Öppen Ridå

Alla inlägg under mars 2010

Av Malin wiper - 11 mars 2010 12:23

  


Nu har jag varit ute och vallat min man...  och det är nog ingen av oss som kan gå ut ensam nu utan broddar eller andra hjälpmedel, det är jättehalt nästan överallt. Lena skojade med mig och tyckte jag skulle skjutsa honom på en spark eller pulka...  Det fanns en spark i källaren när vi flyttade in men den gav vi bort eftersom det var så snöfattiga vintrar...  

 

  

 

Hittade denna moderna variant av spark här

 

  

 

En närbild på vår bänk vid vattnet och en andhane. Som ni ser så har bänken haft två färger, blå och grön. Nu är den så sliten så vi skall ta och byta ut träribborna till sommaren.

 

            

 

  

 

Dessa fantastiska bakelser fanns i disken hos Ritz konditori i dag. Den består av hallonmoussé i en mörk chokladform, på toppen geléinlagda hallon.

Nu skall vi göra lite uppehåll i våra fikastunder och koncentrera oss på bara att promenera. Det börjar bli lite för ofta och det håller inte än om vi inte äter kaffebröd.

 

             

 

          

 

Klicka här för att gå in och kolla där jag hittade denna "frustrationsmugg" 

          

 

Av Malin wiper - 11 mars 2010 08:47

  


Nu är filmklappan ihopsatt med sin underdel. Vi hittade inget gångjärn så en bit spännband fick hålla ihop klappan och lite lim. Nu är den limmad på griffeltavlan och skall stå och torka några timmar. Sen är det bara att rita upp linjer på tavlan och skriva det man vill med griffelkrita. Vi måste åka till storstan nån dag så vi kan få tag på kritor.Klappan är inte lika snygg i verkligheten utan lite kladdig men den duger som rekvisita. Jag skall tillverka en ny snyggare som jag skall ha som en tavla på en vägg.

 

            

 

I dag är det kallare och solen lyser med sin frånvaro. Jag önskar er en angenäm dag...   att dagen skall bli filmiskt härlig som en måbra-komedi

Av Malin wiper - 11 mars 2010 08:31

  


Sängen ovan är inte vår säng utan en bild jag tagit på nätet från en humorsajt...  

 

Ja då har man både klivit upp ur sängen och ätit en långfrukost bestående av bacon, ägg, hårdbrödsmörgås och en liten kopp kaffe. Nu håller vi oss mätta fram till lunch. Jag har haft lite konstiga drömmar sen min man kom hem men inga mardrömmar så jag får tacka min drömfångare igen. Den funkar till nästan 100%...  

 

  

 

Nu skall jag göra lite gymnastik för kroppen är så stel. Vi har inte gått ner nåt mer i vikt men inte gått upp heller tack och lov. Nu går vi in i fas 2 och då gäller det att röra sig varje dag så jag skall gå och köpa mig en stegräknare. När jag var med i en promenadgrupp så vann jag en stegräknare på Apotekets tipspromenad men den har jag tappat bort. Jag har köpt en ny för ett tag sen men är inte nöjd med densamma.

 

  

 

Dessa biobiljetter fick vi i ett erbjudande om att köpa 4 nummer av tidningen "Amalia" för drygt 100:-. I går kom biljetterna i ett kuvert. Tidningen är ingen höjdare men det vet man ju inte innan.

 

  

 

Den amerikanska sångerskan Rosanne Cash har fått 4+ av aftonbladet för sin senaste skiva. Hon är dotter till Johnny Cash.

 

  

 

Även om Rosanne Cash oftast klassificeras som en countryartist så bygger hennes musik på många andra genrer, bland andra folkmusik, pop, rock och blues. Hon är en av döttrarna till Johnny Cash och hans första fru Vivian Liberto Cash Distin och styvdotter till June Carter-Cash. Hon är född strax innan hennes far gav ut sin första singelskiva. På många sätt reflekterar hennes karriär förändringarna i countrymusiken sedan rock'n'roll-eran

 


Klicka här för att komma in på hennes hemsida

 

 

Här sjunger hon tillsammans med Bruce Springsteen

Av Malin wiper - 10 mars 2010 18:02

  


   

I går när jag hämtade min man på Värnamo sjukhus så gick vi in och fikade på sjukhuscaféet Gits. Dom firar 38-årsjubileum och är ett verkligt fint Café som har bra kvalitet på sitt fikabröd. Dom är dessutom otroligt vänliga och serviceminded. Dom har alltid pågående konstutställningar som är utspridda på väggarna där man sitter och fikar och allt går att köpa. 

  

   

Såna här keramikfigurer i olika former och motiv har en konstnärinna tillverkat som heter Erkers Marie Persson och hon gör också "Sverigeallmanackan". Det finns massor av keramiksaker från hennes produktion till försäljning på fiket.

 

Klicka här för att kolla in en sida med henne

 

Klicka här för att kolla in hennes tavlor och keramiksaker

 

   

Dom säljer nu även cupcakesporslin. Det finns alltid nåt kul att titta på och allt går att köpa. Lite ovanligt sjukhuscafé som jag tyvärr inte kunde fota eftersom det var så mycket folk där.

 

   

   

det fanns lite kokböcker där nu också. Grodan till vänster är för hushållspapper och är också till salu.


   

Jag slarvade och åt pannkaka där men kunde inte äta upp all glass och sylt. Min man hade ätit så han tog bara en kopp kaffe med en smörgås till.

 

   

Jag köpte mig två blompinnar med porslinstuppar som jag kan sätta i några blomkrukor till påsk. 

 

Av Malin wiper - 10 mars 2010 15:29

  


Jag hade inne denna bild för ett tag sen. Det finns på Butik Ingelund och innehåller frågor som man kan använda på en tjejmiddag.

 

Några har frågat vad det kostar och hur många frågor lådan innehåller. Jag ringde och frågade ägaren Christina Randow och fick som svar:

 

Det kostar 220:-

 

Lådan innehåller över 400 frågor. Ser nu att antalet frågor står på lådan.

 

  

 

Klicka här för att komma in på en sida där dom har förslag till mat och annat för tjejmiddagar.

 

  

 

 

Av Malin wiper - 10 mars 2010 13:22

         


Nu har jag varit ute och rastat min man...    det låter hemskt och överspänt men jag vill inte att han skall gå ut ensam i dag. Det är ett fantastiskt väder och inte så kallt. Vi gick naturligtvis ner till samhället också. Vi var in på järnhandeln för att kolla om det fanns gångjärn till filmklappan men dom hade inga som passade. Tyvärr blir inte klappan så fin så jag använder den bara som rekvisita till min kommande header. Såg att det går att köpa färdig griffeltavla och sen göra en klappa av. Det blev lite kladdigt av färgen på själva klappan så jag är inte så nöjd.

 

 

   Här ett koppel till hunden eller nån annan...  nu är jag lite tokig...  


Klicka här för att gå in på sidan där kopplet finns att köpa. Det kostar 295:- är det billigt eller dyrt för ett hundkoppel?. Jag är inte hemma i dessa domäner. 


          

När vi ändå var nere i samhället så måste vi ju gå in och ta en fika på Ritz konditori...  Nu har vi inte kunnat åka till Jönköping på ett tag och Café Lakatos. Vi missade ju även musiken dom hade i söndags tråkigt nog men så blir det ibland.  

 

   

Deras wienersemlor går inte av för hackor heller. När jag jobbade som kontorist på 70-talet så hade vi ett fik inte långt från kontoret som hade lika fina semlor och företaget bjöd oss alltid på såna när semletiden vankades. Då fanns bara semlor att få när det var så dags och inte året om som nu.   

 

    

Dom har alltid provsmakning av nåt nytt bröd dom bakat. Det är ovanligt att allt bröd bakas på stället som dom gör på Ritz. Nu var det nästan fullsatt där igen så lokalbefolkningen gynnar verkligen sitt konditori.

 

  

Här ett litet axplock av Ritz konditoris matbröd. Det kommer ut hela dan nybakade bröd så det luktar verkligen gott därinne.

Av Malin wiper - 10 mars 2010 09:23

         


I dag har vi verkligen sovit ut och nu skall vi ta en långfrukost som man nästan kan kalla brunch...  Solen skiner som vanligt och våren är i antågande. Jag satt ut 4 talgbollar i går vid småfåglarnas matbord. Nu är alla puts väck så jag tror att kajorna eller kråkor har pillat ner dom och åkt iväg. Dom är rätt smarta och fräcka dessa fåglar. Dom försöker allt för att få mat. Jag har varit lite löjlig och överbeskyddande mot min man i går så det nästan gått till överdrift. Det som hände sitter kvar på näthinnan så jag får försöka tänka bort detta och gå vidare.

 

 

          


Nu slipper jag också vara mörkrädd. Jag hör så mycket ljud och konstigheter i huset så jag har legat på helspänn och varit beredd att ta skydd eller springa ut...   ja ni hör ju hur knäpp jag är...  När jag är ensam så kan jag inte ha helt släckt hemma utan har en lampa i varje rum tänd och ingen rullgardin får vara nere...  Konstigt när man tänker på att jag varit singel och bott ensam i långa perioder. Jag tror att det spökar lite i detta hus...    


  


Jag hoppas ni får en angenäm onsdag (lilla lördag)

Av Malin wiper - 9 mars 2010 16:36

Hej alla fans!
Nu är jag hemma igen efter två dagar på vårt fina sjukhus i Värnamo. Ansiktet hade ju närkontakt med hallmattan p.g.a blodtrycksfallet men det har redan börjat läka ihop. Dock kan ni se här hur det ser ut.

 
  Färggrant eller hur.


Tack så mycket för det stöd ni gett mig genom min "wiper". Sköt om er och ta det lungt på toaletten      

 

  

 

Ett sätt att landa mjukt...     

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards