Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 12 januari 2013

Elsies Konditori Nässjö!

Av Malin wiper - 12 januari 2013 14:00

     

När vi ändå var i Nässjö i går så besökte vi Elsies Konditori dit vi varit några gånger förut. Dom har alltid haft bra kaffebröd men kaffet var inte riktigt varmt denna gång, och då försvinner lite av upplevelsen.

  

Klicka här för att komma in på deras facebook. Klicka här för att se vad jag skrev om dom förra gången vi var dit. Nu hade dom reparerat och gjort om i hela Cafét så vi kände knappt igen oss men det ligger fortfarande i samma fina byggnad.



Det fanns flera rum att sitta i men vi valde detta för det var lugnast där för mig som inte tål för mycket ljud just nu. Det var så snyggt med den långa fasta sittplatsen som sträckte sig över hela rummet. Färgerna var vilsamma och behagliga.  


      

Här sitter Mr T och förlustar sig med en färsk fin giffelformad smörgås med ost. Den var jättegod. 


  

Innan jag kom på att jag skulle fota smörgåsen så hade vi redan ätit upp halva....    


    

Dom har nu massor av olika ställen och stolar att sitta på. Dessa barstolar var jättesnygga och det fanns andra också vid fönstren.  


    

Tryffelbiskvierna såg frestande goda ut


 

Dom här godbitarna hade namnet "My Fair Lady" och vad passar då inte bättre än att sätta in en låt från just operetten "My Fair Lady".

Detta är den mest berömda scenen ur "My Fair Lady". Denna operett är inte min favorit men den passar bra till godbitarna namn...    . Operetten/musikalen är från 1956 av Frederick Loewe (musik) och Alan Jay Lerner (text), baserad på Bernard Shaws pjäs Pygmalion.

Klicka här för att läsa mer. Den spelas fortfarande på teatrar runt om i världen. Den har nyss gått  upp på Oscarsteatern i Stockholm med Helen Sjöholm, Tommy Körberg och Jan Malmsjö i rollerna. Den har även filmatiserats 1964, och då spelades huvudrollerna av Audrey Heburn och Rex Harrison.

  

I dag vaknade vi 10.30 och sen ringde en ungdomsväninna från Sundavall så passande när jag nyss satt in ett inlägg som innehöll "Sundsvallsminnen"...  . Vi pratade ett bra tag och sen var klockan 12.00 och jag gick in i duschen. Nu skall jag försöka packa ner julsakerna som stått på vardagsrumsbordet i flera dagar. Vi har lite snö på marken här och lite kallare och det gör att man blir lite piggare av ljuset. Vi skulle ha åkt till min mamma i helgen men jag klarar inte av bilresan just nu som blir 26 mil fram och tillbaka. Jag är i alla fall lite bättre i nacken av att ha behandlat mig i flera dagar. Hoppas ni har en fin och njutningsfull helg.


 
 
skrivmoster

skrivmoster

12 januari 2013 19:12

Ni skulle själva kunna vara recensenter i boken över konditorier för ni känner till så många olika och har testat. Här i stan finns det inte många kondis så man är inte bortskämd precis ...
Trevligt att se bilder och känna snålvattnet rinna av allt gott fika dom frestar med!

Ha en skön lördagkväll! Kram!

http://skrivmoster.bloggplatsen.se

Malin wiper

12 januari 2013 20:20

Det skulle vara ett drömyrke ;) men då måste jag banta ner mig så jag kan äta upp mig igen ;)) Vi har nog testat dom flesta Cafén i Småland och dess omnejd genom åren så det har du rätt i. Trist att ni inte har så många kondis där. Ja du man blir så sugen när man ser allt kaffebröd.

Tack för din fina och roliga kommentar

Ha en fin lördagskväll själv

Varm kram

 
Helene

Helene

12 januari 2013 23:51

Malin, först vill jag önska dig och Mr T en jätte fin helg!! Hoppas att du snart känner dig lite piggare på alla sätt! Jag måste be lite om ursäkt, jag har varit så dålig på att besöka och lämna kommentarer dom sista måndaderna men jag har jobbat som en tok, förhoppningsvis blir det lite mindre med det nu!! Tror att jag har varit på Elsies när jag bodde i Nässjö i två år på 80-talet medan jag gick på tapetserare utbilningen där. Jag har Cafe boken som du skrev om i ett tidigare inlägg, härlig bok och värd pengarna!!!
Hade det gott! ♥ Helene

http://sistersgiftcompany.blogspot.com

Malin wiper

13 januari 2013 11:34

Du behöver inte be om ursäkt Helene. Jag har själv varit dålig på att besöka din blogg och andras på sista tiden och det blir så ibland för det händer saker i livet. Jag är lite bättre nu men så otroligt trött. Se upp så du inte går in i väggen när du jobbar så hårt. Vad kul att du varit på Elsies som är ett gammalt och anrikt café. Det är så häftigt att du är tapeserarare. Vad kul att du har caféboken. Jag skall köpa den när jag får mina pengar för månaden.

Ha det gott själv kära vän over there

Lots of hugs from us in Smaland

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Torsdag 25 april 09:15

  I tisdags så fotade jag några ringduvor igen och jag gillar verkligen fåglar för dom livar upp vår miljö och vi har nåt vackert att titta på. När jag stöter på fåglar på trottoarer så brukar jag prata med dom i en låg vänlig ton. Då stannar d...

Av Malin wiper - Onsdag 24 april 15:45

                    Lasse Åberg & Lazy Joe Lasse Åberg kommer till Kvarteret Igor fredag 26 april 17.00. Klicka här för att läsa om detta i Västerås Tidning. Vi hade ingen aning om detta men blev varse när vi besökte Kvarteret Igor i förmiddags ...

Av Malin wiper - Onsdag 24 april 07:45

  Jag har sett serien UFO mysteriet på tv4 play. Det var min son som tipsade mig om denna serie. Felix har även med sig ufologen Clas Svahn                                             Det är Felix Herngren som gett sig ut på en svindlande ...

Av Malin wiper - Tisdag 23 april 09:00

    I går åkte vi till Citypraktiken i Tillberga som är en filial till den i Västerås. Det var en bra bit att åka med bussen. Jag hade tid hos min läkare som heter Johan Thunander och det är samma läkare som min man går hos. Det är en ung läkare...

Av Malin wiper - Måndag 22 april 05:45

    Lunchen som kom av sig. Vi skulle ha haft min mans bror på lunch i lördags men jag blev dålig. Nu har jag lärt mig en läxa att aldrig skriva om nåt innan det hänt. Min mage blev dålig igen så vi fick ställa in och det känns både som magkatar...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards