Direktlänk till inlägg 6 april 2018
Vi äter ju en hel del vegetariskt numera och hörde nu talas om en ny produkt som har blivit omtyckt. Det är anamma formbar färs. Den finns i frysdisken och man tar ut så mycket färs man behöver och sen låter man den stå framme i 1 timme i rumstemperatur och sen är det bara att forma till biffar
Vi tog ut färs för två stora biffar som vi skulle testa i går eftermiddag med bara lite grönsaker och vinbärsgelé som tilbehör. Kolla in så fina dom blir med riktig stekyta och dom ser ut precis som vanliga köttfärsbiffar. Kryddningen gör man i färsen innan man formar till biffarna. Vi kryddade med salt och svartpeppar och sen kan man tillsätta vad man önskar. Nästa gång skall vi även lägga till lite röd lök i färsen.
Det märkliga är att konsistensen är precis som i köttfärsbiffar så man känner knappt nån skillnad. Vi mår väldigt bra av vegetarisk/vegansk mat men vi har inte lust att bli helvegetarianer utan vi varierar lite. Det har verkligen skett en utveckling sen 1970-talet för numera smakar det vegetariska så mycket bättre och morotsbiffar med halloumi som vi hittat på nätet är ju riktigt lyxiga och dom gör man från grunden. Klicka här för att få receptet på morotsbiffarna.
"Musik for the kitchen" (Swing version). Nu är fredagen här igen!! det var ju nyss måndag. Hoppas ni har en fin helg att se fram emot kära bloggbesökare.
Klicka här för att se vart jag hittade denna roliga bild. Där finns mer kul
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|