Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 12 september 2019

Kassasystem

Av Malin wiper - 12 september 2019 12:15


                

Det är så otroligt synd att man inte har så många bilder från dom ställena man arbetade på som tonåring. När jag var på en butik häromdan så kom tankar och minnen upp från över 55 år tillbaka. Jag arbetade på skobutik en tid då jag var ca 13-15 år och först på Tre Rosor i Sundsvall och sen bytte dom ägare till Wedins Skor. Jag arbetade där under ferier och sommarlov och trivdes jättebra. Jag var så ung så jag fick inte ta betalt så kassaapparaten hade jag ingen tillgång till.

 

                                       animated-dividing-line-image-0133

 

Det var meningen att jag skulle arbeta på lagret men jag visade tydligen framfötterna och hamnade till slut med kunder som jag hjälpte välja skor. Då var det full betjäning så man hjälpte alla på och av med skorna. Att visa skorna på rätt sätt var också viktigt. Till slut så tyckte dom jag var så duktig så jag fick ta betalt och det var så kul att knappa in priset på kassaapparaten och pengaluckan öppnade sig och jag fick tänka efter hur mycket jag skulle ge tillbaka.


                                  animated-dividing-line-image-0133

 

Sen dess har det hänt mycket och nu 2019 så ser det väldigt mycket annorlunda ut gällande kassasystem. På den tiden var allt på papper, i pärmar och på kassaremsor. Det är klart att mycket information satt i huvudet på chef och personal.

 

 

Så här skulle man hålla upp skon så kunden såg den ordentligt. Sen vred man lite så dom kunde se hur den såg ut från sidan. Skon jag håller i handen kallades förr för slingback. Många år senare hälsade jag på hos Wedins skor i Sundsvall och chefen en trevlig man kände igen mig direkt. 

 

  

Jag blev nyfiken på hur kassahantering ser ut idag med allt på datorer och på nätet. Jag blev imponerad av hur avancerat och omfattande det blivit. Ändå verkar det vara lättanvänt. Det heter affärssystem numera och hanterar betydligt mer än kassan. Nu kan man ha full kontroll på det mesta: logistik, kunder, reklamationer, och man kan bygga ihop allt med andra butiker och internethandel. 

 

Önskar er en fortsatt fin dag mina härliga besökare..  

 

#Kassasystem  

 
 
wiolettan

wiolettan

12 september 2019 16:54

Så var det förr, manuellt det mesta.
Jag kommer väl ihåg detta ljud som kom ifrån då kassaapparatens lucka öppnade sig. Min förra man hade en liten affär ett tag på 70-talet, och det var innan allt blev datoriserat så jag lärde mig många priser utantill och fick också hjälpa kunderna mera då än vad som görs nu.
Mycket har förändrats och kanske vi också, eller?
Jag gillar skon som du håller i.
Kram och trevlig eftermiddag.

http://wiolettan.bloggplatsen.se

Malin wiper

12 september 2019 16:58

Ja du det ljudet glömmer man aldrig. Vad kul att din man hade en butik förr. Då vet du hur det går till. Även strumpor fick man sätta på kundernas fötter innan provning. Man är ett stycke historia numera ;>)

Vi förändras också som du skriver så bra för vi måste ju hänga med i utveckligen. Vad kul att du gillar skon. Den har jag köpt på second hand men aldrig använt.

Ha en fin eftermiddag själv
kram från
MalinFrån
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Fredag 17 sept 16:18

    Nu är det fredagskväll och man börjar nicka till lite     Jag kommer i kväll under balkongen. Klicka här för att höra en låt som heter Under Balkongen med Bo Kaspers orkester     Grönt är alltid skönt     Här kan man si...

Av Malin wiper - Fredag 17 sept 14:15

   Nu har min man varit med i tidningen Hem & Hyra igen vad gäller elbilen som man får hyra av Hallstahem genom Move About. Hallstahem är verkligen före sin tid med att ha en elbilspool för sina hyresgäster.    Klicka här för att komma in på en...

Av Malin wiper - Torsdag 16 sept 18:15

  I dag fick vi Hallstahems tidning Utsikten i vår postbox. Där får man verkligen reda på vad som händer i både bostadsbolaget och i närområdet                                                            JagaMera    Det visade sig att Hal...

Av Malin wiper - Torsdag 16 sept 10:45

    I går på vår promenad så såg vi den fina vita katten igen. Den verkar hålla sig inom samma område där den bor. Den är så välnärd och pälsen är så fin. Katten kommer alltid fram till oss för att bli klappad på.      Här en bild på när ...

Av Malin wiper - Onsdag 15 sept 15:30

                        Nu börjar det hända nåt i kommunen igen. På lördag 18 september mellan 14-18 på Hallstaparken så blir det en Raggarolympiad. Jag har aldrig hört talas om Raggarolympiad men det är nån slags lek/tävling. Sen är själva Hall...

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool Move About

 

Hallstaparken Tacokväll och Blue Billy Boys

 

Hallstaparken Raggarolympiad 18/9 14-18

 

Arkiv

Hallsta Symaskiner Hallstahammar

 

Smart Fritid Emaljmuggar mm

 

Hallstaparken evenemang mm

 

Hallsta Café & Restaurang hemsida

 

Bread & Sweet By Jennie

   

Gretas Vardagsrum & Kök

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Naprapat David Värnamo

 

Pelican Self Storage, förråd

 

Paola Svensson Youtubekanal

 

friday for future

 

Snygga tygpåsar från Qvikmart.com

 

Haga Vintage Bernshammar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

           

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2019 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se