Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 1 december 2011

Åldringsvården mm!

Av Malin wiper - 1 december 2011 09:00


 


 

  Det känns väldigt otryggt att leva i  det här landet numera med bristande rättsäkerhet och med dålig åldringsvård och ett krackelerande skolväsende. Skandal på skandal radas upp och bevis finns men fällda blir dom inte. När reportrar intevjuar personer som är inblandade så har dom alltid svar på tal men otroligt genomskinliga och man skulle själv skämmas ögonen ur sig att sitta och ljuga folk upp i ansiktet. Jag skulle aldrig klara av att arbeta inom vården längre när man ser att man då måste vara livegen och inte få ha några åsikter eller klaga när så behövs. För att trivas på ett arbete så måste man få vara delaktig, kreativ och få ta ansvar utan att bli tillbakamotad. Det var ju ändå inte svårt att gissa hur det skulle bli när vård och skola privatiserades.




  Jag kan inte se på när folk lider utan att göra nåt. När jag arbetade inom vården i slutet av 70-talet och sen på arbetsterapier hela 80-talet så var det otroligt noga hur dom äldre blev behandlade och det skulle visas respekt och även se till så dom mådde bra både psykiskt och fysiskt med diverse aktiviteter och en bra livskvalitet. Jag ser med fasa på min egen ålderdom och hoppas att jag bara ramlar ner och dör när den dagen kommer och inte hamnar inom åldringsvården. När jag arbetade så fanns det egna kök där det var anställd personal som lagade maten och även vi som arbetade kunde äta där. När jag skriver detta så känns det som för hundra år sedan. Fast jag förstod ju att nåt var på gång dom sista åren jag arbetade inom arbetsterapin och vi skulle börja spara in på allt och aktiveringen för dom äldre började minska och vi på terapin fick gå ut i vården och arbeta ett antal timmar och stänga terapin. Jag bestämde mig då för att sluta och skola om mig till nåt annat och det är jag glad för att jag gjorde i dag.


  

Jag är så glad att mina föräldrar fick bo ihop tills pappa dog när dom hamnade på serviceboende för att pappa behövde mer hjälp. Det är inte självklart numera och det känns verkligen horribelt och grymt. Det har visat sig att dom får bättre mat och får mer aktivering i fängelserna än i åldringsvården.


  


      


 
 
Cattis

Cattis

1 december 2011 09:33

Ja, man hör nya saker hela tiden om vad som händer inom vården.
Att dem inte lär sig.
Det mesta kommer ju oftast fram ändå så man tycker det skulle vara tvärtom istället nu och få det bättre och bättre.

Igår på radion hörde jag mycket som jagade upp mig.
En man som inte fått någon ambulans, Lille Hugo som inte får sin operation så han kan överleva och så om äldrevården där en svalt ihjäl.
Bara 3 saker kan det tyckas men hur många fler sådana här saker händer omkring oss som vi inte får höra?
Det är skrämmande.
Jag känner som dig, jag vill med bara falla plask ner den dagen det ska ske. Skulle jag få en stroke så vill jag absolut inte få den här för Blekinge har den sämsta strokevården.
Vart ska allt detta sluta?

Kramisar vännen och jag hoppas du håller dig frisk och kry så du inte blir behandlad som många andra.

http://www.jagmenjag.se

Malin wiper

1 december 2011 09:41

Ja du det finns hur många vansinnigheter som möjligt så pennan kan egentligen glöda.

Jag säger detsamma som du att man trodde ju att allt skulle bli bättre och bättre men det blir tvärtom. Här har vi bra vård än så länge och när min man fick hjärtinfarkt så kom ambulansen direkt och har så gjort varje gång han drabbats av nåt. Det finns tydligen en som pendlar mellan Värnamo och Jönköping. Dom var superproffsiga.

Tack för din omtanke min goa vän. Dom flesta i min släkt har uppnått hög ålder och sluppit vården och sen ramlat ihop så jag kan ha minst 20 år kvar i livet. Hoppas du också blir behandlad bra när den tiden kommer.

Ha en fin dag

kramar

 
Hebbe

Hebbe

1 december 2011 09:35

Mors,,Ja inte underligt att man blir förbannad när man läser om hur många av våra gamla behandlas,,om våra djur behandlas på samma sätt blir det åtal enl,djurskyddslagen,,en sådan lagtyp saknas för våra gamla.
Jag är nu nere i Vreta,,Snoozar i dag..Haé Kram.

http://farfar0hebbe.wordpress.com

Malin wiper

1 december 2011 09:36

Ja du det finns hur mycket som helst nu som inte fungerar. Ja du en sån lag skulle verkligen behövas för dom äldre också

Ha det så fint i Vreta
kram

 
Spanaren

Spanaren

1 december 2011 09:37

Om vi alla förösker med att vända denna trend med att spara på allt och att motverka med att jaga ur stressen på varje människa ... så går vi mot ett rätt mål ... att se människan ... igen ;.)

Det går att spara på andra och förnuftiga sätt ... som höjdarnas hiskeliga löner t.e.x Deras månadslön är min årslön?!?!

/kram

Ps Fina klädnypeklänningar :-)

http://spanaren55.bloggplatsen.se

Malin wiper

1 december 2011 09:42

Håller med till 100% Bra skrivet. Tack

Ha en härlig dag
kramar

 
Pisan

Pisan

1 december 2011 13:28

Man blir mörkrädd. Tycker detta är fruktansvärt hemskt.
Hoppas ni har det mysigt på nygamla cafét i Jönköping :-) Kramar från mig! ♥

http://pisansblogg.bloggplatsen.se

Malin wiper

1 december 2011 17:56

Det blir man verkligen. Vi hade det toppen i dag och njöt i fulla drag. Jag hade ett halsband som du har gjort åt mig för nåt år sedan på mig. Jag fick beröm för halsbandet som är lite annorlunda och passar till kläderna jag hade i går.

Ha en fin kväll
kram

 
helga

helga

1 december 2011 14:17

Jag känner mig orolig inför framtiden både för min egen och mina föräldrars skull! Som det är nu är det bäst att dö knall o fall i lämplig ålder...

http://www.helga1.bloggplatsen.se

Malin wiper

1 december 2011 17:54

Ja du man blir verkligen orolig. Min mamma har det rätt bra och vi kan ju kolla upp när vi är där och det känns tryggt. Dom har även eget kök på hemmet så maten är ätbar

Ha en fin kväll
kram

 
skrivmoster

skrivmoster

1 december 2011 16:04

Hörde igår om en gammal dam som dött av undernäring! Det är ju så man kan hoppa ur kläderna!!! De gamla betalar för sig på dessa privata ställen och inte är det billigt. Sen ska man få höra att de obducerat henne och funnit undernäring. Hur kan man sitta och prata om det som ansvarig och låta så "oförstående"?? Jag lider med dessa som inte kan tala för sig. Tur det finns anhöriga men det verkar inte heller hjälpa ...

Din klädnypeklänningar är så himla söta och jag beundrar dem! Min är en "karamell" i stugan. De rödrutiga blev fantastiskt söta och likaså den för julpost. Du är så händig!!

Ha det gott i flyttröran. Ni får snart komma till nya stället och börja göra er hemmastadda.
Kram och sköt om dig!

http://skrivmoster.bloggplatsen.se

Malin wiper

1 december 2011 17:53

Det är så skamligt så man blir upprörd av allt vansinne som händer nu. Det finns ingen som helst empati och medkänsla utan det handlar bara om att tjäna snabba pengar. Kul att du gillar mina klädnypeklänningar ;)

Det skall bli så kul att få börja möblera och fixa till före jul

Ha en fin kväll
kramar

 
Stefan Falkelind

Stefan Falkelind

1 december 2011 17:43

Ja vår svenska åldringsvård är under all kritik. De äldre har rätt till förstklassig vård och boende. De har slitit hela sitt liv och då borde det vara självklart att de ska ha det bra.

Sv: Ja det var så härligt. Jag gillar också Lennon bäst av de två storheterna. Ja det var så coolt att se hur reklamen och kamerorna såg ut på 60-talet.

http://stefanfalkelind.com

Malin wiper

1 december 2011 17:51

Håller med dig till 100% det är verkligen skamligt. Kamerorna var lite tyngre också men då tyckte man inte att dom var så fina som nu ;)

Lennon är tidlös

Ha en fin kväll
kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Torsdag 25 april 17:00

  På lördag är det Vårmarknad hos Röda Korset i Västerås. Det är sygruppen som säljer sina alster och man kan även njuta av deras kakbuffé. Dom håller på från 11-15. Vi kommer att gå dit och kolla runt och bara njuta                            ...

Av Malin wiper - Torsdag 25 april 09:15

  I tisdags så fotade jag några ringduvor igen och jag gillar verkligen fåglar för dom livar upp vår miljö och vi har nåt vackert att titta på. När jag stöter på fåglar på trottoarer så brukar jag prata med dom i en låg vänlig ton. Då stannar d...

Av Malin wiper - Onsdag 24 april 15:45

                    Lasse Åberg & Lazy Joe Lasse Åberg kommer till Kvarteret Igor fredag 26 april 17.00. Klicka här för att läsa om detta i Västerås Tidning. Vi hade ingen aning om detta men blev varse när vi besökte Kvarteret Igor i förmiddags ...

Av Malin wiper - Onsdag 24 april 07:45

  Jag har sett serien UFO mysteriet på tv4 play. Det var min son som tipsade mig om denna serie. Felix har även med sig ufologen Clas Svahn                                             Det är Felix Herngren som gett sig ut på en svindlande ...

Av Malin wiper - Tisdag 23 april 09:00

    I går åkte vi till Citypraktiken i Tillberga som är en filial till den i Västerås. Det var en bra bit att åka med bussen. Jag hade tid hos min läkare som heter Johan Thunander och det är samma läkare som min man går hos. Det är en ung läkare...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards