Öppen Ridå

Alla inlägg under april 2014

Av Malin wiper - 18 april 2014 11:00 


Detta inlägg har några veckor på nacken för jag letade efter en bild som jag ville ha in.Här kan man tala om dubbel, så kan man känna sig själv ibland. Lite bilder från en dag då vi var ute och åkte för jag hade spader efter att ha varit inne några dagar. Så att åka ut och se sig omkring ger så mycket till kropp och själ.                                   
 


Min man stannade bilen så jag fick gå ut och fota                           


 På småvägar händer det lite mer än på motorvägar så man vet inte vad som dyker upp, det är dessutom vacker omgivning och som här långsträckt och slingrande och ofta dyker det upp hagar med hästar, kor och andra djur som förgyller åkstunden.

   

         Så här kan man också göra med en nedlagt järnvägsstation istället för att låta den förfalla. Denna fina stationsbyggnad ligger i Aneby och nu huseras den av tre tandläkare. Klicka här för att komma in på Tandläkarstationens hemsida. Runt om i landet så börjar små järnvägsstationer försvinna och det känns vansinnigt för det är ett kulturarv som borde rustas upp så vi får fortsätta njuta av dessa byggnader. Även gamla "Banvaktsstugor" försvinner bort.

 


En rolig favorit i repris från Little Shop of Horrors Dentist song som sjungs av Steve Martin

 

 

 


    
Detta är framsidan av Tandläkarstationen och det känns kul att dom inte gjort om utan behållit den  gamla trappen. Järnvägsstationen här i Vaggeryd har också behandlats med respekt och där finns en datafirma och lite lägenheter och den är helt intakt vad jag kan se och står där som en pärla från en svunnen tid och har fått överleva.

 


När jag växte upp så hade vi en banvaktsstuga till sommarstuga, min mamma jobbade på SJ så hon fick hyra den och vi var ofta där på vintern också och åkte skidor och skridskor på Stödesjön. För några år sedan så blev jag jätteledsen när jag fick reda på att den var riven. Efter oss så var det flera som hyrde stugan men vi såg när vi var dit på 90-talet att det inte sköttes om som förut utan hela udden var igenväxt. Där brukar min pappa slå med lie och stigen ner till den lilla långsträckta sandstranden var också nästan igenväxt. Det sjöd av liv när vi var där på somrarna och man stod på en sten i vattnet och vinkade åt tågen som åkte förbi. Ofta kom vänner till mina föräldrar ut och hälsade på och då badades det, spelades badminton, kastades pil och grillades korv eller också åt vi surströmming mm. Då hade man inte tv på landet så jag lyssnade på radioteatern som var mitt stora intresse vad gällde radio. Sen gick jag ofta utefter järnvägen och filosoferade och ibland även efter vägen bort mot en handelsbod där man handlade över disk och det fanns en salig blandning av saker. Då gick man förbi många kohagar och jag brukar stå och kolla och ibland klappa lite på dom för kor har jag gillat så länge jag minns.

 

 

 

 

 

 

Nu när jag rensade inför flytt så hittade jag en bild på vår banvaktsstuga som var vår sommarstuga några år under min uppväxt. Här står jag vid dörren i mitten av 90-talet då jag och Mr T besökte min son i Sundsvall där han bodde då. Vi åkte då ut och jag gick på minnenas allé och det känns konstigt att den inte finns längre utan är riven.

 

 

 

En närbild. Jag hittar inga mer foton just nu av stugan.  

 

 

Här har jag med mig min barndomsvän Eva nere vid sandstranden och hennes mamma var en av min mammas väninnor. Dom kom ofta ut till vårt sommarställe i Stöde.  Kolla in mitt födelsemärke nedanför knät. Det opererade jag bort i Göteborg 1979 och ärret blev värre än märket för dom slarvade och satt dåliga suturer och dom släppte så jag fick gå akut. Det slår mig hur mogen jag ser ut för åldern på denna bild och vad mycket större jag är än min kompis. Det ser ut som en kjol på min baddräkt men det är som lite ballongaktig kjol.

 

 

Klicka här för att komma in på nostalgibloggen grandprix63    

 

 

 

 

Så här mysigt hade vi på vår egna badstrand i Österlo tre mil innan stöde från Sundsvallshållet. Det låg nere i en svacka så tågen gick ovanför. Vid vattnet sitter min mamma till vänster, hennes väninna och väninnans man som spelade dragspel. På luftmadrasser Eva L och jag, bredvid ser man Evas lillasyster 

 

 

   

 

Dom små flicorna på första bilden är min syster och hennes kompis. Sen är det Eva och jag i vattnet på luftmadrasser. Det är min mamma som står med sin väninnas man och dom ser ut att spexa lite och pappa är den som fotar

 

 

 

 

Många år senare på 1990-talet stod min man och jag vid samma strand, man fick en konstig känsla av att vara tillbaka så många år senare och ingen annan än mamma av dom äldre finns kvar. Evas pappa dog för flera år sedan och hennes mamma fick alzeimers och lever nog inte nu. Det känns lite som sience fiction eller "Tillbaka till framtiden" känsla. Det var sig rätt likt men ändå var det så dött och jag blev otroligt rörd och berörd. Vi gick omkring där ett bra tag och hoppade på stenar, satt på stenar och väntade på att få se nåt tåg där ovanför stranden. Nu när jag vet att inte banvaktsstugan finns kvar längre så kan jag aldrig åka dit igen för jag vill ha det sista minnet bevarat intakt.

 

 

 

#Aneby #Cooper #Häst #Tandläkarstationen #Stöde #Eva

Av Malin wiper - 18 april 2014 07:30

  

Ja då var det långfredag som förr var den längsta och tråkigaste dagen på året för Sverige var helt igenbommat. Numera känns det som en vanlig röd dag men då skulle man hålla sig lugn och bara uthärda dagen. Numera kan man till och med gå ut och dansa eller njuta av ett Restaurangbesök mm. Fast det finns avigsidor också genom att en del matvarubutiker håller öppet och då får dom anställda ingen sammanhängande påskledighet.  

 

Tänk att A6 köpcenter har öppet från 11-17 i dag långfredag och sånt fanns inte på kartan när jag växte upp och jag kom ihåg hur tråkig man tyckte långfredagen var. På tv fanns det ingen underhållning utan bara dystra program. 

 

  

Det ringde på dörren i går och min man öppnade för jag hade huvudvärk och låg. Där stod gulliga Rebecka från City skor och överräckte en underbar påskbukett till oss. Den var från henne och hennes mamma Myrna som driver City Skor . Tusen tack snälla ni, vi blev jätteglada och

 

överraskade....  
Glad Påsk tillbaka önskar Malin & Thorleif

 

 

Paul Rodgers med I Thank you- Paul Rodgers föddes 1949 i Middlesbrough, Cleveland och är en brittisk sångare. Han grundade och var sångare i rockbandet Free, Bad Company, The Firm och The Law. Han har även gett ut flera album som soloartist

 

 

 

  


#Bukett #Rebecka #Myrna #Paul 

 

Av Malin wiper - 17 april 2014 13:44

  

Den fina ljuslyktan som jag fick av Annelie i form av ett hus får hänga i sovrummet tills vi flyttar. Vi skall tända den på kvällarna så får vi lite mysljus. Sen får vi se vart den passar när vi flyttar. Den fyller upp så bra och syns.


  

Så här ser det ut nu i vår sk "Filmhall" som snart är ett minne blott. Vi struntar i Påsken och rensar så mycket vi kan men en dag skall vi åka till mamma och då kommer säkert helgkänslan.


  

I dag har vi rensat bort så mycket så alla dessa lådor och kartonger är tomma och vi har snart bara stora saker kvar i källaren och mycket av dom skall vi sälja eller ge bort.

 

   

Detta blev kvar efter flera dagars rensning men sen skall vi göra en finrensning också så det blir minimalt med saker att ta med sig till nya stället. Nu skall vi börja om igen och allt kommer att bli lagomt och bra ordnat. Vi förstår ju att vi varit deppade av denna situtation och det är därför vi sovit dåligt och inte orkat ta tag i saker förut. 

 


Så passande Don´t You Worry bout a thing med Stevie Wonder. Klicka här för att höra en version av denna låt från 1973 med Stevie Wonder. Det känns lite som en annan låt och jag gillar den också. Klicka här för att höra samma låt med John Legend från filmen Hitch från 2005

 

   

Så här ser det ut vid dörren varje dag, massor av kassar med skräp. Nu börjar vi få plats i källaren att ta ner det som skall vara kvar tills vi flyttar och då slipper vi dammet och känsligheten för alla minnen som väller över en när man rensar.

 

 

#Stevie #Worry #Kartonger 

Av Malin wiper - 17 april 2014 09:45

   


  

Vi var till Jönköping en dag för att uträtta några ärenden och då Åkte vi förbi Konditori Drömtårtan på Rosenlund för att både fika och handla lite matbröd. Till höger utanför fiket sitter hon som driver Konditoriet med sin man och en medhjälpare. Dom ser så glada och fina ut där dom sitter en stund så jag kunde fota dom.


  

Vi tog varsin smörgås och här ser ni min mans gapande läckra godsak


     

  

En frestande påsktårta med ett äggrede


  

Vi har varit ute och fikat rätt mycket på sista tiden men med lite mellanrum. Det är nog för att vi försöker trösta oss eftersom situationen är som den är. Det kommer att bli en omställning att flytta igen efter bara 2 år. Allt känns overkligt och som att det inte händer. Än om vi nu är mer beredda och håller på att landa i detta och acceptera situationen. Vi hade ju kunnat bo kvar men då hade vi blivit sjuka och galna och det kommer att ta tid att få bort stressen och karusellen i huvudet efter över ett år av alla konstiga konstanta ljud mm. Vi har försökt lösa situationen och haft mer tålamod än dom flesta men vi kan ju inte trolla tyvärr.


  

Nu är det bara rensning som gäller hela dan och i morgon skall jag baka lite som vi skall ta med till mamma och dom andra på boendet. Jag skall även fålla en gardin så jag kan byta den hon har på sitt rum nu. Min man skall tvätta och då har vi fått låna en annan tvättstuga av Bostadsbolaget där det inte luktar starkt av Comfort. Nu kan jag sova i sängkläderna utan att få rethosta och röda ögon. 

 

   

 

 

Malmborgs Lilla en annan dag...    

 

Sköt om er i Påsk och ha det så bra ni kan kära läsare...   Själv åker jag i fantasin till Blåkulla

 

 

Easter Parade med Sarah Vaughan & Billy Eckstine. En klassisk påskmelodi från en film med samma namn 

 #Drömtårtan #Kycklingar #Comfort #Malmborgs #Parade #Sarah #Billy


Av Malin wiper - 16 april 2014 16:28


Här får man sig ett skratt för texten är så rolig och dragen till det yttersta...  . Planer på att koka ägg med Ola Aurell.

 

 

   

 


Ägglampa 1960-talet

 

 

Klicka här för att komma in på hans sida Ola Aurell Humoristiska sånger. Klicka här för att komma in på hans facebook. Klicka här för att se vad  det står att läsa om honom i Västerviks Tidningen

 

 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på Ola Aurell

 

 

 

Memebase

 

 

#Ola #Humoristiska #Ägg

Av Malin wiper - 16 april 2014 13:00

  

Vi har varit och fikat på Konditori Rosetten i Taberg på hemvägen från Jönköping för ett tag sen. Sen två år så är det nya ägare och det var så fint därinne och brödet såg ljuvligt ut. Dessutom var det en trevlig tjej som arbetade där så det blev en bra stämning. Det har varit några ägarbyten sen vi flyttade hit.

    

Rosett ring


  

Det finns två fikarum och vi satt oss längst in. Där är det möbler som går i grått och svart. I den andra delen i bruna nyanser


  

Vi slarvade så min man tog en morotskaka som smakade underbart och spred sig som en symfoni gommen.


  

Jag slog också på stort och tog en citronmuffins med en topping som var lagomt söt och sammetslen. En marsipankyckling var en fin dekoration på den njutbara godsaken. Dessutom var papperformen jättesnygg i sin utformning så vi köpte ett paket och skall göra egna muffins. Dom fanns både i grönt och gult. 

 

Dom hade satt en fin fjäder tillsammams med en påsklilja i en hög smal vas. 


  

Jag fick ta ett foto på den fina tjejen som arbetade där. Hon var en framåt och duktig person som kändes  proffsig och tog hand om kunderna så bra och visste vad hon pratade om när det gällde brödet.


  

Min man köpte med sig ett sånt här bröd med surdeg och nötter. Dom hade gjort ett jättefint mönster på alla bröd


        

  

Lite annorlunda Napoleonbakelser


    

Snyggt i Huskvarna park. 

 

 

 Vi har faktiskt fått sova till 09.00 i dag för det var helt tyst i huset och det hör inte till vanligheterna. Det känns att vi sovit dåligt en längre tid för man känner sig ofta som en zoombie än om man försöker vara glad och pigg utåt. Nu har vi rensat bort ännu mer och mycket skall till second hand. Vi har gett 5 påsar till Frejas Bod second hand så det är bra att ha en second hand i samhället och det går bra för dom också. Klicka här för att komma in på Frejas Bod hemsida 

 

   

 

 


#Rosetten #Taberg

Av Malin wiper - 16 april 2014 08:00


  

Vi åker ut ibland för att få lite ro i själen och det gör verkligen susen.


     


  

Bara att stå på denna fina svängda bro och titta ut över vattendraget göra att alla bekymmer försvinner för en stund och man får återhämta sig. 


Min man hittade en stor påse vid vattnet och där låg en massa bröd som man kunde slänga ut till fåglarna som var rätt många


  

Dom som bor i dessa hyreshus har en fin utsikt över vattnet och fågellivet


    

En minigolfbana ligger mitt i den fina parken


  

Vi skall åka dit igen en fin dag och sätta oss ner på en bänk och njuta av omgivningen. Det var en levande park med folk som satt på bänkar och många promenerade och cyklade på dom små parkvägarna. Detta är verkligen "Mindfulness"        

  

Jag gillar verkligen utformningen på denna bro 

 


Nu är min man tagit ledigt onsdag och torsdag så vi har en lång helg framför oss att rensa vidare men vi skall även njuta lite också under påsken. Det är soligt och fint men när vi gick ut i går så var det kallare än man trodde och det blåste rätt kraftigt. Hoppas ni får en härlig påskhelg och inte behöver stressa utan får slappna av och njuta lite också. Jag börjar bli lite klarare i huvudet nu och då är det lättare att ta itu med saker. Sköt om er kära bloggläsare... 

 

 

 


Ett soundtrack från filmen The Words från 2012 låten heter "The Train Station". Kompositören heter Marcelo Zarvos  

 

 

      

#Rosenlund #Huskvarna #Mindfulness #Minigolf #Marcelo

Av Malin wiper - 15 april 2014 10:45

 

Ritz bordsutsmyckning


  

Första film ut på Folkets Hus Bio i Påsk är need For  Speed som visas i dag tisdag 15 april kl 18.00, biljettpris 80 kr.


    

Nästa film är Rio 2 som visas onsdag 16 april 15.00 och måndag 21 april 15.00 Biljettpris är 60 kr 

 


Spider-Man 2 visas fredag 18 april 18.00, biljettpris 80 kr 

 


  

Måndag 21 april visas Saving Mr Banks kl 18.00, pris 80 kr 

 

Jag har sett filmen. Klicka här för att komma in och se vad jag skrivit om filmen

 

I dag skiner solen och det är helt vindstilla. Jag kom inte iväg till frissan i går för jag hade dimsyn och var helt uppspänd i nacken. Jag får behandla mig lite extra ett tag. Tog nog i för mycket i söndags när vi rensade och kommer nu att ha nackkragen på mig när vi håller på. Min man har tagit ledigt onsdag och torsdag för att vi skall kunna rensa och köra bort lite varje dag. En dag i påsk åker vi också till min mamma. Ha en skön tisdag så här före påsken... 

 

 

 

      

 

 

#Påskfilmer #Folkets


Presentation

Vaggerydstorget

   

Mitt nya bildspel 19/1

 

Mitt nya bildspel 14/1 Prom i Hallsta

 

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Hammarteatern "Fångad på nätet" en fars

 

Musikteater Sagabiografen 7/2 19.00

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se