Öppen Ridå

Alla inlägg under januari 2013

Av Malin wiper - 19 januari 2013 17:00


 


Klicka här för att komma in på Aston Bands hemsida. Här kör dom en cover på låten "Telephone". Dom är Australiensk klassisk pop-grupp från Sydney som bildades 2009.  

Av Malin wiper - 19 januari 2013 16:45

 
Tack härliga ni för era fina kommentarer. Jag är lite bloggutmattad därför har det blivit lite få inlägg. Ute är det nu närmare 20 grader minus men solen skiner för fullt. Jag lånade 3 filmer igen på Biblioteket men två av dom hade jag sett och dom andra två var för tråkiga. Jag har nu beställt en film på nätet som min son tipsade om och det är en dokumentär som är Oscarsnominerad i år och kommer säkert att vinna massor av priser så bra är den.  Den heter "Scearching för sugar man"

 
Jag skriver om filmen när jag sett den. Antagligen har jag den hos mig på måndag. Jag skickade efter den hos en Sundsvallsfirma som heter "Rocks.se" för där var den billigast. Klicka här för att komma in på deras hemsida. Min son sa till mig att inte läsa nåt om filmen utan bara se den direkt. Den gör sig bäst om man inte vet nåt före därför skriver jag inget om filmen förrens jag sett den.


  

 


 


  En gammal telefon som vi köpte på second hand för ett tag sen för endast 30 kr. Såna fanns när jag var barn men mest i svart färg. Det är en sån härlig känsla när man man drar i nummerskivan och man baxnar av nostalgi.


  

 


   


Vi har ställt telefonen i data/gästrummet bredvid skrivaren. Sen skall Mr T koppla in den så kan vi även ringa från den när vi känner för det. 


               


 Jag har köpte en gammal filmkamera som vi skall ha som inredningsdetalj i "Filmhallen". Det är en  Yashica Yashimat zoom Jag tror den är från tidigt 60-tal.


    


 


 

           


 


 Den hamnade i första hallutrymmet vid ytterdörren under Charlie Chaplin-tavlan.  Vi tar en sak i taget och smyckar ut hallen när vi dyker på nåt på second hand.    


 

      Till det nya barköksbordet har jag hittat en kanna på second hand från "Rörstrand" som vi skall ha blommor i. Mest färska blommor men dessa är konstgjorda.


  


         


   


Jag kommer in på era bloggar i morgon för nu är jag för trött för jag sover lite dåligt på nätterna och vaknar hela tiden.     


 
 
 
 
 
Av Malin wiper - 18 januari 2013 09:30

 
I går la jag undan min Lap top för att vila från nätet helt och det var svårt i början men sen vande man sig och jag fick lite städat och gjort härhemma. Vi skulle ha åkt bort i dag till vänner men min man har fått känning av sin "Divertikulit" (inflammerade tarmfickor) så vi får åka och hälsa på våra vänner nästa vecka istället.  Tack för alla era kommentarer som väntade mig här på morgonen.   
Jag fotade lite när vi gick hem från biblioteket sist.


 


 

Netanimations


   

 
Vår tågstation som numera inhyser en IT butik men ingen vänthall numera. Vi kan i alla fall åka tåg till och från vårt samhälle.


                          

Railmation

 


 


      

Här ser man Museieföreningens fina hus "Magnisastugan" från basidan av huset.


 


 


   <a href=Glitter-Text.net" border="0" />
Myspace Hi5 comments
  
  
 
Kristina Train med "Lose You Tonight". Klicka här för att komma in på hennes hemsida. amerikansk pop/soul sångerska och låtskrivare som bott i London, Storbritannien sedan 2011.
 
Av Malin wiper - 17 januari 2013 14:00

 

I går promenerade vi bort till vårt fina  Fenix bibliotek för att låna lite filmer åt mig. Min man slukade böcker förr och har läst i hela sitt liv men sen han fick stroken för några år sedan har han haft svårt för att läsa (koncentration) så han lyssnade på ljudböcker ett tag men nu har det ebbat ut helt och han ser mest filmer och annat på nätet. Fast att lära in nya saker har han lätt för fortfarande för han håller i en studiecirkel på sitt jobb och det går jättebra. Han har hållit i många cirklar när han var yngre. När han gick på sin 4-åriga utbildning i Katrineholm så trodde jag det skulle bli jättejobbigt när han skulle läsa på hemma men jag märkte aldrig att han gick på en utbildning för han lärde sig allt på lektionerna.  Alla har lätt för nåt och svårt för nåt annat.


 


 

Foundshit 

Här går man in till själva biblioteket.


   
Jag lånade tre filmer. När jag kom hem och skulle kolla på den första så märkte jag direkt att jag sett den förut. Det är svårt när man sett så mycket film som mig. Nu har jag två kvar att se och hoppas jag inte sett dom förut.
 

 


 
Sen satt vi oss vid ett bord och läste tidningar ett tag. Det är så fint och mysigt på vårt bibliotek så det känns som man vill gå dit och få sig lite kultur till livs emellanåt.

  

  

  
 
När vi gick hemåt så går man förbi vårt fina Fenix  kultur och kunskapscentrum. Vi var på dess fina invigning för några år sedan.

  

  Foundshit Tim Minchin
Han är en australiensisk-brittisk komiker. skådespelare och musiker.

  
 

Chipkidd

Favorit i repris


Förskrivna tidsinställda inlägg i dag.


Av Malin wiper - 17 januari 2013 09:00

 
Nu är det en ny säsong av Bygglov ett program som jag brukar följa, och jag gillar Mija Kinning som är en fantastiskt säker inredare, den bästa på tv tycker jag. Läste sen att hon inte är med i denna säsong och blev besviken än om dom har en ny som dom skriver kunnig inredare. Letade efter Kinning på nätet för att se vad hon gör nu och då ser jag att hon nu har en egen inredningsserie på webb Tv som heter "Detknackar". Min man har sett ett avsnitt och tycker att det är jättebra så jag skall också kolla.
Jag tittade sen Bygglov men det var inget syende på maskin eller att den nya tjejen tillverkade nåt så det var inte samma program men det var ju bara första programmet så det kan ju ta sig. Elvisbilden på väggen var häftig men det var lite för tomt för övrigt på övervåningen dom gjorde iordning tyckte jag. Det var så härligt när Mija höll på med att sy själv både kuddar, gardiner och annat.   Det är väl vanans makt att man är van vid Mija som var med så många år.


 


 

     

 


 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på Mija Kinning

  

 


 

 


 


Klicka här för att komma in på Mija Kinnings hemsida och kolla på hennes serie. Klicka här för att komma in på hennes blogg. Hon har en skön personlig röst och utstrålning som går igenom rutan. Klicka här för att komma in på en sida där Mija ger belysningstips
 
Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på ett syskrin. Hon som har sidan köpte det för endast 100 kr på loppis.

  


 
   


   


Detta är en Intuitive Sewing Machine som heter "Alto". Klicka här för att komma in på en sida och läsa mer om symaskinen och hur den fungerar. 

Av Malin wiper - 16 januari 2013 16:00

    

När vi var på väg hem från Biblioteket i dag så såg vi denna syn. Dom håller på att rensa upp ordentligt bland träd och har sågat ner massor på vissa ställen. Dom som sköter om sånt arbete har yrkestiteln "Arborister" och det ser onekligen ut som man måste ha tungan rätt i mun och veta vad man gör. Arborist är en person som har trädvård som yrke. Ordet kommer från latinets arbor som betyder "träd". Dom sköter om och vårdar träd i städer, tätorter, trädgårdar, och andra bebyggda miljöer. Arborister arbetar för att träden skall vara säkra, vackra, problemfria, och leva länge. Personer som arbetar med att beskära och vårda träd kan också kallas trädvårdare, beroende på kompetensnivå.  Det känns som jag fortfarande går i skolan för man lär sig jättemycket av att blogga och ta reda på saker man ser och stöter på.

  

Tree animations   


    

 Klicka här för att komma in på en sida som heter "Trädmästarna"

 


         


 

  

Klicka här för att se vart jag hittade denna sele för arborister.


    


 


 


Klicka här för att se vart jag hittade bilden på denna "Arboristhjälm". Jag är imponerade av dom och min man säger att många av dom klättrar i berg på sin fritid.


 


  

Klicka här för att se vart jag hittade bilden på denna T-shirt


  


 


 

  


 

Tree animationsJag filmade en snutt just när han sågade av toppen på trädet och det ramlade ner.
  

Av Malin wiper - 16 januari 2013 11:00
Rod stewart med "Purple Heather". Ett fint klipp över skottland med en låt jag aldrig hört med Rod Stewart förut. Han föddes i London men har en skotsk far och en engelsk mor. Han var yngst av fem syskon och visade till en början inget påtagligt intresse för musik. Han höll sig mest under flygeln istället för att vara med på familjens sång-kvällar. Han valde i unga år mellan proffsfotboll och rockmusik. Klicka här för att komma in på hans hemsida. Han kommer att uppträda i Norge 16/6 i sommar.
 

Av Malin wiper - 16 januari 2013 08:30

 
Jag upptäckte i dag att griffeltavlan vi köpte på IKEA även går att ha magneter på. Nu har jag äntligen fått bort alla julsaker från vardagsrumsbordet. Dom hade stått där i snart en vecka...  Till mitt försvar skall sägas att nacken har varit dålig och även orken.  Nu känns det som julen är bortstädad.  I dag har det slutat snöa men vi har tillräckligt för att det skall bli ljust och fint. Tråkigt att det hänt så många olyckor på grund av vädret. Märkligt detta med den 20-åriga tjejen som tog över tåget och körde in i ett hus. Får kolla på nyheterna om dom vet än varför. I går åkte min man tillbaka med mina biblioteksfilmer för det var sista dan man fick låna dom. Efter lunchen skall vi ta en långpromenad dit så jag får låna nya.  Nu får vi se vad denna dag har att bjuda på men först skall jag in i "Neonduschen"....  
 


 


Klicka här för att se vart jag hittade denna bild. Klicka här för att se ytterligare en griffeltavla. Klicka här för att se en ruffare griffeltavla. Klicka här för att se en griffeltavla med bordsställ. Klicka här för att se ytterligare en variant av griffeltavla.


  
Luften gick ur mig i går när jag glömde sätta in maten i ugnen tills min man kom hem på lunch så jag gav upp och föreslog att vi skulle gå ner till Ritz och äta lunch. Vi tog fajitas sallad med kyckling, pasta med en god krämig dressing, salsa och en god sallad. Det var himmelskt gott.

 


Klicka här för att se vart jag hittade denna bild.
 
Så här ser salsan ut som var stark och otroligt smakrik och god 


Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på kul bestick.


  


 

Syrran skickade två bilder på deras hund Axa över mms och jag kan inte låta bli att sätta in dom. Denna blev bäst i både kvalitet och uttryck. Så här skrev hon om bilden: Axa har satt sig i fotöljen för att lättare kunna se fåglarna som äter ur fröautomaten...   Det är ju för rörande. Klicka här för att läsa om Shäferhundar.

 
         

PicGifs.com 


 

     
Här är hon i skogen med husse.

 

 
                     

PicGifs.com 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Borgåsunds Hamncafé

 

Smoking Sparrows på Löudden 16/8 19.00

 

Johnny "Kungen" Fagerman hos En Trappa Upp17/

 

The Boppers på Hallstaparken 18/8 21.00

 

Ackes Poporketer på Lövudden 23/8

 

Carlsson på Kajen evenemang augusti

 

Hammarteatern 18/8-2/9

 

Cruising runt Mälaren 25/8

 

Lisa Nilsson Västerås Konserthus 23/9

 

Västerås Retromarknad 7/10

 

Arkiv

Hallstaparken Hallstahammar

     

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Kulturhuset Hallstahammar

 

Hammarteatern Hallstahammar

   

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Fitness Center Hallstahammar

 

Åsby Hem & Trädgård

 

Östanbro Cruisin' Café

   

Galleri SoHo Västerås

 

Supernova Sightseeing Bipolar piano disorder

 

Sonens filmklipp från Båtmässan 2018

 

Min sons arbetsplats. Musik sonen, film flera

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

106 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se