Direktlänk till inlägg 11 september 2010
Här har nu testpanelen...
satt sig ner för att testa surdegsbrödet vi fick av Åsa på Ritz Konditori. Hon tipsade oss om att ha leverpastej och saltgurka som pålägg för det gör sig bäst då.
Surdeg används till att baka bröd med mindre del eller helt utan bagerijäst, som idag är det vanligaste jäsmedlet. Utöver surdegens jäsningsförmåga så ger det bröd en längre hållbarhet, bredare smak och en bättre struktur
Jag valde ICA:s egna pastej. Förut var Arbogapastejen överlägsen men sen dom ändrat i receptet så är det inte samma pastej, den är som svampig och mitt emellan bredbar och skivbar numera. ICA:s är lika god som Arbogapastejen var förut.
Min man gillar lite grövre pastejer så han valde denna som han tyckte var jättegod. klicka här för att komma in på "Pärsons" hemsida
På toppen skall det naturligtvis vara saltgurka och vi gillar denna bäst som är Önos Mor Annas.
Både min man och jag tyckte att brödet var en fullpoängare. Brödet är mustigt, många utvecklade brödsmaker utan att vara kryddigt, saftigt och hade en bra konstistens. Vi avnjöt brödet nästan nygräddat för det var lite värme kvar i brödet. Surdegsbröd är bra för diabetiker också så min man har blivit uppmanad att äta sånt bröd. Jag kan verkligen rekommendera detta surdegsbröd. Vi hoppas att det finns när vi får besök på måndag. Leverpastejen och gurkan förhöjde brödsmaken och njutningen ytterligare en nivå...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|