Öppen Ridå

Alla inlägg under juli 2013

Av Malin wiper - 23 juli 2013 18:00

 

Förskrivet tidsinställt inlägg

  


Jag fick inte tag på en del saker jag är ute efter här i samhället så vi åkte iväg till Jönköping efter min mans jobb i går. Det blev bara en snabbvisit då vi gjorde våra ärenden.

 

  


 


  


Eftersom vi inte hunnit äta så gick vi till Malmborgs Lilla som öppnade efter två veckors semester. Victoria som driver stället var där och även Emilia som arbetar hos henne. Dom sprider både värme och gjädje så vi trivs verkligen när vi går dit.

 

  

 

 

    

 

Min man tog broccolisoppa och jag pannkaka med sylt och grädde.

 

 

                   

 


Seven Oaks 

 

   

 

 

 


   

Victoria kom ut med varsitt glas vatten med isbitar i och det behövdes verkligen i värmen

 

 

  

 

 

 

 

 


Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på roliga iskubsformar. Formade som en gitarr.

 

  

  

 

 

 


   

Här sitter jag och njuter mellan maten och kaffet med en tidning.

 

  

 

 

 


   

Emilia serverar så elegant kaffet som vi beställt, och till det två mörka chokladtryfflar. Jag äter egentligen inte godis men dessa är 70% och vi äter dom mitt på dan...  

 

  

 

 

 


 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild

 

   

 

 

 

 


   

Här susar en Ford Etsel förbi och fögyller vår njutningsstund ännu mer.

 

  

 

 

 


   

Jag blev så nostalgisk när jag såg dessa Winsorbröd. Såna fanns även när jag växte upp och dom är jättegoda. Klicka här för ett recept på detta winsorbröd

 

   

 

    

 

Nu är Malmborgs Lilla på Instagram också.

 

   

 

 

 


   

Jag köpte denna blus till mamma på Dea Axelsson som hon skall få ha på sig på sin födelsedag. Den har resår både nertill och på ärmarna. Den har kostat över 300 kr men nu 199 kr. Silkig, somrig och blommig. Det går inte att få fram på bild riktigt hur fin den är. Hon har gått ner så mycket så jag tog medium. Provade den själv och förstod att dom var lite stora på storlekarna för jag kunde också ha den än om den kommer att sitta lösare på mamma.

 

  

 

 

                                         

 

  

 

  

 

 

 


   

Den har en snygg hals som är som flätad och lite hålig upptill. Jag hade inte tänkt köpa en som var så mönstrad men den hade sån fin kvalitet och såg lite festlig ut. 

 

 

 

                                             

 

  

 

 

 


  

Jag hittade själv ett par jeans som satt superbra och var rätt snäva och inte så vida nedtill, dom trollade bort några kilon på låren. Dom hade kostat 599 kr men var nedsatta till 399 kr först men på det priset fick man 30 % och sen hade jag 50 kr i bonus så dom kostade ca 230 kr. Egentligen skulle jag köpa korta byxor men hittade inga för det var nu tunnsått på rean.   

 

 

 


  

Kaffepetter= kaffekittel, kaffepanna


 


 


   


 


 


Klicka här för att se vart jag hittat bilden på denna retro kaffekittel (kaffepanna)

 

    

 

 
Bread med Everything I own. Bread är en amerikanskt rockband bildat i Los Angeles, Kalifornien år 1968 som spelade lättsam rock. Gitarristen och sångaren James Griffin tillsammans med keybordartisten David Gates bildade gruppen och lade till gitarristen Robb Royer. Senare spelade de in sitt första självbetitlade album. Klicka här för att läsa mer om gruppen.

 

 

 

 

 


      

En utslagen blomma från Barbros hibiskus. Bilden blev för ljus nedtill. När knopparna slår ut så blommar dom endast ett dygn.

 

 

Av Malin wiper - 23 juli 2013 08:00

 


  


Det blir inte många bilder från Gnosjö second hand för vi hittade ingenting i lördags. Dessutom tyckte jag det såg ut som vanligt där och priserna är högre än hos vår Sam hjälp i Huskvarna som är mitt favoritställe. Vi hade roligare på vägen till Gnosjö. Jag kom på mig när vi väl var hemma igen att jag inte ens fotat huset där second hand håller till...  . Dom har 3 våningar med olika sortiment.      


En stekpanna som fungerar som klocka och en järnsäng på våning 3 i huset. 

 

 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild      

 

  Dragspel som drog blickarna till sig. Det är av märket "Raggie Special" och på Tradera kan man få detta för 200 kr. Klicka här för att komma in och kolla

 

 

 

 

 

 

  


 Detta var det enda som stack ut sett från mina ögon. En väggklocka med pendel som såg lite tidlös ut, inte så mycket utsirningar.

 

 

 

 


 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild 

          Skodon= fotbeklädnad, skor

 

  

 

 

                  

 

  

 

Klicka här för att se vart jag hittade dessa animeringar

 

 

 

 

Acleja Blomsterhandel

 

  

 

 

 Vi åkte in till Jönköping i går och köpte saker till mammas födelsedag bl.a en blus på rea och lite saker till mitt collage. Vi syskon la ihop en summa och den handlar jag upp nu. Har fått så mycket gjort så jag hinner gott och väl. Kommer ändå inte ut mer på bloggen i dag för vi får besök på eftermiddagen av fd grannar som jag skall hjälpa med lite syarbeten. Ha en fin dag kära läsare och ta hand om er.

 

 

 

 


  


Time med Pink Floyd


   

Av Malin wiper - 22 juli 2013 11:30

 

   Jag är inte färdig med lördagens händelse än...  Barbro bjöd oss på fika hos Bernts Konditori i Gnosjö...   Vi var lite hungriga och skall man gå på en stor second hand ett tag så gäller det att inte ha en kurrande mage.

 

 

 

 

 

                           

 


  Seven Oaks 

 

  

  


Klicka här för att komma in på deras hemsida

 Vi slog oss ner på uteplatsen och min man tog en räksmörgås för han hade inte ätit nåt på morgonen. Barbro och jag tog varsitt mörkt bröd med ost. Allt smakade jättebra och brödet var frasigt och gott i smaken.

 

  

 

 

 

 

 


  

      


  


Dom hade moccabakelser som var populära förr. Dessa var i en ny tappning men man såg ändå att det var såna. Klicka här för att se hur dom brukar se ut. Där finns även ett recept på bakelsen. Moccabakelse har marängbotten. 

 

  


  
 


Klicka här för att se vart jag hittade denna bild  

  


  Jag blir så glad när Caféer har chokladtryfflar eftersom man ibland vill ha nåt mindre och då är dessa toppen. Dom brukar även ha i 70% cacaohalt, och då är det inte lika mycket kalorier, och dom är även nyttigare.

 

  

 

 

                        

 

 

 

 

 


    

Ett av soundtracken till filmen "Chocolat" en film som osar chokladnjutning. Glöm ej att bulla upp med god choklad till filmen för man kan riktigt känna doften av choklad när man njuter denna  film. Det känns overkligt att det var 13 år sedan filmen hade premiär, det känns som i går. Jag har haft med musik från filmen många gånger i bloggen.

 

  

 

 

 

 

 


   

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild. Det föreställer en filmrulleburk som dom fyllt med choklad. Klicka här för att komma in på Lelins fototriss, häftig sida.

 

   


  


Vi passade även på att gå till systemet som ligger mittemot Bernts Konditori. Vi behövde fylla på lite i vinstället och köpte även cognacs likören som Barbro bjöd på. Per Morbergs vin slant också ner, fast i rosé. Det vita var slut men det finns i rött också. Hans vin har blivit väldigt populärt. Systemet där hade väldigt trevlig personal och det var upplagt så man hittade väldigt bra.

 

 

 

  Klicka här för att få en recension på Per Morbergs Rosévin. Hans bag in boxvin har fått högsta betyg.

 

   


  


När jag ser ett sånt här ödehus vid en modern väg så går fantasin igång. Jag skulle vilja se hur det såg ut förr innan denna väg kom till, och historien runt huset och dess omnejd. Tyvärr så börjar många såna här gamla hus på att multna bort och sen finns dom bara på bild och det är jättesynd. Jag tänker på dom kommande generationerna. 
Av Malin wiper - 22 juli 2013 07:30


 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild.  

 

 

 

 

Vi skulle ha besök i går av fd grannar men det funkar inte när jag är så trött så vi flyttade besöket tills på tisdag. Grannfrun ringde för hon ville att jag skulle lägga upp ett par byxor till henne och sy in axlarna på en klänning. Jag är rätt bra på att lägga upp saker men nu har jag blivit lite haj på annat också när det gäller symaskinen, och det är väl för att jag är intresserad av att sy. Det skall bli kul att se om jag klarar att göra axeländringar eller förstör klänningen....   Har lagt upp byxor åt flera nu och även sytt upp ärmarna på en blus som inte var så samarbetsvillig...  men till slut fick jag till det och det känns toppen.  Jag sydde lite kläder på 90-talet då vi bodde i Katrineholm men sen fick jag sluta på grund av nacken men nån gång då och då kan jag fixa till ett klädesplagg.

 

  

 

 

 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna 3D bild på morgonrockar på en hängare.

 

 

 

 

Varken min man eller jag klädde på oss i går, vi gick i morgonrockarna hela dan och bara vilade. Sen jag blev utbränd och fick min nackskada så har jag mer och mer börjat lyssna till kroppens signaler, och jag tror att det är bra att vila emellanåt och  bara vara, även för friska. I dag skall jag förbereda lite inför mammas födelsedag och även beställa tårtor. Jag tar en sak i taget.

  

 

 


  Silje Nergaard med låten "Two sleepy people". Den finns i hur många versioner som helst men nu tar jag denna.

 

  

 

 

 

 

 

 

Dratta= ramla omkull

 

  

 

 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild

 

 

 

 

  Klicka här för att komma in på sajten Menyou. Jag brukar själv ladda ner filmer därifrån men nu har jag inte hunnit sitta så mycket vid tv:n. Där finns både böcker, filmer, bilder mm. Nedanför min presentationsbild finns samma bild som här där man kan klicka och komma direkt in dit.

 

 

Av Malin wiper - 21 juli 2013 18:00

  'I går åkte vi till Gnosjö, och Barbro följde med oss. Passade på att åka in på lite mindre vägar för att guida Barbro som inte sett så mycket av omgivningarna eftersom hon inte haft bil sen hon flyttade hit från Nynäshamn. Här har vi åkt in till Åker där min man får köra runt i "Världens minsta rondell" medans jag fotade med nåt vilt i blicken...  Klicka här för att komma in på en sida med ev en av dom minsta rondellerna som bara är som en bula...  

 

 

 

 

 


Här avslöjas att det bara är en vändplats...     

 

 

 

    


 
Där såg vi även detta vackra hus som var lite "Villa Villerkulla" men i annan färg. Klicka här för att se ett liknande hus

 

   Vi åkte framför en snygg traktor av modell äldre men väldigt  välskött. Synd att jag inte lyckades få en bild från sidan. När man är ute och åker på mindre vägar så tror man lätt att det inte händer nåt men det dyker upp nåt i blickfånget hela tiden.

 

 

  


  


Här ett bevis på att det kan dyka upp saker. Ett paradis där dom som bor där smyckat ut tomten med allt vad man kan tänka sig. Dessutom hade dom en loppis i sin lada, och två fina hästar på gården. Jag hade kunnat fota hur mycket som helst men hejdade mig för det var mamman till hon som bodde där som skötte om loppisen. Dom andra var ute för tillfället. Hon gav mig i alla fall tillåtelse att fota men jag tog bara med vissa saker. Jag kan bli lite för ivrig ibland, och vill inte göra nåt som är stötande för det ligger inte för mig. Fel kan man göra men då har jag inte svårt att be om ursäkt, men numera gör jag det inte om jag inte gjort nåt fel.

 

  

 

Min man säger att det ligger mellan Hillerstorp-Gnosjö. Marås/Kärringagärde.

 

     

Här har dottern smyckat ut en trädstam med ett ansikte i form av keramikdelar (ser det ut som). Runtom hängde saker som överraskade.

 

   


  


Under trädet kan man se en stor örn i sten, flaskor, skottkärra i trä med blommor i och mycket annat. Runtom i trädgården fanns det skulpturer och utsmyckningar som jag inte fotade.

 

 

 

 

  


 


  


Vi fick titta och klappa på dom två hästarna men jag fick bara en fin bild på den ena eftersom det var motljus.

 

         Här ser ni uppgången till loppisen som var på höloftet. Inomhus i ladan  tog jag bara två bilder men det fanns en hel del saker som var intressanta, och vi köpte några. Mamman till hon som ägde stället var jättetrevlig och vänlig så det kändes så upplyftande.

 

  


   


 


  


Vid ingången till tomten så satt två gamla mjölkhämtare fast vid en stenpelare.

 

  

 

 

 
 


  


Så här ser den som satt på andra sidan ut. Som ni ser så kan vadsomhelst dyka upp utefter dom små vägarna och man träffar trevligt folk som man kan prata med. 

 

 

 

 

Detta köpte vi på loppisen:

 

 

  

 

 

 

   

 

En jättestor industristrålkastare för 50 kr (värd mer) som vi skall ha som inredningsdetalj i vardagsrummet. Den är uppladdningsbar, den går att ställa in i två lyslägen. Den blev jättefin när vi rengjorde den. Nu är det inne med industridetaljer. Den är större än den ser ut på bilden och vad vi kan se på nätet så är dessa lampor värda mellan 300 kr-5000 kr. Vår gissar vi på 500 kr.

 

  

 

 

   

 


 

 

 

 


  

  Denna äggklocka köpte jag för 10 kr. Vi har annars bara digitala men en sån här är mycket snyggare och färgstarkare.

 

  

 

 

 


  

Vi köpte även dessa trasmattor som tillsammans var 4,30 långa och kostade 35 kr + 45 kr= 80 kr tillsammans. Dom var hemvävda och skall läggas som ombyte på köksgolvet. Bilden blev inte så bra för färgerna är snyggare.

 

 

  

 

 

       

 

 

  

 

 

 

 

  

 
Häftigt klipp på en flygande bil. Hittade ingen flygande matta...  

 

 

 

 

 

Av Malin wiper - 21 juli 2013 13:00

   

   

Acleja blomsterhandel

  

Hallå där kära bloggläsare. Hoppas ni har det bra. Det var länge sen vi hade ett sånt här sommarväder i juli månad och speciellt under "Fruntimmersveckan" då det för det mesta brukar regna. Klicka här för att läsa om fruntimmersveckan.

 

  

 

 

 

 


Vi har sovit länge i dag, och jag sitter nu med en äldre data för min slutade funka igen. Min man jobbar för högtryck med den. Två program har kommit i konflikt med varandra, och lite annat har hänt. Mr T  har så mycket med datorer att göra så hans hjärna funkar inte just nu när det gäller vardagliga saker. I går hade han satt in smörpaketet i ett köksskåp istället för i kylskåpet....  .  Nu skall vi bara ta det lugnt och sköta om lite härhemma som blivit eftersatt av att vi varit ute så mycket. Min man fick ta disken i morse för jag klarar inte av när det blir en jättedisk, blir för stressad. Hoppas han inte satt in disken i kylskåpet...   Om Mr T inte hinner klart med min rätta laptop så kan jag inte vara ute på nätet nåt mer i dag eftersom jag får sitta och titta uppåt och då är det snart kört för min nacke.

 

Vi var till Gnosjö i lördags och då upplevde vi saker som jag skriver om senare i dag eller i morgon.

 

 

 

 

Acleja blomsterhandel

 

  

 

 

Ha nu en fin och njutningsfull söndag kära bloggläsare.

 

  

 

 
  

Sofia Karlsson med låten "Du var där". Jag såg henne på nyhetsmorgon, och hade velat ha in den låten men jag antar att den är från hennes kommande cd så den finns inte ute än. Har letat som en galning men hittar inte låten. Tar denna istället. Hon har en fin röst och sjunger fängslande. Klicka här för att komma in på hennes hemsida.

 

 

 

 

                        

Seven Oaks
     

Av Malin wiper - 21 juli 2013 08:00
 


  

   

Hittade en bild föreställande min mamma för många år sedan. Hon satt på en sten i Fläsian som var en fantastisk badplats vid havet utanför Sundsvall. Själv gick jag i simskola där en sommar. Mamma gillade prickiga klänningar och kjolar av alla de slag och hon passade även  bra i såna mönster. På min tid så var Fläsian det finaste och största havsbadet men sen kom ett stort oljeutsläpp som gjorde att dom stängde av badet men efter många år så kom det igång igen. Vi var dit för ett antal år sedan och kollade men det var inte samma liv och fart som när jag var barn.

 

 

 

 

 


  

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild som föreställer Fläsians havsbad längre tillbaka i tiden då en glass kostade 50 öre.

 

 

 

 

Klicka här för att komma in på bloggen "Ljuva 50-tal"

 

  

 

 

 

 

Jag klättrar upp på bryggan i Fläsian där det var simskola. 

 

  

 

 

Klicka här för att komma in på en sida för camping och stugor vid Fläsian. Fläsian är en halvö söder om Sundsvall. Halvön förbinds av ett näs av sand med fastlandet, och är en populär badplats, och utflyktsmål. Strax söder om halvön ligger Fläsians campingplats. Bostadsområdet närmast halvön kallas ofta för Fläsian, men från början var namnet enbart avsett halvön.

 

 

 

 

 

 

 


   

Klicka här för att se vart jag lånade bilden. 

 

 

Om ni gillar att gå på Retrocafé så har en tjej som heter Lena öppnat ett sånt på Fläsian. Klicka här för att komma in och läsa om detta. Klicka här för att komma in på deras facebook. Klicka här för att se vilket bra betyg dom fått på Kafekartan

 

 

   

Klicka här för att se vart jag hittade bilden på denna designklassiker från 1950-talet

 

 

 

 

 


  

Här sitter jag längst fram på båten. Det är en bild och en situation som jag inte har nåt minne av. Pojkarna som sitter bakom mig vet jag inte vilka det är. Bra minnen sitter kvar och även dom som inte varit så bra. Vad roligt för barnen numera att dom kan se sig själv på film när dom är vuxna sånt saknar jag.

 

 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild

 

 

 

 

 

 

 

 

  Kuttrasju= Flirt, kärlekslek


 

 

   

Av Malin wiper - 20 juli 2013 18:00


 


  


I går var vi bjudna till A-G och hennes man på kaffe och vi hade sagt till i förväg att vi inte kunde äta kaffebröd och det hade dom tagit fasta på...  . Vi fick istället smörgås, kex, pålägg och frukter. Det smakade toppen och vi hade trevligt. Dom hade dukat så fint på den inglasade altanen där dom har fönster över hela och snygga växter. 

 

 

 

  

 

animated gifs   

 

 

  


  


Av Barbro fick dom denna fina hängväxt som passade bra i dom fina fönstren på deras inglasade altan.

 

  

 

 

                       

 

 


    


 

Acleja Blomsterhandel

  

Av oss fick hon denna vas med en blomma, lite grönt och en utsmyckning som inte syns. 

 

 

  


 


  


Ett rött litet extrahus på tomten.

 

 

  


 


  


Här sitter Mr L-G, och min man ute på den yttre öppna altanen bredvid hammocken. Jag var dålig på att fota för jag var trött och då är det bättre att bara umgås.

 

 

 

 

 

        

 

 

   

Dom har så fina blommor och utsmyckningar överallt men jag vill inte exponera deras hus alltför mycket. 

 

  

 


    

 

 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild

   


  


Dom har möbler lite överallt och här på framsidan denna fina gjurjärnsgrupp

 

 

 

 

 

                   

 

   
  


  


Utanför ytterdörren hängde denna fina blomma i sin zinkkruka

 

  

 

 

 

 

Netanimations 

 I dag har det varit jättevarmt så det är tur att det blåser lite. Vi har varit till Gnosjö i dag och Barbro har följt med. Hon hade aldrig  varit dit och hade hört talas om deras second hand som var öppet i dag. Vi var ute ca 3 timmar sen orkade jag inte mer så jag fick säga som det var och vi åkte hem. Vi hann ändå rätt mycket och åkte in på småvägar och dök på en annan second hand i en lada. Skriver om detta senare. Ha en fin kväll.

 

 

 

 

 

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Arkiv

Vårens event på Hallstaparken

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Hallstaparken Hallstahammar

     

Kulturhuset Hallstahammar

 

Hammarteatern Hallstahammar

   

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Östanbro Cruisin' Café

   

Galleri SoHo Västerås

 

Min sons arbetsplats. Musik sonen, film flera

 

Moliden nostalgimack

 

Supernova Sightseeing (sonen)

 

Supernova Sightseeing water

 

Supernova Sightseeing

 

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

106 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se