Öppen Ridå

Alla inlägg under februari 2011

Av Malin wiper - 17 februari 2011 13:00

  


Efter 3 misslyckanden så fick jag ändå till två stycken nya nåldynor. Här lite grejer som man behöver för att göra dessa. Jag skulle ha sytt istället men orkar inte. Känner mig lite nedslagen men jag har ju såna dagar och det är bara att gilla läget och göra det bästa av situationen.

 

  

 

Jag fixade några dekorationsnålar också med hjälp av pärlorna jag fick av Pisan. Som stomme har jag dekorationsnålar från Mimmis. 

 

  

 

Detta är ett nytt skrin jag köpte sist vi var till Habo second hand. Under skrinet står det: Thomas, Germany. Jag kan inte få fram vem Thomas är men det är nog namn på serviser från Tyskland. Det finns mycket Thomas Germany till försäljning på nätet, det är uppblandat med andra märken.  

 

  

 

Det som är så bra med just denna form är att man kan sätta dynan i locket och sen ställa det upp och ner eftersom den har en platt rund knopp på locket. Sen är det bara att lägga in nåt annat i skrinet såsom knappar, säkerhetsnålar mm så det blir ett minisyskrin.


Klicka här för att kolla lite andra nåldynor jag tillverkat. Klicka här för att se på ett ungefär hur jag gör dynorna

 

 

 

Klicka här för att kolla vart jag hittade denna roliga nåldyna i form av en gungstol. Personen som äger den har köpt den på loppis för 20kr ¨

 

 

Av Malin wiper - 17 februari 2011 08:48

  

 

Klicka här för att läsa vad min syster skriver om konserten med gruppen Andra Generationen i Markbladet på sid 24-25. Dom spelade på Folkets Hus i Skene och vi hade ju tänkt gå och se dom men orkade inte. Hon fick en intervju med gruppen. Bra skrivet syrran...    

  

  

 

Klicka här för att läsa lite om gruppen. Min syster säger att dom måste upplevas live.

 

 

Av Malin wiper - 16 februari 2011 19:15

  


Hos Mimmis Magasin finns ett helt bord med jättefina reasaker. När jag hade bloggfri dag så var jag in och kollade lite.

 

  

 

Detta är en blomkruka som man även kan använda till burk om man köper ett lock till som dom har där. Eller så kan man lägga på detta gröna lock som fungeras så att man sticker ner blommor genom hålen.


   

 

Den brunvita figuren på bilden ingick i en mångkulturell serie från "Cult design" vänder man på prydnadsfiguren så föreställer baksidan en man.

  

  

 

Fina ljushållare som även finns i rosa. Dom går även att sätta lite sommarblommor i. 

 

  

 

Ungssäkra skålar för efterrätt mm

 

  

 

Detta är nya temuggar som dom nyss fått hem.

 

  

 

Det finns även några blanka svarta med text på.

 

  

 

Jag köpte en bit av detta enfärgade tyg för att ha som baksida på en kudde. Det är Helena som är med på bilden.

 

   

 

Vi har en jättesöt ekorre i vår höga tall utanför vårt ena köksfönster. Vi har fågelmatsautomaten upphängd på tallen och ekorren äter fröna som ramlat ner på marken. Den föddes nog förra året för den förra ekorren var mycket gulare i pälsen och äldre. 


Av Malin wiper - 16 februari 2011 17:53

  

Jag har fått ett handmålat änglabarn av min bloggvän Lena...  Den är verkligen supersöt och annorlunda. Den är ännu finare i verkligheten och känns lite 50-tal så jag blir supernostalgisk...  Lena målar på porslin och är jätteduktig. Jag var med i en tälving hos henne i december och vann en  handmålad ursnyggt stor tomte. Klicka här för att kolla vinsttomten 

 

    

Tusen tack Lena för den fina ängeln...     


Av Malin wiper - 16 februari 2011 17:40

 

 

Denna pall köpte vi på en loppis här men när vi kom hem så såg vi att pallen nog var till ett barn, så den blev stående på altanen. Tyget är lite 60-70-tal ser det ut som. Jag bestämde mig för att klä om pallen och ge bort den men först måste jag fråga vederbörande

 

  

  

Så här ser den ut efter att jag klätt om den i ett tyg från Mimmis Magasin. Jag hade tänkt måla pallen också men den ser så pass fin ut i verkligheten så den får vara som den är. Jag fick tyg över som jag skall sy en kudde av.

 

  

  

Så här ser tyget ut när man ser det lite större. 

Av Malin wiper - 16 februari 2011 09:07

  


Min man och jag tog en långpromenad i den bitande kylan i går. Här vid järnvägen skall det blir en järnvägsundergång (tunnel). Det var skönt att ha lite bloggvila och bara få vara.  

 

  

 

Står man kvar på samma ställe framför järnvägen på förra bilden och vänder sig om så ser man detta. Här skall det bli en rondell så småningom och jag vet inte hur många rondeller vi fått på sista tiden...  I Jönköping blir man nästan snurrig för dom ligger efter varandra på många ställen. Man kommer inte långt innan man måste bromsa.

 

   

 

När vi hade promenerat ett tag så hamnade vi naturligtvis inne i centrum och framför denna skylt...  Ritz konditori naturligtvis...  Vi behövde ju en välbehövlig kopp kaffe med smörgås till när vi ansträngt oss så mycket...  

 

  

 

Dom hade såna här fina brownies också med hjärtan på.

 

   

 

Min man tog deras goda Gi-bröd med lite Philadelphiaost emellan.

 

   

 

Själv tog jag min vanliga gapande goda skinksmörgås...   fast på ett annat bröd än jag brukade ta. Det var lite grövre men jag tålde det jättebra och magen protesterade inte.

 

    

 

När vi var på väg hem så låg en sån här tappad brodd på marken. Antagligen känner man inte om en sån åker av. Jag har själv aldrig använt broddar men borde nog göra det. 

 

Av Malin wiper - 16 februari 2011 08:12

  


  


Nu var det dags för en musikönskning igen. På bilden ser ni Susann som är delägare till vår fina spelbutik "Konfekthörnan". Hennes väninna som hon äger spelbutiken med har redan fått önska en låt. Klicka här för att se det inlägget. Susann är född i Vaggeryd men bor i Skillingaryd så hon pendlar 5-6 km varje dag. Hon har man och två barn. Hon var 21 år när hon blev delägare i spelbutiken, inte illa att bli företagare så ung. Hon har innan dess även hunnit med att vara montör och jobbat på ICA. Hon har en hund av rasen groenendael Belgisk vallhund. Hennes fritidsintressen är trädgård. Sen älskar att se på film och det gäller allt från komedi, thriller, action, drama mm.

   

  

 

Så här ser Belgisk vallhund ut, men det finns en sort med ljusare päls också så jag vet inte om vilken av dom hon har.

 

   

Här fick jag med en glad man som skall hämta ut sin vinst...  Kul när det händer såna grejer så det blir lite improvisation. Susann är en glad, behaglig, lugn och snäll person. Som ni ser på bilden så triv kunderna av att komma in och både spela och prata bort en stund.

 

    

Den låt Susann önskat är med en sångare som heter Armand Mirpour och låten heter "I am a volcano". Både låt och artist är ny för mig. När han var 2 år gammal kom han som flykting till Sverig. Barndomen tillbringade han i Rinkeby med sin mamma. Hans pappa var kvar i Iran.

Klicka här för att läsa lite mer om honom

 


  


Tack gulliga fina Susann för att du ville önska en låt i min blogg...   

 


Av Malin wiper - 15 februari 2011 08:13


Jag tar en bloggvila i dag för att hinna med lite annat som jag måste få gjort. Ha en jättefin dag och sköt om er...  Klicka här för att se "vintage Airlines ads 1950s and 1960s".
 
 




Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards