Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 10 april 2012

Champinjonkyckling, Mästerkockens recept

Av Malin wiper - 10 april 2012 14:30


Champinjonkyckling från Mästerkocken. Jag lånade bilden där och hoppas det gick bra. 

Klicka här för att komma in på Mästerkocken för att se detta recept och många andra. Jag kom in på denna sajt på grund av att jag har "Matsafari" på min länklista sen en liten tid tillbaka. Har även varit med i en tävling där om ett knivset från Mästerkocken i samarbete med Matsafari


 

Klicka här för att komma in på Matsafaris härliga matblogg



Vi har ätit rätten till lunch i dag och den var jättegod och man behövde ingen potatis till för man blev tvärmätt.  Här ser ni att jag gjort iordning alla ingredienserna innan jag börjar.


               


Ingredienser till 4 portioner:


1 dl vetemjöl

nymalen svartpeppar

4 kycklingbröstfiléer á ca 150 g

3 msk olivolja (vi tog rapsolja)

1 msk färsk hackad dragon

100 g färka skivade champinjoner

25 g smör

2 msk färskpressad citron (var försiktig med citronen)

3 msk naturell yoghurt 3% (vi tog 8%)

salt

ångkokta broccolibuketter



För två personer så blir det två stora filéer men vi  skar dom mindre för jag tycker inte det är gott när dom är så tjocka.



Häftiga hängare där bestick använts som krokar. Klicka här för att komma in på sidan där jag hittat bilden 

 



  Blanda mjölet med svartpeppar och vänd kycklingen i blandningen 



  Stek sen kycklingen i den upphettade oljan ca 5 minuter på varje sida. 


 


Det blev lite fel sen för vi skulle ha fortsatt i stekpannan med såsen men så stod det inte i receptet fast det blev bra ändå men vi fick ju inte med det goda som blev kvar i stekpannan efter att kycklingen blev klar. Så vi gjorde såsen i en panna.  Det stod att man skulle hälla i  2 msk vetemjöl och sen buljong lite åt gången. Naturligtvis skulle lite smör tillsättas först så min man har nu skrivit om receptet som jag sätter in en länk på längst ner. Alltså blir det lite smör 2 msk mjöl som röres om och därefter  hälles 3 dl kycklingbuljong långsamt under vispning ner i pannan. Det skall sen sjudas i 10 minuter utan lock så såsen reduceras.


        



Efter 10 minuter läggs champinjonerna ner i såsen och får sjuda i 5 minuter



Efter det så läggs smöret ner och får smälta. Sen citronsaften som man får vara försiktig med och smaka av. Därefter skall yoghurten och dragonen i såsen. Salta och peppra, smaka av. Vi har ingen ångkokare så vi fick koka broccolin som vanligt. På bilden ser ni det färdiga resultatet och såsen var supergod. Dragonen gjorde att det blev ett extra lyft på såsen.



Tokroliga bestick med bitmärken.  Dom  är designade av Mark Reigelman. Klicka här för att se vart jag hittade bilden. Klicka här för att komma in på en sida och läsa vad designern skriver om besticken som har en allvarligare mening än att vara roliga

 



Så här såg det ut på våra färdiga tallrikar. Man kan naturligtvis lägga till potatis och andra grönsaker också 


Klicka här för att se vart denna T-shirt finns med motiv "Kniv och gaffel" 

 


Här har min man skrivit om receptet lite:   

 

Saftig kyckling
citron/champinjonsås och broccoli.


INGREDIENSER (4 portioner)


1 dl vetemjöl

Nymald svartpeppar

4 kycklingbröstfiléer à ca 150 g

3 msk smör/rapsolja

3 ½ dl kycklingbuljong

5 dl grönsaksbuljong

1 msk färsk hackad dragon

100 g färska skivade champinjoner

25 g smör

2 msk färskpressad citronsaft

3 msk naturell yoghurt

Salt

100 g broccolibuketter


Steg 1 

Blanda mjöl och svartpeppar.

Vänd kycklingfiléerna i mjölet och
skaka av överflödigt mjöl.

Spara det överskottsmjölet.


Steg 2 

Hetta upp smör/oljan i en stekpanna
på något hög värme.

Lägg i kycklingfiléerna och stek dem
ca 5 min på varje sida tills de är brynta och genomstekta.

Ta upp kycklingen ur pannan, täck över
med aluminiumfolie, håll varm.


Steg 3 

Rör ner 2 msk av mjölet i stekskyn i
pannan och vispa ner buljongen lite i taget.

Vispa ner dragon och låt koka upp
under omrörning.

Sänk värmen och låt såsen sjuda 10
min utan lock tills den har reducerats.


Steg 4 

Koka Broccolibuketterna i
grönsaksbuljong 2,5-3 min.

Häll av och förvara under lock.


Steg 4 

Tillsätt champinjonerna i sås-pannan
och låt dem sjuda 5 min.

Vispa ner smöret och låt det smälta.

Vispa ner yoghurt, värm upp men låt
det inte koka.

Smaka av med salt och svartpeppar och
färskpressad citron.

Lägg upp kyckling och broccoli på 4
tallrikar.

Häll såsen över kycklingen och
servera genast.

 
 
Annelie

Annelie

10 april 2012 15:09

Måste ju ändå säga att er mat såg väldigt god ut, FAST jag inte gillar svamp nå vidare.
Så, det är aldrig något vi använder oss av här hemma, men äter jag på en kinarestaurang och det är svamp i så äter jag ju upp det, om det inte är alldeles för stora bitar. Då plockas det undan.

TACK för gratulationen... // Kramar Annelie

http://minegen65.blogspot.com

Malin wiper

10 april 2012 17:29

Det går nog att han nåt annant istället för svamp eller också utan. Jag gillar inte heller för stora biltar.

Varsågod vännen
kramar

 
Ingen bild

Monachos

10 april 2012 19:00

Hittade din rubrik om maten på en annan blogg och ville genast kolla och va gott det ser ut. Denna rätt ska jag göra någondag fast min son avskyr allt vad svamp heter men dottern gillar det så det får bli när han inte äter eller så får han vara utan såsen :) Kul med nya inspirationer och idéer när det gäller mat. Må gott

Malin wiper

10 april 2012 19:50

Vad kul! Svampen skall skärar så pass stort så du kan ta bort den till din son så han bara äter såsen som är god även då. Det tog lite tid men det blir jättebra när man reducerar (kokar ner såsen) Jag blev själv inspirerad av "Mästerkockens" recept och Matsafaris blogg

Vad kul att du tittade in till mig och skrev en kommentar.

Ha en jättefin kväll
MVh
Malin

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Torsdag 18 april 09:00

    I går när min man var till sin tandläkare i Hallstahammar så promenerad jag omkring i vårt bostadsområde. Här ser man att nåt är på gång så det dröjer inte länge nu innan folk kan sitta ute och njuta     Nu har skottkärran fått lite ...

Av Malin wiper - Onsdag 17 april 07:30

   I går hade jag tid på Citypraktiken för att undersöka mina öron. För ca 1,5 år sedan så hörde jag ett litet brus i öronen på kvällarna. Sen eskalerade det men jag har inte hört bruset när jag varit utomhus utan mest när jag skall sova. Tyvärr ha...

Av Malin wiper - Tisdag 16 april 08:45

    I går hade vi en riktig vårdag och jag såg detta andpar som låg i solen vid svartån och hade det bra     En ringduva dök upp på en gräsmatta och brydde sig inte om oss     Ytterligare en bild på den fina ringduvan. Jag är så fö...

Av Malin wiper - Måndag 15 april 15:15

    Efter all musikunderhållning i lördags på Röda Korset så var det dags för dans. Det är en tjejdansgrupp från Fryx dance company. Dom väldigt duktiga, smidiga och hade en väldigt bra rytm och enérgi. Dom går på Fryxellska skolan          ...

Av Malin wiper - Söndag 14 april 11:45

  Vi hade det toppen i går på Röda Korset där dom hade full fart hela dan. Här ser ni Kelly till höger som är chef och till vänster en av dom anställda. Alla är så kreativa och trevliga. Först får man köpa fikabiljett och det kostar 50 kr/perso...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards