Direktlänk till inlägg 31 juli 2014
En dag blev jag så rastlös och kände ångesten krypa över mig så jag åkte ner till min mans arbete när han slutade och föreslog att vi skulle ta en tur med bilen bara så där planlöst. Vi åkte ut på små vägar och kollade oss omkring och till slut hade vi liksom åkt runt och var längre bort än vi tänkt. Vi såg att det bara var några mil till Ulricehamn och då bestämde vi oss för att äta lunch där och det på toppenstället Bar Prego dit vi varit en gång tidigare. Det känns så kontinentalt där och dom har rätter som tilltalar och nu hade dom en underbart god buffée
Klicka här för att komma in på Bar Pregos hemsida. Klicka här för att läsa om Caféchefen Jens och dom andra två som arbetar där. Klicka här för att komma in på deras facebook
Klicka här för att se vad jag skrev sist vi var dit. Ordet prego är Italienskt och betyder= ("Nämn inte det!, Du är välkommen")
Det var så varmt så vi bestämde oss för att sitta ute och då har dom dessa möbler utanför restaurangen. Bilderna blev inte så bra för det var så ljust och soligt, än om jag försökt att få till dom någotsånär i fotoprogrammet
Sen har dom några bord på andra sidan gågatan
Här ser ni en av ägarparet och han är så glad och trevlig.
Jag glömde i värmen att fota själva buffén därinne men den bestod av, lasagne, en underbar kycklingrätt, spriralmakaroner med en dressing och blad på, sallad med mozzarella, parmaskinka, italiensk korv och lite andra goda sallader. För priset fick man både välja mellan olika drycker, deras fantastiska kaffe som görs direkt i koppen, och en efterrätt. Det kostade 100 kr/person och det verkar lite mycket men man fick verkligen valuta för pengarna och det ingick ju även efterrätt
Jag tog en flaska med det Italienska bordsvattnet "Pellegrino" Klicka här för att komma in på en sida och läsa om ursprunget till detta vatten som kommer från en källa i San Pellegrino
Efterrätten bestod av en chokladmousee som var så otroligt god till kaffet. Det var finriven exklusiv mörk choklad som var blandad med vispad grädde och en gnutta socker, på toppen en passande sås som kändes hemgjord. Den har sen fått stå till sig i kyl ett tag och jag fattar inte att nåt så enkelt kan bli så supergott och till det fina kaffet så blev det en njutning för gommen. Vi har ju slutat med sötsaker men detta var så pass lite och vi har dragit ner på smörgåsätande så det blev inget överskott. Klicka här för att komma in på Journal Chocolat facebook. Jag köpte den tidningen ofta förut eftersom jag älskar kvalitetschoklad.
Tandvattnet rinner... . Ha en njutbar dag...
#Prego #Chokladmousee #Buffé #Jens #Ulricehamn
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 | 30 | 31 | ||||||
|