Öppen Ridå

Alla inlägg under juli 2010

Av Malin wiper - 18 juli 2010 17:58

           

 

Olle Adolphson med "nu har jag fått den jag vill ha"

 

Klicka här för att komma in på Olle Adolphsons minnessida.

 

Olle Adolphson, född 2 maj 1934 i Stockholm, död 10 mars 2004 (69 år) i Stockholm, var en svensk kompositör, textförfattare, gitarrist och vissångare


Av Malin wiper - 18 juli 2010 16:50

  


BADPLATS 1

 

Vi åkte ut i dag också och hann besöka 2 badplatser. Innan det så upplevde vi nåt jättevackert som jag skriver om i morgon. Här är vi på väg in mot en badplats i Ohs och sjön heter Rusken. Det känns som man varit ute på rekreation dom sista dagarna och i början var jag rätt desperat men nu börjar det släppa lite.

 

  

 

Här har vi ställt bilen bredvid en jättefin toalett och omklädningsrum. Det var två bilar här när vi kom men dom skulle precis åka därifrån så vi blev ensamma här också.   

 

  

 

Det fanns en liten avlång sandstrand nedanför den jättelånga och stora gräsmattan.  

 

  

Det är jättevackert utefter strandkanten.           

 

  

 

Så här ser sjön ut.        

 

  

 

Här kånkar min man iväg med vårt fika och vi satt rätt nära vattnet på fasta möbler så vi behövde inte ta ut stolarna från bilen.    

 

  

 

I dag hade Mr t gjort smörgåsarna och lagt allt grönt under skinkan så det höll sig på plats. sen gjorde han halvor så vi kunde fika flera gånger...  och det visade sig vara ett bra drag eftersom vi före hade varit på ett fikaställe som jag sen skriver om.

 

  

 

Sen väcktes vår nyfikenhet av denna skylt. Kyrka till vänster och sen en meditationsplats åt det andra hållet.        

 

  

 

För att komma till kyrkan i skogen så måste man gå över denna lilla träbro.

 

   

Bakom träbron så låg det en massa får och lamm ...  och dom var helt orädda så vi kunde gå väldigt nära.    

 

   

Att få fina och roliga bilder på får och lamm är inte lätt för dom ser lika ut jämt.         

 

  

 

Det var en del svarta får där också plus lamm. 

 

  

 

Sen åkte vi vidare på vårt sökande efter fler små stränder och efter vägen fotade jag detta övergivna hus.

 

  

 

Vi åkte förbi detta vackra ställe där det blåste upp så vattnet blev lite dramatiskt och man ser en brygga med en fin båt. 


 

Badplats nr 2 kommer i nästa inlägg. 

Av Malin wiper - 18 juli 2010 08:59

               


I dag ser det ut att bli samma väder som i går och det är rätt skönt med lite variation så det inte är så hett hela tiden. Vi har vaknat lite sent i dag och jag har tänkt att vila mig lite från bloggen så det blir bara detta inlägg och nåt till senare på eftermiddagen. Det har verkligen gjort gott att åka ut på dessa utflykter som hållit sig inom 3 mils radie. Jag har fått igång promenaderna och känner att nacken börjar bli lite stabilare. Sen har Voltarenet och andra behandlingar gjort sitt. Det är sån frihetskänsla när det släpper lite och mungiporna börjar gå uppåt igen. Det har varit omöjligt att resa längre sträckor och även att besöka folk och ha besök själv när det inte funkar i huvudet. Känns att jag snart är på banan igen. Hoppas ni andra har det bra och njuter av både väder och annat så här i sommartid. En del av er har ju semester kvar.

 

 

   


Jag slängde ur mig en fråga till er i går om vad detta kan vara för hund. Jag har nu fått svar från min bloggvän -Nena- som säger att det är en Dansk-Svensk gårdshund. Det stämmer precis när man  googlar på den. Tusen tack snälla du     Det är roligt att veta vad man träffar på för hundraser och jag vet att många av er är duktiga på både växter, djur och annat.

 

               


Klicka här för att läsa lite om Dansk-Svensk gårdshund.

 

              


Dessa ovan fräcka kylskåp kallas Vintage. Tyvärr så kommer jag inte in på deras sida den verkar ha lagts ner.


Vi renoverade vårt gamla kök 2005 och före såg det ut som när dom byggde huset 1943 så vi fick nästan stå på knä och diska...  Då köpte vi ny kyl och fys som heter "Gram" det skulle vara ett av dom bästa på markanden. Tyvärr så  började dom tillverka sina grejer i Polen i samma veva och det blev tyvärr sämre kvalitet. Det känns som att skåpet redan är utslitet. Hur vi än gör när vi stänger dörrarna så kan dom helt plötsligt stå öppna när vi kommer in i köket. Vi har pallat om det och lutat lite på skåpet så sånt int skall hända men det gör det ändå. Sen har det börjat spricka inuti och det har även blivit fel på självavfrostningen så det bildas riktiga flak av is efter ett tag. Även hårdplastburkarna som sitter på insidan av dörren har spruckit och går inte att maskindiska heller. En kyl och frys skall väl hålla i mer än 5 år?. 

 

                   


Vad sägs om ett USB-kylskåp som finns att finna här 


                    


Nu måste jag avsluta för denna gången för jag känner att jag spänner upp mig och vi skall ut på utflykt igen...  Jag önkar er alla en härlig sommardag. Sköt om er...  

 

 

Vet inte om man skall experimentera med sånt här hemma men sätter in klippet för det är så häftigt och ser kul ut.


      

Av Malin wiper - 17 juli 2010 23:14

  

Dom hade en gammal kassa-apparat som inredningsdetalj.

 

  

 

Där vi satt och fikade hade dom en liten loppis i form av ett skåp med olika saker i men mest kläder.            

 

   

Längst in i skåpet kunde man skåda denna gamla hattask och ett par snörkängor. Min mamma hade en sån här hattask men i röd färg. Där förvarade man sin hatt så den höll sig fin och fräsch.

 

   

En jätteläcker gammal fotölj i lilablommigt tyg stod bredvid men var inte till salu.

 

   

Det var så utsmyckat överallt och här ett till exempel.            

 

  

 

Mr T köpte ett matbröd som var så tungt så man kunde nästan använda det till hantel...  han fick provsmaka och sa att det var jättegott.

 

   

Sist en liten rund blomask att förvara grejer i som tillhörde loppisen. 


 

Av Malin wiper - 17 juli 2010 22:09

  

Först nu är jag redo att skriva vad vi gjorde efter att vi varit på badplatsen. Jag går omkring och skrotar i nattlinnet för det är så kvavt och fuktigt i luften trots att vi haft åska i dag. Fönstren är öppna men det märks inte. Det känns som att leva i ett tropikarie.  Vi åkte som sagt vidare för att kolla oss omkring och hamnade på ett ställe som heter Nydala och ligger mellan Vrigsta och Värmamo. Denna vackra gamla byggnad låg på höger sida av vägen.

 

        

Det ligger ett gammalt kloster där som heter Nydala kloster som grundades 1143 av franska cisterciensermunkar och det är tillsammas med Alvastra ett av våra första munkkloster. Vi orkade inte besöka klostret i dag men skall åka tillbaka en annan dag och då skriver jag om detta i bloggen.

 

    

Vi fortsatte framåt och igenom denna port och vi vet inte vad detta är för byggnader så min man skall läsa på lite. Han är väldigt historiskt intresserad och även geografiskt.      

 

    

Denna vackra huslänga tronade upp sig också med sina igenbommade fönster och dörr. Allt var så välskött och magiskt vackert.

 

    

Det var folk där som gick omkring och kollade in allt och besökte klostret som låg en bit därifrån. En man kom fram till Mr T och frågade om dessa små öppningar i denna husfasad. Min man tror att det varit några rännor där som man kört ner säd eller annat på. Det får vi ta reda på nästa gång vi åker dit och det kommer inte att dröja länge.

 

   

Sen dök denna slottsliknande byggnad upp.

 

   

Ytterligare en bit bort dök detta fina stenhus upp som visade sig vara ett Café. Då tänkte jag på än gång nu är det kört igen...  för man blir ju så sugen på att gå in och ta sig en fika...  

 

  

Jag bad om ett visitkort när vi kom in på fiket och dom har en hemsida som ni kan gå in på här

 

   

Det första man ser är rosor från rosbuskar som slingrat sig ut från staketet framför caféet.

 

   

Sen råkar jag ut för en lösspringande hund som tydligen ägs av nån av dom två systrarna som driver caféet. Jag berättade ju för ett tag sen att jag varit på ett lantligt fik där dom hade en lite aggressiv hund som sprang lös bland caféborden. Nu stelnade jag till lite för hunden kom emot mig och visade tänderna...  . Sen stannade hunden helt plötsligt när han var en bra bit ifrån mig och vände igen så jag förstod sen att hunden var fostrad att inte komma fram till folk och hoppa så jag tappade all rädsla. Sen såg jag att dom hade ytterligare en sån här hund men yngre och dom var otroligt lugna och tittade bara på folk sen gick dom bara iväg. Kan nån säga mig vad detta är för ras ni som är hundkunniga?.

 

   

Det var så mycket vackra blommor runt huset och denna rosslingerväxt på hörnet av huset var underbart vacker.

 

   

Här lite pelaronior i en hink som gav känsla.

 

   

Så här ser det ut på höger sida om huset och. Sen kan man sitta framför huset också och det är olika möbler överallt.

 

   

När man sen ger sig upp för den vackra stentrappen in mot caféet så känns det inbjudande med dessa krukor på höger sida som ger en härlig känsla.     

 

    

Det är en strid ström av folk som går in och vi får stå i en kö som tar ett tag men vad gör väl det när det när miljön är så fin och det luktar så gott av deras hembakade bröd...  

 

    

Vi hör oss själva beställa en bit var av denna bullkrans som var fylld med mandelmassa och såg supergod ut...  Det var inga små skivor man fick utan det kändes som en hel måltid, och så var den bantningen förstörd...    

 

  

Här är lite matbröd som dom också bakat och det såg fantastiskt ut. Dom serverar även mat och i dag var det hemlagad köttfärslimpa med hemlagad mos och lingonsylt. Det var tyvärr för tidigt för mat när vi var där.

 

    

Man fick välja själv vad man ville ha för koppar och det var en del att välja på hela 3 våningar i skåpet.

 

         

Vi valde en lite större kopp och här sitter vi nu omgiven av snygga saker. Detta var det godaste vetebrödet jag någonsin ätit och det vill inte säga lite när man levt länge. Ett undantag finns och det var mammas kanellängd och bullar som var nåt liknande.

 

  

Där vi sitter så står en jättevacker orchidé i fönstret och en spegel bredvid.

 

    

På sidan om oss finner vi denna möbelgrupp där vi också hade kunnat sitta.   

 

    

Den här fina kristallkronan är så passande till övriga möblering.

 

   

Här kan man också sitta och fika. Alla platser såg olika ut i dom två lokalerna.

 

   

Här en liten översiktsbild.

 

          

Såna här brödburkar var populära på 50-talet och jättepraktiska med flera våningar.

 

    

En gammal dockvagn stod så fint placerad vid den öppna spisen. 

   

Av Malin wiper - 17 juli 2010 15:23            En kul lampa jag fotade från ett skyltfönster i Borås. Den liknar en harpa fast i fri form och ospelbar...                    Klicka här för att komma in på Diana Rowans hemsida

 

                 


Av Malin wiper - 17 juli 2010 14:10

  


Nu är vi hemma igen från vår tredje utflyktsdag. Så här såg vädret ut när vi åkte. Det åskade och blixtrade för fullt men vi tog chansen för det kan ju vända närsomhelst.

 

   Detta är fruktskålar i paraplyform. Klicka här för att gå in och kolla sidan där dom finns 

              

 

  

 

Här har vi nu anlänt till en sjö som heter Rolstorpasjön och en fin rätt stor strand och badplats. Det är 3 mil från där vi bor till sjön. Det såg rätt tomt och öde ut men det låg en massa kanoter vid strandkanten som tydligen var till uthyrning för vi såg minst 5 kanoter lite längre ut på sjön. Jag fattar inte att såna fina badplatser kan vara så tomma på folk. Tiderna förändras och många badplatser växer igen till slut tyvärr. Det är så rogivande och härlig med lite små och halvstora badplatser.

 

  

 

  

 

Här är ett danskt par på väg ut med en hyrd kanot.

 

            

 

  

               

 

  

 

Detta är bara en del av stranden som är jättelång åt båda hållen och hur fin som helst. Förstår inte att ingen är där och badar. När vi kom dit så kom solen tillbaka och sen var det fint hela tiden.

 

  

 

            

  

 

  

 

Vi satt oss här bredvid ett bord med bänkar för att inta vårt fika.

  

 

  

 

Den här gången gjorde jag smörgåsarna själv men med Ritz matbröd. Brödet var bara hälften så stort som smörgåsarna vi köpte färdiga och det är vi glad för nu eftersom det sen när vi åkte hem dök upp rena Caféparadiset som jag skriver om senare i dag. Måste ha lång tid mellan inläggen eftersom jag inte kan sitta så länge och det tar sån tid för mig nu att få till ett inlägg.

 

              

 

                 

                  

 

  

 

                

 

  

 

Vi promenerade sen omkring längst stranden som sträckte sig långt ut mot en udde och på ett ställe så kunde man se såna här trädformationer som såg ut som spöklika skulpturer. Det känns så underbart att slappna av och spänningarna i nacken försvinner lite och man blir så lycklig. Nu måste jag promenera varje dag för då blir blodgenomströmningen bättre och det minskar uppspändheten. Nu har jag inget att skylla på längre utan det är bara att göra det man måste.

 

  

 

Här en grillplats som sett sina bästa dagar.

 

   

 

Sen åkte vi vidare och hittade flera fina små badplatser med sandstrand.

 

   

 

   

 

Fortsättning följer senare.... 

 

   Klicka här för att kolla en rolig dockningsstation för mobil. Det finns mycket annat kul att se på den sidan också.  

 

Av Malin wiper - 17 juli 2010 07:57

               Glitter Graphics
Glitter Graphics


Då har man avklarat frukosten som bestod av en hårdbrödsmörgås med påläg och en kopp kaffe, sen åt vi även en tallrik med välling som gör att man håller sig mätt ett tag och min mage mår bra av välling. Vädret är lite ostadigt i dag så jag tror det blir en riktig urladdning med åska och allt. Läste på nätet att vi inte haft en sån här sommarvärme så lång period sen 1880. I dag är min nacke lite bättre efter mina behandlingar och att jag låtit cyklen stå. En av mina svägerskor som också har en nackskada går och får sin nacke stretchad med jämna mellanrum och det hjälper henne mycket. Nu har min man fått göra detta men väldigt försiktigt eftersom han inte är utbildad på sånt. Funderar på att ta reda på vart man kan få hjälp med sånt. Det lindrar faktiskt en del och man känner sig lättad efterråt och lite klarare i huvudet också...  

 

   

 

Jag har fått smak för våra små utflykter som gör så mycket för välbefinnandet så det blir nog en i dag också. Jag kan ändå inte göra nåt annat för jag är helt oduglig nu. Ett sånt dubbelparaply som ovan skulle man ha när man satt där på sina stolar på stranden och det plötsligt började regna...  Sitter man bredvid varandra så blir man nog bra skyddad.

  

Paraplyet heter så passande "It´s raining romance with the umbrella for two". Klicka här för att komma in på sidan där paraplyet finns 

 

                 

 

Pugh Rogefeldt med "Vandrar i ett regn". Jag kom ihåg när denna låt var populär och jag spelade sönder vinylskivan fullständigt och då hade men ju en del fester också...  

 

                 

 

Klicka här för att komma in på Pugh Rogefeldts hemsida

 

 

Nu skulle det verkligen behövas en urladdning och det ser ut som det kommer att ske för det är så tryckande och jag känner av det i kroppen och huvudet.

 

  


   Eller vad sägs om ett lövformat paraply som går att finna här när ni kommit in på sidan så scrolla bara ner en bit och kolla till vänster så ser ni alla paraplyer på rad neråt.

Nu önskar jag er en fin lördag med eller utan regn...    

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool Move About

 

Bread & Sweet By Jennie

   

M/S Tor Västerås

 

Smart Fritid Emaljmuggar mm

 

Naprapat David Värnamo

 

Hallsta Café & Restaurang hemsida

 

Hallstaparken

 

Marin Kolgrill Hallstahammar

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Hallstahammars Livs

 

Paola Svensson Youtubekanal

 

friday for future

 

Arkiv

Snygga tygpåsar från Qvikmart.com

 

Haga Vintage Bernshammar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mins sons senaste video

      

Sonens video Idéträdgårdar

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

           

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se