Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 17 maj 2021

Blommor i regn, färgsättning, Doris, fiskmåsparet och Vindskulptur

Av Malin wiper - 17 maj 2021 08:15


 

Jag fotade en blomma som var full av regnvatten. Jag vet inte vad det är för sort. Vi har 7 grader varmt och det har regnat i natt. Min man åkte iväg med sjuktaxi 06.50 han börjar bli sämre och i går hade han en hemsk hosta och så mycket slem och saliv som var svårt att spotta ut. Tack och lov så skall han bli undersökt i dag om hur mycket han blivit påverkad av strålningen och då skall han ställa frågor som han undrar över och tala om hur han mår. Dom har i alla fall talat om  att dom kommer att avbryta strålningen om det uppstår för många skador. Han är i alla fall väl omhändertagen av hela teamet runt honom. Han slipper gå igenom allt ensam i och med att vi är två, tänk dom som är ensamma och drabbas.

 

 

Så här ser blommorna ut på håll i en klunga

 

    

En gammal goding med Doris Svensson, Flowers In the morning. Jag har alltid gillat hennes röst

 

 

I går då vi promenerade ner till centrum så var det solfritt och grått. Fast vi fick lite solgult på näthinnan i och med denna skarpt gula bil som stod parkerad vid ett hus. På bilen stod det Sura Skogsentreprenad. Sura står för Surahammar. Färgen piggade verkligen upp oss och just färger är viktiga för våra synintryck. Vissa färger påverkar oss positivt och andra negativt. Det gäller nyanserna på fägerna och jag skall fota lite sånt och visa i bloggen när jag får tillfälle för då är det lättare att förklara.

 

Klicka här för att läsa om färgers påverkan på oss. 

 

 

Här är ett exempel på nåt man inte blir så glad av. Det är ICA Matkassens utbyggnad som innehåller postkontor och Gretas Café. Jag förstår inte riktigt hur dom tänkt här men det är ju min åsikt. Jag tittade in till cafét och det såg fint ut och har fått bra kritik. Det är inte så stort men dom har tydligen väldigt fint bröd och personalen är supertrevliga. 

 

 

I går såg jag två ringduvor på vår gräsmatta som gick där nära varandra och letade mat 

  

Här har den ena burrat upp sig lite. Jag har sett en hare springa över gräsmattan några mornar nu men har inte lyckats få nån bild för den har varit för snabb

 

  

Zoomade in vårt fiskmåspar på parkeringshusets tak. Nu satt hanen bredvid sin ruvande hona. Det som är skillnad i år är att vi fått ett till fiskmåspar på samma tak fast längst bort till vänster. Dom skall jag också försöka fota. 2018-2019 fick jag toppenbilder av fiskmåsparet och även deras barn. Hoppas få lika bra bilder i år 

 

 

Sist vi hyrde elbilen så åkte vi förbi ett område där denna skulptur dyker upp. Klicka här för att se när jag fotade denna skulptur 2018 

 

 

Nu släpar jag mig vidare och ser vad dan har att bjuda på i min ensamhet. Ny vecka och nya prövningar och förhoppningsvis lite postiva vibbar också. Jag längtar efter att få ta andra vaccinsprutan för jag vill krama om min son. Jag är tacksam för att vi fick 3 fina och härliga år här i Västmanland innan corona drabbade oss. 

 

Jag önskar er nu en fin början på denna nya vecka. Sköt om er..animated-flower-image-0009

 

       

Vacker vindskulptur "Flamingo"

 

#Regnvatten #Doris #Solgult #Gretas #Ringduvor #Fiskmåspar #Skulptur #Vindskulptur 

 
 
wiolettan

wiolettan

17 maj 2021 11:10

Rolig bild denna med vatten i blomman. Det är en fin tid nu med mycket med blomster ute i rabatterna.
Jag tycker så synd om din make, som har det så besvärligt, det måste vara otroligt jobbigt. Fint att du finns där för honom och kan stötta och vara till hands. Härligt att ni känner att han blir väl omhändertagen på sjukhuset, det är mycket värt.
Håller med om att den gula färgen lyser upp.
Fint att du har fotat våra flygande vänner, bra bilder.
Harar kan vara som ekorrar, snabba och svåra att ta någon bra bild på.
Hoppas att du får en bra och fin måndag.
Kram!

http://wiolettan.bloggplatsen.se

Malin wiper

17 maj 2021 11:22

Det börjar verkligen se fint ut ute nu. Alla träd som blommar också. Här har vi regn i dag och rätt mörkt. Ja du jag märker på honom att han inte mår bra. Vi har stöttat varandra varje gång nån av oss drabbats av sjukdom eller annat och det känns fantastiskt tryggt och bra. Man lider med sin älskade.

Vi har ett fantastiskt bra sjukhus i Västerås och jag hoppas det kommer att förbli så. Speciellt cancervården är på topp med bra team som har erfarenhet.

Det är så roligt att fota fåglar och man kommer dom lite närmare och ser dess beteende

Jag har fått några bra bilder på en hare men då satt den blixt stilla. Har haft dom i bloggen för nåt år sedan.

Tack för din omtanke fina du

Ha en skön måndag själv
kramar från Malin

 
Ingen bild

Gunilla

17 maj 2021 12:49

Den finaste tiden är nu med allt som spirar och växer,tyvärr även ogräset.
Instämmer att byggnaden är inte fin men verkar vara en bra butik
och en stor Ica affär.
Vi har två ringduvor som håller till i trädgården så fina när de spatserar runt.
Fy vad maken har det besvärligt hoppas nu det går att få lindring
måste kännas hemskt att ha det så.
Tur ni har varandra tänk de som är ensamma,inte lätt att bli äldre och komma på hemmet om man inte har någon som talar för en.
Ha nu en fin dag utan regn och en fortsatt bra vecka i allt det svåra!
kram!

Malin wiper

17 maj 2021 13:21

Ogräs slipper man då man bor i lägenhet. Då är det inte bara jag som tycker byggnaden är märklig. Jag gillar när det är arkitektoniskt snyggt.

Det är en rätt stor ICA butik vi har. Vad kul att ni har två ringduvor som återkommer i trädgården. Dom är så fina och har såna speciella ögon.

Vi får se vad min man fått reda på när han kommer hem men nu känns det inte bra för honom. Dom har sagt att han måste börja med smärtlindring nu med Alvedon 3 gånger/dag och bedövningssalva igen för tungan.

Ja du det är tur att man har varandra och man hoppas man kan klara sig själv så länge som möjligt. Kolla Dagny och många andra i 90-årsåldern som är hur pigga som helst.

Det skall bli finare väder i morgon.

Ha en fin dag själv och tack för din omtanke, den värmer
kram från Malin

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Lördag 20 april 08:30

    Jag har sett en dramaserie på svt play som min syster tipsat mig om. Den heter Painkiller. Det är den Guldbaggebelönade regissören och manusförfattaren Gabriela Picher som ligger bakom denna tv serie                                      ...

Av Malin wiper - Fredag 19 april 08:30

                      Vi har sålt vår förra bäddsoffa (ovan) som vi aldrig satt i utan bara hade till gäster som sov över. Vi köpte ju en ny på Jysk som vi har i tv-rummet och den större och bättre att sitta i när man är fler och skall sitta i d...

Av Malin wiper - Torsdag 18 april 09:00

    I går när min man var till sin tandläkare i Hallstahammar så promenerad jag omkring i vårt bostadsområde. Här ser man att nåt är på gång så det dröjer inte länge nu innan folk kan sitta ute och njuta     Nu har skottkärran fått lite ...

Av Malin wiper - Onsdag 17 april 07:30

   I går hade jag tid på Citypraktiken för att undersöka mina öron. För ca 1,5 år sedan så hörde jag ett litet brus i öronen på kvällarna. Sen eskalerade det men jag har inte hört bruset när jag varit utomhus utan mest när jag skall sova. Tyvärr ha...

Av Malin wiper - Tisdag 16 april 08:45

    I går hade vi en riktig vårdag och jag såg detta andpar som låg i solen vid svartån och hade det bra     En ringduva dök upp på en gräsmatta och brydde sig inte om oss     Ytterligare en bild på den fina ringduvan. Jag är så fö...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2021 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards