Öppen Ridå

Alla inlägg under mars 2010

Av Malin wiper - 25 mars 2010 07:45

  


Önskade att vi alla bloggvänner kunde träffas över en kopp kaffe...    Vad kul det skulle vara. Jag har drömt en massa konstigt i natt bl.a att jag fick en hemsk hjärtklappning och det kan jag få ibland också, vet ej om det är stress eller nåt annat men i drömmen så öpphörde hjärtklappningen helt plötsligt och jag kunde inte känna hjätat och förstod att jag var död...  det var fruktansvärt obehagligt och jag vaknade upp direkt och fick för mig att jag inte fanns längre utan att jag var inne i ett  hologram eller nåt annat... . Nu är jag tack och lov tillbaka till verkligheten och min kära man fixar frukosten så jag får blogga lite...  I dag skall jag bara sköta om kroppen med promenad och nackskötsel med varm vetepåse och "Valdemarskrage".

 

   

 

I går var vi även in till Röda korsets Second hand. Dom är inhysta i ett jättefint gammalt trähus. Vi var där första gången för 10 år sedan när vi flyttade till Småland. Kollade i skyltfönstren först och där fanns en del keramiktavlor med motiv och jag kom att tänka på hur populära dessa var för ett antal år sedan och man trodde att dom skulle få ett samlarvärde men nu vill ingen ha dom och nästan alla såna är inlämnade på second hand. För det mesta var det landskapsblommor på dom.

 

   

 

Fast i skylten såg jag några riktigt snygga som inte var lite annorlunda med en annan färgskala och glasyr. Denna keramiktavla med löven var verkligen fin men jag har ingenstans att sätta upp nåt längre utan då får jag byta ut det jag redan har.

 

 

  

 

Den här med råddjuret på var inte heller så tokig och inte dessa dussingrejer med blommönster såsom timotej eller blåklocka.

 

  

 

Kolla in denna apoteksburk från förr. Den tunga glasproppen kändes häftig att sätta i burken. Jag hade köpt den om den inte vore så kantstött på locket. Dom hade haft en hel rad med såna jättefina gamla apoteksburkar men dom gick åt direkt.  

 

  

 

I skyltfönstren hade dom satt påskris i gamla vaser och servisen på höger sida var från dödsboet. Den såg nästan oanvänd ut och hade ett finare märke som jag inte kom ihåg. 

 

  

 

Denna servis såg helt ny ut också. Den går att kombinera ihop med annat och kannan som står längst bak var i en tidlös stil.

 

Fortsättning följer.............. 

  

Av Malin wiper - 24 mars 2010 18:45

          

 

Maria Lakatos, Annica och några tjejer till skall gå och se Sarah Down Finer på Elmia 27/3. Jag visste inte att hon skulle komma till Jönköping. Vad synd att man inte kollar upp saker.

 

Klicka härför att gå in på Elmia och kolla

 

Klicka här för att komma in på Sarah Dawn Finers hemsida


    

Av Malin wiper - 24 mars 2010 17:51

  


Vi orkade inte vara borta så länge så nån bio blev det inte. Vi har ändå haft det bra och njutit på Café Lakatos. Det är nästan ingen snö kvar i Jönköping så våren känns inte långt borta.

 

  

 

Det var så kul att träffa Maria lakatos och Annica igen för det var så pass länge sen vi var där. Maria hade bakat en tårta som heter "Sacher". Det var den godaste tårtbit jag ätit. Som ni ser så har vi slarvat i dag...  jag fíck gåshud så god var den. Hon har dom allra bästa ingredienserna i tårtan så den blir inte så söt som en vanlig. Jag har ätit såna tårtbitar förut men aldrig sån god som denna.

 

   

Så här fluffig och fin är den... 

 

Sachertårta (tyska: "Sacher-Torte") är en chokladtårta som komponerades av den då 16-årige Franz Sacher 1832. Senare etablerade hans son det berömda Hotel Sacher i Wien där tårtan blev en specialitet.

Tårtan består enkelt beskrivet av två täta tårtbottnar av chokladkaka med aprikosmarmelad mellan och en chokladglasyr på utsidan. Originalreceptet är dock hemligt.

 

  

 

Det hade kommit ut ett nytt nummer av min favorittidning "JournalChocolat". Den kommer ut 4 gånger/år och har en fantastisk papperskvarlite. Vi har fått många bra tips på både choklad och fantastiska fikaställen runt om i Sverige och 2 av dom har vi besökt i somras.

 

Klicka här för att komma in på en sida där det står lite mer om tidningen och uppgifter om prenumeration.      

 

    

Hon hade lite små ankor i choklad också.

 

HÄR FÖLJER LITE CHOKLADFROSSA UR MARIA LAKATOS TRYFFELDISK

 

     

 

         

 

   

 

  

Detta är riktiga äggskal som är fyllda med nougatkräm.    

 

   

Här en härlig Pannacotta som hon också gjort i ordning.

 

   

Tack tjejer för den härliga stunden vi hade hos er. Det var så kul att träffa er igen. Ni är toppen...  Vi tänker försöka gå på bio i helgen istället. 


 

Klicka här för att se vad Café Lakatos fått för betyg på Cafekartan. Jag själv har gett dom betyg 5 som är det högsta.

 

Café Lakatos har ingen hemsida än men ligger på Brunnsgatan 14. Tel 036-711415. Det anses nu som Sveriges bästa Café eftersom det fått det högsta betyget. Vi har även satt in Café Ritzpå cafékartan, dom tillhör också dessa gourméställen.     

 

Av Malin wiper - 24 mars 2010 10:49

  


Nu är jag hemma från vårdcentralen och skall ta min långsamma promenadsom gör så gott i kropp och själ. Min man är just nu på Arbetsförmedlingen och när han kommer hem så skall vi försöka åka till Jönköping. Det var så länge sen vi var där eftersom vi inte orkat, vi längtar verkligen dit nu. Bara att få gå på Café Lakatos och fika som vi nu inte gjort på längen. Tur att vi har vårt fina Ritz Konditori annars hade det varit botten. Vi skall bara gå omkring och kolla och även gå in på second hand och på onsdagar har dom flera stora second hand öppna från 14.00

 

  

 

Orkar vi vara kvar ett tag så går vi kanske på bio. Det är så många filmer jag vill se bl.a "The blind side" som Sandra Bullock fick en oscar för som bästa kvinnliga huvudroll. Går inte den så finns det alltid nån vi vill se. Det blir lite improvisation i dag.

 

    

 

 

Sister Hazel är en amerikansk rockgrupp, från Gainesville, Florida, med influenser från alternativ rock, folkrock och southern rock 

 

Klicka härför att komma in på Sister Hazels hemsida. Jag gillar den här gruppen och dom varierar sig, det finns mycket av dom på Youtube att välja på.


Av Malin wiper - 24 mars 2010 06:59

       


       


Här har ridån dragits åt sidan tidigt eftersom jag skall vara på mindfullness redan 08.30 Jag var tvungen att tvätta håret före och det tar sån tid att torka även när jag har blåsen och sen har jag blivit så van att ha rakt hår så plattången är en flitigt använt hårverktyg. Ute ligger det inte mycket snö kvar så snart kan man börja cykla och det har jag längtat efter. Vet inte än vad dagen har att bjuda på utan tar det som det kommer.

 

 

   


Här har jag fångat en liten and nere vid ån.  

  


   


Här försvinner den ur mitt kamerafält.

 

  

 

Utanför högskolan i Borås så hade dom dessa annorlunda cykelställ. Cykeln som jag fotat är en gammal militärcykel och såg rätt häftig ut.

 

  

 

Här ser man hela cykeln som ser jättestabil ut ändå lite luggsliten.

 

  

 

Med denna påskinspirerande glaskula som kommer från Mimmis Magasin önskar jag er alla en fin Onsdag (lilla lördag).     

Av Malin wiper - 23 mars 2010 16:22

              

 

Eftersom min son gjorde ett sånt kompetent inlägg...  ang. kompetensgalan som gästbloggare så har han fått en musikönskan. Han har som mig en bred musiksmak och nu har han önskat nåt som jag inte alls känner till så det blir spännande.

 

Dom heter Genki Rockets  med låten "Heaven star"

 

  

 

 

           

 

klicka här för att läsa om Genki Rockets som inte är nån grupp alls...  

Av Malin wiper - 23 mars 2010 12:42

  

Så här ser det ut nere vid ån nu och det regnar för fullt så snart är snön borta.

 

   

När jag kom hem från promenaden så stötte jag på grannen som var ute med sin fina Colliehund som heter Bella och är 2.5 år gammal. Här står hon och blickar ut över ån och alla änder.

 

Klicka här för att läsa om hundrasen "Collie"

 

Klicka här för att komma till Svenska Collieklubben

 

    

Här står hon nedanförn snödrivan och ser så jättefin ut.  

 

   

Jag har varit nere till samhället för att fota till en påskheader. Dom har klätt en massa träd och kvistar utmed både bakom ICA och inne på torget med fina färstarka påskfjädrar. Det är kanske lite för tidigt att önska glad påsk men jag vill ha det klart redan nu och ser att andra tänker detsamma.

 

   

Jag  gick förbi häromdan när två personer var upphissade i en korg för att sätta upp fjädrarna. Tjejen är dotter till hon som äger "Mimmis Magasin" hon har även tipsat mig om att ha min blogg inne på internettidningen "Skillingaryd nu" och det tackar jag för...  Affärsmännen hjäps åt med lite av varje som det verkar. 

 

Av Malin wiper - 23 mars 2010 10:48

     


GÄSTBLOGGARE MIN SON MR C

 

           

 

Häromdagen fann jag en annonstidning i fikarummet på min arbetsplats. Den handlade om "Kompetensgalan 2010".

Jag trodde att det var ett skämt och var tvungen att ta en närmare titt. Men nej, det var på fullt allvar. Framsidan pryddes till och med av en bild på Carl Bildt.

Kompetensgalan gick av stapeln den 17 mars, och man delade bland annat ut priser i kategorierna:

"Hälsobefrämjande ledarskap",

"Ung Chef",

"Mångfaldsarbete".

 

Och så undrar vissa varför det nuförtiden går så dåligt för sverige?

 Och så bra för tex Kina. Skillnaden är att utbildning och kompetens har ett konkret värde i U-länder och länder som befinner sig i ett ekonomiskt och politiskt uppsving.

 

                                                                                             

 

Men i Sverige har kunskap, kompetens och kreativitet under en så lång tid drivit landet framåt att vi har börjat ta dessa egenskaper för givet.

Kunskap har förvandlats till en statussymbol och ett verktyg att gallra människor i skola och arbetsliv.

 

Som så många andra saker har vi kramat ur det roliga i lärandet och ersatt det med prestationsnoja och intygshysteri.

Vi ramar in våra diplom och hänger stolt upp dem på kontorsväggarna, oavsett vilka sketna småkurser det handlar om.

Samtidigt förlorar vi tusentals människors kompetens eftersom de inte tillhör den elit som har lätt att lära sig saker linjärt.

Att minnas saker känslomässigt eller i bilder/grafiskt har inget samhällsvärde eftersom det är så svårt att mäta.

Och allting måste ju gå att mäta, eller hur?

 

                                    

 

Som musikproducent minns jag min tid på den kommunala musikskolan med glädje. Jag minns också hur vi skämtsamt skydde allt som hade med idrott att göra.

Några orkesterkollegor startade till och med en förening vid namn "MMI", vilket stod för "Musiker Mot Idrott".

Idag kan jag se att musikvärlden (och även andra branscher) har en hel del att lära ifrån idrottsvärlden. Där finns nämligen en mycket logisk och rättvis karriärväg.

 

Man börjar som barn och upptäcker sakta men säkert ifall man har talang, och har man det så uppmärksammas det av tränare och talangscouter och man klättrar uppåt, steg för steg, tills man når sin fulla potential.

Räcker man inte till så får man veta det i tid.

Ja det är en hård värld, men den blir inte bättre av oärlighet.  

             

 

Men tillbaka till "Inkonsekvens...", ursäkta, "Kompetensgalan".

Jag fick en intressant tanke. Tänk om man var på besök hos en urstam i någon djup djungel.

Människor som har kunskap att överleva i naturen, utan iPhones och mikrovågsugnar.

Tänk dig att man skulle köra en ståuppshow för hela denna by av fridfulla indianer.

Då skulle jag berätta om "Kompetensgalan". Och Carl Bildt. En före detta hövding som var så korkad att han lyckades försätta ett rikt land i konkurs, och sedan fick pris för att han var så duktig att rista in bokstäver på en sida som heter "Ansiktsbok". 

      

 

Jag skulle också berätta om de nuvarande ledarna för mitt land.

De fick för sig att många som var sjuka egentligen inte var sjuka.

De som hade ett jobb blev således tvungna att söka andra jobb än de som de redan var för sjuka för att klara av.

 

Samtidigt var de tvungna att konkurera med fyrahundratusen friska personer som gärna ville ha de sjuka personernas arbeten.

De sjuka personerna fick dock inte vara för sjuka för att kunna ta sig till "Arbetsförmedlingen". Ett ställe man regelbundet besöker så att en person som kallas för "Handledare" om och om igen kan berätta att man själv måste söka och tillförskaffa sig ett arbete. Det är "Svensk Kompetens" det!

 

 


 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Några av mina bästa bilder i ett bildspel

 

Hallstahems elbilspool

 

Christina Grigoryants 23/2 16.00 Kulturhuset

 

friday for future

 

Mitt nya bildspel 16/2 fotat hos Åsby Hem & T

 

Katrin Sundberg! Jag gör vad fan jag vill

 

Vinylcafeét Quiz Torsdagar 18.30

 

Blues med Bad Condition Vinylcafeét 4/3 18.00

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

ABF Hallstahammar

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se