Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 4 maj 2010

Marks kommun!

Av Malin wiper - 4 maj 2010 11:37

         


Jag har monterat en bild av min mamma på en soptunna p.g.a att Marks kommun där mamma bor skall slänga ut pensionärerna från sitt boende därför andra skall in istället... Dom har försökt mörka det hela och belagt personalen med munkavle för att vi anhöriga inte skall få vetskap om detta. Ett möte hålls 11/5 och då klubbas detta och vi kan då inte opponera oss. Personalen på serviceboendet har ringt och talat om detta för en person och sen har vi spridit det vidare till alla anhöriga.

 

Jag har ringt runt till 4 personer som återstår och har även kontaktat en förtroendevald som är med på detta möte som tar beslutet över våra huvuden och denna förtroendevald som heter Ove Eglinger och är dessutom Socialnämndens ordförande.

 

               Man undrar hur det fungerar i dessa människors hjärnor...   Dom har även uttryckt som så att vi anhöriga inte får oroas. Vi blir ännu mer oroliga om vi får reda på saker i sista sekunden och inte kan göra ett skvatt. Ett av husen har dom inga planer för än och då undrar man varför dom äldre skall slängas ut. Dom som skall in är psykiskt sjuka och har ett sämre hus som inte funkar till belåtenhet och det är självklart att dom också skall ha ett fungerande boende men inte på bekostnad av dessa äldre. 

 

            

 

Vi i familjen bävar inför detta för trots att många är senila så känner dom av en flytt, det är det värsta som kan hända för dom mister sin trygga miljö. Dom räknar kallt med att över 50% kommer att gå ur tiden och bara det är så cyniskt så man vill bara gråta. Dessa äldre har varit ungdomar en gång i tiden också. Dom har jobbat och kämpat i samhället och betalat skatt och nu slängs dom ut från sina hem trots att dom har hyreskontrakt och bott där jättelänge.              

 

Dom har lagt ner nästan alla äldreboenden i kommunen så vart skall dom ta vägen med dessa pensionärerna som skall omplaceras. Jag känner inte igen mig i detta kalla hårda samhälle. Jag har arbetat inom vård och arbetsterapi för länge sen och då var det så noga att vi skulle respektera och ta hand om dom äldre och se till att dom hade det tryggt och bra. Dessutom blev dom aktiverade och höll sig piggare på den tiden.

 

  

 
 
Petra

Petra

4 maj 2010 13:01

Grrr vad jag blir arg när jag läser detta!!! Jag jobbar ju själv på äldreboende numera och dessa nerdragningar är förfärliga!!Dom har jobbat och slitit hela sitt liv och förtjänar en lungn och fin ålderdom!!

http://petrano1.bloggspace.se

 
wiper

wiper

4 maj 2010 13:07

Petra: Ja då har du sett förändringarna också. Jag säger som dig Grrr... Javisst är det hemskt. Tack för din kommentar. Tyvärr har jag inte kommit in hos dig på morgonen. Försöker igen senare och jag hoppas du har det bra och trivs på jobbet.

Varm kram

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Pisan

Pisan

4 maj 2010 13:11

Nä men vad f-n! Så kan de ju inte göra!!!! Man blir ju galen!!! Vilka idioter. De har inga hjärnor alls ju...

http://pisansblogg.bloggplatsen.se

 
wiper

wiper

4 maj 2010 13:14

Pisan: Så som du skrev nu känner jag precis. Det var mitt i prick kära du. Marks kommun är nog sämst i landet.

Ha det bra vännen
varm kram

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Lambergsfrua

Lambergsfrua

4 maj 2010 13:23

Jag ryser av obehag och blir tårögd, när jag läser ditt inlägg. Sen blir jag arg! Vi lever i ett civiliserat samhälle och det är inte humant att flytta äldre utan deras medgivande och önskan. Finns det alternativt boende för dem, som ska ut?
Jag tror att människor som bestämmer såna här saker är psykopater eller har starka psykotiska drag. De är totalt okänsliga för andra människors känslor och saknar förmågan till inlevelse och empati.
Hoppas ni kan ryta till på mötet till de äldres hjälp.
Mina varmaste kramar!

http://lambergsfrua.bloggplatsen.se

 
wiper

wiper

4 maj 2010 13:34

Lambergsfrua: Tack för dina ord. Du har så rätt i det du skriver. Psykopater är vad dom är. Dom har ännu ingenstans att flytta dom äldre till eftersom dom lagt ner nästan allt äldreboende i den kommunen. Vi håller på att engagera oss med dom andra anhöriga och det kommer att stå i tidningar.

Varmaste kramar till dig också
ha en bra dag

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Cattis

4 maj 2010 17:05

Vad säger man? Finns inte ord. Lyckliga de som bestämmer som aldrig kommer att bli gamla och behöva omsorg.
Kram

 
Monica

Monica

4 maj 2010 18:30

Förstår att du är upprörd och orolig, vem skulle inte vara det. Man blir upprörd varje dag när man läser och hör hur illa de gamla har det. Personalen försöker nog alltid göra sitt bästa, men det är inte lätt när de hela tiden drar ner på personalstyrkan. Hoppas de styrande får upp ögonen någon gång. Här har ett äldreboende anmält sig själva nu för LexMaria för vanvård av de gamla, då de anser att det är enda sättet att ropa på hjälp! Det blir ju vanvård när personalen inte hinner hjälpa de gamla som de behöver! Fruktansvärt att det ska gå så långt, man blir så arg och besviken när de gamla inget ska få kosta för samhället...
Kram*

http://www.blackpearl.bloggplatsen.se

 
wiper

wiper

4 maj 2010 18:38

Cattis: Håller med dig om att det finns inte ord det bara stockar sig i halsen och jag bävar för den dan vi måste flytta mamma men inte utan strid. Ja du dom som bestämmer kan köpa sig lyxvård.

Ha en fin kväll
kram

Monica: Du har så rätt så och jag tycker det är så synd om personalen också. Ingen arbetsglädje bara stress med alla neskärningar. Det är inte undra på att ingen vill utbilda sig längre inom vårdyrket och många flyttar nu till Norge och andra länder. Bra att dom anmäler sig själv och det är absolut inte personalens fel. Utan dom hade skeppet sjunkit för länge sen.

Ja du det är bedrövligt. Tack för din kommentar

Ha en fin kväll
kram

http://wiper.bloggplatsen.se

 
≈Sanna≈

≈Sanna≈

4 maj 2010 20:52

Men vart i hela fridens namn ska din mamma bo? Har de rätten på sin sida att göra så här? Det låter helt fruktansvärt ju! Jag håller tummarna för att ni får rätten att (och de andra) ha kvar din mamma där. Att de ska ha ut äldre som är beroende av säkerhet det låter bara otroligt dumt i mina öron. Finns det något ni kan göra?
Stor kram på er alla tre!

http://cdwoman.blogspot.com

 
Sussi

Sussi

5 maj 2010 07:25

Men gud så fräckt!! Kommunerna får tydligen bete sig hur som helst..
Men dom måste väl ha något alternativt ställe för din mamma att bo på även om det betyder att hon är tvungen att flytta, vilket är trist..

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
wiper

wiper

6 maj 2010 13:13

Sanna: Ja du det undrar vi också. Dom verkar ha all rätt och vi bara skyldigheter. Tack för att du håller tummarna ;) Vi kommer att göra allt som står i vår makt.

Stor kram till dig också

Sussi: Ja det är det verkligen. Vi har inga rättigheter bara skyldigheter. Dom har lagt ner dom flesta äldreboendena så det finns ingenstans att flytta dom än.

Tack för din medkänsla
varm kram

http://wiper.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Fredag 29 mars 10:15

    När vi skjutsade hem min son i  tisdags eftermiddag så passade vi även på att gå in på Mel's Garage i Enköping där min son bor. Dom har otroligt god glass där från Rättviks Glass.    Klicka här för att se när vi var till Mel's Garage 7 m...

Av Malin wiper - Torsdag 28 mars 08:45

    I tisdags tog vi en promenad nere i Öster Mälarstrand, Notudden. Här satt vi oss ner på dom nya bänkarna framför småbåtshamnen. Sen gick vi omkring och kollade runt lite på dom båtar som fanns där, än om inte så många än     Här sitte...

Av Malin wiper - Onsdag 27 mars 08:30

  I mångdags innan vi hämtade min son i Enköping så dukade jag klart så allt var färdigt till lunchen hos oss. Min son har blivit vegetarian så vi tillagade morotsbiffar som vi gjort några gånger förut. Klicka här för att få receptet på morotsbif...

Av Malin wiper - Måndag 25 mars 07:15

    Här kommer lite fler bilder från promenader, och som ni vet så gillar jag pelare. Här ett pampigt hus i centrala Västerås     Lite fler pelare jag stött på och jag tycker såna tillför mycket i stadsbilden     En lite annorlunda...

Av Malin wiper - Söndag 24 mars 09:00

    Detta är en Alfa Romeo Spider från 1972. Den såg jag på en av våra promenader och den var så läcker. Nu börjar det snart dyka upp lite mer veteranbilar och det känns kul                                                                 ...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18
19
20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards