Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 6 augusti 2010

Second hand!

Av Malin wiper - 6 augusti 2010 12:11

 

  


Jag väntar på att min man skall komma hem så vi kan dricka en kopp kaffe  med en god smörgås till. Han är på systemet för vi såg att det fattas lite i barskåpet. Jag satt fram en flagga som kommer från en terapi jag jobbade på för 25 år sedan, snacka om hållbar...  . Det blir lite problem i morgon när vi får besök för vi kan inte dricka så mycket eftersom vi går på viktminskning. Det blir bara ett glas vitt för mig. Jag får dricka ett halvt glas först och sen vänta några timmar...  man vill ju inte förstöra 16 dagars slit men å andra sidan så tål man väl inget nu med så lite i magen...  I dag blir det sen lunch för vi kom upp så sent ur sängen och innan vi fick i oss frukosten så gick det nån timme till.        

 

   

 

Jag har städat köket i omgångar och är nu klar med rengöring av skåp, spis mm. Allt som är ovanpå detta skåp är från second hand utom morteln som Mr T hade med sig i boet när vi flyttade ihop för 100 år sedan...   

        

        

 

Toaletten gjorde vi i går tack och lov. Jag får vila emellan alla moment för nacken är så instabil. Just nu går jag omkring med valdemarskragen...  Ibland orkar vi inte städa så det ser ut som "Jerusalems förstöring" som dom yttryckte sig förr. På måndag skall jag äntligen till akupunkturen igen och det ser jag fram emot.     

 

         

Vårt IKEA kök är bara 5 år gammalt men på vissa lådor ser det ut som på bilden och det är ingen höjdare. Man kan tro att vi är en stor barnfamilj. Som tur är så skall man bara kunna byta ut fronterna men jag vet inte om vår sort finns kvar där än. Dom byter ju ut sina grejer snabbare nu än förr på IKEA.

 

    

Så här slitet är det upptill på dörren till diskbänksskåpet...  Som tur är så är inte alla skåp så slitna utan dom närmast där man håller till mest.

 

  

 

Så här illa har det gått för vår fondtapet i köket. Fläckar som inte går att tvätta bort. Det var en jättedyr tapet som man skulle kunna ha i ett kök men efter bara 2 år så såg det ut så här. den stora vita fyrkanten på mitten är mönster men man ser ändå fetfläckarna och dom finns lite överallt på tapeten så vi måste tapetsera om. Ibland hjälper det inte om man kostat på extra.

 

  

 

  

 

Jag har torkat överallt och så här blankt och fint är det på våra glasskydd ovanför köksbänken. Man kan se mig i glaset när jag fotar likt en galning... 

 

   

 

Jag fållade ett tyg i går som jag visade och skulle ha till duk på rumsbordet för det såg ut att passa till rumsgardinen...  men det blev bara too much...  jag blev alldeles snurrig av alla mönster på både gardin och duk. Hade lite föraningar om detta men ville pröva. Nu lägger jag på en av dukarna jag köpte tyg till på Mimmis Magasin som passar mycket bättre igen. Jag kan ha detta tyg till nåt annat. Synd att jag köpte 3 m av tyget...  Jag har gjort mig av med så mycket dukar så jag har bara två just nu så jag passade på men till vår gardin så är enfärgat bäst.

 

   

Läckra glas jag såg på second hand i Huskvarna när vi var där sist. Fattar ändå inte prissättningen på 30:-/st som är för dyrt för gamla glas som inte är märkta. Vet inte vilket årtal dessa kan komma ifrån. Dom fanns i flera olika storlekar och färger. 

   

Dom sålde även stapelbara stolar som säkert stått i nån stor lokal. Det kan tyckas billigt med 25:-/st men dom var rejält slitna och måste kläs om och fixas i för övrigt också för det var mycket skador på stommen.

 

  

 

En sån här braskamin har jag själv haft för många år sedan och den sålde dom för 350:-. Det är en kamin som är från 80-talet.  

 

  

 

I ett skyltfönster såg jag ett par skor jag gillade med alldeles lagom klack. Jag skulle tro att klacken var 5-6 cm. Det fanns massor av olika modeller med en klackhöjden.

 

   

Såna här 40-50-talsfotöljer är det många som köper och klär om, det blir jättesnyggt. Det är ändå konstigt att tyget på dessa är så oförstört och helt intakt.  

 

 

 
 
Cattis

Cattis

6 augusti 2010 16:41

Hej där! Vad skriver man som kommentar?
Du är bara för go.
:)))))

http://www.bergbrink.blogg.se

 
Cattis

Cattis

6 augusti 2010 16:44

Du har tur du. Min dahlia var jättestor och massor med blommor. Du har nog sett den.
Nu hänger bara bladen. Vet inte vad som hänt.
Hur kan man bli olycklig över en blomma?
Vet inte men jag kan. :))

http://www.bergbrink.blogg.se

 
wiper

wiper

6 augusti 2010 17:38

Cattis: :D ja du det inlägget blev lite knäppt i vissa delar ;)
Jag blir också ledsen när jag köper blommor som inte håller så jag blir desto gladare när dom slår ut och kommer igen. Synd att det blev så med din dahlia.

Ha en fin kväll vännen
kram

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Margit

Margit

6 augusti 2010 19:05

Oj, så mycket vackert du visar oss igen...Så roligt att bläddra o titta...
Blev så orolig och tänkte, men du har väl inte blivit nerspolad i toaletten...men sen läste jag...
Kramiz!!!

http://margitholm.blogg.se

 
wiper

wiper

7 augusti 2010 09:04

Margit: Kul att du tycker det ;) Nej! du jag är inte nedspolad än :D

Ha en fin dag
kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Helene

Helene

8 augusti 2010 00:20

Buller å Bång här händer det massor!!! Träligt att när saker inte håller längre, hoppas att ni kan köpa det ni behöver att byta ut.
Vilken härlig Loppis, klädde om många Epa fåtöljer när jag hade min verkstad hemma i Vimmerby...önskar att jag hade ett par här och nu ;0)
Helene

http://sistersgiftcompany.blogspot.com

 
wiper

wiper

8 augusti 2010 10:24

Helena: Ja du ibland blir det lite rörigt i mina inlägg :D Ja du det är trist men som tur är det bara på 3 ställen. Är du tapetserare?. Hade jag möjlighet så hade jag skickat dom till dig som present ;)

Ha en fin dag
kram

http://wiper.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Torsdag 25 april 09:15

  I tisdags så fotade jag några ringduvor igen och jag gillar verkligen fåglar för dom livar upp vår miljö och vi har nåt vackert att titta på. När jag stöter på fåglar på trottoarer så brukar jag prata med dom i en låg vänlig ton. Då stannar d...

Av Malin wiper - Onsdag 24 april 15:45

                    Lasse Åberg & Lazy Joe Lasse Åberg kommer till Kvarteret Igor fredag 26 april 17.00. Klicka här för att läsa om detta i Västerås Tidning. Vi hade ingen aning om detta men blev varse när vi besökte Kvarteret Igor i förmiddags ...

Av Malin wiper - Onsdag 24 april 07:45

  Jag har sett serien UFO mysteriet på tv4 play. Det var min son som tipsade mig om denna serie. Felix har även med sig ufologen Clas Svahn                                             Det är Felix Herngren som gett sig ut på en svindlande ...

Av Malin wiper - Tisdag 23 april 09:00

    I går åkte vi till Citypraktiken i Tillberga som är en filial till den i Västerås. Det var en bra bit att åka med bussen. Jag hade tid hos min läkare som heter Johan Thunander och det är samma läkare som min man går hos. Det är en ung läkare...

Av Malin wiper - Måndag 22 april 05:45

    Lunchen som kom av sig. Vi skulle ha haft min mans bror på lunch i lördags men jag blev dålig. Nu har jag lärt mig en läxa att aldrig skriva om nåt innan det hänt. Min mage blev dålig igen så vi fick ställa in och det känns både som magkatar...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards