

 

Arkiv

Hallstaparken Hallstahammar

     

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Kulturhuset Hallstahammar

 

Hammarteatern Hallstahammar

   

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Fitness Center Hallstahammar

 

Åsby Hem & Trädgård

 

Östanbro Cruisin' Café

   

Galleri SoHo Västerås

 

Supernova Sightseeing Bipolar piano disorder

 

Sonens filmklipp från Båtmässan 2018

 

Min sons arbetsplats. Musik sonen, film flera

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

106 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se