Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2015

Av Malin wiper - 15 december 2015 19:45

   


 


Fick möjlighet att se ettornas och tvåornas Julspel i Hjortsjöskolans aula igår. Våra vänner A-G och L-G och deras dotter K var också där för att bese K:s pojkar S o E som ingick i ensamblen.  



 


En mycket musikalisk dam trakterade pianot både före och under föreställningen. Det riktigt svängde, lite uppjazzat.

 

                   



Jag filmade men det blev för långt så Youtube tog inte emot hela klippet så det delas upp i 4. Här ser ni del 1, dom sjöng väldigt starkt, tydligt och fick väldig bra uppbackning av pianisten. Blev sen bjuden på fika hos våra vänners dotter. Malin kunde inte följa med eftersom hon inte kunde sitta så länge                                      



Klicka här för att se del 2. Klicka här för att se del 3. Klicka här för att se del 4

 

 

                           


#Hjortsjöskolan #Julspel #Ensemblen #Pianot #Fika

Av Malin wiper - 15 december 2015 14:30



   


 

Mr T här: När jag var själv till Jul-Ljus för att hämta tavlan vi lagt undan så passade jag på att fota lite där. Tomtarna som invaderat Vaggeryd fanns också här i Hok. De kostade 220 kr/st.                    

   

Inomhustomtar är det gott om liksom snögubbar, änglar och troll.                     


    

Personlfest i tomteland ser detta ut som men var är gummorna?

 


Här tillverkades Sveriges första serietillverkade elljusstakar och det finns många varianter på temat på Jul-Ljus i Hok.


  

Julstjärnor är något som hör till, här finns upptänkliga sorter och storlekar.       


  

Strutar, fjädrar, bollar och snögubbar.


  

Pärlemortomte??


   

Ljus och burkar men inga skurkar.


#Jul #Gästbloggare #Tomtarna #Personalfest #Elljusstakar #Granar #Pärlemortomte #Potatis 

Av Malin wiper - 15 december 2015 07:32

  

En vante som hängde på ett buskage jag gick förbi. Jag var i urusel form i går och fick ta tabletter 3 gånger men i dag när jag vaknade var jag lite bättre så promenaderna i går och gåbandet gjorde nog sitt. Fortsätter detta så skall jag beställa tid hos läkare för röntgen och ev starkare värkmedicin som inte innehåller kodein. Jag kan sitta högst 10 minuter sen säger kroppen stopp!.

 

 

                                             

 

Det blir värre eftersom jag även har besvär med nacken och korsryggen, det triggas igång värre när ländryggen krånglar. Jag är så trött på min kropp nu så jag nästan spyr men jag vet ju att det finns dom som har det värre men det hjälper inte.                  

 

Min man kommer att vara lite bloggvikarie som han även varit förut när jag inte mått bra. Han kommer in så fort han kan och har inlägg klara. 

 

   

I går kom det lite snö och vi hade minus 4 grader och mer torr luft som gör att man mår bättre. Lyckan blev kort för i dag är det varmgrader igen. Som ni ser så har vi fått tillbaka vår lilla röda men det blev en dyr historia på tvåsiffrigt belopp. I ett vips försvann vår planerade resa till våren. That's life.  Ha nu en skön dag kära läsare och sköt om er. 

 

Hurt med 2Cellos. Passar bra till mitt sinnestillstånd. Har haft den inne med Johnny Cash förut så jag tar denna version nu. Klicka här för att höra låten med Johnny Cash som är en höjdare med hans lite spruckna röst 

 

 

#Vante #Ländrygg #Nacke #Bloggvikarie #Cellos

 

Av Malin wiper - 14 december 2015 14:00

  

Vi har ändrat lite i hallen för det blev lite för mycket grejer på alla väggar. Vi hade två galgar på höger sida med tidningar på men det såg inte så roligt ut. Vi har därför köpt tavlan ovan som är i trä och har en text som vi gillar eftersom "All you need Is love" är en låt som har den titeln på en av The Beatles låtar. Vi köpte tavlan på Jul-Ljus. Inget skall hänga på väggen till höger utan den skall få vara helt ren och det gjorde att det såg mycket bättre ut. Ovanför tavlan har vi en väggklocka i glas i form av en vinylskiva. Den köpte vi på Wahlbergs Ur & Guld för några år sedan. 

 

Klicka här för att se en animerad version av låten. Klicka här för att höra en liten pojke spela låten på gitarr                  


  

I sovrummet har jag en t-shirt med motiv av The Beatles som inte är använd men köpt på second hand. Den har jag hängt på en av garderoberna som prydnad,  den har texten Let It be från en av deras låtar

 


Mr T här: 

 

Malin har fått stora problem med ländryggen igen så hon kan inte sitta vid datorn just nu. Inlägget ovan är skrivet av henne sen förut så jag satt in det åt henna. Hon kom knappt ur sängen i morse och hade svårt att få på sig kläderna. Bilåkning är inte att tänka på för då blir det värre. Hon tog en promenad ner till gymmet men kunde bara använda gåbandet och sen hem igen. Nu är det bara promenader som gäller tills detta lossnar. Hon kan bara sitta korta stunder och ligga på ena sidan för det är värst på vänster sida. Hon fick ställa in besöket hos tandhygenisten. Jag hjälper henne lite här på bloggen och det kan komma nåt gästinlägg från mig. Hon hälsar till er alla

 

 

Må  så gott

Mr T

                 

 


 

#Tavla #Beatles #Jul #Need #Väggklocka #Wahlbergs #Shirt 


Av Malin wiper - 14 december 2015 08:00

                          


  

Jag har sett en svensk film av Lisa Ohlin som heter "Simon och Ekarna" som jag borde ha sett tidigare. Det är ett drama från 2011 och bygger på en bok av Marianne Fredriksson. Jag kan tänka mig att detta är det närmaste man kan komma att läsa en bok för så målande och fängslande var filmen. I rollerna ser vi Bill Skarsgård, Helen Sjöholm, Jan Josef Liefers, Stefan Gödicke, Karl Linnertorp, Jonatan S. Wächter, Karl Martin Eriksson, Cecilia Nilsson  mfl 

 

 
Filmen handlar om Simon, som växer upp i en arbetarfamilj i utkanten av Göteborg under andra världskriget. Han är mycket begåvad och känner sig alltid annorlunda och utanför. Mot sina föräldrars gillande söker han sig till skolor och utbildningar som en arbetarunge normalt inte söker sig till. Där möter han Isak, son till en förmögen judisk bokhandlare som flytt undan förföljelserna i Tyskland. De två pojkarna och deras familjers liv vävs samman samtidigt som kriget rasar i Europa.

 

 

Metropol

 

Jag finner inte ord när jag skall beskriva denna film för den måste ses. Jag är lyrisk av både färg, foto, kostym, musik och skådespel. Bäst är Helen Sjöholm som blivit en otroligt duktig skådespelare. Hon spelar mamma till Bill Skarsgård så när han växer upp så sminkas hon lite äldre och det görs väldigt skickligt. Helen Sjöholm är född i Sundsvall som var min födelsestad. Filmen är känslosam, djup och magisk och i vissa avsnitt gör det nästan ont i kroppen och jag grät då en skvätt på slutet. Klicka här för att läsa vad kulturbloggen skriver. Klicka här för att höra soundtracken till filmen, musiken är helt fantastisk och går rakt in i kroppen som ett pistolskott i sin melankoli. Den är komponerad av Annette Focks 

 

Filmen var nominerad i 13 kategorier vid Guldbaggegalan 2012 och vann två av priserna, Cecilia Nilsson för Bästa kvinnliga biroll i rollen som Inga och Jan Josef Liefers för Bästa manliga biroll i rollen som Ruben Lentov.

 

 

Kan inte ge filmen annat än 4 ekar i betyg av 5 möjliga

 

                

  

            




#Simon #Ekar #Lisa #Helen

Av Malin wiper - 13 december 2015 16:00

 

Glide Magazine  


Ofattbart att Little Richard nu är 83 år gammal, det var min bloggläsare Lena som berättade det i ett mejl. Hon har följt min blogg sen 2009 och det känns jätteroligt. När han fyllde 80 år så la han av med musiken och ägnar sig nu åt annat. Han är otroligt bra på piano och sången sitter där också, det rockar verkligen

 


Klicka här för att läsa en längre biografi över honom. Klicka här för att komma in på en färgstark nostalgisida

 

 

Little Richard föddes i Macon, Georgien och har på sin meritlista både sång, piano och skådespel. det är rockartist han är och kallas även "arkitekten bakom rock'n'roll". Under 1950-talet var han en av dom stora stillbildarna inom just rock'n'rollen med sin explosiva musik och sin personlighet. Han valdes in i Rock and Roll Hall of Fame under det första intagningsåret 1986 


 

ultimate classic rock                   

 

 

#Richard #Lena #Macon

Av Malin wiper - 13 december 2015 08:40

  

Ja då var det tredje advent redan. Jag hänger inte med riktigt i svängarna för kroppen krånglar och har sig. I dag kunde jag ta en liten smörgås med banan och avocado medans min man tog en skinksmörgås till kaffet. 

 

 

Ett minne dök upp från 1969 då jag arbetade på en glasögongrossist firma som hette L.J Langes i Sundsvall. Vi mätte upp glasögonglas, behandlade dom i en maskin, packade dom och sen gick vi ut till glasögonbutiker i stan och lämnade över beställningar. Jag blev efter ett tag allergisk mot den starka rengöringsvätskan så jag fick byta arbetsuppgifter och ta hand om kontorsgöromål istället. Jag gick handelslinjen så jag kunde skriva maskin, bokföring mm. Jag kom ihåg att chefen en äldre trevlig man satt vid sitt skrivbord precis när man kom in till firman. Minnet är att jag och en annan tjej som arbetade där lussade för gubbarna och hon var ljushårig och jag var mörk. Det var männens önskan att vi båda skulle vara lucior. Det blev väldigt populärt och det är ett minne som sitter kvar för vi hade jättetrevligt den dan. På kvällen gick jag ut och dansade på Wivex och där träffade jag min sons pappa och resten är historia. 

 

   

Här ser man Inger och mig där vi står framför dom då moderna maskinerna som användes när man fixade glasögonglas. Det skulle vara roligt att få kontakt med henne igen men jag vet inte vad hon heter i efternamn. Vi arbetade bara tillsammans en viss tid och sen började jag på ett annat kontor.        

 

   

Vi hade fikarum i källaren och här ser man oss med chefen den mörka längst in på bilden och en annan man som arbetade där. Dom är nog borta för länge sen.    

 

  

Ni ser ju hur omhuldade vi blev. En fantastisk arbetsplats 

 

                                

 

 

  

Jag kom ihåg att en av killarna satt på lappen på julbocken och jag tänkte inte på det då 

 

  

En av männen spelade gitarr 

 


Hayley Westenra med Santa Lucia. Hayley Westenra föddes 1987 i Christchurch, Nya Zeeland och är en sångerska (sopran). Hennes första internationella skiva Pure släpptes 2003. Hon har hittills sålt över tre miljoner CD-album över hela världen

 

  Nu önskar jag er alla en ljus och fin tredje advent och lucia

 

 

   

#Advent #Langes #Glasögonglas #Hayley

Av Malin wiper - 13 december 2015 08:00

  

   


  

Jag skrev för ett tag sen om banansushi som är ett nyttigt mellanmål eller tilltugg. Klicka här för att komma in på det inlägget. Istället för mandelsmör går det lika bra med jordnötssmör och nu har dom en sort på ICA som är suveränt god och inte blir hårt efter ett tag. Det har  små bitar av nötterna som gör att det blir ännu godare. Det kommer från Green Choice , är både ekologiskt och kravmärkt med  99,3% peanuts. Jag har aldrig någonsin förut smakat på jordnötssmör för jag trodde det skulle vara jätteäckligt men jag blev förvånad av hur gott det är. Burken är dessutom stor och innehåller 350 g  

 

 


Detta recept skall jag testa själv när jag orkar, det ser så lätt ut och jag har massor av jordnötssmör hemma. Jag önskar er en härlig söndag.   

 


 

 

  Klicka här om ni vill vare med på en utlottning hos Maypel

  


  

#Green #Ekologiskt #Jordnötssmör #Utlottning

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2015 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards