Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 9 augusti 2010

Dimsyn!

Av Malin wiper - 9 augusti 2010 07:26

            


Då var det måndag igen och veckorna rusar iväg. Det regnar för fullt ute och det gjorde det i går också. Skönt att vara uppe lite tidigare i dag så man hinner nåt. Det hände nåt obehagligt i går som skärrade mig. Jag brukar få dimsyn ibland av nacken, nån nerv kommer i kläm när jag ligger. I går så la jag mig en stund för att titta på tv och somnade, sen vaknade jag av att ha den värsta dimsynen jag någonsin haft. Jag har vant mig vid detta men den här gången var det så hemskt så jag fick panik. Benen darrade och min man fick gå till frysen och hämta en gelefryspåse som jag genast satt runt halsen. I vanliga fall så brukar dimsynen försvinna efter ca 10-15 minuter men nu tog det över en timme och jag blev så rädd att det var bestående.

 

                

 

Helt plötsligt så såg jag texten på tv:n men ena ögat hängde inte med riktigt så det tog ytterligare ett tag innan allt var återställt. När jag vaknade nu så var allt som vanligt och jag vet ju att det kan bli så för vissa med nackskada. I dag är jag så tacksam att jag ser ordentligt och vill inte sitta vid datan några längre stunder. Jag skall snart gå ut och promenera och jag struntar i vädret och tar på mig regnställ. Det blir bättre blodgenomströmning om man promenerar regelbundet.

 

          

 

Dessutom skall jag på akupunktur igen för min sjukgymnast kommer tillbaka från semestern. Nu blir jag tvungen att gå där i flera månader för att få ordning på detta. Riktigt bra blir det aldrig men så pass att man kan fungera och leva med detta. Till en viss gräns klarar man mycket men när det går över den så blir det ordentligt handikappande.

 

   

Vi åkte igenom Stengårdshults samhälle i går när vi åkte till den fina lilla badstranden. I samhället hade om en kyrka med ovanlig arkitektur. den såg annorlunda ut från alla håll men fotade tyvärr bara från sidan. Bredvid kyrkan var ett klocktorn i trä. Kyrkan heter alltså Stengårshult K:A. 

   

 

Kyrkan uppförd 1912 och ritad av Torben Grut.

 

Torben Andreas Grut, född 2 juni 1871 i Tuns socken, Västergötland, död i Frederiksberg, Danmark 24 december 1945, arkitekt. Grut betraktades under sin verksamhet i Stockholm från 1903 till och med 1920-talet som en av sin generations ledande arkitekter. Särskilt känd är han för att ha ritat idrottsbyggnader (främst Stockholms stadion) och olika slags representationsbyggnader. 

 

 

Jag är inte religiös men uppskattar fin, eller annorlunda arkitektur vad det än må vara för byggnader. 

         

 

Jag trodde att jag skulle kunna gå ut och promenera nu direkt men nu fullkomligt vräker regnet ner och det är stora pölar på vägen och hur man än klär sig så blir man blöt i detta busväge. Jag får vänta en stund. Ha en fin måndag och sköt om er...           

 
 
Pisan

Pisan

9 augusti 2010 08:16

Ha en fin dag! Trots regnet... KRAMAR!!

http://pisansblogg.bloggplatsen.se

 
wiper

wiper

9 augusti 2010 08:19

Pisan: Jag önskar dig detsamma vännen
kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Systern

9 augusti 2010 09:52

Godmorgon!
Även här vräker regnet ner men eftersom jag jobbar så gör det inte så mycket. Otäckt med din dimsyn. Vet att du har dessa problem till och från men innan det startade denna omgång så var det ett bra tag sedan, om jag har förstått rätt.
Nu vill jag inte skrämma dig men borde du inte gå och kontrollera så det inte är något annat som trycker på synnerven? Bättre att kontrollera sådant en gång för mycket än en gång för lite...

Är bara lite orolig eftersom det verkar som du får dimsyn oftare än tidigare.

Sköt om dig!
kram fr Maria

 
Sussi

Sussi

9 augusti 2010 10:31

Men vad läskigt.. Hemskt att vakna och knappt se nåt? Är det oftast efter sömn så dimsynen uppstår eller kan den komma lite när som helst?
Skönt att det gick över men jag förstår att du inte vill sitta vid datorn någon längre tid om du riskerar att göra det värre..
Idag får jag också kliva i regnstället. Regnar gör det här med och jag har efbjudit mig att ta morgonpromenaden med Doris. Kanske inte så smart men jag har ju ett nytt svart fint regnställ :)

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
wiper

wiper

9 augusti 2010 10:34

Systern: Tack för din omtanke ;) Jag är sämre i nacken nu och känner mig ostabil. Har varit inne och läst om wiplash och detta med dimsyn är ett av symptomen man kan drabbas av. När jag promenerat regelbundet så har nacken blivit bättre och jag har inte haft dimsyn så ofta. Tyvärr är det nog datan som är banditen eftersom den tillkommit och jag sitter mer här nu än förr. Är ute och kollar på andra ställen och har även msn så jag måste lägga om mitt dataanvändande. För säkerhets skull så skall jag nu kontakta en sjukgymnast först på vårdcentralen. I dag skall jag på akupunktur så i morgon bitti ringer jag. Skall även prata med min akupunktör om detta. Jag blir ju sämre när jag sitter vid datan. Jag har ju inte skött mig som jag ska heller utan rört mig för lite. Eftersom det går över med kyla och synen kommer åter så är jag inte så orolig.

Ha en fin dag
varm kram

http://wiper.bloggplatsen.se

 
wiper

wiper

9 augusti 2010 10:38

Sussie: Det kan uppstå när som helst men oftast när jag legat för då kan en nerv ha tryckt på. Det har blivit sämre sen jag började vara ute på nätet. Till saken hör att det är viktigt att jag rör på mig regelbundet och det skall jag börja med nu. Tråkigt att ni har sånt väder också. Just nu har vi uppehåll. Härligt med nytt rengställ

Ha en fin dag
kram

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Helga

Helga

9 augusti 2010 13:59

Här vräker det ner idag också - jag börjar ledsna. Även om jag jobbar är det skönt om man kan vara ute lite emellanåt.

Vad läskigt med din syn. Klart att man blir rädd!

http://www.helga1.bloggplatsen.se

 
-Nena-

-Nena-

9 augusti 2010 14:09

Usch vad obehagligt att vakna så, förstår att du fick panik.
Skönt att det inte är så idag.

Jag gillar också att titta på kyrkor, de är så fina många av dem och jag är inte heller religös.

Hoppas du kan komma ut på din promenad och att det blir uppehåll i regnet.
Kram!

http://nena.bloggagratis.se

 
Cattis

Cattis

9 augusti 2010 19:04

Hejsan! Har du tagit någon röntgen på nacken? Jag gjorde det för en månad sen och fick svar att det var kotförskjutning och förkalkning. Det stod på latin eller nått men ungefär nått sånt. De skadorna påverkar mycket. Dimsyn hade jag i flera månader 2004 men efter sjukgymnastik och promenader så har det inte hänt ofta att jag får det. Datorn gör nog sitt till också. Satt jättemycket vid datorn förr men nu kan jag inte det. Inte sticka och så heller. Nacken behöver vara rak hela tiden känns det som. Och sen spänner man axlarn när man sitter och skriver. Omedvetet. Jag har min dator i knät och jag sitter i soffan med den. Då går det faktiskt lite bättre.
Ha en bra kväll och hoppas du får bättre väder imorgon så du kommer ut och gå.

http://www.bergbrink.blogg.se

 
wiper

wiper

10 augusti 2010 06:30

Helga: Håller med dig till 100%

Ha en fin dag
kram

-Nena- Ja du det är ingen höjdare och jag blev överlycklig när det släppte. Kul att du också gillar att kolla kyrkor och dess arkitektur.

Ha en fin dag
kram

Cattis: Jag har inte klarat av att åka in i en sån magnetröntgen för jag lider av klaustrofobi men alla tecken tyder på wiplasch. Då kanske jag också har kotförskjutning och förkalkning. Ja du man måste stärka musklerna runtom för att slippa dimsyn. Tack för att du talade om detta. Det känns som min nacke måste vara rak också hela tiden.

Ha en fin dag
kram

http://wiper.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Torsdag 28 mars 08:45

    I tisdags tog vi en promenad nere i Öster Mälarstrand, Notudden. Här satt vi oss ner på dom nya bänkarna framför småbåtshamnen. Sen gick vi omkring och kollade runt lite på dom båtar som fanns där, än om inte så många än     Här sitte...

Av Malin wiper - Onsdag 27 mars 08:30

  I mångdags innan vi hämtade min son i Enköping så dukade jag klart så allt var färdigt till lunchen hos oss. Min son har blivit vegetarian så vi tillagade morotsbiffar som vi gjort några gånger förut. Klicka här för att få receptet på morotsbif...

Av Malin wiper - Måndag 25 mars 07:15

    Här kommer lite fler bilder från promenader, och som ni vet så gillar jag pelare. Här ett pampigt hus i centrala Västerås     Lite fler pelare jag stött på och jag tycker såna tillför mycket i stadsbilden     En lite annorlunda...

Av Malin wiper - Söndag 24 mars 09:00

    Detta är en Alfa Romeo Spider från 1972. Den såg jag på en av våra promenader och den var så läcker. Nu börjar det snart dyka upp lite mer veteranbilar och det känns kul                                                                 ...

Av Malin wiper - Lördag 23 mars 10:30

      Vi skall sälja våra två gula fotöljer av märket Swedese Nova. Vi har ingen plats för dom i  denna lägenhet för vi har tagit sovrummet till vardagsrum där vi även har våra datorplatser. Därför köpte vi denna stol Mellby på Jysk för ett tag s...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards