Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 28 juni 2011

Återbruket i Norrahammar!

Av Malin wiper - 28 juni 2011 19:37

  

När vi åkte hem så tog vi vägen över Norrahammar och gick vi in på Återbruket för att köpa ett gammalt fönster att kunna sätta in när vi målar ett.  Dom som arbetartar där är väldigt vänliga och skojfriska så det känns lättsamt.


  

Här har min man hittat ett fönster som hade precis rätt mått. Priset var endast 30 kr. Dom har verkligen satt låga priser på sina grejer.


  

Bakom detta stängsel finns det hur mycket kontorsmöbler och annat som helst. Nästan oförstörda höga stolar som man kan ha i en bar mm.


  

Tvättställ i långa rader breder ut sig. Många av dom är rätt fina och i olika färger. Jag tror att dom har eller har haft badkar också.


  


Vad sägs om en mintgrön toalettstol....       


  

I ett annat hus bredvid där man betalar har dom en loppis.


  

Dom har tre rum med saker bl.a möbler. 


  


Blev så full i skratt när jag såg denna spegeltavla med motiv på Ridge från evighetsserien "Glamour"


  


  Sen föll mina ögon på denna dubbla biofotölj som dom nyss fått in.  Min man fick agera modell. Han sa att den var jättebekväm. Det är biofotöljer äldre men vad gör det när man blir såld direkt på grejen....  Hade jag möjlighet så skulle jag inreda ett rum i källaren till biograf.


  


Möbeln hade en skylt där det stod vem som tillverkat biofotöjerna "O Jonssons Snickerifabrik" Arbrå tel 20...  sånt kort nummer var det länge sen det fanns. Jag måste ta reda på fakta om denna möbel. Det ser ut som den stått i ett förråd.


  


Här står den nu hemma på vår altan för att putsas upp och få sig formsydda dynor....  Jag frågade vad dom ville ha för möbeln och då sa tjejen 100 kr och då var det avgjort. Den kommer att bli en fin inredningsdetalj på ett passande ställe i huset eller när vi flyttar så småningom. Skall ta reda på vad man kan putsa upp den med. Möbeln var inte så tung heller och väldigt bekväm


 
 
Cattis

Cattis

29 juni 2011 12:02

jag skulle faktiskt kunna tänka mig färgad toastol och handfat. Lite trist med vitt vitt i badrum.
Förr fanns det både gult och och härlig ljusblå färg.

Kram och ha det bra i värmen.

http://www.jagmenjag.se

Malin wiper

29 juni 2011 12:50

Håller med dig. Jag tror att det kommer tillbaka det färgade toaporslinet ;) modet går runt.

Ha en fin dag i värmen (phu!) ;)

kramar

 
Petra

Petra

29 juni 2011 16:46

Oj,oj vilket fynd ni gjorde!! Den hade jag också köpt direkt!! Vi hade ljusblått i toaletten när jag var liten både toastol,handfat och bide :)

http://petrano1bloggspace,se

Malin wiper

29 juni 2011 17:10

Vad kul att du gillar den också. Kommer att bli häftig när vi gjort i ordning den. Vad kul att ni hade färgat porslin i toaletten.

Hoppas det är bra med dig och familjen

varm kram

 
Maya

Maya

29 juni 2011 17:50

Ååååh, vilken härlig biostol-för-två Ni köpt!!! Jag hade gärna köpt den om jag sett den! Vilket fyndpris dessutom! Ser fram emot uppfräschningen och slutresultatet :) Se bara till att inte förstöra eventuellt värde på den så rådfråga gärna nån innan Ni slipar/målar eller vad Ni tänkt göra. Nån auktionssnubbe kanske? Det finns en sida på nätet som heter Precisensån, dit kan man skicka bilder och höra sej för. Jag tror dock den är värd mer än 100 kr! ;)

Jag har tänkt höra mej för om tre möbler jag ärvt men aldrig kommit mej för att fråga nån vad de är värda. Dock har jag bestämt mej för att inte måla ett gammalt bord som det var tänkt från början, jag har en stor vit duk över den nu när den står i vår gäststuga så den är fin som den står. Tänkte måla vitt från början, den är mörkt "svartbrun" i färgen i original.

Kram!

http://maypel.wordpress.com

Malin wiper

29 juni 2011 17:54

Den är bekväm också ;) Jag tänkte på detta själv att man vill ju inte förstöra stolarna. Tack för tipset om sidan det uppskattas. Jag tror också den är värd mycket mer för den kommer från ett riktigt snickeri och är nog 30-40-talet. Kul att du har en massa gamla möbler. Jag skall sy dyna som man kan trä på med skumgummi och snyggt passande tyg.

Tack för hjälpen gulliga du
varm kram

 
≈Sanna≈

≈Sanna≈

29 juni 2011 20:33

Återbruket verkar riktigt bra, så fina biostolar ni köpte också. Förstår att det blev svårt att motstå, ska bli kul att se när du har gjort om dem sen eller snarare piffat upp dem.
Idag kom min efterlängtade klädnypeklänning, så söt den var! Tusen tusen tack!
Stor kram!

http://cdwoman.blogspot.com

Malin wiper

29 juni 2011 22:44

Ja du biostolarna var en höjdare men jag skall göra som Maya sa och anlita en expert så jag inte förstör dom. Vad bra att klänningen kom fram nu. Varsågod

kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Måndag 15 april 15:15

    Efter all musikunderhållning i lördags på Röda Korset så var det dags för dans. Det är en tjejdansgrupp från Fryx dance company. Dom väldigt duktiga, smidiga och hade en väldigt bra rytm och enérgi. Dom går på Fryxellska skolan          ...

Av Malin wiper - Söndag 14 april 11:45

  Vi hade det toppen i går på Röda Korset där dom hade full fart hela dan. Här ser ni Kelly till höger som är chef och till vänster en av dom anställda. Alla är så kreativa och trevliga. Först får man köpa fikabiljett och det kostar 50 kr/perso...

Av Malin wiper - Lördag 13 april 08:30

    I går behövde jag klippa mig lite och numera går jag hos Forumfrisören och är nöjd varje gång. Jag klippte mig 1,5 cm och lite mer uppklippt (etapper), sen var håret så tjockt så hon tunnade ur lite också. Jag har skrivit om dom förut i och ...

Av Malin wiper - Fredag 12 april 07:15

    I går 14.00 hade vi bjutit upp vår granne A-B på kaffe. Vi bjöd på Slåihop kaka med grädde och hallon på sidan om, morotskaka och hallongrottor. Vi hade jättetrevligt och vi har hur mycket som helst att prata om så det flyter verkligen på.   ...

Av Malin wiper - Torsdag 11 april 08:15

                                       Actionet  Bottiner= franska "små stövlar", syftade från 1840-talet på kortskaftade kängor, oftast med snörning. Klicka här för att se ytterligare en bild på hur svarta bottiner med dragkedja ser ut. Jag h...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards