Öppen Ridå

Alla inlägg under mars 2010

Av Malin wiper - 23 mars 2010 08:08

    


God morgon gott folk. Hoppas natten varit sömnrik och bra. Vi vaknar rätt tidigt varje morgon just nu och det känns skönt. Varmare vårväder är på gång hör jag att dom säger på väderrapporten. Nu skall jag ut och ta min mindfullnesspromenad. Jag har fått höjt tempot ett litet snäpp för jag blir superstressad att smyga fram och dessutom försöka leva i nuet, så inte så mycket tankar tränger in och förvirrar mig. När tankarna kommer så skall man som i meditationen ta till ett verktyg och i meditationen så är det ett mantra= ord, men här skall jag utan att titta på fötterna se dom framför mig hur dom går. Känns lite konstigt men det funkar faktiskt. Alltså det gäller att fokusera på nåt annat så man kommer tillbaka till det som händer just nu.

 

   

Jag har lite mer material från när vi åkte igenom Borås innan vi landade i Skene/Kinna. Här sitter vi på "Café Boulevard" och som ni ser så slarvade vi med nybakad äppelkaka och vaniljsås...  Det är verkligen ett toppenställe mitt i en galleria. Fullsatt för det mest när man kommer dit och vi fick sitta på barstolar men dom var jättebekväma. Tyvärr kunde jag inte ta nåt kort eftersom det var för mycket folk i vägen. Dom har tyvärr ingen hemsida.

 

  

 

När vi satt där så såg vi det gamla huset mittemot som bl.a inhyser ett litet mini-hotel-vandrarhem som heter "Vila".

 

   

Här ser man ingången till hotellet/vandrarhemmet. När vi fikat klart så gick vi in till hotellet för att fråga om det är ett ställe som vem som helst kan boka rum på. Hon sa att så var fallet. Tänk att bo så centralt och förhållandevis billigt för att vara mitt i stan. Det såg jättemysigt ut i foajen. Hotellet är lite dyrare men vandrarhemmet har väldigt bra priser. För en vuxen kostar det 195:-/natt.

 

Klicka här för att komma in på deras hemsida 

      

 

   Hoppas det rullar på bra för er alla i dag. Sköt om er...         

Av Malin wiper - 22 mars 2010 12:00

Min son har skickat mig en fantastisk bild på en vulkan. Det är en man som heter Marco Fulle som är astronom och spenderar sin mesta tid på att se och fota vulkaner och kometer.

 

Klicka här för att läsa om Marco Fulle och se fler bilder


  


  


Ytterligare en bild tagen av Marco Fulle.

 

Klicka här för att gå in på ytteligare en sida där man kan läsa om honom och se fantastiska bilder från hans resor.

Av Malin wiper - 22 mars 2010 11:01

     

Jag fick en kommentar från en som kallar sig "Josephine". Hon undrade vart jag köpt tyget till vår gardinkappa i vardagsrummet. Vi köpte det på ett ställe som heter "Torpa tyger" i Jönköping. Eftersom vi köpte det på rea så är det inte säkert att det finns kvar. Kul att du gillade tyget...  

 

Klicka här för att komma in på "Torpa tygers" hemsida 


 

Jag har nyss varit ute på min promenad och det var lite jobbigt för jag hade glömt kamerasladden hos syrran så inga kort blev tagna. Fast min snälla svåger skickade den direkt i ett kuvert i går och redan i dag är den framme...  tack snälla du. Jag säger bara så här "inte utan min kamera"...  

 

   

Ännu en skulptur från Borås som finns i Stadsparken     

 

    

 

   

Denna fantastiska skulptur finns att beskåda utanför Högskolan i Borås. Den ser så verklighetstrogen ut att man tror att det är en verklig jätteman som ligger där och vilar sig. Jag kan tänka mig att många bilar bromsat in. Vi åker alltid genom Borås numera när vi åker till Kinna och Skene. Härligt att stanna och äta och gå omkring där i den fina stan som har en del att beskåda vad gäller det mesta.

 

   

Den här plaketten tillhör skulpturen.

 

   

Här en närbild på fötterna.

 

   

Den ser lite skrämmande ut men man blir fascinerad och imponerad av den som tillverkat den.  

 

   

Denna står i Stadsparken och är också väldigt fin och det är så kul att gå omkring och titta på allt. Jag skall ta av fler skulpturer nästa gång vi är där.  

 

   

Den här står på ett annat ställe som ligger mittemot stadsparken och där finns busshållplatser. Den föreställer ett barn med regnkläder och stövlar. Tänk att få det att se så verklighetstroget ut. Skrynklorna på regnkappan är ju så bra gjorda.

 

Klicka här om ni vill läsa lite om Stadsparken i Borås  

 

   

Broräcke nere vid viskan där Stadsparken ligger. Det är fullt med änder och andra fåglar och folk går omkring och matar djuren. 

 

Av Malin wiper - 22 mars 2010 08:14

  

 

Gamla inledningen från Tv Serien "Mission inpossible"

 

       Jag blir så ledsen varje gång en skådespelare som man följt i alla år går ur tiden...               


Skulptur från stadsparken i Borås. Jag har tagit fler såna bilder som jag sätter in sen. Borås är skulpturernas stad och dom har rikiga höjdare som är ovanliga. Jag såg ett tv program om detta nyligen.  

Av Malin wiper - 22 mars 2010 07:46

   Min son berättade att Peter Graves från tv-serien "Mission Inpossible gått ur tiden 14/3. Han föddes 1926 och dog i en hjärtinfarkt.

 

  

 

Så här såg han ut som lite äldre.


http://sydsvenskan.se/familj/dodsfall/article638124/Peter-Graves-dod.htmlVi har nu ringt vår internetleverantör och han sa att vi skulle koppla förbi vår router. Då visar det sig att routern som vi nyligen köpt inte fungerar. Nu får vi ha endast en data tills vi kommer till storstan för att få byta routern som vi har garanti på.

 

  

 

Bänk som jag fotade i Borås. Där har dom alltid fina och olika bänkar överallt.

 

  

 

Ytterligare en bänk vid viskans vatten

 

Nu skall jag bara göra mig i ordning för en promenad och sen går jag in på era bloggar. Kram på er alla goa bloggvänner och andra läsare.

 

  

 

Här en bänk som man kan antingen sitta på eller stå lutad mot. Det går säkert att stå där och läsa eller ha sin lap top på sommaren...  

 

 
Av Malin wiper - 21 mars 2010 07:54

  

 

Lite bilder som jag fick av syrran från konserten.


 

Hon till vänster är en gästartist som heter Ida. Sen är det två körtjejer till höger.

 

  

Tommy Blom in action.

 

    

Tommy, Gert och Glenn med orkestern bakom.

 

   

Glenn Carlsson i full gång med att underhålla. Han sjöng så bra att jag fick ståpäls. Nu tog det stopp igen så jag vet inte om inlägget kommer in. När det blir så här så funkar inget på nätet på våra två datorer. Jag blir superstressad och arg. 

Av Malin wiper - 21 mars 2010 05:20

  


Den här killen var kvällens överraskning och han heter Glenn Carlsson och är Elvistolkare. Han har inte sjungit på ett år och gjorde come back. Här har jag hämtat honom bakom scenen för att få en autograf.

 

           

 

Så är ser han ut i vanliga fall när han tolkar Elvis.

  

  

 

Glenns autograf som är lite säregen. Nu funkar det inte igen. Detta har tagit mig 50 minuter att få in så jag får fortsätta senare. Det är otroligt frustrerande och jag kommer bara in ibland på hela nätet.

 

      

Av Malin wiper - 21 mars 2010 03:58

  

Gert Lengstrand, född 30 maj1942, är en svensksångare och låtskrivare. Han var sångare i gruppen Streaplers från bildandet 1959 och fram till 1966. Han har skrivit många låtar till olika artister och grupper

 

   

Här är Gert Lengstrands autograf.

 

Klicka här för att komma in på The Cadillac bands turneplan


Gert Lengstrand som står till vänster på bilden som syrran tagit var kvällens behållning trots att Tommy Blom också sjunger jättebra. I första akten var det lite lamt och nästan bara lugna låtar. Sen small det till när Gert började rocka loss. Det var nästan så att taket reste sig på Folkets Hus. Gert är trots allt 68 år gammal men pigg som en ung man.

 

   

Här har Gert signerat sin skiva och kolla bilden hur han såg ut som ung...   

 

   

Detta är innan konserten började och dom håller på att repa. Lokalen var rätt snygg och det var behagliga stolar. Vi satt längst bak eftersom man såg bäst och ljudet var rätt högt påskruvat. Ljudteknikern var ingen höjdare eftersom han dränkte sången med för hög musik i många låtar.

 

   

Här ser man när dom repeterar inför konserten och The Cadillack band var hur bra som helst och dom kom in i Rockabilly hall of fame för några år sedan. Tyvärr var det en besvikelse att inte trummisen B.B Cunningham som varit Elvis trummis men nu spelar med Jerry Lee Lewis dök upp. Syrran frågade ang. detta och då hade han fått en bättre spelning med mer publik...    

 

Jag kunde inte sova så jag skriver detta mitt i natten men det har nu tagit en halvtimme att få in text och bild. Nu kommer jag inte in längre i bildarkivet. Jag har massor av bilder och annat material men det funkar ju inte så det måste vara vårt bredbandsbolag som har problem eftersom det funkar för er andra. Det går inte att få tag på bredbandsbolaget på helgen så vi får ringa i morgon. Jag blir superstressad på detta och kan inte heller komma in på era bloggar eller svara på kommentarer.

 

   

Så här ser det ut på väggarna på sidan i lokalen. Nu kunde jag skriva lite mer men det har nu tagit 45 minuter att göra detta inlägg.

 

   

Så här ser Folkets Hus ut i Skene. Det är mycket större än bilden visar.

 

   

Min svåger köpte denna fina T-shirt.      

 

       

Presentation

Vaggerydstorget

   

Mitt nya bildspel 14/1 Prom i Hallsta

 

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Hammarteatern "Fångad på nätet" en fars

 

Musikteater Sagabiografen 7/2 19.00

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se