Öppen Ridå

Alla inlägg under september 2009

Av Malin wiper - 15 september 2009 12:45


        


Hittade detta hos Cattis och det var så otroligt talande och bra så jag måste bara sätta in det här också.


Förskingringskassan har bytt namn till Sjukia;

Är du sjuk, tryck 1.

Om du tror att du är sjuk, tryck 2.

Är du riktigt sjuk, tryck 3.

Är du död, var god vänta...

Den här loggan får dom göra om.


  


Av Malin wiper - 15 september 2009 10:03


  

Läste just att Patrick Swayze förlorade sin kamp mot cancern och har nu gått ur tiden. Han blev bara 57 år gammal och det känns jättetråkigt.


  

För mig är filmerna "Dirty dancing" och "Ghost" dom som kommer att dröja sig kvar i minnet. Han var magisk i Dirty dancing. Vilken dansare han var också. Serien Nord & Syd höll jag på att glömma, det var det första jag såg med honom och han har även gjort andra lite mer seriösa roller.

 

   


 

  

Tyvärr har dom nu bäddat in nästan alla klipp på Dirty dancing på Youtube så detta var det enda som fanns. 


Av Malin wiper - 15 september 2009 09:34


  

I går när jag var nere i centrum så slogs jag av att vi har två stora restauranger där och hur många småställen som helst runtom i kommunen. Här ser man Bettys restaurang som nu funnits i säkert 5-6 år och verkar gå bra. Vi har inte varit där på länge men när vi ätit där så har vi värit nöjda.

 

   

Martini är en ny restaurang  men det förra som fanns här har funnits i många år och dom har en fin uteservering på sommaren.

 

   

Nu upptäckte jag att dom börjat med underhållning och först ut är Lalla Hansson en sångare från min ungdom men då var han med i en grupp som hette: Fabulous four. Vi skall åka ner och fråga vad det kostar, han skall väl föreställa trubadur numera som reser omkring på olika ställen. Längre fram i höst kommer Jan Johansen dit som ni ser på affischen. Honom har jag sett i verkligeheten på Liseberg. Då hade han Jill Johnson som bakgrundssångerska och hon hade inte slagit igenom än. Hon fick sjunga flera låtar solo så han såg nog vad som komma skulle.

 

  

Vi får väl se om vi kommer att gå och se honom den 3/10, det kan redan vara slutsålt också.


Lalla Hansson står längst till vänster på bilden. Tyvärr fanns inga andra låtar med gänget på Youtube.


Av Malin wiper - 15 september 2009 08:39


Good morning gott folk, hoppas natten varit sömnrik och mardrömsfri. I dag känns det mer som jag går igenom en grind än att stå på en scen. Slocknade utan att ha stängt datan framför tv:n. Min man var uppe fortfarande. Vaknade efter en timme och var helt borta. I går skrev jag om att jag fick dimsyn när jag var på massage för rygg och nacke. I går vaknade jag med en riktig dimsyn utan att ha blivit masserad och det kan bli så ibland när jag legat konstigt och det tryckt på en nerv i nacken. Förut när detta hände fick jag panik men nu vet jag att det går bort efter ett tag. Försökte gå in på bloggen men det var stört omöjligt. Man får verkligen känna på hur det är att se dåligt en sån gång. Tänker då extra mycket på syrran som har besvär med ögonen. Nu när jag vaknade så ser jag hur bra som helst igen Glad och man blir så tacksam och glad.

  

Nu har det varit toppenväder länge och när jag tittade ut så är det ändå lite höstkänsla. Det börjar ligga löv på marken, jag älskar hösten och dess färger. I går när jag cyklade ut en tur så mötte jag min gamla promenadgrupp och blev så sugen att gå med igen och dom ville att jag skulle komma tillbaka. Nästan alla dom gamla från förut var kvar men några har fallit ifrån.  Vi var 3 st som var lite yngre och jag vet inte om dom är kvar för alla är inte med jämt.


Min man står och steker baconet nu för att jag skall få göra mitt inlägg. Vi brukar turas om men han gillar att stå i köket och pyssla, vilken tur man har Glad.



  

Nu är jag inne på siffran 14 i min viktminskningsprocess och allt har gått bra. Kläderna sitter lösare och jag kan nu knäppa en blus som jag förut inte fick igen och var tvungen att ha ett linne under. Nu måste jag lägga till lite mer motion och inte slarva med promenader och cykling.


Jag har klarat mig bra utan sötsaker, det finns så mycket annat nyttigt men gott som man kan ersätta med och nu verkar det som om suget försvunnit. Jag väger mig aldrig för då skulle jag tappa lusten direkt utan då är det bättre att ta fram måttbandet och mäta midjan.


  

Det gäller att dricka mycket vatten men inte för mycket.


Av Malin wiper - 14 september 2009 18:06


  

Detta är Chateau Montelenas Winery established 1882. Filmen jag skrev om nedan är ju verklighetsbaserad och detta är det rätta vinstället. Det är bara att klicka på den blå texten och läsa om ni vill.  


  

  Här är vinsorten som vann tävlingen mot alla odds och det mot Frankrike 1976. Vinet heter "Cabernet Sauvignon". Vinet kostar över 1000:-/flaska så det får drickas med andakt Obestämd


  

Här ser ni riktiga vinprovarglas som man kan köpa på "Menigo glas"


Av Malin wiper - 14 september 2009 14:19


  


Nu när Fugelsang tryggt är nere på jorden igen så visar jag mina tre rymdtändare som jag fått av min son. Han har alltid varit faschinerad av rymden och även UFO, han slukade böcker om allt i dessa ämnen under uppväxten coh trodde själv att han skulle bli astronaut.


                     


            


  


Här kan ni läsa första intervjun med Fugelsand efter rymdresan.

Tändarna lyser kraftigare i verkligheten och en av dom blinkar i olika färger.


     

Av Malin wiper - 14 september 2009 12:18


  

Min man skickar efter filmer lite då och då för att överraska mig och denna har jag inte sett. Den är verklighetsbaserad.

 

  

 

Filmen är en komedi från 2008

I huvudrollerna ser vi: Alan Rickman, Bill Pullman, Chris Pine, Rachel Taylor, Eliza Dushku, Dennis Farina coh Bradley Whitford.

 

Så här står det på baksidan: Vinälskare kommer inte bara att smutta utan stjälpa i sig det här.

 

  

 

Gyllene druvor från Montelena

1976 chockade en liten amerikansk vingård vinindustrin genom att övertrumfa de ädla franska vinerna i ett blindtest. Nyblivne vinhandlaren Jim riskerade allt för att förverkliga sin dröm att ta fram det perfekta kaliforniska chardonnayvinet. Samtidigt i Paris kom vinförsäljaren Steven på ett PR-trick för att öka sin försäljning. Föga anade Spurrier och Barrett att de skulle komma att förändra vinets historia för evigt...   


Det var en bra och lite mysig film och man kunde nästan känna vindoften när dom provade viner. Vackert filmad så man fick se vinfälten ordentligt. Även följa deras kamp om ett förstklassigt vin. Alan Rickman är behållningen han är en bra skådespelare.

Jag tycker den var lite för seg och långsam dom hade kunnat gjort historen lite mer levande och intressant. Det känns som det fattas nåt ändå får den 3 filmrullar av 5 möjliga eftersom den ändå var en fin liten film och verklighetsbaserad. 


Av Malin wiper - 14 september 2009 11:29


  

I Lördags då vi var ute på vår landsbygdstur så hittade vi detta ställe som tyvärr var stängt för säsongen men jag förstår att det varit full fart där i sommar så vackert som det är. Det finns både camping, golf, badplats, restaurang och ett färgeläger. Här kan ni läsa om "Hägerns" 50 åriga historia. Det ligger vid sjön Bolmen.

 

   

   

   

   

   

   

  

Vi kommer att åka hit nästa sommar för att innjuta atmosfären och maten.   



Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards