Öppen Ridå

Alla inlägg under januari 2013

Av Malin wiper - 28 januari 2013 10:00   
 Nu är gissningstävlingen slut och här kommer resultatet:   

 

   Vinnarna svarade: Flasköppnare (kapsylöppnare) och det är helt rätt. Den sitter under hästhuvudet som ni ser på bilden. Det var flera stycken som svarade rätt men två kom först.

     
    


Första priset går till Marianne på Stockaryds Stationscafé. Grattis till dig...  Jag kommer att överlämna priset när vi ses nästa gång.
   

Första pris: Kökshandduk och ängel.
 


Andra priset går till Pisan som svarade helt rätt som nr 2.  Grattis till dig....  Priset skickas per post så fort som möjligt.  Andra pris: hjärta med text och drivved.


   
   
                      

Cap-Off    Tack till er andra också för att ni ville vara med och gissa....  Ni hade så kul och bra gissningar så det var ett rent nöje. 

  
 

Hammare som kapsylöppnare

 

 

 

   Här följer saker ni gissade på:   

 
dörrhandtag

burköppnare

skoavtagare

används som sigill

ölöppnare

Vinkork

prydnad till promenadkäpp (då har man även ett försvarsvapen)...  

brevpress

papperspress

flaskförslutare

dörrstopp

bokstöd   
 

 

 

 


USB-minne med kapsylöppnare. Klicka här för att komma in på sidan där den finns.

 

 

 

Av Malin wiper - 27 januari 2013 20:00

 
I dag är det 8 år sedan min pappa dog. Denna bild skickade min syster över mms när hon och hennes man var på graven i dag och tände ljus från oss alla. Jag fattar inte vart tiden tagit vägen och sorgen går aldrig över än om det dämpas lite med åren men den blossar upp ibland. Jag saknar dig kära pappa.   

       


Jag letade efter en låt som vi hade på hans begravning med Ben Webster som heter Danny Boy men den fanns inte så jag tar denna istället Med Clark Terry & Ben Webster. Min pappa var lite av en allätare och gillade bl.a  jazzmusik.

 

    

 

 

 

                     

 

 

  

  

Av Malin wiper - 27 januari 2013 16:00

 


      I morgon kl 10.00 avslutas min gissningstävling. Klicka här för att komma in på mitt tävlingsinlägg. Ute är det bara 2 grader kallt just nu och snön håller sakta på att minska. Min man är iväg och lånar en borr för vår har gått sönder och har för svag slagborrfunktion. Nu får vi ändå upp våra dimrar i dag förhoppningsvis.

 

 

 

   

 

 

 

                      

 

 
      


  
   


 


Vi orkade inte laga mat i dag så vi köpte hem nudlar med kyckling från "Nha-Trang" Take Away som serverar Thaimat. Dom har funnits några år och har även kiosk bredvid matstället. Dom gör toppenmat och har blivit väldigt populära. Stället ligger bara en bit ifrån där vi hade vårt hus.  En portion av nudlarna räcker till två persioner.

 

 

Klicka här för att se vad jag skrivit förut om stället

 

 

 

 

 

 

 


Klicka här för att se vart jag hittat bilden på dessa ätpinnar i rostfritt stål.    


   


 Min mans brors son med familj skall åka till Thailand snart och även ta med sig sin lilla son Emil som fyller två år i mars.  Jag själv är inte så mycket för sol och bad så det är nog inget land för mig. Fast man hör ju hela tiden hur populärt det är bland Svenskarna att åka dit. Jag har en väninna vars son har varit dit massor av gånger. Jag bara tog ett klipp i högen på Youtube som handlar om Thailand eftersom jag varken kan se eller höra nåt själv igen. Min son sa att många har problem med windows 8.   

Av Malin wiper - 27 januari 2013 11:00

    


  


     I år har jag missat mycket av konståkningen tyvärr för det är jag verkligen intresserad av. Det är en vacker sport som är njutningsfull och spännande. Åkte mycket konståkningsskridskor själv när jag växte upp och och blev överlycklig när jag fick ett par fina vits skridskor till julklapp som barn. Vi vaknade sent i dag så man kan säga att vi hade en skön sovmorgon. Nu skall min man sätta upp  dimmers i vardagsrummet så det blir lite mysbelysning när jag skall ha "Tjejkväll" på onsdag. Det är första gången jag har nåt sånt och i början blir vi bara tre personer men sen skall jag bjuda in några fler. Vi skall umgås, handarbeta lite, fika och sen skall jag ha nån aktivitet vi gör tillsammans. Dessutom skall vi sitta i "Likörhörnan" och njuta lite också...  


  
    
                             


   
     


 
    


  Vi var ute och gjorde samhället i går och hittade ett tyg på Gretas Butik till dynor som vi skall ha på barstolarna i köket. När jag sa rött så kom Mimmi direkt med detta röda fina tyg med lite mönster i....  Jag har köpt sånt tyg förut till dukar men i andra färger så jag vet att det är hållbart och blir lika fint efter många tvättar. Nästa månad skall vi fråga "Tapetserargården" om hon kan skära till dynor i skumgummi formade som stolarna. Vi tar en sak i sänder.

 

   

 

 

 

 

 

 


    

Klicka här för att se vart jag hittade bilden på denna barstol.

 

  

 

 

 

 

     

 

 

Sen gick vi över till "City Skor" och här ser ni Myrna som är min Tandhygenist och även driver skobutiken. Min man behövde nya skor för han har svårt att få tag på såna eftersom han har så stora fötter 46-47 men där har dom haft inne såna storlekar emellanåt. Myrna säger att om det inte finns så skickar hon efter större storlek och det är service...  Han sliter ut skor snabbare än mig. 

 

   

 

 

 

 

 

 

  

 

Denna gång behövde hon inte skicka efter utan det fanns ett par som synes på bilden. Dom kostade 450 kr men hade kostat 900 kr så det var ett fynd och märket är "Reiker". Dom är både fina och lite rejäla samtidigt. Han blev jätteglad för det tog inte emot nånstans och han satte på sig dom direkt.

 

 

   

 

 

 

 

 

 

Dessutom fick jag tag på en väska för 245 kr i riktigt skinn. Den har långa band och är lite rymligare. Myrna har nåt för alla på sin butik och jag handlar både väskor, skor och lite annat där som dom säljer. Föredrar att handla det mesta lokalt så vi får ha kvar våra fina butiker.

 

 

   

 

 

Jag passade på att fota lite dam och herrskor när jag ändå var där men det skriver jag om i morgon så jag får delat upp det lite. Klicka här för att komma in på deras facebook.

 

 

  

 

 

 

Funny shoes

 

 

 


  

   
Tyvärr funkar det inte för mig igen här så jag själv kan inte njuta av klippet så jag tog bara ett i högen. I går fick jag ytterligare ett konstigt fel. Två av mina bloggvänner kunde läsa ett inlägg som jag hade ställt in på dan efter 17.00 Jag trodde jag hade blivit senil så jag lät min man kolla och varken han eller jag hade inlägget i våra datorer så jag är nog inte galen.... . Det är viktigt för mig att ha musik i min blogg så detta är ingen höjdare.  Nu går vi tillbaka till windows 7.

 

 

 

 

 

Av Malin wiper - 26 januari 2013 19:30

 


  

    Vi kände för att mysa när vi kom hem från promenaden och besöket i samhället så vi gjorde iordning mat och tog fram en flaska vitt vin för att sitta och njuta i köket där vi sitter oftare nu sen det blev lite mer ombonat. Min man är bättre nu i sin rygg och han fick ett tips från min syster att lägga på värmepåse efter att han smort in ryggen med Voltarensalva. Det blev mycket bättre efter det så han kan nu gå rak i ryggen igen.... . Vi har en sån där vetepåse som vi lägger in i micron några minuter.

 

   

 

 

 

                         

Pic gifs

 

 

 

  
     


   

Vi hade inte köpt hem nån festmat utan vi tog det vi hade. Ungsstekt laxfile, morotsstavar, spenat, potatis och kall hjortronsås.

 

 

 

 

 

 

 

Curious photo   

 

 
 
  


Detta vin är ett säkert kort som  heter "Boulder Bank" 2011, och är ett vitt vin från Nya Zealand. Klicka här för att läsa om vinet. Det är lättdrucket och lite bubbligt känsla, och både syra och fruktig mustighet och fatkänsla enligt mig...  

 

 

   
Gloria Gaynor med låten "I will Survive" . Klicka här för att komma in på hennes hemsida.

 

 

 

 

 

Disco ball

 

 

 

 

Av Malin wiper - 26 januari 2013 17:30

       
    


  Vi köpte en dimmer till vår spotligtskena i taket i vardagsrummet när vi flyttade in här. Den är infälld och en sort som inte brummar så det var rätt dyr. Tyvärr funkade den inte så vi gick till bostadsbolaget för att få hjälp. Det finns ingen nollkabel men då måste man anlita egen elektriker och det får  vi själva stå för. Min man kan koppla detta men har inte full behörighet och det kan bli dyrt så nu har vi  köpt andra dimmer på IKEA som funkar men då blir det inte snyggt för dom är stora klumpiga och har ett litet läte men jag bryr mig inte utan det är min man som vill ha nätta små eftersom dom sitter på en så till och syns väl.


  


  

        


   
  
 


  Så här ser dom ut och en av dom skall vara till lamporna över matsalsbordet.  Utan dimmer så blir det ett jätteskarpt ljus och man vill ju ha lite dämpat. Det var ett år sen vi flyttade in och har inte fixat detta förrens nu...  Vi har andra belysningar som har räckt till men det blir inte lika mysigt.
    


  

 

 

 
I dag på morgonen har vi haft familjerråd...  Det är jag som är dramatisk och har hittat på detta. Vi satt vid frukosten och skrev ner punkter om vad vi måste göra framöver för att få ordning på det som vi måste göra i lägenheten. Vi har sladdar som ligger huller om buller och saker som inte är klara. Källaren måste rensas helt och städas. Vi har nu skrivit en lista och bockar av när dom är utförda och då har vi nåt att hålla oss till och även glädjas åt när dom är utförda. Jag skall även avsätta tid för att lära mig lite mer på datan sånt som jag skyggat för.

 

 

   
 

 

 

 Efter vår promenad i dag så gick vi in i värmen hos Ritz och tog oss varsin varm smörgås. Min man tog denna som ser försvinnande god ut. Den under som är lite mindre tog jag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
    

 
 

 

 Här en semletårta som såg frestande ut.

 

 

 
 

 

 


Godbitar med vit choklad ovanpå.

 

 

 
 
   

Nu har jag äntligen köpt Caféboken hos Ritz Konditori som heter "Café Småland". Den kostar 150 kr och båda våra Caféer i samhället är representerde. Stamfiket i Jönköping Malmborgs Lilla är också med. Den står nu på litsthyllan ovanför vår hallsoffa och pryder sin plats. Klart jag måste ha den eftersom jag gillar att gå på Café. Thorsten Jansson och Rolf Lind har skrivit boken och fikat sig igenom hela Småland. Klicka här för att läsa om boken.

 

 

 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna eleganta kopp.

 

 

   


     Gloria Estefan med låten "Conga". Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Jag har alltid gillat hennes musik och röst och denna låt är en av många favoriter. Hon föddes 1957 i Havanna. Kuba och är en kubansk-amerikansk sångerska, bosatt i Mimai.

 

 

                           

 

 

 Nu är min man lyckats fixa min data så jag kan höra musiken, och den är supersnabb. Vi behövde inte gå tillbaka till windows 7 igen så nu har vi windows 8 och jag tycker det går bra än så länge.

  

Av Malin wiper - 26 januari 2013 14:00

       

  När man beställer in te på Malmborgs Lilla så kan man få såna här roliga träsaker som rullats i honung till tet. Såna använder ofta biodlare för att provsmaka honungen.  


  

  


    
  Så här ser dom ut på nära håll och kallas för honung/sirapssked. Klicka här för att se vad ett sånt redskap finns att köpa.  Klicka här för att läsa om biodling.   


 

                

PicGifs

  


  
 

       

Jag tog sån fin bild av Emilia som arbetar på Malmborgs Lilla. Hon ser så söt ut...    Hon höll på att fixa kaffe till en cafégäst. Hon arbetade förut hos Maria Laktos när hon hade sitt Café Lakatos i samma lokaler. Klicka här för att se en bryggare "NASA coffee maker".     
 


   
Found Shit Breakfast station...     
   

    


Klicka här för att komma in på Eric Burdons hemsida. Det är han som var med i The Animals förut. Jag har aldrig hört honom sjunga denna låt förut och det är väl inte den bästa versionen men kul att variera sig lite. Annars gillar jag låten bäst med Bob Dylan

Av Malin wiper - 26 januari 2013 09:00

    


  


  

Torsdag den 31/1 18.00 har Salong Hon &  Han här i Vaggeryd återinvigning av sin salong med ett nytt koncept så friseringen  kommer nu att heta:  Salong Hon & Han Frisör   Interiör.


  

                      


     

  
  

 Alla är välkommna till  minglet, och om man handlar för 500 kr så får man ett presentkort på 100 kr, dessutom 20 % rabatt på alla frisörprodukter ink plattänger och fönar. På invigningen får man även stylingtips, intredningstips mm,. Man blir dessutom  bjuden på tilltugg & Bubbel. Alla som handlar får en "Goodibag" det lottas även ut presenter under kvällen och hålls tävlingar.  Kul att dom hittar på nåt nytt för jag har då aldrig hört talas om friseringar som även har inredningsprylar till försäljning så det var kreativt.


   


   

                      


   
  

Klicka här för att se vad jag skrev sist jag var dit ang detta. 


 


   
   


Presentation

Vaggerydstorget

   

Borgåsunds Hamncafé

 

Smoking Sparrows på Löudden 16/8 19.00

 

Johnny "Kungen" Fagerman hos En Trappa Upp17/

 

The Boppers på Hallstaparken 18/8 21.00

 

Ackes Poporketer på Lövudden 23/8

 

Carlsson på Kajen evenemang augusti

 

Hammarteatern 18/8-2/9

 

Cruising runt Mälaren 25/8

 

Lisa Nilsson Västerås Konserthus 23/9

 

Västerås Retromarknad 7/10

 

Arkiv

Hallstaparken Hallstahammar

     

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Kulturhuset Hallstahammar

 

Hammarteatern Hallstahammar

   

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Fitness Center Hallstahammar

 

Åsby Hem & Trädgård

 

Östanbro Cruisin' Café

   

Galleri SoHo Västerås

 

Supernova Sightseeing Bipolar piano disorder

 

Sonens filmklipp från Båtmässan 2018

 

Min sons arbetsplats. Musik sonen, film flera

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

106 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se