Öppen Ridå

Alla inlägg under mars 2010

Av Malin wiper - 18 mars 2010 08:30

  


Vi var uppe redan 07.00 i morse för jag vill gå ut så fort som möjligt på min långsamma promenad...  än om det var en skräckupplevlese i går.... hoppas det känns bättre i dag och att jag kan koppla bort en massa onödiga tankar och leva i nuet. Visste inte att det var så svårt. Vi har sovit gott och det är blidväder ute. Änderna har nyss fått sina solrosfrön. Dom sitter så fint och väntar nedanför trappan på morgonen.

 

              

 

  

 

 


Jag följer serien ”Fuskbyggarna” och blir illa berörd hur folk blir behandlade av byggare och sen inte får nån hjälp utan står där med all ångest och vånda. Eftersom det går att leta upp dessa fuskare och lurendrejare så borde väl myndigheterna också kunna få fatt i dom och stoppa eländet. Dessa har ju gått i konkurs hur många gånger som helst. Det borde upprättas en lista på alla fuskare så det går att varna folk. Kofiskera deras egendom, tvinga dom att betala tillbaka. Det är kriminellt så dom borde få ett straff. Lagen måste skrivas om för att kunna stoppa detta.

 

        

 

Jag är så glad att vi köpte ett gammalt 40-talshus som är byggt av en byggmästare . Det finns inte tillstymmelse till varken mögel eller radon. Bräderna i huset är tätvuxen furu som är tumstjocka och lagt i flera varv med fyllning av spån emellan. Vi har på dessa 9 år inte sett varken sett till silverfiskar eller pälsänger. Inte ens en råtta har vi fångat i våra fällor. Det enda som vi ser ibland är lite spindlar men inte så mycket och mest i källaren.

 

                      

 

Det är bra att dessa drabbade får hjälp i programmet men det finns så många fler som blir drabbade och får ingen hjälp alls och familjetragedin är ett faktum. Jag har själv jobbat i ett mögelskadat hus i 5 år utan att veta om detta och fick oförklarliga ögonlocksinflammationer och blev behandlad men det kom tillbaka hela tiden. Möglet gjorde dessutom att sköldkörteln började alstrade för mycket hormoner så jag gick ner i vikt utan att banta och såg utmärglad ut och blev hyperaktiv.

 

  

 

När jag slutade det jobbet och flyttade från stan så upphörde alla problem men jag kan inte gå in i mögliga lokaler för då blir jag helt vimmelkantig och får svårt med andningen mm. Jag har fått diverse bestående skador som jag fått leva med. Ingen berättade för oss i personalen om detta och sjukfrånvaron var jättehög. Jag fick mig ett ex av den stans tidning mig tillsänd där det stod att det var en mögelskandal på denna arbetsplats.

 

                          

 

Att sen barn tidigt blir utsatta för detta förstör så mycket av deras liv och sätter sina spår i form av bestående men. Jag tycker så synd om 8-barnsfamiljen som dom visade i fuskbyggarna i går. Att bli deprimerad och hamna i en sån situation när man har en sån stor familj är inte lätt.

 

  

 

Jag som skulle vara positiv och samla mina tankar. Kan ändå inte låta bli att titta på programmet och reagera.

 

Klicka här för att kolla in en sajt som heter"Brandbergs gamla järnhandel"

 

Hoppas ni får en bra dag. Sköt om er...  

 

       

Av Malin wiper - 17 mars 2010 14:58

                       

Av Malin wiper - 17 mars 2010 14:21

     


Jag har inte hunnit blogga så mycket än i dag för jag har haft fullt upp på morgonen. Håller på att lära mig en metod som heter "Mindfulness" som passar bra till såna personlighetstyper som mig. Jag är en stressad person som ändå lugnat ner mig lite dom sista åren. Tyvärr så har jag svårt att leva i nuet och det yttrar sig i att när jag är ute och promenerar så kan jag inte bara njuta av bara det jag upplever just då utan tankarna går i huvudet vad jag skall göra när jag kommer hem och sen fortsätter det rulla i huvudet. Efter min utbrändhet så tål jag inte lika mycket som förr.

 

              

 

Nu har jag fått en övning där jag måste promenera långsamt och bara fokusera på promenaden och allt runtomkring. Spänna sinnena hörsel, syn och lukt. Jag måste gå minst 30 minuter. Det var så otroligt svårt att gå så sakta så jag var helt slut när jag kom hem och hade som en strypsnara om halsen. Det tog en lång stund innan jag blev normal igen. Detta måste jag träna på varje dag.

En positiv sak är ändå att jag hörde mer ljud och såg mer saker runtomkring mig. Detta har jag aldrig prövat så jag ger det en chans.

 

Klicka här för att läsa om denna metod.

 

 

          

 

Av Malin wiper - 17 mars 2010 13:56

Detta fick jag av syrran genom mejl och tycker det var så bra att jag sätter in det i bloggen.
 
 
        
 
Två nunnor är ute och går. Den ena kallas för Syster Matematik  på grund av sina matematiska kunskaper, och den andra kallas Syster Logik, därför att hon är så logisk. Det börjar mörkna och de är fortfarande långt från klostret.

 

        


S.M: - Har Du lagt märke till den man som följer efter oss? Gud vet, vad han vill.


S.L: - Det är väl logiskt, han vill våldta oss.


S.M: - Åh, stackars oss, med detta avstånd är han i kapp oss om en kvart. Vad ska vi ta oss till?


S.L: - Det enda logiska vi kan göra är att gå fortare!


S.M: - Det hjälper inte!


S.L: - Naturligtvis hjälper det inte, han gör också det enda logiska, han går också fortare.


S.M: - Nå, vad tar vi oss till? Med denna hastighet är han i ifatt oss om en minut.


S.L: - Det enda logiska är att vi delar upp oss och tar var sin väg. Han kan ju inte följa efter oss båda två.


Mannen beslöt sig för att förfölja Syster Logik och Syster Matematik kommer hem helskinnad till klostret. Hon är mycket orolig för Syster Logik, men så äntligen dyker hon upp.


S.M: - Syster Logik - gudskelov! Berätta, hur gick det?


S.L: - Det skedde det enda logiska, han kunde ju inte följa efter oss båda, så han valde mig.


S.M: - Ja, ja, det märkte jag nog. Men vad hände sedan?


S.L: - Det enda logiska. Jag började springa så fort jag kunde och mannen började också springa så fort han kunde.


S.M: - Och vad hände?


S.L: - Det enda logiska, han hann ifatt mig.


S.M: - Åh, nej! Vad tog du dig till då?


S.L: - Det enda logiska, jag lyfte upp min kjol!


S.M: - Åh, nej, kära syster! Vad gjorde mannen då?


S.L: - Det enda logiska, han drog ner sina byxor.


S.M: - Oj, oj! Vad hände då?


S.L: - Jo, det är ju helt logiskt. En nunna med kjolen uppe kan ju springa fortare än en man med byxorna neddragna!


Och till er som trodde att denna historia skulle bli fräck: Be snarast "Fader Vår" 3 gånger och så tillbaks till arbetet!


                


Av Malin wiper - 17 mars 2010 06:43

                         

 

Lite lugn morgonmusik med Gloria Estefan "Con los anos qu me quedan"

 

Klicka här för att komma in på Gloria Estefans hemsida

 

           

 

Lite om henne från wikipedia:

 

Gloria Estefan, egentligen Gloria María Milagrosa Fajardo, född 1 september 1957 i Havanna, Kuba, är en kubansk-amerikansk sångerska, bosatt i Miami.

Hennes band heter The Miami Sound Machine. Hon har skrivit många låtar och även någon barnbok. Gloria Estefan är gift med Emilio Estefan Jr. och har två barn med honom, Nayib (1980) och Emily Marie (1994).

Hon gav ut julalbumet Christmas Through Your Eyes 1993  

Eftersom Gloria Estefan kommer från Kuba så passar det bra att sätta in en av mina tändare från tändarsamlingen som skall föreställa en cigarr än om den ser lite konstig ut. För att tända så drar man ner den grå knappen på vänster sida. Den trekantiga grejen längst upp på höger sida trycker man upp och då kommer en cigarrsnoppare upp.

 

  

Kuba verkar ha blivit ett resmål att räkna med.

Klicka här för att få reda på hur stor reskassa man behöver för att besöka Kuba

Av Malin wiper - 17 mars 2010 06:08

     


I dag fick jag tända lampan lite tidigare för att gå upp till en ny dag. Jag har lite att ordna med så jag bloggar lite tidigare än vanligt. Det är skönt att vara uppe innan det ljusnat. Först nu 06.00 börjar det dagas. Det var så skönt att sitta och dricka sitt kaffe och läsa en tidning i lugn och ro.  Nu ser jag att det har snöat lite i natt, det är som ett mm tunt lager som verkligen lyser upp.

 

   

I går när jag var in på vår kiosk och spelbutik "Konfekthörnan" så hade dom gjort så påskfint överallt och ställt fram bort med fint godis i olika former.

 

  

 

Jag försökte fota vidkvistar som ägaren tagit dit och dom var extra stora och fina. Bilden blev lite suddig så jag hade antagligen för bråttomt...  

 

   

Hon sålde porslinsägg för 69:-. Locket går att ta bort så man kan lägga lite godis i.    

 

    

Hon hade ställt upp allt så fint och inbjudande. dessa chokladharar kostar 10:-/st.

 

    

Det fanns ägg med cellofanpapper runt för 95:-. Det var så fint utplacerat ovanpå en gammal sockerlåda som numera är en fin inredningsdetalj. Vår spelbutik har funnits långt innan vi kom hit och har lyckats överleva trots att ICA öppnade spelhörna för några år sedan. Kul att folk är trogna sin spelbutik som även har så mycket annat och det är kul att gå in och slänga ett ord med dom trevliga som jobbar där. Jag kan inte hitta att dom har en hemsida så jag skall fråga dom nästa gång jag går dit hur det ligger till.              

 

    

Här ser ni färdiga godispåsar som dom själva har satt ihop.

 

  

 

Hoppas ni får en lycklig dag...       

Av Malin wiper - 16 mars 2010 14:11      


  


I dag när jag var ut till brevlådan och hämtade posten så låg detta stora paket där. Jag blev så nyfiken och överraskad att jag måste in direkt och slita av papperet...  

 

               

 

Då visade det sig att min bloggvän Lilian har skickat en present till mig...  Hon har en blogg som heter Fru Gretas pyssel och namnet har hon tagit efter sin svarta vackra katt Greta. Lilian är jätteduktig på hantverk och gör en massa olika saker. Jag är så glad att hon signerat den under också med både hennes namn och katten "Fru Greta"...    

 

             

 

Jag blev så rörd och glad åt hennes tilltag att ge mig en sån här hushållsrullehållare som hon tillverkat själv. Jag har sett den i hennes blogg för ett bra tag sedan och frågade då om hon sålde såna för jag ville i så fall köpa en och nu fick jag en av henne...    . Jag har länge gått och kollat för att hitta nåt liknande men inte funnit nåt. Du har verkligen fått till den fint och jag gillar dom gröna ögonen. Tyvärr blev bilden lite för mörk så kattens nos och morrhår syns inte som hon målat dit så fint. Får ta en ny bild lite senare.

 

           

 

Denna bild har jag fixat själv på en sajt jag är med i. Inte så bra men jag lär mig nog att göra lite proffsigare grejer så småningom.       

 

             

 

Hon har fräst ur en skåra så det är bara att trycka ner prydnadskatten.

 

             

 

Vi hade glömt att köpa nytt hushållspapper så jag skickade iväg Mr T ner till byn men han köpte fel färg men det får duga tills vidare. Hade velat ha mönstren i rött, svart eller grönt.

 

           

 

Inte nog med detta utan hon hade även tillverkat ytterligare en topp till hållaren i form av en kaffekopp....    så jag kan byta när jag känner för det. Tusen tack snälla Lillian...  jag uppskattar detta till tusen...    

 

   

 

Dessutom kom min man hem med nya frimärken och motiven är svarta katter just nu...  vad passande...  Om jag hade kunnat ha husdjur så hade det varit en katt som gällt. Jag är särskilt förtjust i svarta katter.

 

            

Av Malin wiper - 16 mars 2010 11:55

  

Jag känner mig som en fårskalle som inte kan gå ut och promenera utan att dras till samhället och dess konditori...    Jag har i alla fall tagit en längre promenad så den lilla kakan jag tog har jag nog gått bort. Vi blir lite försenade med vår lunch eftersom min man måste åka med ett papper till sin tanläkare för att få en remiss för sin inflammation i en tand. Det måste åtgärdas.

 

   

Så här ser mitt lilla fika ut från Ritz Konditori. Dom har börjat påskpynta och på varje bord står en fin tupp.

 

TVÅ FRESTELSER

 

  

 

Denna variant av tårta har jag inte sett hos dom förut. Konditorn skall ha en eloge för sina fina bakverk. Även den trevliga och härliga personalen...        

 

   

Här ser ni ytterligare en variant av deras bakelse i glas. Glömde fråga vad denna innehåller men det är i alla fall geléblanka bananskivor på toppen.  

 

  

 

Jag fotade lite hus och detta är en liten blomsteraffär som inte håller öppet just nu, vet inte om det är nedlagt men nu på slutet så var det nyöppnat med snittblommor och blomkrukor. Det ser rätt tomt ut därinne. Huset är jättefint och lite inklämt bland både moderna och gamla hus. Det ligger mitt emot Apoteket.

 

   

Snart ett minne blott...    

 

  

Nu har Butik Ingelund fått en lite reklampelare på sidan om vårt andra café i samhället. Det tycker jag är toppen så dom kommer ut med att dom finns och har en jättefin affär bara en bit utanför inre samhällskärnan vid kvarnen.  

 

   

Jag börjar mer och mer uppskatta dom gamla järnsmideshantverken i både trappledstänger och balkonger. Denna vackert tillverkade balkong i smide finns att beskåda i ett hus mitt emot Apoteket men på baksidan av huset. I huset har förut funnits en fotoaffär som sen flyttade in till torget men fick läggas ner efter nåt år. Där huserar nu min frissa.       

 

    

En av våra grannar som reparerat upp detta hus jättefint har behållit det gamla fina hjärnsmidesstakete och det är som pricken över i:et.

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Mitt nya bildspel 14/1 Prom i Hallsta

 

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Hammarteatern "Fångad på nätet" en fars

 

Musikteater Sagabiografen 7/2 19.00

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se