Öppen Ridå

Alla inlägg under januari 2021

Av Malin wiper - 23 januari 2021 07:30

 

Nu är vi på gång för att åka till min son i Enköping. Vi är ju med i elbilspoolen och det är ett sant nöje. Det blir mycket billigare än att ha egen bil. Move About hyr ut bilen i samarbete med vårt bostadsbolag Hallstahem. Dom är verkligen före sin tid. Bilen funkar så bra och är behaglig att sitta i. Just nu är vi 31 elbilspoolare och det känns toppen. 

 

        

Här ser ni Justin Johnson som spelar på en spade som är omgjord till en tresträngad gitarr. Klicka här för att läsa lite om honom. Sköt om er och ha en fin lördag mina kära besökare. 

 

                              


Olander Kampanjer 

                                               

I går hamnade jag lite på krigsstigen då jag såg att Eliasson fått behålla sin gamla titel, fått nytt jobb med bibehållen lön trots att han misskött sig på varje anställning han haft. Jag och många med mig som alltid skött sina arbeten bra och råkar bli sjuka före pensioneringen har förlorat mycket pengar i pension. Detta drabbar naturligtvis inte våra folkvalda som sätter sina egna löner och förmåner. Höjningen av pensionen här i januari var skrattretande låg med 129 kr som får gå till hyreshöjningen. Det finns ingen rim och reson i detta, orättvist så man blir illamående. Att vara en arbetsam och skötsam person kommer man inte långt med, det är kontentan av detta.

 

        

Här kommer en cover på The Beatles låt Blackbird. Framförs här av Geoff Castellucci. Klicka här för att komma in på hans hemsida  

 

   

 

#Elbilspoolen #Justin #Eliasson #Geoff

Av Malin wiper - 22 januari 2021 13:00



 


I morse 07.20 hade min man tid hos Tandläkare Reza Razifar. Jag mötte upp honom efter en timme för jag var till ICA Matkassen för att hämta ut ett paket. Min man var så bedövad så han pratade väldigt otydligt. Han hade fått en tand borttagen i och med att både tanden och roten var sprucken. Sen var det lite mer arbete han genomförde och sen har han fått en ny tid på tisdag nästa vecka. Han tycker tandläkaren är jätteskicklig och han berättade hela tiden vad han gjorde och var lätt på handen. 

 

                              

Operationsbelysning

  

När jag var på väg själv ner till centrum så var det fortfarande lite mörkt ute. Som ni ser så var det rena rama isbanan framför mig. Jag fick ta en annan väg och byta riktning hela tiden. När vi sen gick hem från centrum så började det regna så snön lär nog smälta bort om ingen ny kommer. Allt känns lite avslaget och trist.

 

 

När vi nästan var hemma så såg jag denna vinylsingel liggande trasig vid en snödriva. 

 

                                         

Auctionet.com                            

  

På skivan står det Pang Records och låten heter Ingen fånig disco. Klicka här för att läsa allt man behöver veta om Pang Records. Det var ett oseriöst bolag vad jag kunde få ut av det som står på den sidan. Klicka här för att höra låten på skivan


        

Gitte Henning har fått en revival i och med denna låt Ta'med ud å fisk från 1962. Den låten är med i Nya Jönssonligan filmen "Se upp för Jönssonligan", och där har den fått en stor roll. Klicka här för att läsa lite mer ang detta. Det är ju en medryckande och rolig låt. Klicka här för att läsa en recension ang filmen

 

Gitte Henning är en dansk schlagersångare. Hon påbörjade sin karriär under 1950-talet, slog igenom på allvar under 1960-talet och har bland annat varit framgångsrik i Västtyskland. Hon har även sjungit in skivor i Sverige. Gitte Henning har även varit med i flera danska filmen, bland annat Han, hon och kärleken från 1962. Sedan några år bor hon i Berlin. 

 

                      

Clipart Library 

Varken jag eller min man är såna som kan gå och lägga oss och vila mitt på dan för vi mår sämre av det. Fast nu var min man så otroligt trött efter tandläkarbesöket så han gick och la sig och somnade direkt. Sen skall vi snygga till lite hemma innan vi i morgon åker till min son. Annars händer inte mycket utan det bara rullar på. Ha nu en fortsatt fin fredag kära besökare

 

      

Vindskulpturer som en skön avslutning på inlägget

 

#Tandläkare #Isbanan #Vinylsingel #Gitte #Vindskulpturer

Av Malin wiper - 22 januari 2021 07:30

 

Då vaknar man till ytterligare en dag och helgen närmar sig. Undrar vad som dyker upp på andra sidan bron. Inget är planerat utom på lördag då vi skall åka till min son i Enköping. Härligt att ha nåt att se fram emot i dessa tider. Saknar att kunna göra allt man vill men jag hoppas det kommer bättre tider.

Bortglömt ord: dratta omkull som betyder, ramla omkull. Tjotahejti oklart ställe  långt bort i stan

 

       

Procol Harum i Danmark 2006 med Whiter shade of pale. Dom uppträder här med Danish National Concert Orchestra and choir at Ledenborg Castle. Jag fick gåshud av detta framträdande wow! 


Procol Harum är en brittisk musikgrupp som bildades 1967. Dom brukar räknas in inom den progressiva rocken. Deras texter är ofta mörka, djupa och filosofiska. Musikaliskt drar de åt både bluesinfluerad rock och symfonirock. Dom gjorde ett uppehåll från  1978 men var igång igen från 1991 och fortfarande. Den musik jag är uppväxt med håller än i dag

 

                           


Hammond 

Klicka här för att höra orginaluppsättningen av Procol Harum från 1967 med samma låt. Vad jag saknar 1960-1970-talet för då hade man så roligt och allt var mycket lättare gällande det mesta. Det många yngre borde tänka på är att vi äldre är inte födda gamla utan har också varit unga. Vi är bara tonåringar som blivit lite äldre..   

 

Klicka här för att se när en ung person recenserar Procol Harum 

 

  

Så här såg det ut i januari 2018 då vi hade egen bil och åkte ut mycket mer än nu på dom små vägarna. Den 24 februari har vi bott i Hallstahammar i 4 år och jag fattar inte att 4 år går så fort. Mycket händer på 4 år i ett samhälle. Dom två första åren var roligast för då var vi ute på allt möjligt och njöt av att lära känna omgivningen närbelägna städer och mycket annat. Då hade man ingen aning om vad som komma skulle. Vi har ju i alla fall haft tur som överlevt ett helt år i denna pandemin men om framtiden vet man inget. Därför är det i nuet man måste leva. Det som hänt är att man tar inget för givet längre utan blir glad för små saker som händer. 

 

      

Avslutar med ett energiträd i form av en vindskulptur. I dag skall vi städa hemma och sen ta en promenad. Min man har tid hos tandläkaren tidigt på morgonen och tandläkaren skall fixa till rätt mycket av det som behöver göras med tänderna. Sen blir det några gånger till. Jag önskar er en härlig fredag. 

 

             

 

#Bron #Bortglömda #Procol #Omgivningen #Vindskulptur

Av Malin wiper - 21 januari 2021 12:00


      

Jag kollade på första avsnittet av Talang 2021. Jag gillade Johan Ståhl som gjorde ett fantastiskt maginummer som var så snyggt och elegant till passande musik. Jag fattar inte hur detta gick till det känns övernaturligt. Det var även så gulligt med honom och hans son, rörande till tusen.

 

                                               animated-playing-card-image-0071


 

Jag promenerade ner till centrum för att möta upp min man som varit och tagit varnprov. I dag blev det verkligen en hinderbana på gångbanan ner mot centrum. När jag fick möte så såg jag att personen inte tänkte gå åt sidan så jag hamnade ute i snön på gräsmattan och tror ni inte att hen då gick mot mig så jag fick gå ännu längre ut. Det var på håret att jag skulle säga nåt men jag höll tillbaka och skakade på huvudet. Detta hände ytterligare en gång så jag fick byta gångväg genom att gå ut i den snö som fanns kvar. Det är varmgrader och snön smälter så det är jätteblött. Det värsta är att dom numera inte skrapar bort isen så det blir svårt att ta sig fram helskinnad. Efter ett tag började det regna och vi hade inga paraplyer med oss så det var bara att gå hem. 

 

                                       

Detta är miniparaplyer som tydligen skall fungera lika bra som dom vanliga hofällbara. Dom kommer från Joopsy. Jag tyckte bara dom såg så roliga ut och tar ju heller ingen plats

 

 

Man kanske skall ta sig en bärs och coola ner sig lite..  . Som det ser ut i omgivningen dessa tider så går det nog att få ihop godsaker till en hel fest..  

 

Klicka här för att se ett paraply jag köpte 2019 som är i form av en vinflaska. Det står på vårt barbord som en rolig grej. Det är ett fullt användbart paraply inuti flaskan

 

  

Den 21 januari 2020 var det sista besöket vi hade innan corona slog till på allvar. Det var Ibbi och hennes väninna som besökte oss. Klicka här för att se hela inlägget och ta del av receptet på maten

 

 

En minnesbild från ett ställe i Småland jag tog 2013. Gillar när nåt oväntat dyker upp. Nu är det stillestånd vad gäller bloggen så jag letar febrilt efter bilder och nåt att skriva om. Nu gäller det att hålla näsan över vattenytan och dra ner stresstankarna. Hoppas det snart blir barmark så man kan promenera längre och lite snabbare. Nu ser jag bara fram emot att träffa min son på lördag och det skall tydligen bli sol då. Nu ligger vi lågt och i morgon skall min man till tandläkaren igen och då påbörjas arbetet med lagningar och annat som skall göras. 

 

      

Jag avslutar med en vacker vindskulptur som går under nament Tulpan. Ha en skön dag kära besökare      

 

                       animated-tulip-image-0005               animated-tulip-image-0005               animated-tulip-image-0005               animated-tulip-image-0005               animated-tulip-image-0005               animated-tulip-image-0005



#Talang #Hinderbana #Bärs #Ibbi #Minnesbild #Vindskulptur

Av Malin wiper - 20 januari 2021 14:15

 

Vi var ute på en promenad rätt tidigt i dag efter att min man varit till tandläkaren igen . Det kommer att gå på 15.000 men som tur så träder en försäkring i kraft så det skulle bli 8000 kr men det läggs på 2000 till i och med att han redan lagat en sprucken tand så det slutar med 10.000 kr och det räcker ju till. 

 

                       animated-dentist-image-0050                                           animated-dentist-image-0050

 

Ute är det töväder men blåser lite i dag och är lite gråare väder än i går. Vi siktar på ytterligare en promenad men det är fläckvis halt så man får gå försiktigt. Det finns inte mycket att fota ute nu för jag har nog sett det mesta här. Skönt att vi har lite pengar på bilkontot så vi kan åka till min son på lördag. Då kan jag fota lite till bloggen så det flyter på. Längtar till våren så man kan ta med sig termos och smörgås ut och sätta sig vid nån sluss och njuta. 

 

 

Detta är tredje dan i rad som jag ser en barnvante. Denna hängde på ledstången framför Hallstahammars Livs. Bra ändå att dom som hittar vantar på marken hänger upp den/dom. Denna rosa barnvante hade en fin rosett framtill

 

 

Detta är en minnesbild på min man och mig från 2006 då vi var på resa till Skåne. På bilden befann vi oss vid hamnen i Helsingborg och satt på en skultur i form av en hand. Vi hade jättetrevligt och åkte omkring lite överallt och vi bodde på Gånarps Bed & Breakfast  . Dom hade höns och tuppar där så man fick färska ägg på morgonen och paret som hyrde ut var supertrevliga

 

 

Så här såg det ut 2006 och man kunde sitta ute och fika eller äta frukost. Den gula bilen ni ser på bilden var vår första Suzuki wagon R+ och den köpte vi helt ny. 

 

 

Avslutar med en knallgul husvagn som jag fotade i augusti 2020. Har aldrig sett en sån gul husvagn förut och den var så snygg och välskött. Hoppas ni får en ljus och fin eftermiddag och kväll

 

     

Här kommer en gammal favorit i repris med Kris Kristofferson and Rita Coolidge. Låten heter Help me make It through the night. Det är nog det mest sensuella klipp man kan få se. Vackert, kärleksfullt och lyriskt, som en smekning. Rita och Kris var gifta med varandra under några år. 

 

      

Här sjunger Rita Coolidge We're All Alone från 1978. Hon har en jättefin röst

 

Klicka här för att höra henne sjunga ledmotivet till James Bond filmen Octopussy 1983.  

 

                                   animated-squid-and-cuttlefish-image-0006

 

#Tandläkaren #Barnvante #Minnesbild #Gårnarps #Suzuki #Husvagn #Kris #Rita

Av Malin wiper - 20 januari 2021 07:45


En bild jag fick av min son över mejl. Hans pappa och han åkte med båten Aramis från Sundsvall till Vindhem. Kaptenen lät sonen hålla i ratten för att få känna känslan. Den bilden har jag aldrig sett förut

 

                                       animated-dividing-line-image-0049

 

Klicka här för att se Restaurang Vindhem dit jag varit med mina föräldrar många gånger under uppväxten. Pappa kände krögaren Hans Wilöf. Det var så vackert där och när man såg ut mot vattnet och båtar som åkte förbi så fick man såna skönhetsupplevelser. Maten var dessutom väldig god och servicen outstanding. Man kunde ta båten Aramis dit men även åka bil efter att dom byggt en bro ut till Alnön. Före det så åkte man över med färja. Minnena bara sköjer över mig och efter att man ätit så följde man med föräldrarna ut på en promenad i omgivningen. Det var så festligt med vita dukar och tygservetter och proffig personal. Jag var ca 13 år första gången vi åkte dit. Tyvärr brann Restaurang Vindhem ner i augusti 1979 och jag har varit dit en gång i slutet av 1990-talet och då fanns bara grunden kvar. Jag blev gråtfärdig för det var så sorgligt. Klicka här för att se en gammal bild på restaurangen som var ett riktigt lyxigt ställe. Klicka här för att läsa historiken över stället

 

                 animated-boat-image-0066                                                animated-boat-image-0066

 

Klicka här för att se en gammal bild på Aramis. Han som var kapten på Aramis från början kallades för Kapten Bölja. Klicka här för att se gamla bilder från Aramis och Sundsvall

 

Klicka här för att komma in på ett inlägg jag skrev 2015 som handlar både om Vindhem, Knaust och ett hus vi bodde i under ett antal år. Nu gick jag igång rejält och det blev mycket text att ta del av. Det gäller då att avdela lite


             

Fick även denna bild som hans pappa tagit på oss. Som ni ser har jag fått maskor på mina strumpor som var vinröda. Hade en jeansklänning på mig och en vinröd polotröja under. Min son ser så gullig ut och han var blond som barn men sen blev han mörkare under åren.


           

Ytterligare en bild där sonen sitter på en Snow-Cart som jag antar är nåt man åker med i backar med snö

 

       

Numera är dom lite mer avancerade och kan se ut så här


 

Lekparkernas saker får vila tills varmare tider. Nu är det så krystat och fantasin flödar verkligen inte så jag borde nog lägga bloggen på is ett tag.


 

Med denna cykel mot en röd dörr som jag fotade i mitten på januari förra året önskar jag er en dag som sitter så fast tryggt som cykeln i cykelstället

 

        

Nu passar det bra med en magiskt vacker vindskulptur som får en att gå ner i varv. 

 

Här kommer ett TV tips som kan ses på SVT play: I mördarens spår. En miniserie som jag nu sett klart och gillade till tusen. Dom engelska skådespelarna är ju helt suveräna. Klicka här för att läsa lite mer om kriminalserien som är från 2017. Av mig får den 4 stjärnor i betyg av 5 möjliga

 

animated-star-image-0053animated-star-image-0053animated-star-image-0053animated-star-image-0053

 

#Aramis #Vindhem #Jeansklänning #Sonen #Cykel  #Vindskulptur #Miniserie

Av Malin wiper - 18 januari 2021 17:22



                                  

Stir cracy gifts 

Det känns inget vidare nu för min man kom från tandläkaren i går och flera tänder var spruckna så vi kommer att få en saftig räkning när allt är klart. Vi som höll på att spara till sommaren för att kunna göra saker vi planerat men det får vi lägga ner. Vi som trodde att bara en tand behövdes slipas ner. Nu är han i alla fall inskriven på Praktikertjänst och tandläkaren Rezza Razifar var både skicklig och trevlig och även dom andra på kliniken så det var en fin stämning där.

 

Flera har rekommenderat denna klinik. Det har kommit en ny metod med ett nytt plastmaterial som härdar med UV strålning så det är inget lösningsmedel. Så han fick en av tänderna fixade direkt med den ytan istället för att sätta dit en krona på den hela roten och det gick jättesnabbt. Det är en metod som blivit uppskattad och hållbar. Nu är det förhoppningsvis bara två tänder kvar som skall fixas. På onsdag skall han dit igen så tandläkaren får göra en hel undersökning och sen lägga upp en plan. 

 

                                                            

 

Vi har ändå haft väldig tur vi båda för vi har bara behövt gå till tandhygenist en gång/år i många år och vi sköter tänderna efter konstens alla regler. Tur att vi har kvar pengar på bilkontot så vi ändå kan åka till min son på lördag. Vi har ändrat så vi hyr inte bilen hela helgen utan bara ett dygn. Sen bjuder sonen på fika eller mat. Nu var det över 3 månader sen jag träffade honom och jag mår inte bra av detta. Nu blir det tredje gången på ett år som vi ses. Vi skall ha munskydd på oss alla tre och hålla avstånd. 

 

 

Vi tog en jättelång promenad i förmiddags och det har börjat snöa lite mer. Här ser man vår stora parkoas som är helt igensnöad nu. Det tar lite tid för mig nu att få ihop inlägg i och med att man inte har tillgång till allt som man hade före corona

 

        

Stanwood Wind Sculpture

 

 

I dag dök det upp ytterligare en vante men nu på järnpelare. Det tappas mycket vantar numera

 

 

Gillar det grafiska uttrycket på denna balkong. Det är nåt dom satt dit själva

 

 

När man blir glad bara av att se en sån här gunghäst i en park så förstår man hur trist det blivit. Allt som sticker ut lite piggar upp

 

 

Det här däremot är sorgligt. Vår Saga biograf ligger nere än så länge och där har inte bara visats bio utan man har kunnat uppleva underhållning av många slag. Vi har ex sett skådespelerskan Görel Crona där i en föreställning. Hörde att biografer antagligen kommer att gå ur tiden och det känns väldigt sorgligt. Att sitta hemma och se film hela tiden är ju inte lika spännande. 

 

                 

Klicka här för att se hur det såg ut då vi var dit för att se Görel Crona. Klicka här för att se när vi var dit och såg Anna Bromee. Vi har sett musikföreställning också plus flera biofilmer sen vi flyttade hit

 

       

Vad passar väl inte bättre då än att sätta in en låt med Görel Crona. Denna heter Min vilda längtan 

 

                   

Med denna ridåöppning så önskar jag er en härlig vinterdag. Ta hand om er för det finns bara ett exemplar av er. 

 

 

#Tandläkaren #Parkoas #Vindskulptur #Grafiska #Saga #Görel

Av Malin wiper - 18 januari 2021 14:15

 

I förmiddags då vi var ute och promenerade så zoomade jag in denna fina katt som satt framför en dörr omgiven av sön. Jag tror jag fotat denna katt förut


 

Det går även att pynta lite i krukor på vintern. Nu har vi nollgradigt igen men snön ligger kvar


 

En stickad vante var upphängd på en gren vid promenadvägen och det är en rätt vanlig syn


 

Nu fick jag en bättre bild på den senaste installationen på en tomt där dom ofta byter figurer. Detta skall föreställa en kvinna och man som firat in det nya året 2021. Sånt här gör då mig glad och jag tackar så mycket till dom kreativa som bor i huset bakom figurerna. Ni livar verkligen upp tillvaron med er fantasi


 

Tuja som är ett fint träd. Här med många stammar


   

Jag zoomade in och såg dessa matautomater för fåglar. Fiffigt att kunna göra sånt av petflaskor

 

                    animated-bird-image-0488               animated-bird-image-0488               animated-bird-image-0488               animated-bird-image-0488 

 

          

Vindskulptur 

 

 

Jag hittade en bild som jag tog 2013 i Vaggeryd på en VOLKSWAGEN 1303 S från 1974


 

Detta är en bild på mig från Vaggeryd där vi bodde i 17 år. Vi promenerade ofta på Ellen Nybergs promenad


 

En bild på mig och mamma. Jag föddes med svart hår och bruna ögon. Efter en tid så gick ögonen över till mer grönt. Mamma hade bruna ögon. 

 

                                  animated-baby-toy-image-0002

 

Min man bet sig i tungan för ett tag sen och det läkte inte så han var till Vårdcentralen och där sa dom att han hade en vass kant på en tand som gjorde att det inte läkte. Han har svårt för att äta så det blir mosat, välling och gröt. Nu har han fått en akuttid till Praktikertjänst och en tandläkare som heter Rezza Razifar. Vi har hört så mycket bra om Praktikertjänst och deras tandläkare. Min man är även kallad till ögonbottensundersökning i och med att han har diabetes. Det hände tre saker på en gång så hans glasögon gick sönder så nästa steg är att köpa nya. Nu får vi hoppas att det inte händer nåt mer på ett tag. Ha nu en fortsatt fin måndag

 

 

 

        

Det här klippet skall man nog inte kolla på innan man går till tandläkaren    . Little shop of horrors Dentist. Jag har haft med den förut några gånger i bloggen

 

#Katt #Vante #Installationen #Tuija #Vindskulptur #Volkswagen #Ellen #Mamma #Praktikertjänst #Dentist

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2021 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards