Öppen Ridå

Alla inlägg under juli 2013

Av Malin wiper - 15 juli 2013 17:00Jag ringde till Barbro och frågade om hon ville gå med till Magnisa Café och det ville hon. Vi var nästan först på plats och det såg inbjudande ut för dom hade satt ut möbler på olika ställen på tomten. Möblerna hade lånats  från Ritz Konditori. 

 

  

 

 

       

 


  

 


Här ser ni hälften av dom drivande kvinnorna som har hand om Cafét. Tack för att ni finns...  . Dom hade dukat så fint så det var bara att ta för sig av kaffebrödet som var  varierat. Barbro och jag hade med oss varsin smörgås så vi tog bara kaffe.

 

  

 

 

 

 


  

     


  


Klicka på bilderna så blir dom större.

 

   


  


Jättefint vetebröd som stod och lockade men jag själv är tvungen att dra i handbromsen innan det är för sent.

 

         
Dom hade jättefina hallongrottor som är min favorit. Klicka på bilderna så blir dom större

   
 


  


Det fanns platser lite överallt och även i förstugan till huset.

 

  

 

 

 

                                  

 

 

  


 


  


Barbro och jag satt ute och fikade än om det inte var så varmt. Min man satt med oss en stund innan han var tvungen att gå in och jobba igen.

 

 

 

 

 

         


  


Klicka på bilderna så blir dom större

 

 

 

                           

 

  
   


Här ser man andra sidan av huset. Det kommer nog att bli fullt här när vädret blir lite bättre. Dom har öppet ända tills 16.00 på vardagarna. Dom hade satt ut möblerna så fint runt huset så det var bara att välja vart man ville sitta. Undanskymt eller öppet. Jag kommer absolut att gå dit och fika igen. Hoppas det kommer många varma dagar så man kan sitta ute där i deras fina blomstrande trädgård.

 

  

Dom flesta satt inomhus eftersom det var rätt kallt ute. Jag fick fota dessa två kvinnor som satt och njöt av sitt kaffe med dopp. Jag glömde att använda den vanliga blixten utan tog upplättningsblixten så bilden blev inte så bra. Jag fick jobba med bilden i fotoprogrammet.

 

 

 

 

 

   


  


I ett av dom andra rummen satt dessa kvinnor och hade det mysigt.    

 

   


  


Längre ner i lokalen satt detta par och kopplade av och myste. Hoppas att det kommer en strid ström av folk under dagen och även under dom veckorna som det är öppet.

 

 

 

           

 

   
Efter ett tag kom ytterligare lite folk i form av dessa två män. 

 

 

 

 

 

             

 

 

 

 

 

Här ser ni tiderna när Magnisa Café har öppet.

 

   


  


När vi var på väg att gå så dök denna fina familj upp som jag tror var på genomresa.

 

  

 

 

 

 

   


  


Det arbetades för fullt på tomten. Mannen  i blå jacka heter Evert Melin och är fd ordförande i Museiföreningen. Mannen i gul jacka är den nuvarande ordföranden och heter Lars-Erik Joakimson.

 

 

 

   

 

 

 

 

Vårt lilla järnvägsmuseum, en dressin och en semafor...

 

 

Av Malin wiper - 15 juli 2013 08:00

   

Efter att vi varit till mamma blev vi bjudna på jättegod soppa hos syrran och svågern i lördags. Det var så mysigt att sitta i deras fina  uteplats och bara njuta i det fina vädret. Dom har flera ställen att sitta på.

  

 

 

 

 


 

Dom hade bakat ett jättegott surdegsbröd som vi själva skall ge oss på.

 

  

 

 

       

 


   

En bild på den goda tomatsoppan med kyckling och annat. Lite utsmyckning i deras trädgård.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

  

 

 


Jag hjälpte syrran att lägga upp ett par byxor och  sy upp ärmarna på en blus. 

 

  

  

 

 

     

 

   

  

 

     

 


   

Blomsterinstallation utanför huset. kaffedrickande, och deras nya häftiga soffa.

 

  

 

 

 

 


  

  Shäfern Axa njuter i trädgården. Hon är en jättefin och härlig hund. Tyvärr var deras två katter Pip-Larsson och Nisse ute på äventyr så dom fick vi inte möjlighet att träffa.

 

 

 

 

 

Axa fint inramad

 

  

 

                

 

  

 

Klicka på bilderna så blir dom större.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


   

En av utsmyckningarna i deras trädgård.

 

 

 

 

 

 

 


   

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild. Det finns fler moderna möbler för djur där.

 

  

 

I dag skall jag till Magnisa Café 10.00 när dom öppnar. Det gör att jag inte äter nån frukost på morgonen utan tar med mig en smörgås till kaffet  för dom får bara ha kaffebröd. Klicka här för att komma in på ett inlägg som handlar om cafét.

 

 

 

 

 

 

Betyder God morgon på Italienska

 

 

 

 

 

Av Malin wiper - 14 juli 2013 19:00

 


  


Kunde inte låta bli att fota denna snygga dörr någonstans i Borås. 

 

   


  


Det finns en butik i Borås jag brukar gå förbi som heter "Guldsmedjan". Kollar alltid in deras skyltfönster för där kan man se många fina smycken. Jag gillar halsbanden dom hade i skylten nu, såna där stela men stilfulla och lagomt färgstarka. 

 

  

 

 

               

 

    

   

 

 

Klicka här för att komma in på Guldsmedjans hemsida.

 

   Ytterligare ett i samma serie men lite mer hängande.

 

  

 

 

               Snyggt i turkos

 

 

 

  


  


Detta är lite mer svårburet men rätt kul till passande kläder och person

 

  


  


Ett silvrigt med lite känsla av stickat som även finns i halsband.

 

 

  

 


Några armband         


     

Klicka här för att komma in på Guldsmedjans facebook. Detta halsband kommer därifrån också.  
  

Av Malin wiper - 14 juli 2013 13:45

 


  


Här är vi framme i Skene (i går) vid  ingången till mammas serviceboende. Förut gick vi in på ett helt annat ställe men dom har förändrat en del. Klicka här för att komma in på Marks kommuns hemsida.

 

   


  


Jag hade bakat en morotskaka till dom boende och personalen. Jag brukar ha en god topping ovanpå men då går den inte att frakta i värmen, det hade bara blivit kladdigt. Vi har flera kylväskor men den mjuka som är lite bredare där kakan hade rymts hade vi glömt hos mamma förra gången. Vi tog ut den från mammas lägenhet för att inte glömma att ta med denna gång men tror ni inte att vi glömde den ändå...  Vi hamnar nog snart på hemmet också...  

 

 

 

 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild   

 

   


  Vi hittade mamma i en korridor dit hon hade tagit sig fram med rullstolen med fötterna. Hon har verkligen tacklat av nu och gått ner många kilon. Det var inte länge sen hon gick omkring med rullator men nu ramlar hon bara så dom måste ha henne i rullstol men det känns tryggt att det finns hjälpmedel. Dessutom har hon fått lite trycksår.  Hon är mer borta än förut så man får inte så mycket kontakt...    tack och lov så är hon fortfarande glad och kramig. Varje gång man varit dit så är man psykiskt utmattad så jag tar  därför alltid en vilodag efterråt.

 

  

 

                            


   


 


  


Vi tog med henne på en tur runt serviceboendet för vädret var så fantastiskt lagomt varmt med lite lätt bris. Hon fryser ändå eftersom hon gått ner så mycket och inte kan röra på sig. Jag hade två tröjor som jag inte använder så dom lämnade jag hos henne och även en jacka som jag inte haft på länge.

 

   


  


Personalen ville att vi skulle köpa "Foppatofflor" åt henne eftersom hon fått sår på fötterna och måste ha mer plats för foten.  Tyvärr så har tårna böjt sig på en fot och hon måste ha tjocka strumpor eftersom fötterna är omlindade så vi vet inte om dessa skor ändå är tillräckligt stora. Dom går ju att klippa upp lite framtill. Dom får testa och går det inte så får vi fixa nåt annat. Hon har massor av skor och det var inte länge sen vi köpte nya till henne men dom funkar inte längre när fötterna har blivit så svullna.

 

 

  

 

 

 

 


  

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på en elegantare "Foppatoffel"

 

   


  Vi hann inte fika med henne för vi kunde inte stanna ända tills 15.00 och det var inte långt till Lunch när vi kom. Vi skall ju dit om två veckor igen när hon fyller 90 år.

 

  

 

 
  


  

Monica Zetterlund med låten "The thing we did last summer". Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Hon skulle ha fyllt 76 år i år om hon levat.

 

 

 


  Här den officiella trailern till kommande filmen Monica Z. Ser fram emot filmen Monica Zetterlund som har premiär i september. Klicka här för att se vad MovieZine skriver om filmen.

   

 

 

 

 Av Malin wiper - 14 juli 2013 09:30

  

  


  


I går åkte vi iväg till min mamma i Skene. Vi tog en paus i Borås och denna gång gick vi inte till Orion som vi brukade utan testade LuLus som ligger på samma gata. Där har vi ibland varit in och köpt kakor. Dom har en stor uteplats också. Stan hade inte vaknat upp riktigt för klockan var bara 09.00 Klicka här för att komma in på Borås stads hemsida

 

 

 

 Klicka här för att komma in på deras facebook

 

     
 


  


Här ser ni lite av deras bröd,  jag såg att dom hade ett jättestort bageri i rummet intill. Vi tog varsin skepparknäck med russin och pålägg ost.

 

  

 

 

 

                                            

 

 


   

  


 


  

Vi valde att sitta och njuta av dessa skepparknäcke vid ett barbord. Dom hade russin i degen så dom blev lite lagomt söta. Bröden innehöll även havre och råg och blev så där frasiga och lättuggade.

   


  


Dessa som ser ut som hallongrotter kallas för "Fjällnäs" det beror nog på att dom  har en klick florsockergarnering på toppen.

 

   


  


Efter fikat tog vi en tur ner till ån Viskan, där var det sanslöst vackert, skönt, tyst och så där som det är innan allt kommit igång

 

       


  


 
      

  


 


  


Här ser man blomsterhavet på lite närmare håll som ligger på andra sidan ån. Borås är en vacker stad med fina parker och skulpturer. Jag har fotat mycket där genom åren när jag varit på genomresa.

 

   


På en vägg såg vi denna målning som ser ut som en form av dalahästar. Det måste vara nåt nytt för vi har inte sett detta förut. Sen åkte vi iväg till mamma, det skriver jag om sen. I dag har vi en vilodag och skall bara fixa lite hemma, se film och bara mysa. Vädret har slagit om och det är inte nån sol och ser lite mulet ut. Ha en fin och vilsam söndag kära bloggläsare.

 

 

 

 

 

   

Av Malin wiper - 13 juli 2013 17:00

 

Förskrivet tidsinställt inlägg. Lite utfyllnad eftersom jag inte är på nätet i dag


  

  


Här följer några bilder på fina bilar. Här susar en sportbil förbi utanför Bettans Restaurang & Pizzeria. Vi åt lunch där en dag "Tacobuffé" och det var jättegott. Jag har inte kunnat äta sånt på några år men nu när gallan är borta så funkar det jättebra.

 

   


  


Detta är en tjusig Chevrolet som stod parkerad på torget.

 

  

 

 

 

 

          


  


Denna gula skönhet susade förbi vårt Netto häromdan. Jag vet inte vad det är för bilmärke.

 

  

 

 

 

 


   

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild

 

  


    

Min älskling du är som en ros...  En bild på min man när vi var till det fina Rosariet för ett tag sen. Vi brukar gå dit och njuta av alla blommor några gånger varje sommar.

 

  

 

 

Klicka här för att komma in på ett inlägg jag skrev 18 juli 2012 ang Rosariet.

 

 

 

 

 


   

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på virkad ros. Det finns massor av snyggt på den sidan.

 

  

 

 

 

    

 

Café Rosariet:s öppettider

 

 

  

 

 

 

 


Det finns många ställen att sitta på i den vackra blomstrande trädgården. 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

   

 

 

       

 

 


  Alla Pugacheva med "Million red Roses"

 

 

 

Av Malin wiper - 13 juli 2013 07:00

 


Förskrivet tidsinställt inlägg.   Nu är det inte många  dagar kvar tills Magnisa Café slår upp sina portar. Våra två Caféer i samhället har semesterstängt, och då kan man gå till Museiföreningens fina Magnisastuga och ta sig en kopp kaffe med dopp. Det går även att sitta ute i den fina trädgården men är det dåligt väder så kan man ändå njuta inne för det är så fint i Magnisastugan. Min man arbetar i stugan med datorer, återställa gamla foton och mycket mer. Jag skall själv gå dit och fika på måndag kl 10.00 så vi kanske ses...  

 

 

  

 

 

 


Gif Paradise 

 

  

 

    

 


  

Här ser ni en bild på Magnisastugan. Kom och njut i fin miljö.

 

 

 

Gif Paradise

 

 

 

 

 

Byarums Hembygdsgård framsidan

 

 

 

Det går även att besöka den fina Byarums hembygdsgård som har öppet dagligen  15 juni-18 augusti mellan 10.00-19.00 Den ligger ca 5 km norr om Vaggeryd på gamla riksettan. Det finns en hel del att kolla in där vad gäller hantverk och gammal historia i form av husen på tomten.

 

  

 

 

 

Gif Paradise  

 

  

 

 

 

 


   

Så här ser det ut på baksidan av Hembygdsgården i Byarum.

 

  

 

 

    

 

Gif Paradis

 

 


  


Frank Sinatra med The Coffee song

 

  

 

 

 

 

 


 

Av Malin wiper - 12 juli 2013 17:00

 Förskrivet tidsinställt inlägg.


  


När jag var till Wide Outlet (sport) för några veckor sen så köpte jag denna fågel som fanns i olika utföranden. Det roliga med den är att man ställer den på ett ställe där man vet att folk går förbi. Sen aktiverar man den genom en knapp under. När då en person går förbi så börjar den kvittra en stund. Jag testade den på Barbro sist när hon gick igenom hallen till rummet. Jag hade den på skohyllan och hon såg så förvånad ut när fågeln började kvittra...  . Man blir nog aldrig riktigt vuxen för sånt här tycker jag är kul...  Jag har för mig att den kostade mellan 50-60 kr

 

  

 

 

 

  
 

 

Här får ni vara med om när jag går förbi fågeln och den börja kvittra. Den finns i flera olika fågelarter och läten. Jag hade glömt stänga av den en dag och satt i soffan när den började kvittra...  då blev jag verkligen rädd och gick ut i hallen för att kolla men förstod sen att det kan ha varit en fluga som flög förbi...  fast det kändes lite kymigt för jag fick för mig att nån fanns i hallen...  

 

  

 

 

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Borgåsunds Hamncafé

 

Johnny "Kungen" Fagerman hos En Trappa Upp17/

 

The Boppers på Hallstaparken 18/8 21.00

 

Ackes Poporketer på Lövudden 23/8

 

Carlsson på Kajen evenemang augusti

 

Hammarteatern 18/8-2/9

 

Cruising runt Mälaren 25/8

 

Lisa Nilsson Västerås Konserthus 23/9

 

Västerås Retromarknad 7/10

 

Arkiv

Hallstaparken Hallstahammar

     

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Kulturhuset Hallstahammar

 

Hammarteatern Hallstahammar

   

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Fitness Center Hallstahammar

 

Åsby Hem & Trädgård

 

Östanbro Cruisin' Café

   

Galleri SoHo Västerås

 

Supernova Sightseeing Bipolar piano disorder

 

Sonens filmklipp från Båtmässan 2018

 

Min sons arbetsplats. Musik sonen, film flera

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

106 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se