Öppen Ridå

Alla inlägg under juli 2010

Av Malin wiper - 16 juli 2010 19:08

  


Utslagen är bara förnamnet...    Egenligen så har jag gjort mina fyra inlägg för dagen men kan ändå inte låta bli att sätta in två bilder som min syster skickade till mig i dag på hennes katt Pip-Larsson...  Bilderna är så underbara så man smälter... .     

 

   

 

Jag önskar er alla en härlig och fartfylld fredagskväll...      

 

                

 

Jag är inget fan av Janet Jackson men denna låt passar så bra till detta inlägg eftersom den heter "Black cat" och är lite party nu när det är helg. 

             

 

Klicka här för att komma in på Janet Jackson hemsida

 

 

Av Malin wiper - 16 juli 2010 15:56

  


Utflykten i dag blev ett ställe som heter Linnesjön som ligger en halvmil öster om Skillingaryd.

 

  

 

Vi åkte ner med bilen till stranden där det var lika folktomt som den vi var på i går men skillnaden är att det låg flera båtar där och var öppnare. Det låg hus utefter vattnet på båda sidor där dom hade egna byrggor och stränder.          

 

  

 

Lite större sandstrand än där vi var i går. Det var lite mer vindstilla i dag och svalare.             

 

   

Vi sat ut stolarna på slutet av gräsmattan som sen utmynnar i sandstranden, den ligger lite högre så vi fick en fin utsikt över vattnet. Nästa år skall vi köpa bekvämare stolar och jag tror det blir regissörsstolar som det finns många bra sorter att välja på och dom går ju också att fälla ihop.      

 

   

En gammal sliten plastbåt låt på gräset och såg ut som en prydnad i sin knallröda färg.  

 

  

 

En bit därifrån står denna gulnade midsommarstång.

 

  

 

Ytterligare ett paradis tvärs över sjön.

 

  

 

Vi köpte smörgåsar på Ritz i dag också men nu har vi köpt hem bröd som vi fryst ner så vi kan göra egna för det blir lite dyrt i längden och vi har både skinka och grönsaker hemma nu. Fast goda är dom så det förslår och är man gourmé så är man...  

 

  

 

Hann ta ett närgånget foto på en spindel som hade satt sig på min mans byxor...    

 

 

   

Sen åkte vi runt lite och dessa bikupor och man kan köpa honung där också.   

 

  

 

Av Malin wiper - 16 juli 2010 09:18

         

 

Klicka här för att komma in på Westlifes hemsida. Dom sjunger bra men låten kan aldrig göras bättre än versionen med Frank Sinatra. Tycker ändå det är kul ibland att sätta in andra versioner av låtar än dom man är van att höra. Frank Sinatras version har mer själ, känsla och värme. Hans röst är ju outstanding.  

Av Malin wiper - 16 juli 2010 07:50


      


Vädret håller i sig än om det är lite svalare och det känns härligt. Det har regnat lite på eftermiddagarna och det behövs för nu är det torrt. Enda fördelen är att man slipper klippa gräset, det växer ingenting just nu. Mr T ordnar fikat så jag får blogga lite...  Jag har haft lite mardrömmar i natt så 02.00 kunde jag inte sova för allt var så overkligt och jag fick inte bort olustkänslorna från drömmen. Jag borde ha lärt mig vid detta laget att inte kolla på otäcka filmer och andra program innan jag skall sova...  men det har jag inte....  

 

  

 

Nu får min cykel stå i cykelstället på obestämd tid. Jag hade blivit bättre i nacken efter mina tre akupunkturbehandlingar. Tyvärr så blev jag jättedålig när jag började cykla än om jag höjt upp styrstången på maxhöjd. När man cyklar och har en sån här skada så spänner man armarna och nacken blir påverkad, ännu mer nu när jag påbörjat min behandling. Så fort semestrarna är över så skall jag ta kontakt med sjukgymnastiken på vårdcentralen för lite konsultation och få rörelser för nacke och armar som gör att jag får tillbaka lite muskler som gör att jag tål mer.

 

Mr T har fått gjort en lätt stretscing på min nacke och jag har smort in mig 3 gånger/dag med Voltarensalva som är väldigt effektiv om man använder den ett antal dagar. 

 

                   

 

Bilden kommer från Evan design  

 

Jag älskar att cykla så det känns lite sorgligt. Att vi åkte så hastigt och lustigt på utflykt i går var att jag var tvungen att komma bort och att se vatten och uppleva fina miljöer kan göra att man slappnar av mer och då blir det också bättre i nacken. Det hjälpte lite och jag kände mig mer positiv efteråt och i dag är det inte lika allvarligt. Sen har jag begränsat mig till 4 inlägg/dag och det gör sitt till. Nu nog om mitt tjat om nacken som kan bli tröttande att läsa om.

 

Här följer lite mer bilder från vår utflykt i går.

 

   


Det är otroligt vackert och iddyliskt hela den vägen.

   


Här ett vackert lusthus vid vattnet med en liten veranda på framsidan. Jag fick zooma rätt rejält.

 

   


Den här gamla jordkällaren såg lite spöklik och gammal ut.         

 

   


Vi åkte förbi ett jordbruk där det fanns en uppställningsplats för hur många jordbruksmaskiner som helst och många var jättegamla. 

             

 

  

 

Här ett armefordon. 

 

  

 

Ännu ett hjälpmedel till jordbruket.

 

   

Jag zoomade in ett riktigt paradis som läg på andra sidan sjön.

 

  

 

Från vägen så syns bara taket på detta hus men det är som ett lägre höghus och fortsätter ner till vattnet. Vilket drömläge, synd att jag inte kunde gå in och fota rätt ner för att visa huset men det stod en bil på gården.              

 

   

     

Här är vi nu i naturreservatsområdet där det går en vattenturbin. Där har det förut varit en bäck och där bäcken varit ser det så spöklikt ut och lite mörkt in mot skogen men det var jättesvårt att fånga med kameran. 

 

    

Så här såg det ut på andra sidan vägen och där fanns lite vatten.  

 

       

nu åker vi ifrån röran hemma som jag ändå inte orkar ta nu, det gjorde så gott med utflykten i går så det blir en repris i dag. Ha en fin dag alla ni gulliga bloggvänner och andra läsare...  simma lugnt och sköt om er...   

 

                 

Av Malin wiper - 15 juli 2010 15:15                                   


Klicka här för att komma in på VV Browns hemsida

                                              

Av Malin wiper - 15 juli 2010 14:07

                     


Jag kände mig så rastlös att jag måste bara åka ut i naturen på en liten utflykt med te och smörgås och bara njuta vid nåt vattendrag. Vi åkte mot Hook där det finns en fin sjö "Hokasjön" och små stränder.

 

 

   


Vi körde in på en liten väg och till slut kom vi till en liten badplats som var helt övergiven, inte en människa så långt man kunde se.            


   


På andra sidan sjön kan man se Hooks golfbana där det spelas för fullt och man förstår att banan är populär som ligger utefter denna fina sjö.  

  

   


När vi kom närmare så förstod vi att badplatsen lagts ner och ingen sköter om den längre. Omklädningsrummen och huset var lite luggslitet. Synd för det är så idylliskt runtomkring. Man känner ändå tiden vingslag och fick en känsla hur det sett ut och tett sig när det fungerade som det skulle. Det var lite spöklikt och jag tyckte jag hörde ljud så jag hajjade till ibland men det var nog bara vinden som satt igång en massa ljud...     

 

   

 

Det gick en smal stig fram till utedasset som nu mist sina dörrar och locken stod på vid gavel så jag gick inte ända...   fram.      

 

 

 

   

 

Det är en liten plätt med sandstran och där står min man modell så jag kan fota.


  

 

Det finns även stora klippor på andra sidan sjön. Man får inte åka med motorbåt på sjön utan får använda elmotor.

           

  

 

Vi satt ut våra stolar på en lite mindre strand bredvid så vi kom så nära vattnet som möjligt. Det var så rogivande att höra vågorna för det blåste upp lite och det är inte lika varmt längre. Det var lite oroande mörka moln på himlen men vi hann fika och se oss omkring lite mer också.

 

  

 

Vi hade inget mjukt bröd hemma för vi äter mest hårdbröd numera så vi åkte ner och köpte varsin sån här god smörgås på Ritz konditori och dom var verkligen supergoda.

 

              


Jag blev så sugen att doppa fötterna och det gjorde jag...  det var helt underbart och så lagomt kallt i vattnet. Kände nästan för att slänga mig i men hade ingen baddräkt eller handduk med mig.

 

               


Här sitter Mr T och skall ta sin första tugga på den goda smörgåsen.

 

 

            


   


Här ser man den större badstranden från där vi satt och fikade. den går ut som en udde.


          

 

Vi fortsatte vår färd med bilen när det började regna och åkte in på en annan väg som jag skriver om senare...      

Av Malin wiper - 15 juli 2010 08:42

              

 

Jag såg Amanda Jenssen på tv i går och hon har verkligen en jättehärlig röst och en skön stil på sina kläder som är lite 30-40-tal, det känns som man blir förflyttad till en rökig nattklubb från den tiden när man ser henne. Hon är verkligen ingen dussinartist. Jag har fått en cd med hennes senaste låtar av syrran. Hon har verkligen kommit för att stanna.

 

        

 

Sandaletter från 40-talet som jag hittade på denna blogg 

 

Klicka här för att komma in på Amanda Jenssens hemsida

 

             

 

Hon hade en svart hatt med flor på sig i går. Klicka här för att komma in på sidan där jag hittade bilden för där finns fler roliga hattar.   Nu önskar jag er alla en härlig dag därute i solen eller nånstans i skuggan med nåt läskande att dricka...  eller varför inte en glass...   Jag klarar inte att sitta här längre nu för min nacke så jag går in på era bloggar lite senare.

Av Malin wiper - 15 juli 2010 07:56

          


Hej kära vänner! hoppas natten varit bra och sömnrik trots värmen. I går kväll var det lika varmt som förut igen men det var en svalare dag och det tackar jag för...  Jag köpte en blomma igår som heter dahlia och trodde jag sett den i sussis blogg men det var en gardenia som hon visade upp...   Då får jag kolla på handelsträdgården igen om dom har gardenia för den var så vacker också. Mr T planterade dahlian i en silverfärgad hink i går och nu står den så fint under partytältet (se bild ovan).

 

               Självlysande blomkruka. Klicka här för att komma in på en sida där det finns självlysande krukor.

 

Klicka här för att komma in på en sida som heter Marie´s dahlior. Den handlar bara om dahlior och är jättefin.

 

              

 

En sån här kruka skulle jag inte ha nåt emot. Den är i form av en gammal kamera "Bälgkamera" dragspelsform. Klicka här för att gå in på en sida där det finns massor av bälgkameror att kolla på.

 

                    

 

Filmen är från 2006 och är ett drama/thriller/mysteri/kriminal. I rollerna bl.a Josh Hartnett, Hilary swank. Jag har sett den men kom bara ihåg nu att jag inte tyckte att den var så bra som jag trodde att den skulle vara. Miljöerna, kläderna och fotot var en njutning i alla fall och den kan få en svag trea av mig i betyg.

 

Klicka här för att läsa lite mer om filmen

 

       

 

          

 

Jag hittade denna bild på en dahlia som har lite svart i sig. Klicka här så kommer ni in på den sidan för där finns fler bilder.  

Presentation

Vaggerydstorget

   

Jonny Cutz

 

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Vinylcafeét Quiz Torsdagar 18.30

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Juegopadel.se

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

ABF Hallstahammar

 

Mitt nya bildspel 16/2 fotat hos Åsby Hem & T

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se