Öppen Ridå

Alla inlägg under augusti 2018

Av Malin wiper - 24 augusti 2018 08:45

 

Hej! Hoppas ni haft en sömnrik natt. Nu skall jag göra mig iordning för läkarbesöket ang den bruna fläcken på benet. Måste även försöka få en spruta för knät eftersom jag måste vänta på sjukgymnastik till 18 september. Min man fick kortisonsprutor i sitt knä i ca 2 år. I går ringde vitvarumontören ang vår tvättmaskin som gick sönder då vi bara haft den en månad. Han har nu fått hem reservdelar så han kommer hit 11.30 och fixar detta.

 

 

I går skulle jag försöka sy en tub för icegelépåsarna för att förenkla användningen. Jag var så pass yr och dålig i nacken så min man fick sätta sig vid symaskinen istället. Han är minst lika bra på att sy och tycker det är kul. Han sydde ihop en kökshandduk och satt ett stopp på mitten så icepåsen ligger stadigt

 

 

Innan på dagen hade han åkt ner till Garnstugan och köpt kardborreband som han sen sydde på för då slipper man ha ett löst band man knyter ihop med. Detta blir stadigare och sen skall jag så småningom sy nån eller några till med lite roligare tyg

 

                                   


Tradera 

 

Här testar jag på det onda knät och det fungerar perfekt när jag skall sitta vid datorn

 

 

Här fick min man testa på nacken och det har jag också gjort. Det är mycket enklare och smidigare för det sitter jättebra. Man måste förenkla för sig själ när man behöver lindra besvären.

 

                                               

Nyckelhållare med iskub från Alibaba.com

 

Vi skulle ha åkt ner till Lövudden i går för att lyssna på musik men det funkade inte för det blir värre framåt kvällen med alla skador och att sitta i bilen är förödande då. Vi har haft en sämre sommar i år både värmemässigt och allt vi måst ställa in på grund av våra skadade kroppar. Jag är utsvulten på nöjen så jag hoppas att man skall få en bra period snart. Nu är det 18 grader ute och det regnade i går kväll.

 

      

Vangelis med Conquest of Paradise. Får en klump i magen av denna ödesmättade musik soundtrack precis som när jag tänker på detta ödesval vi har framför oss. Jag vet då vilka/vilket parti jag inte skall rösta på. Jag vill ha rättvisa, jämnställdhet, solidarietet och omsorg om alla. Önskar er en fin fredag och helg.

 

 

 

#Läkarbesöket #Tub #Kardborreband

Av Malin wiper - 23 augusti 2018 13:45

 

För några veckor sen hörde jag ett knakande ljud från vänster ansiktshalva ut mot örat. Det kom när jag gapade och blev ännu mer knakande då jag åt eller gäspade. Nu har det börjat knaka även när jag skall borsta tänderna så jag förstod att detta läker inte av sig självt. Jag har även värk till och från i örat. Jag ringde till Larssons Kiropraktik i Köping för dom hjälpte mig så bra med ländryggen. Hon som jag gått hos har mammaledigt men dom har en annan person istället. Hon jag pratade med sa att detta problem var rätt vanligt och dom kan undersöka ordentligt vilken behandling jag behöver. Även akupunktur kan hjälpa ibland. Jag fick en tid 29 augusti är det så att det är nåt värre så kan det bli så att dom måste gå in med titthål på käkkirurgin. Jag läste att sånt här kan bero på stress, gnisslande tänder eller att man biter ihop på natten. 


Klicka här för att se vad det står om det jag råkat ut för ang käken  

 

                                  

 

Sen beställde jag tid hos en Fysioterapeut på Vårdcentralen ang mitt knä som inte blir bättre. Tyvärr hade dom ingen tid förrens 18 september. Blir det för besvärligt får jag gå akut. Nu har allt kommit på en gång så inte nog med det utan jag har fått ett brunt märke på vänster nederben. Jag har varit  och undersökt detta men litar inte på läkaren. Han sa att jag hade 17 st såna på ryggen också. När jag kom hem bad jag min man kolla noga min rygg men det fanns bara såna där små röda ofarliga märken. Det bruna märket har kommit väldigt snabbt och växt, det är upphöjt och känns som sandpapper. Nu fick jag en ny tid hos en annan läkare i morgon 10.45 och jag hade sån tur för han har arbetat på hudklinik förut.

 

                   animated-health-image-0047                                                         animated-health-image-0047 

 

Av allt detta har jag spänt upp nacken så min nackskada känns inget vidare utan jag är yr, tar snedsteg och känner mig overklig. Nu är det bara att beta av allt så jag får allt åtgärdat. När jag sitter vid datorn så måste jag ha kylgelépåse både för nacke och knä, det är det enda som hjälper att ta ner inflammationen så jag kan ta mig fram ett tag.  

           

Detta var ett gnällinlägg men livet går upp och ner som en bergodalbana. Hoppas ni som tittar in får en lite mer jämn dag.            


     

Mark Knopfler med Why Worry. Klicka här för att komma in på hans fan site

      

 

#Knakande #Larssons #Fysioterapeut #Märke #Nackskada #Mark

Av Malin wiper - 23 augusti 2018 08:00


 

Här följer lite bilder jag tog häromdan på Åsby Hem & Trädgård 

 

 

Klicka här för att se att kaktus kan fungera som instrument också. Klicka här för att höra en rolig låt från 1967 som heter "Les Cactus"

 

     

Gustavo Cerati med låten "Cactus". Han är en argentinsk sångare, låtskrivare, kompositör och producent. Han föddes 1959 och dog 2014 i en ålder av endast 55 år i stroke som resulterade i koma. 

 

  

Två sittpuffar vid ett glasbord


     

  

Filmade en liten häftig fontän dom fått hem inför hösten

 

 

Detta silverlöv får representera smyckeavdelningen. Vi har ju snart hösten här och jag hoppas det blir lika färgstarkt som vanligt med löven för hösten är min bästa tid


 

Snygga och roliga kuddar


 

Nya höga krukor som jag antar man även kan använda som vas för höga blommor


 

Blått är flott

 

                                    


     

På kaktusavdelningen såg jag denna kaktus som är en "Sansevieria Robusta" och kostar 149 kr. 

 

 


     

Dom säljer även "Retrogodis" och dessa ger nostalgivibbar. Såna fanns även att köpa under min uppväxt och jag gillade bäst den med choklad. Det känns befriande att jag helt tappat godissuget.

 

 

Nu är det torsdag och veckorna går så fort och hösten kommer nog att knacka på dörren snart. Det blir promenad även i dag men på närmre håll på grund av knät. Huvudsaken är att jag rör på mig och jag har fått ställa in gymmet igen och hoppas på måndag nästa vecka. Kan inte gå dit som knät är nu.                

 

ʻO ke aloha alohaʻana mai Malaki. Det betyder "Torsdagshälsning från Malin" på Hawaiianska 

 

 

#Åsby #Sittpuffar #Klädavdelningen #Silverlöv #Kuddar #Krukor #Blått #Kaktus #Gustavo

Av Malin wiper - 22 augusti 2018 13:00


 

I lördags då vi var ute med min mans bror så avslutade vi dan med ett besök på The Bishop Arms där vi satt på deras uteplats.

 

           


 

Jag beställde in en alkoholfri öl som heter "Bitburger" som jag drucit förut och tycker är god. 

 

                                                                    


Nyckelring med flasköppnare i form av en gitarr

 

Min man valde en alkoholfri öl som heter Easy Rider Bulldog. Klicka här för att se en kapsylöppnare som vi köpte 2017 från Verktygsladan på nätet. Den är både häftig och funkar jättebra

 

                                       


Beer bottle lamp

 

Till ölen valde vi detta tilltugg i form av kikärtsbollar med dip. Dom var så goda så man behövde ingen dip och vi åt två stora bollar var.


 

Här ser man hur dom ser ut på nära håll. 


  

Svågern tog en Chimay som innehöll 9% alkohol. 

 

     

Muddy Waters & The Rolling Stones med Mannish Boy. Det svänger så man kan knappt sitta still. Det känns lite overkligt nu att jag sett så många bluesmusiker live på klubbar i Göteborg under andra delen av 1970-talet. Många är borta nu men det finns ändå lite återväxt.

 

Muddy Waters föddes redan 1913 och gick ur tiden 1983 så han blev 70 år gammal. Han var en amerikansk bluesartist, gitarrist, sångare och även arrangör. Klicka här för att höra en annan låt med Muddy Waters

 

 

Till sin öl tog svågern en bakad sötpotatis med nån slags röra. Han tyckte det var supergott 

 

                                   animated-walking-image-0061                                            animated-walking-image-0061

 

I dag på vår promenad så trampade jag lite fel och då small det till en bit under knävecket och jag kunde knappt ta mig fram. Tur att vi då hade promenerat rätt länge och bilen inte var långt borta. Vi åkte hem och jag blev tvungen att lägga mig med kyala under knät och efter ett tag så kunde jag gå hjälpligt igen. Alltid är det nåt som krånglar så jag är döless på min kropp. Har även märkt att när jag går upp ur sängen efter en natts sömn så känns det rätt bra men sätter jag mig sen vid datorn och sen skall resa mig upp så är det mycket sämre och gör ont. Därför skall jag undvika datorn på morgonen och göra allt jag behöver hemma inklusive promenad innan jag sätter mig vid datorn. Sen kan jag även blogga på kvällen så det finns ett inlägg inne på morgonen. Fick ett tips av syrran att ha en bloggfri dag i veckan och det skall jag anamma. Tack för att ni tittade in till mig. Ha en fortsatt fin dag

 

 

#Bishop #Bitburger #Easy #Kikärtsbollar #Chimay #Muddy #Sötpotatis 

Av Malin wiper - 22 augusti 2018 07:30

 

Vår promenad i går gick till Skantzenområdet och där såg vi denna stora scen som var uppbyggd. I samma veva så träffade vi en jättetrevlig man som berättade att Hammarteatern har utomhusföreställning där t.o.m 2/9. Jag visste om att dom skulle ha denna föreställning men inte att den skulle vara utomhus. Scenen går under nament Skantzenscenen. Mannen vi träffade hade sett föreställningen och tyckte den var otroligt bra och dom hade även levande musik i form av en jätteorkester

 

                                      


Ring i form av drömfångare från The Hunt 

 

Mannen vi träffade hade en jättefin hund, en hane som var 10 år men jag kom inte ihåg hundrasen

 

                                   


Föreställningen heter "Där drömmar blir till". Vi hoppas kunna gå och se denna förställning och det bästa är att man inte behöver beställa biljett i förväg utan kan gå dit och betala direkt i en liten biljettstuga. Det är svårt för mig nu att bestämma i förväg i och med mina besvär med knät för jag kan inte sitta så länge och i och med att det är utomhus så kan jag resa mig upp om det behövs och ställa mig vid sidan och titta en stund. Vi satsar på att gå 26/8 och biljetterna kostar 170kr/st. Nu är det bara att hoppas vi kan gå och att det även finns biljetter kvar när vi kommer dit 

                                        

     

Thought of You- by Ryan Woodward. Snygg dansanimering. 

 

  

Vi gick förbi Skantzen Kanal Kafé som är jättefint och det finns hur många platser som helst utomhusplatser på den stora gräsmattan framför Cafét. Även på baksidan finns det olika oaser  men solen låg så till så det var ingen idé att fota.

 

                      

 

 

På Caféts långsida kunde man se denna fint pyntade bänk

 

     

En pyntad cykel stod framför caféts uteplats

 

 

Jag önskar er nu en fin "Lilla lördag" som onsdagarna kallades för förr. Kom själv ihåg att det var en dag då man ville ut och roa sig mitt i veckan. I dag går vi ut på vår tredje promenad denna veckan. Jag har blivit lite bättre i knät både av att gå mer och även övningarna för knät. Dessutom vaknar vi en timme tidigare i och med att vi rört på oss mer. Sköt om er och ha det så bra..

 

Tiden går och vi med den...

 

 

#Skantzenområdet #Hund #Drömmar #Ryan #Kanal #Bänk #Pyntad   

Av Malin wiper - 21 augusti 2018 17:30

  

I centrum för några dagar sen såg jag denna denna MERCEDES BENZ 300 D från 1979. Den hade en sollucka på taket

 

 

Lite mer från sidan. Den var lite silvergrå med lite stänk av blått. När vi bodde i Katrineholm och skulle köpa en ny bil så höll vi på att köpa en sån bil men en svart. Det blev en begagnad BMW röd BMW istället och den var bra att dra våra husvagnar med men sen blev den för dyr då vi köpte hus. Vi sålde både den och vår sista helt nya husvagn för att ägna oss åt huset istället

   

    

En cykel jag fotade i Jönköping när vi bodde i Småland. Nu har vi bott här i 1,5 år. Cykeln var så snyggt guldfärgad

 

                        

 

    

Här en annan cykel jag fotat för några år sedan som också är lite extra

 

 

Hallstahammars snyggaste rondell med sina cyklar som lyser upp

 

         

Detta blev en salig blandning och ett extra inlägg. Med det önskar jag er en underbar kväll 

 

     

Katie Melua med Closest Thing To Crazy 

 

 

Åsby

 

 

#Mercedes #Guldfärgad #Cykel #Rondell #Katie

Av Malin wiper - 21 augusti 2018 13:00


                animated-number-image-0177


 

Här följer lite fler bilder från då vi var till Medeltidsbyn i Frösåkara Brygga. Ytterligare en sten med hällsristningar som kunde ses i byn

 

Klicka här för att se del 1


 

Vi fortsatte att promenera från centrum av byn till en brygga där man går ut och sen får man detta i synfältet. Ett jättestort vikingaskepp och lite mindre träbåtar i vikingastil. 

 

                       animated-middle-ages-image-0032                                            animated-middle-ages-image-0032


 

Min man och hans bror gick upp på trästegen till det stora skeppet och Mr T tog denna bild. Jag kunde inte gå upp på skeppet på grund av mitt onda knä men nästa gång vi åker dit så skall jag förhoppningsvis vara bättre.

 

 

En bild min man tog från insidan av vikingaskeppet. Det var inte lätt att fota på grund av att solen låg åt fel fotohåll.

 

                            animated-middle-ages-image-0002                                                  animated-middle-ages-image-0002  


 

En galjonsfigur på aktern


 

Två kanoner


  

Jag tog en detaljbild inuti en av båtarna och det luktar svagt av kära runt medeltida hamnen

 

 

Runt vikingaskeppet låg roddbåtar i vikingastuk och guppade i vattnet så fint


I centrala delen av medeltidabyn står det uppställda såna här båtar i olika storlekar, färger och former. Runt dessa bänkplatser där folk kan sitta och ta in stämningen


 

Ytterligare en av dom fina båtarna.


 

Vid bordet sitter en kvinna och en man som snidade i relief  vikingaskepp och annat

 

 

Här ser man vikingaskeppet som mannen snidat in så snyggt. Han och kvinnan var så skickliga så skickliga

 

                                             


Slöjd detaljer

 

En av dom snidade konstverken som även fått färg

 

I dag har vi varit ute på promenad också och skall så göra så ofta som möjligt. Jag går inte till gymmet förräns på torsdag för jag vill mjukstarta med en gång denna veckan och sen bygga på. Tills dess promenerar jag och gör övningar för min knäskada.  Solen skiner men det är inte lika varmt som förut, tack och lov. 

 

     

Alan Stivell med Ar Voraerion. Han är en av dom jag lyssnade på i slutet av 1970-talet och jag tror jag har en LP skiva med honom kvar. Alan Stivell föddes 1944 i Riom, Auvergne, Frankrike. Han är en harpist och sångare från Bretagne. Han fick den keltiska musiken att bli populär igen under 1970-talet och även för harpa. Klicka här för att höra ett nyare klipp med honom där han sjunger tillsammans med en sångerska



#Medeltidsbyn #Vikingaskepp #Insidan #Galjonsfigur #Kanoner #Båtar #Snidade #Alan

Av Malin wiper - 21 augusti 2018 07:45

              


 

I lördags åkte vi även iväg till en medeltida by som heter Frösåkers Brygga Vikingabyn och det ligger inte så långt ifrån Västerås. När man närmar sig stället så dyker ett stort Vikingaskepp upp i synfältet från bilen. 

 

Frösåkers brygga är en turistattraktion med ett maritimt museum "Västerås historisk skeppsmuseum", beläget ca två mil öster om Västerås. Här finns också som sagt en vikingaby med Gudagott Matkulturakademin. Klicka här för att läsa mer

 

                    animated-ship-image-0021                        animated-ship-image-0021        



 

Det första man ser när man kommer in i byn är denna medeltidsliknande byggnad. Jag tror det är viktigt att vi kan vår historia och förstår att vi inte har varit ensamma här på jorden och att allt utvecklats hela tiden på gott och ont. Det kändes verkligen som man kom in i en annan tid då man gick omkring där. Det blir inte samma känsla när man går omkring och tittar på medeltida saker på ett museum utan att som här få uppleva det så här verkligt blir mer realistiskt och upplevelserikt

 

 

Ett tält där dom har återskapat hur det kunde se ut där folk sov.


  

Duktiga konstnärer har återkskapat och gjort egna hällristningar på stenar


 

Rustningar hänger på stolpar på flera ställen och man känner tidens tand som ett vingslag


             animated-middle-ages-image-0109                                                        animated-middle-ages-image-0109 


 

Två stycken "medeltida" män jobbar i smedjan så som dom gjorde på den tiden i byarna. Det var väldigt intressant

                                         

Mr T filmade inne i smedjan där vikingamännen arbetade för fullt 


 

En jättefin hund kom lunkande förbi mig och den var så lugn och cool. Efter ett tag kom en medeltida klädd kvinna och satt ett kraftigt repkoppel om hunden. 


  

Lite gamla medeltida tält var uppsatta på flera ställen och man kunde om man ville gå in och kolla runt


   

Här är själva centrum med huset längst fram där man kan köpa sig lite kaffe och glass. Till höger ser man lite av smedjan

 

 

Jag lånade en bild av min man där man ser att dom byggt upp en båt och använder den som sandlåda för barn. Det var några barn som satt där och lekte när vi kom dit. Sen har dom skapat hästar i trä som står lite utspridda

 

Fortsättning följer med del 2................................

 

      

Hobbit- Misty Mountains Cold. Önskar er nu en upplevelserik dag.. 

 

 

#Frösåkers #Vikingaskepp #Skeppsmuseum #Historia #Tält #Hällristningar #Rustningar #Smedjan #Hund #Båtar #Tält #Sandlåda #Hobbit

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards