Direktlänk till inlägg 4 april 2019
Vi har elspis med keramisk glashäll. När jag lagar mat som skall koka upp och sedan bara sjuda så har jag svårt att hitta rätt inställning på vredet till kokplattan. Det var inte svårt på campingköken som drevs med gasol. Har förstått att induktionshällar skall fungera på liknande sätt d.v.s lätt kunna ställas ned till sjudning. Då jag själv aldrig använt en induktionshäll så undrar jag: Går det lätt att justera in på låg effekt? Enligt en del jag pratat med så blir det bättre kontroll om man har tjock botten på kastrullen eller pannan.
Det som är bra med induktionshällar är att den svalnar mycket snabbt när man stängt av. Det minskar risken att bränna sig. Priset på induktionsspisar och hällar verkar ha dalat rejält sista året. När jag surfade på nätet för att söka information så såg jag att man använder induktionsvärmare för att värma bultar som rostat fast, ta bort bucklor på bilplåt och mycket annat.
Betydligt enklare än att måsta jobba med öppen flamma. Läckande bensintank är inte ovanlig och risken borde vara mindre med induktionsvärmare. Eftersom det är frågan om kraftiga magnetfält så kanske det inte är så lyckat att komma för nära med datorer och mobiler. Bara en tanke. För dig som är intresserad av tekniken, klicka här.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|