Öppen Ridå

Alla inlägg under september 2009

Av Malin wiper - 24 september 2009 07:44                 


Nu börjar det riktiga höstrusket ute men tänk att jag gillar hösten, det är nåt visst med alla färger och skiftningar i naturen. I dag måste jag ta mig ut eftersom jag skall vara hos tandhygenisten 11.15 det skall bli skönt att få en genomgång av tänderna och hon brukar även vita upp dom lite på slutet så man känner sig rätt fräsch när man går därifrån. Vi brukar gå till henne en gång/år och hon är inte så dyr som andra men jättenoga. Sist betalade jag bara 400:- eftersom det finns nån slags tandvårdsförsäkring och hon sa att jag kommit upp till viss summa. Går man till en Tandhygenist så kan man hålla tandläkaren borta och då blir det så mycket billigare. Sist jag var till tandläkaren så hade jag en lagning som skulle bytas ut och sen tog dom röntgenbilder och det lilla kostade 1.700:- vad kostar då stora saker?.

 

      

 

Har nyss ätit frukost och skall in i duschen, min man sov en stund extra så han bökar i köket nu Glad. Tandhygenisten håller till i vårt närbelägna samhälle som ligger 6 km härifrån.

 

  

 

I går satt vi upp den här antennen på husväggen. Den heter Digital Active Outdoor DVB-T Antenna SRT ANT 15 och kostade 500:- det är den billigare sorten men bilden på våra två tv-apparater är lika bra som när vi hade en vanlig antenn på taket. Det finns en dyrare sort som kostar 750:- men då blir det en vanlig antenn och nu går det inte att sätta en sån på skorstenen längre. I dag kanske dom blir klara med skrostenen om det inte regnar hela dan. Just nu regnar det för fullt.

 

  

 

Jag hoppas det blir en bra dag för er alla därute.

 

  

 Av Malin wiper - 23 september 2009 18:15


  


Jag letade i hyllan efter nån film jag inte hunnit se och då hittar jag denna hög med gamla filmer som min man köpt men glömt berätta för mig. Han trodde väl inte att jag var intresserad av dessa och han kanske har rätt för det är inte min typ av filmer men det fanns en som jag skall se och den heter Cuba med Sean Connery och Brooke Adams.

 

  

 

Jag kommer inte ihåg om jag sett filmen förut. Här lite vad som står på nätet om filmen som är från 1979.

 

  

 

Den ser ju inte lovande ut om man läser texten. 

 

Såvitt jag vet gick Sean Connery aldrig till Kuba som James Bond, men i filmen "" Cuba i regi av Richard Lester, det ofta känns som om han önskade att han var någon annanstans.

. Connery spelar en brittisk soldat av lycka som kommer att hjälpa Kubas diktatur från de framryckande rebeller, men berättelsen är svag och oinspirerat, och vi inte känner tillräckligt nära någon av huvudmännen att förstå dem eller bry sig om vad som händer

 

         

 

Talar om hur den var när jag sett den. Den säljs för en struntsumma på disc shop.

 

  

 

Jag hittade några tänkansvärda ord i en tidning som jag städade bort hos mamma.

 

     

 

"VI HAR FÖR OSS ATT OM VI FÅR REDA PÅ EN MÄNNISKAS ÅLDER, DÅ VET VI AUTOMATISKT VEM HON ÄR"

 

 

  

 

I morgon skall jag till tandhygenisten, min man och jag bytte ju dag med varandra. Hoppas jag inte får bakläxa Glad

 

       

 

 

 

Av Malin wiper - 23 september 2009 14:53


          


   


  


Det har varit fullt upp på taket här i dag och plåtslagaren och hans två söner har hjälpts åt. Sönerna skall också bli plåtslagare så dom går i lära hos sin pappa. Dom fick göra ett uppehåll för ett tag sen för det började blåsa rätt hårt och regna och då blir det för blött och ostadigt på taket.

 

 

                 


  


  


Här ses ena sonen och tänk att slippa vara höjdrädd. Min man säger att dom går på taket som om det vore ett slätt golv Glad. Dessutom är dom alla jättetrevliga. Vi får se om det blir klart i dag då kan jag fota det färdiga resultatet.

 

          

 

  

 

Nu verkar i alla fall vädret vara stabilt ett tag. Min man var tvungen att åka och köpa en ny tv-antenn men den nya moderna sorten som man kan skruva fast på husväggen. Den som satt på skorstenen måste tas bort och när dom tog ner de så var den helt sönderrostad och obrukbar. Den har överlevt stormen Gudrun och annat för den är jättegammal och vi har haft en toppenbild på tv, hoppas vi får det nu också. Min man skall testa ute om en stund. 

 

        

 

   

 

Det blev lite extra dramatik och spänning här i dag för en reklamfirma var här och filmade arbetet och kommer tillbaka när allt är klart och slutför sitt uppdrag. Filmen kommer att läggas ut på vårt lokala ICA på deras tv-skärmar vid kassorna Glad. Den kan även dyka upp på andra ställen. Hoppas vi  får en dvd med filmmaterialet. Denna plåtslagare är så superduktig och dom plåtar han gör är så hantverksmässiga och snygga. Vi åkte förbi ett hus en för ett tag sen där han klätt in skorstenen med plåt och satt på en skorstenskupa. Vi bromsade in direkt och min man gick och ringde på och frågade vem som gjort detta fina jobb.

 

 

       

 

   


Här är han som filmade och bredvid står Plåtslagaren med sina två söner. Det skall bli spännande att se det färdiga resultatet. Nu skulle resten av huset behöva ha sig en ansiktslyftning och det är så synd att vi blev sjuka strax efter vi köpt huset vi hade så stora planer men vi hann bara få till det värsta inomhus.


            


Firman heter: Vaggeryds Tak o Plåt. Mobilnummer 070-5258463. Plåtslagaren heter Roger Karlsson.      

 
         Av Malin wiper - 23 september 2009 13:55

  

 

 

Hörde denna grupp på WWR och sätter in ett klipp här. Inte illa. kolla här på wikipedia om State of shock
      

Av Malin wiper - 23 september 2009 11:19


 

  

 

 

Nu har jag hamnat i en 50-talsfälla och tycks inte komma ur Skrattande. Detta var skådespelerskan Yvonne Lombards paradnummer i reklamvärlden som hon fick leva med i många år. Varje gång man gick på bio så var hon med i Mmmm Marabou reklamen.

 

 


  

Av Malin wiper - 23 september 2009 10:58


      


I dag går jag ut på livets scen med min morgonrock och ett tungt huvud. Min IBS har gjort sitt intåg igen. Hade jag gått och lagt mig i rimlig tid i går efter vår långa dag så hade det nog varit bättre. Vi var uppe 22 timmar i går och det är ingen höjdare men jag står ju på benen i alla fall och behöver ju inte gå ut. Hör att plåtslagaren jobbar för fullt med vår skorsten och nu borras det för fullt. Min man är på samtal hos en kurator han skall gå hos ett antal gånger och han tycker hon är jättebra och han får en del hjälp. Jag skall bara gå och pyssla här i dag och kurera mig. Det var i alla fall väldigt roligt och lyckat i går och jag är så nöjd med allt.  

 

        

 

Det är i alla fall ett toppenväder ute och hösten är så fin. Jag hade tänkt dokumentera skorstensutvecklingen... Oj! nu kom min man hem så jag räckte över kameran så han får hjälpa mig, tror inte att det är så lämpligt att gå ut i morgonrocken och skrämma livet av plåtslagaren eftersom jag inte är nån vacker syn Kyss.

 

   

 

Låter mig flytas ovanpå i dag och se om nåt händer som jag kan skriva ner på mitt oskrivna blad för dagen. Hoppas ni andra har det bra och att er dag fylls av intressanta och trevliga upplevelser än om jag vet att ibland blir allt så fel och man har en skitdag på jobbet. Sköt om er.

 

     

Av Malin wiper - 23 september 2009 10:24


      


Sen fick min man nåt guldigt i blicken när han såg en hög lakan på ett bord och kom i långt samspråk med ägaren. Min man har slukat böcker i sina dar och även en massa faktaböcker och han har en massa onödigt vetande. Ägaren var lite imponerad av att han visste vad det var för lakan som låg framför honom.

 

  

 

Detta är ett av dom första påslakanen som gjordes och detta i Egyptisk långfibrigt bomull vävda på 50-talet. Dessa är inköpta från statligt lager i Vadstena. Till salu för billig penning på Lundins i Dalsjöfors. Vi köpte två påslakan och 2 underlakan + örngott. Dessa lakan som väger mer än andra är så slitstarka så dom överlever flera generationer.

 

 

  

 

På bilden ser det skrynkligt ut och det är därför att min man slängde dom i tvättmaskinen direkt och sen får jag stryka dom... Går man ut på nätet och kollar så kostar likande i detta material 700:-/lakan, vi har köpt dom för 125:-/st. Underlakanen kostar 60:-. James Bond har fått uppsytt skjortor i detta tyg till filmerna och dom som har råd beställer kläder i detta material.

 

  

 

Här kan ni kolla på Lundins info

 

  

 

Jag tyckte ju inte att dom var snygga men när jag kände på kvaliten och förstod att dom måste vara helt underbara att ligga i så kapitulerade jag. Vi skall ha  dom färdigstrukna och liggande till nattgäster. Egyptisk bomull används mest till exklusiva skjortor och mycket exklusiva sängkläder.

 

  

 

 

 

 

Läs här på wikipedia om Egyptisk bomull

 

   

 

Här kan ni läsa vad Egyptisk bomull kostar i handeln

 

   

 

Exakt en sån här urna hade mina föräldrar när vi växtet upp och en del andra också. Tyvärr finns den inte kvar för mina föräldrar var lite slit och släng. Såg på en sajt att en person skulle göra sig av med en sån men upptäckte då att den var jättevärdefull numera. Urnorna har tydligen gjort sitt återintåg i hemmen igen.

 

 

  

        

Av Malin wiper - 23 september 2009 09:47


  


I går när vi åkte hem från mamma så tog vi småvägar som vanligt för att inte bli uttråkad och att få se nya saker stimulerar verkligen. Här hamnade vi helt plötsligt vid detta ställe i Dalsjöfors "Lundins" där dom säljer mest 50-talsgrejer. Det var flera olika lokaler i huset och det var toppen att gå och botanisera där.

 

  

 

Det är eller har varit en vävskesfabrik i huset men vi glömde att fråga om det var nån produktion kvar. Vi hörde lite liv från övre våningen.

Dom säljer mest ett jättelager av handdukar och lakan från efterkrigstiden som dom köpt in i orginalkartonger. Det är sånt linne som håller mer än en livstid och är tjockare än och tyngre än vanliga handdukar och lakan. Dom säljer även till Hotell & Restaurang och allt material är helt oanvänt och oskadat. Det var som ett stycke tyghistoria framför en.

 

   

 

    

 

 

  

 

Här ett helt bord fullt med dessa handdukar som har minst 50 år på nacken. vi köpte inga handdukar eftersom vi inte får plats med fler men om några blir utslitna så åker vi nog tillbaka och köper. Lagret dom köpt upp räcker rätt länge enligt ägaren.

 

  

 

  

 

Jag köpte ett paket med gasbinda av den gamla sorten som inte finns längre på Apoteket och det gjorde jag på kul.

 

  

 

Jag hittade en papperskorg med 50-talsmönster  där dom häller upp Coca Cola, jag dricker själv inte denna dryck men bodde som barn bredvid en Coca Colafabrik. Min gamla papperskorg är för liten på mitt kontor som nu är större, hade ett minikontor med Lap top förut.

 

  

 

  

 

Jag hittade en vaxduk i fin kvalitet med 50-talsbilar på som vi skall lägga på barbordet i köket för att skydda träslaget.

 

  

 

Den ser lite blekare ut på bild men är jätteläcker.

 

  

 

  

 

Sen köpte jag jättesnygga bokmärken med gamla bilar som jag skall ge bort till en person som samlar på bokmärken men jag vet inte om hon vill ha dessa.

 

  

 

köpte även några stora nostalgivykort. Här ett från en bensinstation som hette Esso och fanns när jag växte upp. På den tiden så kon men kille ut och tvättade rutorna medans man tankade och ibland var det nån som skötte tankningen också så pappa eller mamma behövde inte gå ur bilen ens Glad.

 

  

 

Den här läsken Champis och Guldus var drycker som var läskedrycker som var populära från 50-talet och framåt. Jag tror att Champis finns än i dag men inte Guldus.

 

  

 

Här en gammal motorcykel.

 

  

 

Denna 50-tals Pinuppa står som skylt i fönstret.

    

Presentation

Vaggerydstorget

   

Matpriaten öppnar 18/1 10.00 i Hallstahammar

 

Naturfotografiska Hallstahammar Tom Svensson

 

Hallstaparken Stand Up 30/3 18.30

 

Boka bord på Restauranger

 

Arkiv

Westerlunds Praktalbum. App från sonens arbet

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Kulturhuset Hallstahammar

 

Hammarteatern Hallstahammar

   

Fitness Center Hallstahammar

 

Larssons Kiropraktik & Hälsocenter

 

Åsby Hem & Trädgård

 

Östanbro Cruisin' Café

   

Galleri SoHo Västerås

 

Supernova Sightseeing Bipolar piano disorder

 

Sonens filmklipp från Båtmässan 2018

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

106 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se