Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 29 september 2009

Wiper på krigsstigen....

Av Malin wiper - 29 september 2009 09:59

  


Jag såg matakuten i går och har även följt den förra säsongen. När jag gick i skolan så hade dom eget kök så allt var lagat från grunden och det är bedrövligt att  det är så dåligt 2009. Det pratas vitt och brett bland politiker och kommuner hur viktiga våra barn är. Dom är framtiden och vi skall satsa på dom Foten i munnen. Konstigt att det fått gå så här långt, man känner ju själv om man inte fått i sig tillräckligt med näring hur trött och håglös man blir.

 

Är det verkligen så här illa i alla skolor?. Jag är ju inte så insatt eftersom jag inte har småbarn längre och min son fick jättebra mat i skolan. På dagis så hade dom ett litet kök där även barnen fick hjälpa till med maten. Nu skylls ju mycket på kökspersonalen och jag vet inte hur mycket dom klagat till chefer och andra. Tyvärr så har dom ett rätt svagt fack, Kommunal. Dom har väl tröttnat och blivit blasé.  

 

Det måste nog till att både föräldrar och kökspersonal mfl sluter sig samman och gör nåt åt detta. Sen förra matakuten så har det blivit ett uppvaknande och lite förbättringar. Undrar om alla barn får denna dåliga maten eller om vissa skolor tar sin mat från "Operabaren" bara en liten reflektion Tungan ute. Tänk alla dessa tillsatser i halfabrikat och kryddor som våra barn får i sig Skäms. Finns det nån med skolbarn som kan berätta hur maten är hos er för barnen?. En del tycks inte veta vad barnen får för mat i skolan. Nu skall det tydligen bli ännu värre med nån slags mat som fryses tinas och fryses igen bara för att göra allt billigare. Hoppas ni föräldrar börjar ställa krav på att era barn skall få fullvärdig kost. 

 

Våra husdjur verkar få bättre mat än våra egna barn (både barn och djur skall ha fullvärdig kost). Smäll mig på fingrarna om jag är ute och cyklar nu. Är som sagt inte så insatt och ett Tv-program kan ju vinkla fakta som dom vill. Ni får gärna debattera och ha olika åsikter.

 

TACK FÖR ORDET! 

 

 
 
carri

carri

29 september 2009 10:44

Ja, jag ser stora förändringar i skolmaten. När äldsta dottern var liten så fick de plättar och soppa på samma dag, likaså när jag var liten, men nu så kommer soppan en torsdag och plättarna nästa torsdag. Och detta är bara ett exemoel.

http://livsvingar.bloggagratis.se

 
-Nena-

-Nena-

29 september 2009 13:54

Lilla dottern klagar ofta att maten är smaklös och tråkig och att det är ofta det inte finns tillräckligt med mat.
När syrran hennes gick på samma skola åt hon efter lillasyster och då var det ofta de hade fått ta fram rester för att maten inte räckte runt..

Näringsvärdet vet jag ärligt inte hur det är *skäms lite*.
Vi har ju alltid lagad mat här hemma på kvällen och vi har sett till att de får det de behöver men jag kan ju tänka mig att den nog inte är så bra för de barn som kanske inte äter lagad mat hemma på kvällen för det finns ju de som inte gör det.

http://nena.bloggagratis.se

 
wiper

wiper

29 september 2009 18:04

Carri: Vad tråkigt att ni också har det så och att dom inte får både pannkaka och soppa.

Ha en fin kväll
kram

-Nena- Ja när barnen börjar att klaga då är det dåligt ställt. Dom behöver riktig mat när dom skall lära sig saker hela tiden.

Tur att dom får näringsrik och hemlagad mat hemma

Ha en fin kväll
kram

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Spanaren

Spanaren

6 november 2011 15:48

Bra skrivet ... tack!
/kram

http://spanaren55.bloggplatsen.se

Malin wiper

6 november 2011 18:16

Detsamma kära du
kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Fredag 19 april 08:30

                      Vi har sålt vår förra bäddsoffa (ovan) som vi aldrig satt i utan bara hade till gäster som sov över. Vi köpte ju en ny på Jysk som vi har i tv-rummet och den större och bättre att sitta i när man är fler och skall sitta i d...

Av Malin wiper - Torsdag 18 april 09:00

    I går när min man var till sin tandläkare i Hallstahammar så promenerad jag omkring i vårt bostadsområde. Här ser man att nåt är på gång så det dröjer inte länge nu innan folk kan sitta ute och njuta     Nu har skottkärran fått lite ...

Av Malin wiper - Onsdag 17 april 07:30

   I går hade jag tid på Citypraktiken för att undersöka mina öron. För ca 1,5 år sedan så hörde jag ett litet brus i öronen på kvällarna. Sen eskalerade det men jag har inte hört bruset när jag varit utomhus utan mest när jag skall sova. Tyvärr ha...

Av Malin wiper - Tisdag 16 april 08:45

    I går hade vi en riktig vårdag och jag såg detta andpar som låg i solen vid svartån och hade det bra     En ringduva dök upp på en gräsmatta och brydde sig inte om oss     Ytterligare en bild på den fina ringduvan. Jag är så fö...

Av Malin wiper - Måndag 15 april 15:15

    Efter all musikunderhållning i lördags på Röda Korset så var det dags för dans. Det är en tjejdansgrupp från Fryx dance company. Dom väldigt duktiga, smidiga och hade en väldigt bra rytm och enérgi. Dom går på Fryxellska skolan          ...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards