Öppen Ridå

Alla inlägg under juli 2010

Av Malin wiper - 27 juli 2010 08:10

               


I dag verkar det bli en fin solig dag och det känns faktiskt bra att vi får lite bättre väder igen och det började så smått i går. Känner för att sitta nere vid vattnet och fika i dag och känna hur det känns. Jag har inte skrivit nåt om allt elände som händer på ett tag och det beror på att jag skall hålla mig från sånt när jag inte är på topp. Det påverkar för mycket att skriva om allt elände som händer i världen och på sista tiden en massa tragiska bilolyckor ex den nu senast i Piteå, så tragiskt. Det är klart man måste hänga med i vad som händer men sen försöker jag filtrera bort det värsta.

 

          

 

Jag tror att jag skall göra som min bror att promenera tidig på morgonen för då är det som härligast innan allt vaknat till liv. Det gäller att ha diciplin och den är lite upp och ner när det gäller mig. Jag skall ställa klockan i morgon och se om jag klarar av att komma iväg. Min man är just nu på vårdcentralen och tar varanprov. Efter  stroken så måste han äta varan resten av livet och dosen är så svår att ställa in så det behövs provtagning för att kolla emellanåt så det ligger inom rätt värden.

 

 

            Det gäller att hitta en motionsform som man tycker är rolig och inte gå efter trender. Jag vill cykla men det går ju inte så jag måste promenera. Skulle även vilja ha ett gåband av hög kvalité hemma. Jogga gjorde jag i ett års tid för många år sedan men det är så otroligt tråkigt tycker jag. Nu har jag lite bloggtorka så jag bara svammlar i detta inlägg...  lika bra att avsluta innan det spårar ur helt. 

     

 

 

Av Malin wiper - 26 juli 2010 17:55

               

 

Klicka här för att komma in på Francoise Hardys hemsida.

 

               

 

          Så här såg hon ut som ung.          

 

Hon är född 1944 hon var Frankrikes populäraste popartister under 1960-talet. Hon deltog i Eurovision Song Contest 1963 med låten L´amour s´en va och kom på delad femteplats. Hardy kännetecknas av sina minimalistiska arrangeman och sitt Shangri-La liknande sound. En av hennes största hits i Frankrike blev "Tous les garcons et les filles" från 1962.


              Av Malin wiper - 26 juli 2010 13:48

  


Vi har flyttat ner våra gamla trädgårdsmöbler ner till ån och skall även sätta nån blomkruka där men nu är det sånt ostabilt väder så det känns inte som man vill sitta där just nu. När vi har målat vår gamla bänk så skall den få stå där också.

 

 

 

Dessa polkagrismaränger fanns hos Ritz och i verkligheten ser dom mycket större ut.

 

Vi var ner till Ritz konditori och åt deras underbart goda currykyckling, bakad potatis och en härlig sallad. Vi har inte varit där på  ett tag. Jag fick sånt dåligt samvete när jag tog bort brödbiten från Mr T...  som följde med salladen. Vi har ju bestämt att inte äta bröd till maten nu när vi skall gå ner i vikt. Han såg så ställd ut stackarn...  men det är ju för hans eget bästa. Vi äter nu lite men ofta och det har nu gått bra i 5  dagar och man känner att en del vätska lämnat kroppen och det känns skönt. Hoppas vi klarar detta för i vår ålder är det inte bra att vara överviktig, det är så mycket man kan drabbas av.

 

           Klicka här för att komma in på sidan där denna polkagrisrandiga slips finns. Det finns andra roliga slipsar där också.  

 

   

Jag köpte en ny blus för ett tag sen men kan inte bestämma mig om jag är snygg i den eller inte, brukar annars se vad jag passar i men på sista tiden har jag köpt en del kläder som såg snyggare ut i provhytten. Ärmen ser hellång ut men går nedanför armbågen och blusen är så tunn så jag får ha en hudfärgad BH under. Den satt lite snyggare nu när jag provade den än när jag köpte den.  

 

  

 

Den här fotöljen gillade min man som fanns både i ljust tyg och svart skinn. Den går att fälla ut en fotpall och man kan sen ligga i den genom att trycka ner bakstödet. Den var tillräckligt stor för en lång person. Det är en snygg formad slimmad fotölj som inte tar sån stor plats som den gamla typen gör. 

 

  

 

Här ett praktiskt bord med 4 pallar som extraplatser.

 

  

 

Dessa vita skinnstolar skulle jag vilja ha runt mitt vardagsrumsbord. Dom är både bekväma och snygga.

 

  

 

Alla dom gamla fotöljeran från 40-60-talet börjar komma tillbaka i ny tappning och denna var så fin och i ett blankt grått tyg, men nästan 12.000:- på rea...  

 

  

 

Såna här nätta soffor såg man ofta när man var liten och var hos släktingar, nu är dom också tillbaka i ny design.

 

       

 

Jag är inte så förtjust i dom här nya trädgårdsmöblerna i flätad plast men har dom lite form som denna och ljusare som här då är dom snyggare tycker jag. Dom som är helt fyrkantiga faller inte mig i smaken. 

 

   

 

Eller varför inte dessa färgstarka lampor som jag inte sett förut där. Känns lite neon. 

  

 

Detta är stora ljushållare i nåt slags trä som man kan sätta ut vart man vill ex matbord.       

 

         

 

Vilken läckerbit till fotölj...   

  

 

       

 

Jag får hålla mig till min egen budgetvariant från IKEA   som jag fick jättebilligt för den var ett skyltexemplar som såldes ut på fyndlagret...  Jag skall göra en ny kudde till den för denna har nästan samma färg som på fotöljen så den syns dåligt.       

 

   

 

Vårt vardagsrum är så svårmöblerat för det är dörrar och fönster överallt. Här hade vi en fotölj men det funkade inte till slut för den var i vägen när man skulle ut på altanen.        

 

  

 

Nu står den här på altanen tillfälligt tills vi fått ordning i källaren för då ställer vi ner den där om vi inte gör oss av med den. Vi köpte den för ca: 13 år sedan när vi bodde i Katrineholm. Det är en toppenkvalitet som hållit sig fin genom åren och den har en gunga i sig så när man lutar sig bakåt en bit så kan man gunga fotöljen sen är det en fotpall med också. På bilden ser den helgrön ut men den är lite småmönstrad. Känns lite som den har gjort sitt. Hoppas vi kan islolera altanen nästa år så den blir varmbonad för då har vi ett extra rum. Det skall inte var så svårt säger min man.

 

           Eller varför inte denna variant som ställs direkt på golvet och sen gungar man som i en gungstol...  Hittade den i en blogg men det stod inte vart den gick att köpa. 

 

Av Malin wiper - 26 juli 2010 09:24

           

 

Detta är en regnmätare. Gå in här för att kolla sidan där det finns mer grejer.  

 

Det var länge sen man hörde nåt om Monica Törnell. Hon har en sån bra och personlig röst. Tyvärr finns det inte många musikklipp på Youtube med henne och det är synd för hon har gjort så mycket bra musik. Här en låt med en bra text.

 

Klicka här för att komma in på Monica Törnells hemsida.

 

         

 

Klicka här för att kolla in olika råa ädelstenar   Hoppas ni får en skön och bekymmersfri måndag...  sköt om er....  

Av Malin wiper - 25 juli 2010 13:53

                      

 

Bryan Ferry sjunger här en låt från Bondfilmen "Casino Royal" I´m in the mood for love". Jag hörde den för en stund sen på WWR internetradio

 

            

 

Klicka här för att komma in på Bryan Ferrys hemsida-
  


Nu har jag fyllt örhängeshållaren som jag köpte på Röda Korsets second hand häromdan. Den är lite för liten och opraktisk för den rymmer inte alla mina örhängen men den är en kul detalj som lyser upp. Min man skall försöka göra en hållare åt mig som är mycket större där allt får plats. Man kan köpa nät på järnhandeln i nåt hårdare material sen är det bara fantasin som sätter gränser.

Av Malin wiper - 25 juli 2010 11:55

  


Varje gång vi varit till Habo så har vi kommit för sent till denna second handmen i går lyckades vi pricka in rätt tid. Det var verkligen en överraskning att uppleva detta ställe som är gigantisk stort, det tar många besök där för att komma igenom allt som finns att kolla på. Dom som jobbar där är hur trevliga som helst och en av männen önskar kunderna välkommna och slänger ur sig en rolig kommentar ibland...  till kunderna. Vi önskade att vi varit där tidigare men dom har ju öppet varje lördag och torsdag så det går fler tåg.

 

  

 

Det ser inte så märkvärdigt ut utanför men hela parkeringen är full av bilar så man förstår att det är en populär loppis. Dom hade en del grejer ute också och jag fick tag på två vågar från 50-60-talet som var hur läckra som helst för 20:-/st. Fattar inte detta låga pris men är glad att jag såg dom först.

 

   

 

Dom är ju rena inredningsdetaljen och jättetunga. Jag väger mig aldrig men skall göra det så fort jag gått ner lite i vikt så vågen håller...  Vi har bytt ut vår middag till pulver eller barer. Jag kör med Nutrilett och min man med en sort som han köpt av en kille på projektet han är med i. Nu är vi inne på fjärde dan och när vi är ute och äter så tar vi bara hälften av maten och inget bröd till.

 

         

 

Så här tjocka är vågarna och står otroligt stadigt på golvet. Dom hade testat att vågarna visade rätt och det gjorde dom. Dom är så oförstörda så det är bara under vågarna som det är små skador.  

 

  

 

Jag har letat efter märket Borg på google men inte hittat. Ser nu att det står nåt annat också som jag skall kolla och försöka ta reda på vart dom är tillverkade och rätt årtal, men dom ser 50-60-tal ut. Just nu har jag dom under mitt tändarsamlarskåp...    Dom är så läckra att titta på och ovanliga.           

 

  

 

Detta är bara ett rum av grejer och jag kan inte få med hela lokalen för det är fullt med folk. Det är så fräscht därinne och luktar varken mögel, fukt eller smuts. Dom har verkligen gått igenom både saker och kläder och rengjort.

 

  

 

Jag köpte även en väggklocka som ser lite 50-tal ut i färgerna. Den är större och mer fyrkantig än bilden visar och snyggare i verkligheten. Dessutom så hör man inte nåt tickande för vi testade i natt, helt tyst går den. Den vi hade i rummet gick sönder till slut och denna har precis färgerna så den passar till vår rumsgardin och dom nya vinröda lamporna. Jag har blivit så tuff nu så jag prutar ibland...  tyckte att den var för dyr med sina 75:- eftersom den var lite ful på baksidan och guldfärgen på kanterna lite sliten på några ställen så jag fick ner priset till 50:-.        

 

  

 

Ja ni ser ju vad grejer det är och tänk er massor i långa rader. Vi hann inte med en bråkdel ens.     

 

  

 

Här har dom massor ett café med massor av bord.  

 

  

 

Ännu mer grejer och man måste verkligen titta noga för att hitta godsakerna.

 

  

 

Dom hade en avdelning som var smockfull med skor, väskor, resväskor mm. Alla skor, väskor och resväskor reades ut med 20:-/st. Personalen gick omkring och hjälpte folk som såg lite vilsna ut och det gjorde nog vi...  det var en härlig stämning därinne.

 

     

 

  

 

Ytterligare ett rum smockat med grejer. Det var rena festen för en second handtokig...   

      

 

Hittade ett vitt blombrosch som sålts av cancerhjälpen 2008 och det fick jag för endast 10:- det låg i en sån där platt tändsticksasklikande förpackning. Jag köper alltid på mig småbroscher som är bra att sätta på klädnypeklänningarna som dekoration på förklädet. Här var dom jättebilliga på smycken. Det är ju ändå begagnat men vissa ställen tar 30-35 för brosch som här kostade 5-10:-. 

 

 

Av Malin wiper - 25 juli 2010 09:27

              


Ja då fick man äntligen huvudet från kudden...  Det hjärtformade  paraplyet ovan finns här. Det står att det är till för romantiker...  men det kan passa en regnälskare som mig också. Jag mår som bäst när det regnar för luften blir så lätt och fin att andas i när man har lite allergier. Det har regnat ihållande och blåst rätt kraftigt sen i går och vi har bara 15 grader varmt. Det blir en väldig kontrast helt plötsligt mot det varma torra vädret vi haft. I Jönköping är det dessutom flera grader kallare eftersom det ligger vid en sjö (Vättern).

 

BÄNKSPANING

 

  

 

När vi var ute i går så såg jag mig extra omkring efter bänkar i parker och i stan. Här en som har blivit lite luggsliten men vacker ändå och en sån sort som jag vill ha vid vår å.     

 

         

 

Här testar min man en rygglös bänk soml inte heller skulle sitta fel. Fast den måste fästas i marken.

 

   

 

Utanför Trend house tronade denna bänk upp sig i materialet stål. Tyvärr var den jättelåg så jag skulle ha svårt att komma upp från bänken.

 

   

 

Såna här rejäla parkbänkar är jag barnsligt förtjust i och skulle kunna ha flera stycken. Dom är nog svindyra för att hålla i ur och skur. Jag börjar gilla vitt mer och mer på möbler.

 

  

 

Eller varför inte bygga upp ett skydd och hänga en bänk på.        

 

  

 

Här på en gata har två lite beige/krämfärgade hamnat efter varandra på trottoaren. Dom var jättefina.

 

  

 

Här en liten enklare variant av en sån jag vill ha utan ryggstöd. 

 

 

Av Malin wiper - 24 juli 2010 16:49

  


Jag är så ohyggligt rastlös så vi åkte ut i dag också och lämnade kaoset hemma. Det var länge sen vi var till Habo som har rätt många loppisar som alltid är stängda när vi är där men nu var vi ute i tid men först åkte vi till Café Non-stop för att ta en smörgås och kaffe.       

 

  

 

  

 

Ibland är det skönt att sitta på ett café som inte följer alla trender men är snyggt, mysigt och trivsamt ändå. Det är så härligt att sitta där för det är så ljust och fint med inrekningen i vitt, brunt och lite rött.   

  

 

Den här soffan också i vitt skinn står i som ett hörn och fortsätter på andra sidan. Det är en möbelsnickare som tillverkat den.

 

   Här sitter jag och njuter av mitt kaffe. I dag var det riktigt kallt och rått ute med både duggregn och mörka moln. 

  

     

 

  

 

Detta tog min man och det blev som en brunch för hon hade lagt på så mycket grönsaker till smörgåsen.

 

  

 

Jag tog en grillad smörgås med ost och skinka och dom brukar vara lite torra och bastanta men denna var så saftig och god med en skinka som smakade fantastiskt bra. Nu blev vi så mätta att vi väntade med nästa mål tills senare då vi gick på en rätt ny restaurang som jag skriver om i morgon.

   

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool Move About

 

Smart Fritid Emaljmuggar mm

 

Bread & Sweet By Jennie

   

Hallsta Café & Restaurang hemsida

 

Hallstaparken

 

M/S Tor Västerås

 

Naprapat David Värnamo

 

Marin Kolgrill Hallstahammar

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Hallstahammars Livs

 

Paola Svensson Youtubekanal

 

friday for future

 

Arkiv

Snygga tygpåsar från Qvikmart.com

 

Haga Vintage Bernshammar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mins sons senaste video

      

Sonens video Idéträdgårdar

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

           

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se