Direktlänk till inlägg 21 december 2014
Min man har bakat "Ambrosiakaka" enligt recept från min bloggvän Lillemor. Jag har gjort den själv en gång när jag hade tjejkväll i förra lägenheten. Här är nu botten klar och skall kallna. Jag tycker det är den godaste ambrosiakakan jag någonsin ätit och den är så lätt att göra i långpanna och man får ut många kakor
Klicka här för att se hur man gör denna kaka och se hur fina bilder jag fick då.
Förra gången fick vi tag på röda syltade skal och det blev en härlig effekt
Här har glasyren stelnat och han skär lagomt stora bitar
Sen fryste vi in dom i plastlådor med bakpapper emellan. Förra gången vi gjorde den blev den ännu bättre för den spisen hade nyare och mer avlånga bakformar, fast smaken är lika bra. Det blev en tunnare glasyr på denna eftersom formen var större men mer fyrkantig
Min man och jag var in på en "Life" butik sist vi var till Jönköping för att min man fått så sköra naglar och var ute efter kisel tabletter så såg vi en sånt här paket med tre kaffesorter i. Har aldrig sett nåt liknande. Man brygger i påsen och det räcker till två koppar. Dom hade extrapris så man fick tre påsar för 29 kr
Vi tog ur en påse när vi kom hem för att testa. Vi valde Ethiopia coffee
Man öppnar påsen längst upp
Sen kokar man upp 3 dl vatten och häller i påsen
Den får sen stå och dra i 8-10 minuter. Kaffet är rättvisemärkt och organic
Sen är det bara att hälla upp och njuta. Vi tyckte att det var rätt gott men lite svagt för vi tog 8 minuter men man skall nog låta det stå i 10 minuter.
Klicka här för att komma in på en sida och läsa lite mer om detta kaffe. Där står det att man skall vänta i 2-4 minuter men det sa hon på Life är för lite och det stämmer.
#Ambrosiakaka #Lillemor #Growers
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 |
14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|