Öppen Ridå

Alla inlägg under juli 2010

Av Malin wiper - 4 juli 2010 08:28

                  


I går åt vi på Restaurang åtta glas. Vi har ätit där några gånger och alltid blivit nöjda med både mat och personalen som alltid är vänliga och förhöjer stämningen. Vi kom en tid då det inte var nåt folk där så jag fick tillfälle att fota stället lite mer.

 

klicka här för att komma in på deras hemsida

 

 

   


Här en överblick över den övre lite större delen av restaurangen. Det känns lite 50-talsretro och är superfräscht. Dessutom är toaletterna i toppskick och alltid rena och fina.              


   


En bit av den nedre delen. Stolarna är jättesnygga i gulbeige skinnklädsel.     


   


Dom har flera höga bord och barstolar nedanför den större restaurangdelen. Ibland har dom nattclub i en annan del av lokalen.


   


Själva bardelen är gigantisk och väldigt annorlunda så det är den man ser först när man kommer in. Tyvärr tog jag ingen bild på håll för då ser man mer hur stor den är.           


   


Upplysningen av baren är proffsigt gjord och ger en härlig, häftig stämning som man knappt kan ta ögonen ifrån. Jag har nog aldrig sett nåt liknande.           

 

  

 

När man får in vatten och öl som är kall och dessutom is i vattnet då vet man att dom kan sin sak. I den här värmen så uppskattas denna gest extra mycket.         

 

  

 

Detta som dom tog in efter att vi fått vårt dricka blev också otroligt uppskattat av oss. Ett fantastiskt bröd som dom hade rostat lite och en tapernade till som inte gick av för hackor. Jag som äter begränsat med matbröd nu var ändå tvungen att ta en halv skiva för att smaka på tapernaden. Jag kan säga att vi njöt så vi rös. Det var den godaste tapernaden vi nånsin ätit. Den trevliga servitören (hovmästare) sa att oliverna var grekiska.        

 

  

 

Sen kom vår mat in som bestod av fläskfilé, saltbakad potatis, murkelsås, smala långa bitar av olika rotsaker, en slags brun jättegod sås som dom droppat över tallriken. Detta var en sån stor portion så ingen av oss lyckades äta upp allt än om vi ville för det var verkligen gourmémat. Allt från servering till mat och interiör får högsta betyg av både mig och min man. Jag kan varmt rekommedera er att göra ett besök där om ni har vägarna förbi.

 

  

 

Glömde att visa lamporna som hänger i rad och ser ut som flygande tefat. Dom är urläckra.       

 

 

Av Malin wiper - 3 juli 2010 16:21

      

 

Hittade en passande låt med Peggy Lee...  

 

           

 

Klicka här för att komma in på en samlarsida

 

Peggy Lee, f. Norma Dolores Engstrom (ibland Norma Deloris Egstrom), född 26 maj 1920 i Jamestown, North Dakota, död 21 januari 2002 i Bel Air, Los Angeles, Kalifornien, var en amerikansk populärmusiksångerska, framförallt inom jazz. Hennes far- och morföräldrar var norska respektive svenska invandrare

 

 

Klicka här för att komma in på Peggy Lees hemsida



Vi har ätit ute också men det skriver jag om lite senare för nu är jag helt slut och orkar inte mer...    Dessutom är det 29 grader inomhus och över 30 ute. Nu funkar det inte med mitt fläktsystem för då måste det vara kallare ute än inne. Nu är min värmegräns nådd och jag går och lägger mig för att kolla färdigt en film...  Hoppas ni inte flyter bort därute...  

Av Malin wiper - 3 juli 2010 14:45

  


Vi har varit ner till tändsticksområdet som syns på bilden ovan. Dom har loppis varje lördag och i dag skulle en bloggvän som heter Lena sitta där och sälja vid ett bord. Fast jag egentligen inte orkade så åkte vi dit ändå för det är kul att få träffa ytterligare en av dom bloggvänner jag har. Jag gick in där men ser ju inget direkt och jag har inte sett henne på bild mer än en gång och den var inte så tydlig. Min man hamnade vid det bordet och Lena kände igen honom från bloggen. Jag gick fram och hälsade och hon hade även sin dotter med sig. Lena verkar vara jättetrevlig och var lätt att samtala med men vi hann inte prata så mycket men det var kul ändå att få träffas.

 

  

 

Vi köpte lite saker av henne bl.a dessa gjutjärnsljusstakar som var jättefina och tunga. Jag satt ut dom direkt på altanens skrivbord där dom prydde sin plats och blir en ljuspunkt på kvällen.

 

  

 

Mr T köpte denna ljudbok av henne och uppläsare är den suveräne Johan Rabaeus.

 

  

 

Denna ljusstaken i nån slags brons gick inte att få fram riktigt på fotot hur jag än gjorde. Den var lite speciell.      

 

         

 

Jag köpte även en läcker sparbössa med motiv av Marilyn Monroe. 

 

Klicka här för att komma in på Marilyn Monroes hemsida

 

    


Av Malin wiper - 2 juli 2010 20:28

  


Vi besökte också ett fint ställe som heter Rosteriet och är en kaffebutik och Café. Dom delar med A.Karlssons Delikatessbod AB. Budiksägarna är jättetrevliga och serviceminded. När vi gick i gränden och såg borden som stod ute så kändes det så kontinentalt så vi blev sugna på en kopp kaffe av nåt slag.

 

  

 

Här ser ni den trevliga och hjälpsamma tjejen på kaffesidan. Det fanns hur mycket som helst att välja på och hon varierade från dag till dag med olika kaffebönor. Vi bestämde att ta en dubbel Macchiato som är en dubbel espresso med ångskummad mjölk.

 

        

 

Dom har tydligen ingen hemsida än men adressen är: Smedjegatan 14 i Jönköping. Öppettider vardagar 10.00-19.00 Lördagar 10.00-16.00

 

  

 

Det gick att sitta inne och fika också vid lite olika bord.

 

  

 

Här ser vi delikatessidan och dess kunniga ägare. Det finns hur mycket som helst av ostar, oljor, kex, tryfflar, tilltugg mm.

 

  

 

Eftersom vi äter så lite vid varje mål nu så unnade vi oss två tryfflar av bästa sort med mörk choklad i. Jag tog en med jordgubb och en med champagne. Min man en med nötter och en med tranbär.

 

  

 

Vi satt oss utanför vid små mysiga bord och det vimlade av folk på den kullerstensbelagda gatan. Vi kände det nästan som vi var på semester i utlandet...  

 

  

 

Jordgubbstryffeln var godast för den hade en otrolig njutbar eftersmak. Det är första gången jag smakad macciato men inte sista så god var den.

 

  

 

Detta är den nyaste Presskannan som kommer från Bodum. Den finns i läckra färger. Dom sålde massor av fina kannor av alla de slag.

 

  

 

Detta är dom nya kopparna från Bodum som man kan dricka både kaffe och te i. Dom hade extrapris på dom nu 129:- för 2 st. Vi köpte 4 st. Det fina i kråksången är att man inte bränner sig för det är ett silikonlager mitt på.

 

  

 

Dom fanns i olika former och färger såsom lila, giftgrönt, rött, svart, vitt.  

 

   

 

Av Malin wiper - 2 juli 2010 16:13

  


Vi kom hem för en stund sen från storstan och det har verkligen varit fint väder. Jag svettas inte så mycket när värmen är så torr och fin som nu. Det är så andlöst vackert ute med all grönska. Jag har nu fått akupunktur och skall dit två gånger nästa vecka sen får jag komma dit igen när han kommer hem från semestern. Jag var mest uppspänd på vänster sida där skadan är värs så han började där med att sätta nålar från nacken ner ner mot ryggen och ut i armen. Nästa gång sätter han nålar på båda sidorna.

 

  

 

Jag fotade en nål som som han satt i armen. En annan sätter han alltid mellan tummen och pekfingret för det påverkar välbefinnandet. Sen fick jag en uppe i huvudet så jag inte får nån huvudvärk och det funkar faktiskt.

 

             

 

Man sitter där ensam först i 15 minuter sen kommer han och vrider på nålarna. Det enda sällskap jag har är detta skelett och lite svag musik från en radio som står i fönstret.

 

          

 

Några affischer också om kroppen. Jag brukar ta med mig en tidning in men det är så skönt och avslappnande så man vill bara koppla av den lilla stunden. Jag kände en stor förändring efterråt och slappnade av mer på vänster sida. Man kan få en del reaktioner efterråt och jag började tokskratta för fullt i bilen...  ibland gråter man istället för saker frigörs i kroppen och spänningar försvinner. Vi fick åka hem direkt för man blir lite konstig och skall vila.

 

Vi var rätt tidigt ute så innan vi åkte dit så tog vi en fika på vår hembygdsgård i Byarum. När vi inte åker motorvägen så blir vi alltid frestad att åka in där eftersom det är så avslappnande och rogivande att sitta där en stund. Som tur var så åt vi lite mindre frukost så en liten smörgås får nog plats...  tänkte vi.

 

  

 

Vi tog varsin liten med skinka och massor av grönsaker på och den var jättefräsch och god. 

  

  

 

Så här ser hembygdsgården ut. Jag har fotat allt förra året men det kan ju ha kommit till några nya läsare. 

 

     

 

  

 

Helt plötslig dök denna häftiga bil upp som är en Volkswagen sandloppa.

 

  

 

  

 

Dom har ett helt bord fyllt med kakor och smörgåsar så man kan bara välja vad man vill ha.            

 

  

 

Liten överblicksbild hur det ser ut på baksidan av hembygdsgården.

 

  

 

Det finns så många olika möbler att välja mellan vart man skall sitta.            

 

  

 

Detta är ett gammalt hus som nu är museum och det är bara att gå in och kolla där på dom olika rummen. 

 

Av Malin wiper - 1 juli 2010 20:08

                  


Jag blev så fruktansvärt sugen på pizza som jag inte ätit på säkert mer än ett år. Dom har en jättefin pizzeria inte långt härifrån och dom använder bästa råvarorna och är inte så fetdrypande. Tyvärr är det strängeligen förbjudet för mig så vi köpte Thaimat och delade på för man får så mycket och vi skall äta mindre portioner nu. I dag har jag suttit ute under mitt partytält och njutit och slappnat av flera gånger...    

 

  

 

Jag har i alla fall lyckats klippa till förkläden till dom förut tillklippta klädnypeklänningarna.

 

   

 

   

 

Jag trodde jag skulle behöva åka  till Mimmis Magasin för att handla både tråd och snedslåband men jag hade jättemycket och rätt färger, även tråd. Det blir så när man bygger upp ett lager allteftersom.

 

   

 

Jag hittade denna lilla sax bland mina andra grejer och det är ett minne för mig. Den använde jag när jag jobbade inom arbetsterapi. Den har jag klippt många schabloner med till färgtryck på tyg. Den är fortfarande vass och går att använda. Då på 80-talet fick vi kasserade röntgenplåtar i hårdplast från sjukhusen men sen var det stopp och vi var tvungna att använda annan hårdplast att klippa mönster i. Den här saxen gör jag mig aldrig av med för  jag har inte så många saker kvar från förr. Jag är lite slit och slängmänniska när det gäller prylar. Dessutom har jag flyttat så mycket så hade jag sparat allt så hade jag måst ha ett trevåningshus att fylla grejerna med...  

 

 

 

Candy Dulfer är född 1969 och är en populär holländsk jazz altsaxofonist. Klicka här om ni vill läsa mer om henne. 



klicka här för att komma in på Candy Dulfers hemsida

 

Jag kan tyvärr inte skriva nåt om Dave Stewart för det finns två stycken och jag vet inte vem av dom som spelar med henne på klippet. Han är då inte lik den Dave Stewart som var med i Eurytmicks. Det är nog samma men han har i så fall förändrat utseendet helt.

 


  Ha en härlig kväll...  


Av Malin wiper - 1 juli 2010 15:43

       

 

Här sjunger Lisa Ono. Henne har jag aldrig hört talas om förut.

 

Lisa Ono (小野リサ, Ono Risa, född 29 juli 1962) är en populär japansk-brasilianska bossa nova sångerska.

 

      

 

Klicka här för att komma in på Lisa Onos hemsida


Av Malin wiper - 1 juli 2010 14:15

  


När vi var på Röda korsets second hand för ett tag sen så tog vi en fika och då hade dom en sån knepig grädd/mjölkkanna. Jag skrev då om detta i ett inlägg.

 

         

 

Då fick jag en kommentar av min bloggvän Petra som talade om att det inte är nån gräddkanna egentligen utan en kanna för jordnötter. Det skall vara ett korklock till kannan. Man häller ut jordnötterna ur pipen. Dom hade en sån hemma hos Petra när hon växte upp. Tack snälla Petra för att talade om detta...   

 

   

 

Högtalare av kork. Klicka här för att gå in på sidan där jag hittade denna bild.    

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards