Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 11 augusti 2021

Vinshoppen och The Daniel Leahy Quartet

Av Malin wiper - 11 augusti 2021 09:15

 
        
På 70-talet var det populärt att göra egna viner från en mängd olika frukter. Ibland blev resultatet fantastiskt gott men ibland blev det förfärligt. Man måste sköta om jäsprocessen och hålla rent. Vi gjorde vinet med vinjäst från Edelmans och Saturnus. Edelmans finns kvar men jag är osäker på om Saturnus gör vinjäst längre. 
 
                 animated-cheese-image-0010          animated-cheese-image-0010          animated-cheese-image-0010
 
Idag blev jag nyfiken på vad som händer på "jäsfronten" i Sverige så jag sökte på Edelmans vinjäst och hittade "Vinshoppen". Blev lite imponerad över utbudet för hemtillverkning av olika saker som ost och yoghurt och öl och vin. Man för också grillkryddor och utrustning för korvtillverkning. Jag hittade också olika former av aktivt kol för köksfläktar och vattenrening. Om man bor i ett område där brandförsvaret använt släckningsmedel i vattnet är det inte dumt att rena dricksvattnet. 
                        
Ett kit för att göra italienska ostar låter kul, måste nog testa detta så småningom. Mozarella, Ricotta, Burrata, Bocconcini och Mascarpone är de ostar man kan göra med kitet. Nu när Covid härjar så försöker man ju att hålla sig sysselsatt med olika projekt. När hösten (skördetiden) kommer kanske man kan sätta lite vin på jäsning eller göra en god ost. Varför inte prova att göra lite Ale.
                    
Det kan bli en till lång vinter så det gäller att hitta på nåt roligt. Jag kommer nog att göra lite äppelmos och lite sylt men ett lite längre projekt skulle inte vara helt fel. Det största problemet för oss om vi börjar göra ost, sylt, öl och vin är nog förvaring efter allt är gjort. Skulle nog bli tvungen att köpa en till kyl. För ost är ju hållbarheten ett problem.
 
                              
Med Covid igång är det osäkert att samla vänner till fest så osten kan förtäras. Det är enklare för de som har eget hus, i en lägenhet är man rätt begränsad. En lösning är ju att ge bort det man inte kan äta eller dricka upp själv. Om det blir lyckat är det ju fina presenter.
 
       
Vad passar väl inte bättre nu än låten Days of Wine and Roses. Bandet heter The Daniel Leahy Quartet med Lindsay Smith på sång. Tänk att nu har vi onsdag igen och det är inte långt till nästa helg. Det ligger lite regn i luften men det hindrar inte att vi går en promenad. Hoppas ni har en fin dag att se fram emot mina kära besökare. Ha det bra och sköt om er
 
                        
 

 
 
Annelie

Annelie

11 augusti 2021 10:08

Hej vännen, förlåt att jag inte har kommenterat på år och dar sedan.

Denna sida du skriver om, måste jag berätta för min vän Tintin om. Hon är riktigt duktig på att pyssla med olika projekt inom köket.

Åååå, denna flasköppnaren som du har bild på, fick vi av er att ha i husbilen. Jag tänker på er varje gång den används när vi är ute med bilen.

Ha en jättefin dag min vän.
Många kramar Annelie

http://mittlivihopmedmaken.blogg.se

Malin wiper

11 augusti 2021 11:45

Ingen fara Annelie du har haft så mycket omkring dig och upplevt sorg så jag förstår dig så väl. Jag har inte varit inne på din blogg på ett tag heller men jag skall försöka komma in lite emellanåt.

Vad bra att du kan tipsa om detta till din vän. Vi är sugna själva att fixa nåt. Jag tänker på er också för vi hade så roligt när vi träffades. Den flasköppnaren har vi också för den är så hållbar och annorlunda.

Ha en jättefin dag själv vännen

Många varma kramar tillbaka från
Malin

 
Ingen bild

Lena Björk

11 augusti 2021 18:50

På 80 talet var det populärt med vinpartyn,där man kunde köpa vinkit att göra eget vin hemma så det gjorde vi,blev rätt gott har jag för mig.

Jag har gjort mjukost på filmjölk som fick rinna av, sen tillsatte man kryddor, det var gott.

Kram

Malin wiper

12 augusti 2021 08:17

Hej Lena!

När du nämner detta så kommer jag ihåg ;). Jag har gjort vin också och det blev rätt gott också.

Det lät som en god ost du tillverkade. Härligt

Ha en fin torsdag
kram från Malin

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Söndag 28 april 07:30

       Här ett filmklipp från i fredags då vi var och såg Zkrota Zkräpet på Kvarteret Igor (galleria). Kolla in när Lasse Åberg skall inviga med att klippa, men inte bandet utan nåt annat. Han har en härlig humor      Här har jag fått en autogr...

Av Malin wiper - Lördag 27 april 08:30

    Detta är en Dodge Van från 1984 som jag såg när vi var på väg hem från en promenad. Vi träffade mannen som äger bilen och han sa att han skulle lacka om bilen och då kommer den ju att bli superfin. Jag blir så glad nu när det börjar dyka upp...

Av Malin wiper - Fredag 26 april 08:45

    Detta är en skulptur som heter Aseaströmmen och den har stått på Stora torget i Västerås i många år. Konstverket skildrar det fenomen som under industrins glansdagar kallades för "Asea-strömmen". Vid lunchtid och arbetsdagens slut fylldes St...

Av Malin wiper - Torsdag 25 april 17:00

  På lördag är det Vårmarknad hos Röda Korset i Västerås. Det är sygruppen som säljer sina alster och man kan även njuta av deras kakbuffé. Dom håller på från 11-15. Vi kommer att gå dit och kolla runt och bara njuta                            ...

Av Malin wiper - Torsdag 25 april 09:15

  I tisdags så fotade jag några ringduvor igen och jag gillar verkligen fåglar för dom livar upp vår miljö och vi har nåt vackert att titta på. När jag stöter på fåglar på trottoarer så brukar jag prata med dom i en låg vänlig ton. Då stannar d...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Augusti 2021 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards