Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 26 juni 2013

Nostalgitripp och en motorcykel...

Av Malin wiper - 26 juni 2013 18:00

   


Vi åkte förbi vårt gamla hus i tisdags som vi sålde till ett gulligt par. Här ser ni henne och deras lilla flicka som dom väntade när dom flyttade in. Hon frågade om vi ville komma in och titta hur dom hade det och det ville vi gärna...  Dom har gjort som skydd på sidorna om trappen för annars kan flickan ramla ner emellan bräderna så det var smart gjort. 



    


I den lilla förstugan hade dom satt en jättefin gigantisk spegel som gjorde den lilla hallen lite större. Vi hade ett skoskåp där så det blev lite trångt då.

   


Här i inre hallen hade vi en klädställning men dom har klokt satt en snygg byrå så dom får mer förvaring. Dom hänger kläderna på motsatta sidan där det finns en vrå och det såg jättebra ut, dessutom har dom tagit bort korkmattan och målat golvet vitt. Det ser så snyggt ut och hallen ser mycket större ut. Jag ville inte fota för mycket för det känns som ett intrång.    



   


Detta är köksväggen mittemot diskbänken, där hade vi en röd tapet som hade blivit fläckig så dom har målat i en jättefin blåturkos färg som även det gjorde så köket blev lite större. I vardagsrummet hade dom bytt golv till ett jättefint mörkare matta, och målat väggarna vita. Ute på altan hade dom också målat väggarna vita så det såg så ombonat ut och fint. Inne i sovrummet hade väggarna också blivit ljusa och snygga. Jag tyckte dom gjort det jättefint. 

   

  



    

Staketet har dom också målat hela vägen runt om tomten vitt så det såg jättefräscht ut. Även en grind var ditsatt så inte flickan skulle gå ut på vägen. Dom har dessutom fixat lite på tomten genom att såga ner gamla träd, och nu satt flera nya. Dom har verkligen hunnit mycket på ett år.


    


Rummet vi hade till data och gästrum var nu den lilla söta flickans rum, det såg jättefint ut.  När vi gick ut så fick jag hålla henne i handen och det blev jag  jätterörd av...  Sen började hon dansa runt med mig och jag hängde på...  Jag har ju inga barnbarn, och  skulle även  kunna ha barnbarnsbarn. Ödets lott falla olika (gammalt uttryck), och det man inte vet nåt om lider man inte av.

  


   


Så här fint ser det ut i trappan med passande blomkrukor. 


  

Tyvärr så hade deras katt som bara var 3 år gammal försvunnit och sånt är ledsamt. Man vill ju veta vad som hänt sin katt. Min son hade en katt men den blev rätt gammal, en dag bara försvann den och då blir det en undran om vad som hänt.  



   


På vägen dit såg vi denna färgstarka motorcykel. Det är en KTM 950 Adventure S. Den gaturegistrerade versionen av ökenracern som bland annat Fabrizio Meoni vann Dakar-rallyt 2002 med. Drygt 100 hästar och vrid på topp. Fulltankad vikt 198 kg (inklusive 25 liter bränsle). Drömhojen för alla grussprättare.



  


En låt jag aldrig hört med The Mamas & The Papas. "Safe in my garden". 4 st av medlemmarna har gått ur tiden...  


 
 
Hebbe

Hebbe

26 juni 2013 18:23

HHej du,,Ja dom ser inte så sjuka ut,,det är bara den grova hostan som är lite otäck,,humöret är det inget fel på..
Kul att titta in i huset och få se hur dom nya tycker och tänker,,brukar bli lite andra lösningar än vad man själv hade..Haé KKram.

http://farfar0hebbe.wordpress.com

Malin wiper

26 juni 2013 19:18

Barn är ofta sjuka och drabbas av förkylningar. När jag var 6 år så var jag sjuk till och från i ett helt år. Dom har ju som du säger bra humör och energi ändå.

kram

 
Hebbe

Hebbe

26 juni 2013 18:53

Ja det är så kul när man får se dessa välbevarade gamla hus,,men det finns även många som bara står och förfaller,vilket är tråkigt..Haé KKram.

http://farfar0hebbe.wordpress.com

Malin wiper

26 juni 2013 19:17

Man blir överlycklig att nåt finns kvar till framtiden. Jag ser varje gång vi åker ut massor av hus som står och förfaller och det gör ont.

Ha det bra
kram

 
Gilla

Gilla

26 juni 2013 21:16

Det är nog en önskan hos alla, att få se hur det ser ut, där man själv har bott en gång. Men det är ju inte allom givet. De har ju gjort fint i alla fall. I motsats vad vi har sett hos sambons efterträdare i hans gamla sommarstuga. Vi har inte varit inne, men kan se förfallet utifrån.

Sv: Det ÄR ett fint kafé och vi gillar deras bakverk och även atmosfären.

Vi går gärna på konstutställningar och ser oss omkring. Senast var det ett par i påskas, när det var Konstrunda i Nordvästra Skåne.

Jag skriver gärna om det vi har gjort och visar tillsammans med foton. Det gör ju du också och det gillas.

Ha det allra bäst.

Kram/Gilla

http://trebgilla.blogspot.com

Malin wiper

27 juni 2013 17:09

Mr T här: Malin nack besvär och kan inte svara... tack för kommentaren :-d

 
Fenixmona

Fenixmona

27 juni 2013 05:25

Så jättekul att få möjlighet att få se hur huset blev i de nya ägarnas ägo! Det måste ha varit en fantastisk känsla att gå runt o se alla förändringar...Kramiz

http://fenixmonasliv.blogspot.com

Malin wiper

27 juni 2013 17:07

Mr T här: Vi tyckte båda att det var roligt att få se förvandlingen, det var ljusare och luftigare nu..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Lördag 16 mars 14:30

     I dag har vi riktigt kraftigt regnväder så vi tog bussen ner till centrum. Vi har både handlat och kollat upp lite saker. Det var jättelite folk i farten och det brukade det inte vara på helger.      Vi tog oss en fika på Direkten in...

Av Malin wiper - Fredag 15 mars 09:30

  Jag såg en Björktrast häromdan som jag  zoomade in från långt håll     Här har den vänt sig om           Snowy White med Birds Of Paradise. Snowy White har spelat med både Pink Floyd och Thin Lizzy     En annan Björktrast ...

Av Malin wiper - Torsdag 14 mars 10:00

                   Nu öppnar jag ridån för dagen med hopp om att den skall bli som ett varmt kärleksfullt skådespel   Röda Korset i Västerås har modevisning 13 april 13.00-16.00. Det blir både dam, herr och barnkläder som visas. Dessutom har...

Av Malin wiper - Onsdag 13 mars 08:30

  När man fotar mycket så ser man sig mer omkring och jag såg denna skulptur inne på en innegård i ett bostadsområde lite utanför centrum. Skulpturen heter Holger och är skapad av Konstnären Sture Collin                                  St...

Av Malin wiper - Tisdag 12 mars 10:15

 Nationalmuseum Jag såg att Kermikern Lisa Larson har dött och det i en ålder av 92 år. Lisa Larson var en svensk keramiker, hon blev känd för sina många figurer föreställande djur och människor. Återkommande teman i hennes verk var systerskap, mod...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29 30
<<< Juni 2013 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards