Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 5 juli 2015

Viktresan börjar nu!

Av Malin wiper - 5 juli 2015 11:45

  

Värmen fortsätter och vi sov för länge i morse också. Vi vaknar flera gånger på natten så man är ju helt slut på morgonen. Jag trodde jag nu skulle bli sommarperson för jag svettas inte lika mycket  men jag är mer höst och vintermänniska...  . Gränsen går vid 25 grader för mig och lite svag vind. Vi hade velat åka till min mamma i helgen men jag kan inte åka så långt än för ryggen. Nu har det gått mer än 1,5 månad och förra gången var jag nästan bra efter 1 månad. Vi får antagligen liggar över nånstans utefter vägen.

 

   

Här satt vi för ett tag sen på Malmborgs Lilla och min man njöt av deras goda Grennaglass och jag av några mörka chokladtryfflar. Nu disskuterade min man och jag om vår vikt som måste göras nåt åt. Vi har försökt hur många gånger som helst men nu måste vi på allvar ta tag i detta. Vi måste hålla oss till att dela en smörgås när vi går ut och fikar och även dra ner lite på fikat tills vi gått ner. Vi orkar inte med vikten längre för den hindrar så mycket och min har ju diabetes. Jag måste även få bort mitt sötsug och det är endast 5:2 dieten som hjälper för oss. Vi gick ner ca 5 kg på kort tid sist och nu gör vi ett sista försök. Jag är glad om jag får bort 20 kg för då är jag i alla fall nere på normalvikt. Min man måste gå ner mer, vi kommer att meddela dom vi känner att vill dom bjuda hem oss så måste vi vara konsekventa så det är en smörgås som gäller men vanlig mat kan vi äta fast lagomt mycket. Jag klarar inte av att slarva en enda gång eftersom jag har en tendens av sockerberoende. 

 

 

 


 

Vi har märkt att om vi är jättesugna och tar en kopp  te av sorten Kusmi Kashmir Tchai så stillar det suget i flera timmar. Tyvärr är det rätt dyrt så vi brukar köpa när dom har satt ner priset. Tet räcker länge för man behöver inte ta så mycket  

 

 

 

Nu börjar alltså vår viktresa på allvar och i dag har vi halvfasta så vi får bara äta 3 gånger i dag och då som mest 500 kcal för mig och 600 kcal för min man. Vi har ju köpt boken om 5:2 så nu är det dags att ta till sig den på allvar. Halvfastan gör man två gånger/vecka. Vi har bara fördelar av att bli oss själva igen för min mans blodsocker kommer att gå ner och jag får mindre tyngd på min dåliga rygg. Sen att inte förglömma man blir rörligare. Det är ju inte klokt att jag en gång i tiden tyckte jag var överviktig när jag vägde 63 kg...  . När vi flyttade till Vaggeryd för 15 år sedan så vägde jag 56 kg och min man 80 kg. När jag blev utbränd så började viktuppgången. Att jag nu berättar om att vi skall viktminska beror på att då får jag en extra press på mig.

 

 

Det kommer att bli svårt i dag men vi skall göra en sallad på tonfisk och massor av grönt och ta med oss ut på en närbelägen badstrand. På halvfastedagarna får vi dricka hur mycket kaffe och te vi vill men kaffet utan mjölk. Ha nu en skön sommardag och njut kära bloggläsare 


Nu slänger vi oss ut..... 

 

 

#Grenna #Chokladtryfflar #Malmborgs #Viktresa   

 

 
 
Ingen bild

systern

5 juli 2015 12:44

Jag önskar er all lycka till! Men se till att maken håller koll på sockervärdena, diabetiker som tar insulin ska inte gå på 5:2 dieten enligt grundaren av den. Men det kanske funkar för vissa. Han kan ju ha med sig druvsocker om han får insulinkänning under halvfastedagarna.

Malin wiper

5 juli 2015 13:19

Tack skall du ha. Min man har redan frågat läkaren och han säger att övervikten är betydligt farligare än att dra ner på födan och att gå på halvfasta. Han har dessutom typ 2. Vi har redan gått på den förut och han började då må jättebra.

Han har dessutom aldrig haft några insulinkänningar någonsin.

Tack för omtanken

Ha en fin dag

 
Christina

Christina

5 juli 2015 22:13

Jag önskar er lycka till med er viktresa. 5:2 metoden har verkligen slagit igenom och verkar passa många. Roligt när man hittar sin metod. Själv äter jag så lite kolhydrater som möjligt och håller suget under kontroll med den metoden.

Med tanke på din man så måste jag dela med mig av något väldigt intressant.
Först vill jag berätta om en kär vän som blev av med sin diabetes och gick ner massor med vikt med LCHF, hennes man slutade med sin kolesterolmedicin och blev frisk, även han gick över till LCHF. Jag kan länka till henne om du är nyfiken.

En annan väninna som vägde jättemycket och som var på god väg att utveckla diabetes började äta LCHF tillsammans med sin man som dock var skeptisk tills han såg att hans fru började försvinna. Mannen var även han kraftigt överviktig och hade varit diabetiker i många år och tog höga insulindoser. Det som hände är otroligt : två veckor senare kunde han sluta helt med insulin.

Glöm inte dricka vatten

Kram Christina

http://www.baranaturligt.bloggplatsen.se

Malin wiper

6 juli 2015 07:51

Tack skall du ha, vi har klarat första dan nu och känner ingen hunger. Grattis till din vän, vilken lycka. Min man kan bli av med sin spruta men jag tror ändå han får äta tabletter. Det var verkligen otrolig och härligt.

Jag dricker mycket vatten

Jag kan inte kommentera på din blogg eftersom du spärrat mitt IP-nummer

Ha en fin dag
kram
Malin

 
Christina

Christina

6 juli 2015 23:04

Jag har spärrat vad jag trodde var den där tjejen som skrev konstiga inlägg och som använde ditt namn, men nu blir jag fundersam. Det är något som inte stämmer.
Mycket konstigt.
Jag ska ta bort spärren men vet inte vilket IP-nummer som är ditt. Börjar det på 81 eller 82?

Kram Christina

http://www.baranaturligt.bloggplatsen.se

Malin wiper

7 juli 2015 08:29

Den tjejen är inte jag så nåt har blivit fel. Jag har försökt igen att lägga in en kommentar hos dig men det står samma sak om att mitt ip nummer är spärrat. Jag skall kolla upp vad jag har för ip nummer och återkommer till dig. Jag har inte tänkt på vad jag har för nummer.

Återkommer
kram
Malin

 
Christina

Christina

7 juli 2015 21:04

Malin!
Nu har jag tagit bort den ena spärren, får se om det var din.
Christina

http://www.baranaturligt.bloggplatsen.se

Malin wiper

8 juli 2015 07:58

Jag har skickat mitt IP nummer nu på ett meddelande på din facebook.

Blev lite försenad och hittade inte numret på en gång


Ha en fin dag
Malin

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Torsdag 18 april 09:00

    I går när min man var till sin tandläkare i Hallstahammar så promenerad jag omkring i vårt bostadsområde. Här ser man att nåt är på gång så det dröjer inte länge nu innan folk kan sitta ute och njuta     Nu har skottkärran fått lite ...

Av Malin wiper - Onsdag 17 april 07:30

   I går hade jag tid på Citypraktiken för att undersöka mina öron. För ca 1,5 år sedan så hörde jag ett litet brus i öronen på kvällarna. Sen eskalerade det men jag har inte hört bruset när jag varit utomhus utan mest när jag skall sova. Tyvärr ha...

Av Malin wiper - Tisdag 16 april 08:45

    I går hade vi en riktig vårdag och jag såg detta andpar som låg i solen vid svartån och hade det bra     En ringduva dök upp på en gräsmatta och brydde sig inte om oss     Ytterligare en bild på den fina ringduvan. Jag är så fö...

Av Malin wiper - Måndag 15 april 15:15

    Efter all musikunderhållning i lördags på Röda Korset så var det dags för dans. Det är en tjejdansgrupp från Fryx dance company. Dom väldigt duktiga, smidiga och hade en väldigt bra rytm och enérgi. Dom går på Fryxellska skolan          ...

Av Malin wiper - Söndag 14 april 11:45

  Vi hade det toppen i går på Röda Korset där dom hade full fart hela dan. Här ser ni Kelly till höger som är chef och till vänster en av dom anställda. Alla är så kreativa och trevliga. Först får man köpa fikabiljett och det kostar 50 kr/perso...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2015 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards