Öppen Ridå

Alla inlägg den 4 februari 2018

Av Malin wiper - 4 februari 2018 15:00


 


Jag känner rätt många nu som har en fibromyalgi-diagnos och jag lider verkligen med dom drabbade. Många har inte blivit trodda men tack och lov så kan man numera få en undersökning och har man visst antal onda punkter så får man en diagnos. Jag är inte själv utredd men jag misstänker att jag också har fibro men inte så allvarlig som många andra. Har man som jag haft en utmattningsdepression så är man mer mottaglig. Jag har såna där ömma brännande punkter på kroppen som kommer och går så Ibland måste jag slänga av mig både BH och åtsittande kläder då jag kommer in efter att ha varit ute. Många av symptomen stämmer lite med utbrändhet. 

 

                                                      

 

Jag har flera bloggvänner som lider svårt av fibromyalgi och dom får sitt liv starkt reduserat och kan inte göra allt som andra kan. Det påverkar ju även psyket för många av dom drabbade. Sen att inte kunna arbeta fast det är det man verkligen vill är en plåga i sig. Ekonomin går ju även i botten för vi har inget fungerande skyddsnät längre för långtidssjuka. Detta är en sjukdom som måste tas på allvar och verkligen göras nåt åt för det är som en epedemi som bara ökar i antal och går ner i åldrarna.

 

                animated-darts-image-0035           animated-darts-image-0035           animated-darts-image-0035           animated-darts-image-0035

 

Jag såg att Lady Gaga fått Fibromyalgi också så hon har måst ställa in sin Europaturne. Hon har en hemsk värk i kroppen. Klicka här för att läsa om detta. Klicka här för att läsa mer på SVT nyheter. Jag kom i kontakt med denna sjukdom i och med att en av mina första bloggvänner haft den i många år. Det är Pisan och hon har informerat sina läsare många gånger ang fibromyalgi. Det har hon gjort på ett bra sätt och man har fått inblick i sjukdomen som hindrar att man kan leva fullt ut. Jag hittade en länk hos Pisan till FibromyalgiförbundetJag misstänker att det är högpresterande och stressade personer som är mest i riskzonen.           

 

    

Lady Gaga med låten Million Reasons

 

 

#Fibromyalgi #Bloggvänner #Pisan #Lady 

Av Malin wiper - 4 februari 2018 10:30

  

Ja då har vi kommit till söndag och solen lyser med sitt lockande sken. Vi lämnade sängen lite tidigare i morse så jag antar vi sovit gott. Snön ligger kvar för vi har kallgrader än och i dag känns det som en promenad är nödvändig för jag hade en slödag i går. Jag kollade lite slött på Melodifestivalen i går men det var rena rama sömnpillret och första låten var så enerverande så jag var tvungen att zappa vidare. På nyheterna inget nytt bara jämmer och elände.                                 

 

Vi ringde och sjöng för ena svägerska som fyllde jämna år. Min man och jag sjunger bra stämsång ihop men efter min sköldkörteloperation så kan jag inte sjunga höga toner utan är mer nere på bas men när jag då sjunger så kommer han in precis rätt så det funkar ändå.

 

    

Jag tar mig lite tillbaka i tiden till 2009 då Sarah Down Finer sjöng 'Moving 'On. Det var en låt som gav gåshud och det var nåt sånt jag saknade i startfältet 2018.    

 

 

I går blev vi så sugna på bakad potatis så vi köpte varsin och dom var så stora så det tog 1,5 timme i ugnen. Det är inte ofta jag äter bakad potatis men ibland är det gott och man blir verkligen mätt  

 

  

ICA Supermarket Matkassen köpte vi en currykyckling-röra i delikatessdisken. Den var så otroligt god och passande till den suveräna smakrika krämiga potatisen. Vi köpte även lyxskagenröra som också var jättegod. Till detta en alkoholfri öl. Vi är inte så aktiva just nu så vi äter inga stora mål utan ofta men lite.     


 

                

Klickbilder. Minnesbilder från bildarkivet 

 

 

 

#Melodifestivalen #Svägerska #Sarah #Potatis #Currykyckling #Minnesbilder


Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards