Direktlänk till inlägg 13 augusti 2013
Min man kom hem i går med två såna här burkar fulla med "Camilla knäcke" Det är en tjej på min mans arbete som bakat dom åt oss...
Vi har fått provsmaka dom förut och fått recept men dom har inte blivit bakade än men så fort dessa burkar är tomma så sätter vi igång. Dom är jättegoda och tunna så man kan även äta dom utan pålägg som ett snacks. Sen kan man ha dom att bjuda på till kaffet med pålägg eller som kex till en ostbricka. Inte dumt heller att ta med sig i en fin förpackning när man blir bortbjuden. Tusen tack snälla Camilla, vi blev jätteglada.
Ingredienser:
3 dl majsströbröd
3 dl ”frön” (solroskärnor, linfrö, sesam eller pumpa)
0,5 dl olja
3 dl vatten
Blanda torra ingredienser noga,
häll på olja och vatten, rör ihop noga.
LÅT SVÄLLA 15 min till 30 min.
Dela klumpen i 2 delar.
Gör klumpen avlång och lägg på ett bakplåtspapper, lägg ett annat bakplåtspapper ovanpå och tryck ut med händerna eller kavla ovanpå papperet. Det skall vara tunt.
Ta bort det översta papperet och grädda t.ex 40 min i 150°C.
Bryt sönder i lagoma bitar, förvara svalt.
Till eftermiddagskaffet testade vi knäcket med pålägg i form av en god ost, tomater och avocado. Detta bröd faller mig i smaken för jag gillar inte tjockt bröd utan vill att pålägget skall vara större men man skall ändå känna brödsmaken, och det gör man verkligen här. Vi får se hur magen reagerar på så många olika frösorter men jag får äta lagomt mycket. Det har blivit bättre sen jag opererade bort gallan.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
|||
26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|