Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 9 december 2013

50-talet i rampljuset, plus en obestämbar klädstil...

Av Malin wiper - 9 december 2013 10:45
  

Det var magiskt att se denna tjej komma in på Sam Hjälp nästan som ur en katalog på 50-talet. Hon var så tjusig och skilde ut sig från mängden med sin look. Jag kunde inte låta bli att vara så fräck och fråga om jag fick fota henne till min blogg. Önskar bara att jag tagit det lugnt och fått lite fler och bättre bilder men ibland kommer min blyghet fram och har jag en dålig dag så vill jag helst gömma mig. Det är så kul att många yngre gillar 50-60-talet både i kläder och musikstil och när man kollar tillbaka i tiden så var det faktist en härlig tid både modemässigt och musikmässigt. Jag var själv så liten på 50-talet så det var 60-talet som jag minns bäst. Hon passade som handen i handsken i detta mode och hade ett så snyggt rött läppstift som passade ypperligt till.

 

 

Klicka här för att läsa en artikel som heter "Tillbaka till 50-talet". Klicka här för att komma in på en sida som andas lite 50-tal. Klicka  här för att komma in på bloggen "femtiotalsjakten" som är min favorit  

 

      


  

En sidobild där man ser dom snygga hårvalkarna som det kräver en viss finess för att få till. Hon var så tidstypiskt klädd så  man fick en känsla av att flyttas tillbaka i tiden och se sin egen mamma. Det känns även lite 40-talet för mamma hade valkar i håret som man har kunnat se på foton av henne. Hon hade dessutom en fantastisk kroppshållning. 

 

Klicka här för att komma in på en sida där där man kan se kläder från 40-60-talet  


  

Här får man ännu närmare bild på hennes vällagda hår.   


  

Tyvärr måste jag ha rört på kameran för denna närbild blev lite otydlig. Tack för att jag fick fota dig...    

 

 


Klädstil nr 2


  

Här har vi ytterligare en tjej jag såg på Sam Hjälp som utmärkte sig med en personlig klädstil. Jag hajjade till när jag såg henne och följde efter ut men ville inte störa så länge och nu ångrar jag mig för jag hann bara få två bilder. Hade även velat fråga henne om hon var designer. Hon såg jättefräsig och fin ut, och verkade ha en glad och pigg personlighet. Hennes huvudbonad är nåt man inte sett förr och luggen passade så bra till den orginella kepshatten. Det var min man son såg henne först. 


       

Klicka här för att se vart jag hittade dessa bilder


  

Här ser ni vad jag menar. Jag funderar på om hon tillverkat den själv. Även hennes glasögon passar toppenbra till klädseln. Allt annat passade så bra ihop så inget hade lämnats åt slumpen. Hennes stil kan jag inte härröra till nåt så den var hennes egen. Vad arg jag är på mig själv som inte tog fler bilder. Tack för att jag fick fota dig...  


Train song by Feist & Gibbard. Jag önskar att jag hade frågat tjejen vilken musik hon lyssnade på. Det går inte att utläsa av den orginella outfiten. Då sa min man att hennes kepshatt var lite lik amerikanska lokförarkepsar längre tillbaka men inte snarlika. Då hittade jag denna finstämda grupp som jag aldrig hört förut. Klicka här för att se den svenska texten till låten  #50-talet #Rockabilly #Hårvalkar #Sam Hjälp #Klädstil #Kepshatt #Train

 
 
Ingen bild

Lambergsfrua

9 december 2013 11:57

Så fin har var flickan! Roligt att det finns personer som är intresserade av "förr i tiden" och lägger ner tid på att hitta tidstypiska kläder att klä sig i. Fina foton Wiper!
Varm kram,
Lambergsfrua

PS Jag trodde att du hade bloggvila, för när jag kommer in till dig står presentationen och sen är det bara vitt. Jag måste scrolla långt ner för att hitta "Senaste inlägg" i högermenyn. DS

Malin wiper

9 december 2013 12:38

Ja du hon var så fin och det är verkligen kul att dom yngre gillar tiderna långt tillbaka och på så vis blir det bevarat.

Min man kommer in direkt på min blogg och allt ser bra ut. Så kan det bli ibland och det är nog tillfälligt

Ha en fin dag
kramar

 
Filifjonkan

Filifjonkan

9 december 2013 14:05

Hej Malin ja det är ju så roligt med alla olika stilar man kan ha nu; Går man i "stora staden" så får man se så mycket annorlunda även någorlunda och en del ingalunda som borde stannat inne,,,hihi,
Men dessa vackra hårvalkar med sina spännen och nålar man minns sin mor just sådan. Men bilarna var fina då amerikanarna minns du "kromviktorian" Så tjusig jaja det var tider som man inte fick vara med om lite på 60 talet men inte femtiotalet det skulle nog varit häftigt tror jag.

http://filifjonkan.se-bloggplatsen.se

Malin wiper

9 december 2013 14:55

Det är verkligen roligt när inte alla ser likadana ut. Ja du i storstan kan man dyka på mycket. Ja du min mamma hade såna när man ser på bilder men ofta såg man fönvågat hår. Bilarna var rena rama konstverken. Önskar nästa som du säger att man var tonåring på 60-talet men då hade man ju varit mycket äldre nu och det vill man ju inte ;))

Ha en skön måndag
kramar till dig härliga Filifjonkan

 
Alvis

Alvis

9 december 2013 16:29

Hej! Vilken jättefin och läsvärd blogg du har, Verkligen! :)

Kika gärna in på min blogg och lämna en kommentar eller två.

Vem vet, min blogg kanske är något i din smak? KOLLA GÄRNA!!

Ha en bra dag, Kram! ^^

http://PeaceOfLove.bloggplatsen.se

Malin wiper

9 december 2013 18:04

Jag har varit inne på din blogg förut och nu skall jag spara ner den. Tack för dina snälla ord, vad gullig du är

Jag kommer in och kollar

Ha en fin kväll
hälsning
Malin

 
Hebbe

Hebbe

9 december 2013 16:31

Hej du,,Oj hon var verklige vacker den första tjejen,andas 40 tal hela hon,kul att se..Den andra ser lite modernare ut,men ganska fräsig ändå..Kul att du hänger på och fotar..Haé Kram.

http://farfar0hebbe.wordpress.com

Malin wiper

9 december 2013 18:03

Ja du och dom var ännu finare i verkligheten. Det är verkligen kul att fota och man önskar att man hade råd att förkovra sig

Ha en skön kväll
kram

 
Annelie

Annelie

9 december 2013 19:28

Va roligt att folk vågar vara lite "annorlunda",, ja det skrivs med positivitet i skriften.
Hon var i alla fall snygg..
Vilken jobb på frisyren..

Sköt om dig väl gumms... // Kramar om Annelie

http://minegen65.blogspot.com

Malin wiper

9 december 2013 19:38

Det är verkligen kul att dom gillar den tidens kläder musik och annat. Dom är rätt många nu och har egna klubbar och föreningar

Hon var jättesnygg

Sköt om dig själv vännen
kramar

 
Kenneth

Kenneth

10 december 2013 07:05

tog nog lite längre tid o fixa frissan då

http://rothvoss.se

Malin wiper

10 december 2013 08:59

Verkligen! men den höll nog hela dan och blåste inte runt

Ha en fin dag
kram

 
Ingen bild

skrivmoster

10 december 2013 09:45

Som alltid har du så fina foton! Jag tycker du var "modig" som frågade de speciella tjejerna om du fick fota! Tur för oss som fick se så härliga bilder!! Jag gillar verkligen de som går sin egen väg och tar vara på sin egen stil. Själv är jag "en i mängden" för det är enklast så.
Trevligt med "Drömtårtan" - ser mycket trevligt och inbjudande ut!
Ha en fin dag! Du kom jag på att det är så kort tid fram till jul och jag är helt på efterkälken... ska vara barnvakt men hoppas kunna baka nåt i alla fall. Kramar!!

Malin wiper

10 december 2013 13:58

Tack för dina snälla ord min vän. Jag har blivit modigare sen jag började blogga och fota. Du ser inte ut som nån i mängden utan du är jättefin. Jag själv känner mig som en grå råtta just nu, både inuti och utanpå så jag försöker promenera för att bli starkare. Det är mest dom unga tjejerna och killarna som annammat detta mode som inte skulle passa oss så bra ;)

Drömtårtan är ett fint fik så nu har vi ännu fler favoritfik. Ni kan väl följa med oss dit nån gång. Nu är det ont om tid före jul men efter julhelgen och nyår så kan vi träffas

Ha en fin dag
kramar

 
Åsa

Åsa

10 december 2013 09:58

Hej Malin!

Vad fint skrivet av dig! Å av alla andra här också för den delen. Väldigt trevligt att bli kallad "flicka" ;) då jag har passerat den gränsen för länge, länge sedan. Vad gäller min klädstil så klappar mitt hjärta extra hårt för det fantastiska 40-talsmodet! Vad frisyren anbelangar så tar det inte särskilt lång tid när en väl fått in knycket!
Bästa hälsningar Åsa.

http://everylittleknittedthing.wordpress.com

Malin wiper

10 december 2013 13:55

Vad kul att du tittade in och var nöjd med mitt inlägg. Du såg då ut som en flicka och när man jämför med mig som numera kan vara mormorsmor ;) så är alla unga för mig. Då var det som jag trodde att du mer lutade åt 40-talet. Det är väl så att du är van att fixa till frisyren och då tar det inte så lång tid som du säger.

Du har sån fin sida som jag länkar till.

Ha en skön dag
med vänlig hälsning
Malin

 
Ingen bild

Ida Wadenrud

10 december 2013 17:13

Hej Malin!

Vad otroligt fint du skrivit, jag blev väldigt glad.
Du har nästan rätt, jag jobbar som skräddare och när jag syr kläder till kunder handlar det mycket om design och form.

Hatten har jag mycket riktigt gjort den själv. Mönstret är ursprungligen från en gubbkeps som jag har gjort om. Tyget är en stuvbit möbeltyg i ull från mitt jobb.

Vad det gäller min klädstil så har jag inget namn eller bara en sak jag inspireras av. Jag hämtar inspiration från många olika saker och kombinerar kläder jag sytt själv med omsydda secondhandplagg.
Allt gott!
/Ida

www.idawadenrud.se

Malin wiper

10 december 2013 17:49

Vad kul att du kom in hit och att du gillar det jag skrev och jag menar det verkligen. Det var uppfriskande att se dig. Vad kul att du är skräddare. Du är fantastiskt duktig och fantasifull. Du har en helt egen stil och det är en konst att att kunna hitta på eget. Härligt att du använder dig av lite second hand också.

Jag gillar din fina kommentar och jag skall gå in och kolla din sida

Tack snälla du

Ha det bra
Hälsning från
Malin

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Fredag 17 jan 13:00

                            Min man och jag gick förbi vår fotbollsplan i området och då är det väl bra att man kan stå i mål och leka att man sparkar iväg en fotboll..                                                          Nu ...

Av Malin wiper - Fredag 17 jan 07:30

  Ibland har man extra tur när man är ute och promenerar. Vi gick förbi ett bostadsområdet där man just nu kan se arborister som jobbar i träden med att fälla grenar. Min hjärna hade nog loggat ut för jag borde ju ha filmat hela processen som var ...

Av Malin wiper - Torsdag 16 jan 13:00


                        Sist jag var till second hand så köpte jag filmen ovan som heter på Svenska "Berätta inte för någon". Det är ett crime, drama, mystery från 2006. För regin står Guillaume Canet, och filmen är fransk. I rollerna ser vi: Fr...

Av Malin wiper - Torsdag 16 jan 08:15

     Varje dag ser jag grävskopor, lastbilar, traktorer och andra arbetsfordon på vägar och tomter. Det byggs på alla håll och kanter, dras kablar av alla sorter och byggs broar. En del av det som byggs är under jord och till och med under vatten. ...

Av Malin wiper - Onsdag 15 jan 13:00

     I dag är det tulpanens dag och det är en av mina favoriter vad gäller snittblommor. Jag hade inte en aning om detta förrens vi gick förbi Åsby Floristen när vi var på väg hem från vår första promenad.                                     ...

Presentation

Vaggerydstorget

   

Mitt nya bildspel 14/1 Prom i Hallsta

 

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Hammarteatern "Fångad på nätet" en fars

 

Musikteater Sagabiografen 7/2 19.00

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se