Direktlänk till inlägg 6 augusti 2010
Ute har det varit toppenväder i dag men jag har varit inne och bara städat. Nu har jag rensat ut och rengjort våra billyhyllor som jag helst skulle vilja slänga ut och köpa nytt. Dom är så opraktiska och färgen är den där gulbruna som man lessnar på. Vi får ha dom ett tag till för vi kan inte byta ut allt på en gång. Jag skrev i går att jag var lite vilsen när det gällde vad vi skall bjuda våra grannar på i morgon kväll. En gratäng hade varit bäst och då fick jag en kommentar från en av mina bloggvänner Annelie.
Hon hade ett lätt och gott recept på en tacogratäng. Nu har vi provlagat den och ätit och den var supergod och mättande. Tyvärr så upptäckte jag att jag inte tål tacokryddan. Har ätit taco förut och blivit lite dålig i magen men sen glömmer man bort. Vi dokumenterad tillagningen och sätter in här om nån annan vill göra gratängen som det går bra att bara servera en sallad och lite bröd till. Det skall erkännas att min man gjorde det mesta arbetet medans jag sprang omkring och fotade...
Vi la till champinjoner till recepte.
Min man skar paprika och purjolök smått.
Han började med att steka ur vattnet ur champinjonerna.
Sen tillsätter man paprikan och purjolöken i stekpannan. stek tills det börjar mjukna lite grann. Lägg över allt i en gryta.
Blanda sen köttfärsen med en påse tacokrydda. Vi hade 400 g köttfärs och det blev lite mycket till 2 personer så vi fryser in resten eftersom min man tål tacokryddan.
Finfördela köttfärsen och bryn den i smör. Vi tog smör blandat med rapsolja.
Häll sen över köttfärsen till grönsakerna i grytan.
Ta sen turkisk Yoghurt 10%-ig. Vi tog 1 dl. Häll i den i en skål.
Blanda sen ner 200 g Philadelphiaost i skålen tillsammans med yoghurten.
Bred sen ut blandningen i en ungsfast form eller plåt. Vi gjorde ett fel och tog den fetaste philadelphiaosten och det blev lite för mäktigt så ta den lättare med mindre fett.
sen breder man ut köttfärsröran ovanpå den vita blandningen.
Sist häller man över riven ost. Vi tog västerbottensost.
Sen är det bara in i ugnen i 200 grader i ca 18 minuter. Vår ugn är ganska varm.
Här är resultatet och vi såg sen att vi tagit lite för mycket ost så var försiktiga om ni skall göra denna rätt.
Servera med en grön sallad med lite bröd till. Tack Annelie!... synd att inte jag reagerar på tackokryddan men det finns andra som får njuta av detta recept istället.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|