Öppen Ridå

Alla inlägg under oktober 2014

Av Malin wiper - 16 oktober 2014 19:00

  

Det kom en avi i går  men jag väntade mig inget paket så jag blev lite nyfiken. Åkte ner till ICA och hämtade paketet


  

I paketet låg detta fina hjärta som glittrade och glänste. Det ser ut som små snöbollar och det passar ju en vinterperson som mig. Det visade sig att det kom från min bloggvän "Maypel's World". Hon är en jättefin och omtänksam person. Nu skall jag leta efter en passande plats för detta hjärta och visa upp sen.     


      

Klickbilder


  

Det fanns med ett snyggt kort  också och hon hade skrivit så fint så jag blev rörd. Hon ville muntra upp mig eftersom jag inte mått bra på sista tiden i och med både ofrivillig flytt och struman. Hur gulligt som helst. Trots att hon har problem med hälsan själv så tänker hon på andra och har sån empati. Säger som så att: hjärta som glittrar och ögon som ler, så känns det. Tusen tack och stor kram min vän...   

  

 


Hearts med Marty Balin. Han har en lite speciell röst. Klicka här för att komma in på hans hemsida. Marty Balin föddes 1942 i Cincinnati, Ohio. Han är en amerikansk sångare och gitarrist, mest känd för sina sånginsatser i den psykedeliska rockgruppen Jefferson Airplane. När jag sitter här och skriver så kommer jag på att jag haft honom inne förut men i nån av mina förra bloggar. Klicka här för att komma in på hans facebook


 

#Hjärta #Bloggvän #Kort #Marty

Av Malin wiper - 16 oktober 2014 14:00

  

I kväll blir det  "Tjejkväll"City Skor, jag var där förra gången men denna gång får jag stå över. Det var väldigt lyckat och kul sist så sånt glömmer man inte. Klicka här för att komma in på det inlägget jag skrev då. Jag har varit som bortkopplad från livet ett tag för det blev för mycket av allt. Nu gäller det att ta nya tag och jag tror inte detta är min sista flytt i livet....  Det såddes ett frö av upplevelserna i förra lägenheten.     


  

Två dagar återstår av detta erbjudande              


  

Min man kollade in ett par roliga "Thinsulate" vantar som var lite speciella, så här såg dom ut på insidan

   

 


Här har han vänt på handen och det sitter som en kudde uppepå handen i karborrband


  

Den tar man sen loss och för ned mot fingrarna och vips! så har man en hel vante. Skall man öppna en dörr eller nåt annat så kan man bara koppla av den så den funkar både som fingervante och hel vante.  Dom kostade 99 kr så min man fick dom av mig eftersom han alltid skämmer bort mig på det ena eller andra sättet. 


  

Dom hade både stickade vantar och mössor där nu 

 

   

Rabatterade skor

 

   

Mysiga tofflor att stoppa ner fötterna i hemma när man bara vill mysa och känna sig varm.  

 

Det jag egentligen var ute efter var hälgrepp. Jag har fått ett antal skor av ett par som min man känner genom sitt arbete. Dom hade en släkting som bor i Frankrike och skulle göra sig av med både kläder och skor till second hand. Min man var ett ärende till dom och då frågade dom vilken storlek jag hade på kläder och skor. Till min förvåning och glädje så var många av skorna i min storlek men ett par var lite stora så jag köpte både hälgrepp och sula hos City Skor. Jag blev jätteglad när min man kom hem med skorna och en del av kläderna passade mig men inte allt så det skall jag se om nån annan vill ha. Ett par skor var ännu större så dom har jag redan gett bort. Det var verkligen snygga skor av franska fina märken och dom ser inte mycket använda ut. 

 

   

Här är ett par av dom skor jag fått. Dom är i brun mocca av märket "Gabor". Det är dessa skor som jag måste ha hälgrepp i för dom är en aning för stora baktill.  

 

       

På sulan ser man att dom är lindrigt använda, sista bilden hälgrepp och sulor jag köpte till skorna. Det är möjligt att det bara räcker med hälgrepp för dom är bara lite stora.  

 

  

Jag fick ett överraskningspaket i går men det hinner jag nog inte få in i dag...   eftersom mycket av tiden går bort till sjukhusbesök (mammografi) vi har ju 4 mil till närmaste sjukhus 

 

 

#City #Tofflor #Vantar #Hälgrepp #Sulor #Mocca #Gabor


Av Malin wiper - 16 oktober 2014 08:00

Efter lunchen i går så åkte vi ner till samhället för jag var lite bättre i förkylningen och ville ut. Vi kollade upp byggarbetsplatsen i centrum där höghuset där förut Swebankhuset stod och det växer för varje dag. Denna veckan skall Konsum Coop rivas helt och dom har nu spärrat av. Jag skulle gärna vilja filma när dom river bygget men jag vet ju inte vilken dag det sker. Det kommer att stå ett trevåningshus där konsum finns nu och sen kommer Konsum Coop tillbaka 2015 

 

Klicka här för att se vad jag skrev sist ang detta bygge. 


  

En sista närbild. Denna förändring känns väldigt overklig för oss som bott här i över 14 år men sånt är livet och utvecklingen har sin gång än om inte jag är så förtjust. Jag saknar fortfarande bokhandeln och spelbutiken som fanns här när vi flyttade hit. Så även Mimmis Magasin som var en höjdarbutik. På 14 år kan mycket förändras i ett samhälle och man ser i storstan att förändringarnas vindar går fort. En restaurang eller en butik kan öppna men försvinna lika snabbt. 


  

Sen gick vi ner till Ritz Konditori för att ta en fika, vi har inte varit dit så ofta på sista tiden tyvärr. 


  

Min man tog en baguette med kycklingcurry som han tyckte var supergod. Jag orkade ingen smörgås så jag tog en sockerfri hallongrotta. Sen satt vi en stund i bardelen och kollade ut på folklivet som inte var så mycket på eftermiddagen. Jag är så glad att jag har en sån pärla till man som jag har, det är en stor trygghet och lycka. 



  

Det känns lite Halloween i luften när man kollar det enda bordet som nu står utomhus. Det känns i luften att vintern står i beredskap för att ta sig in. Vi var in till Cityskor också men det skriver jag om i nästa inlägg. Nåt mer orkade jag inte för jag var inte så bra som jag trodde men det var ändå skönt att komma ner till samhället en stund. Tänk att askkoppen "Kulan" finns fortfarande. Såna var populära på 1970-1980-talet och jag hade en sån hemma själv på bordet för då var det fler som rökte så det tillhörde att man hade askkopp. Den var väldigt bra för man stängde in lukten. Själv har jag aldrig rökt men tjuvrökte en cigarett med en kompis när jag var 15 år, blev så dålig så det gjorde jag aldrig om...     I dag skall jag på mammografi (Värnamo)så min började tidigare i dag för han vill följa med. Det är för jobbigt för mig att köra bil när jag får hostattacker. 

 

 

 

          


#Konsum #Ritz #Halloween #Pumpa #Kirsi

Av Malin wiper - 15 oktober 2014 14:00



  

  

Detta är en minnesbild från 1990-talet som följt med oss i en fotoram sen dess. Vi bodde då i Hällefors och min man och jag träffades på en fackföreningskurs. Min svärfar sitter längst till höger, honom gillade jag jättemycket för jag kände att han tyckte om mig så jag blev accepterad direkt av honom. Tyvärr så gick han bort några år efter att min man och jag träffat varandra, han blev 74 år, det var hela 17 år sedan.  Jag och min man i mitten och längst till vänster min mans bror som bor i Västerås. Honom träffar vi varje gång vi åker till min son i Enköping. Han har firat jul med oss två år i rad nu, denna jul vet jag inte hur det kommer att bli eftersom jag har en operation framför mig så tar vi dan som den kommer. Min svärfar var som min man när det gäller att guida folk genom landskap, dom är pålästa och kan dela med sig. Svärfar hade varit fotbollsdomare och älskade fotboll. Han arbetade på Arbetsförmedligen mm. Han åkte ofta till England där han hade vänner inom fotbollen och höll även föredrag där. 

 

Det var väldigt modernt då att ha blommor på väggen i hållare. Soffan vi sitter i är vit med beiga ränder och den köpte jag i Hällefors på en second hand för 400 kr och fick även med två fotöljer som tillhörde soffan. Den var som ny och den följde med när jag flyttade in hos Mr T för han hade större lägenhet då. Den följde även med ett tag till Katrineholm men sen köpte vi en skinnsoffa som vi hade några år här i Vaggeryd också. 

 

 

Bananas house 

 

Huset min man bodde i när vi träffades kallades för "Bananhuset" för det var gult och böjt i arkitekturen som en banan...  Tyvärr är detta hus rivet nu trots att det var ett modernt snyggt hus som hade både stort badrum och egen tvättstuga bakom badrummet. Från att ha varit stor uppgång vad gäller arbeten så förändrades situationen och många fick gå från sina jobb och då stod många hyreshus tomma så dom revs. 

 

Vi hade jättetrevligt när vi träffades och var ute och åkte och kollade runt, åt god mat och disskuterade. Jag tror att vi åkte iväg till Örebro nån gång också för det låg inte långt från Hällefors.  Min svärmor var och hälsade på oftare och även hit till Vaggeryd men nu var det rätt många år sedan för hon orkar inte resa längre 

 

Elvis med Memories 

 

#Minnesbild #Svärfar #Svåger #Hällefors #Elvis #Katrineholm #Vaggeryd

Av Malin wiper - 15 oktober 2014 08:00



                        

 

 

Hur slarviga får man bli på en skala mellan 1-10?, vi ligger nog på 10 här....  Detta är en bild tagen utanför vårt fd hus för ca 4 år sedan. Det snöade rikligt det året och vi tog inte ens in cyklarna utan försökte sudda bort dom från våra näthinnor.  Det ser nästan "Surrealistiskt" ut. I år vill jag ha en sån vit jul med massor av snö. Vi behöver ju inte skotta längre och en jul utan snö är som kaffe utan doppa...  

 


Alan Jackson med Remember When. Klicka här för att komma in på hans hemsida. Alan Jckson föddes 1958 i Newman, Georgia och är en amerikansk countrysångare som har hållit på ett tag. han hördes under 1990-talet till de mest populära countryartisterna. Han har haft över 20 listettor på Billboards Hot Country Songs. 2002 vann han en Grammy för bästa countrysång med "Where  Were You (When the World stopped Turning), skriven efter 11 september-attackerna 2001. Han är melem i Grand Ole Opry, och kom in i Georgia Music Hall of Fame 2001 

 

Klicka här för att komma in på Alan Jacksons facebook


   

Ytterligare en bild från minnesarkivet. Den föreställer mig hemma hos mamma och pappa. Jag var ca 17-18 år gammal. Klänningstyget är typiskt för den tiden tiden och jag hade sytt den själv "Flower Power", tyvärr är bilden lite urblekt så både jag och klänningen är inte så färgmättade längre...   Jag gick då på en Folkhögskola i Fränsta som hette Ålsta Folkhögskola. Den skolan finns kvar fortfarande så klicka här för att komma in på deras hemsida. Jag gick inte i gymnasiet utan handelslinjen dom sista skolåren för jag ville bli kontorist, jag gillade att skriva på skrivmaskin. 

 

 

Ålsta Folkhögskola.  

 

Efter att ha varit ute och arbetat lite på olika kontor och telefonväxlar så bestämde jag mig för att börja på Folkhögskolan. Skolan var ett internat så man bodde där och kamratskapen var jättebra så jag trivdes. Det var blandat både tjejer och killar som gick på skolan men vi fick inte bo i samma korridor som killarna. Fast det var några tjejer som blev ihop med killar där så man kunde se dom ändå i korridoren...  Jag var lite rundare på denna bild än jag blev sen då jag bestämde mig för att gå ner i vikt, nu med dagens ögon så ser jag inte överviktig ut på bilden och det var jag inte heller.

 

Den här solstolen fotade jag på Erikshjälpen i Jönköping 18 augusti i år och den påminner om min klänning         

 

 

Jag är så uttråkad så jag sitter lite för länge vid datorn och helt plötsligt fick jag en hemsk hostattack som inte ville ta slut. Trodde jag blivit lite bättre men denna hosta kommer nog att sitta i ett tag. Jag hör att det är många som har samma sak. Jag kollar mest på film och slappar men det kanske är bättre att jag rör på mig lite. Skall gå nåt eller några varv runt huset i dag och känna hur det känns. Ha nu en fin dag och sköt om er. 

 

 

Barry McGuire som yngre 

 

Klicka här för att höra en låt som var en av dom som gick heta på skivtallrikarna i slutet av 1960-talet och början på 1970-talet. Klicka här för att läsa om Barry McGuire som sjunger låten. Klicka här för att se hur han låter många år  senare... 

   

                                       



#Minnesbilder #Snörikt #Alan #Ålsta #Folkhögskola #Barry    

Av Malin wiper - 14 oktober 2014 19:00

 




Folkets Hus Bio i Vaggeryd visar filmen Boyhood 19 oktober 18.00 Det är en amerikansk dramafilm från 2014 med manus och regi av Richard Linklater. I huvudrollerna ser vi Ethan Hawke, Patricia Arquette och Ellar Coltrane. Filmen spelades in mellan 2002-2013 och hade premiär vid Sundance Film Festival 2014.

 

 

 

                

                                                 

 

 


Filmen har uppmärksammats då Linklater gav Coltrane huvudrollen då han var sju år gammal för att sedan spela in en liten del av filmen varje år under tolv års tid. Linklater vann silverbjörnen för bästa regi vid Filmfestivalen i Berlin 2014




                                                  



Klicka här för att läsa en bra recension av filmen. Sidan heter "Glasburk på bio". Klicka här för att komma in på IMDb för att läsa mer och se hela rollbesättningen. Klicka här för att se vad MovieZone skriver om filmen

 

 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild. Det är huvudpersonens utveckling från liten pojke i början av filmen tills han blir vuxen

 

 



 


Gamla vägglampor från en biografsalong som såldes på Tradera för 250 kr. Klicka här för att se lite biografnostalgi från Stigbergstorget i Göteborg. Den biografen har jag själv varit på när jag bodde där

 

 

 

#Boyhood #Folkets #Bio

Av Malin wiper - 14 oktober 2014 13:30


   

Avatar photo 


Här sitter jag och njuter av fika, det hände sig på Konditori Drömtårtan för ett tag sen. Klicka här för att se hur det såg ut sist vi var till kondiset 25 september 2014 Klicka här för att se första gången vi var till Konditori Drömtårtan 2 november 2013 

 

   

Min mans smörgås med skinka och ost, njutbart god. Både skinka och ost är av bästa sort. Jag och min man gillar små Caféer som känns mer intimt och mysigt. Dom stora trendfiken är inget för oss, men visst har vi varit på såna också några gånger också.

 

  

Mitt bröd var lite mörkare också den med ost och skinka. Det är skönt att sitta ett tag och bara njuta och insupa omgivningen både ute och inne. 

 

Vi vet ju att det finns presskannor och vi har några såna men kolla här på denna kaffemugg som fungerar som en presskanna. Klicka här för att komma in på en sida där kaffe-pressmuggen finns, kostar 105 kr. Klicka här för att komma in på en annan sida där den är lite billigare, kostar 91 kr 

 

  

Lite vacker ljung på bordet 

 

  

Här håller hon som driver Konditoriet med sin man fram godbitar jag ville fota. Den till vänster är "Pistagetryffel-ruta. Den till höger är Lakrits-Lemon och den skall vara supergod, avsmakas så småningom.  


   

I december 2013 hade dom såna här roliga biskvier med små pepparkakor. Har aldrig sett nåt liknande och hoppas dom har såna i jul också 

 

 

 Ett varierat klipp vad gäller klubbor med musik lite längre in i klippet

 

 

Skrivet i dag: 

 

Jag är lite bättre i dag men får fortfarande hostattacker och så fort jag pratar för mycket så försvinner rösten. I dag har solen spruckit fram mellan molnen och det ser ut som det blir en fin dag. Jag orkar inte gå ut så jag får ge mig till tåls tills det släpper lite mer. Det har tagit ännu hårdare på min man eftersom han har lite astma också, han har hostat i 9 dagar nu så jag har sagt till honom att beställa tid hos läkare för att få nåt för sin hosta. Han går och arbetar ändå för han har ingen feber. Nu har jag snart slut på förskrivna äldre inlägg så jag hoppas kunna gå ut och fota i samhället nån dag.  Ha nu en fortsatt fin dag kära läsare 

 

 #Drömtårtan #Cupcake #Klubbor #biskvier #Förkyld

Av Malin wiper - 14 oktober 2014 08:30

 

nterior




   


 

Klicka här för att läsa Vaggerydstorgets senaste magasin om en tjej som flyttat från Hisingen till Vaggeryd för kärleken. Jag har själv bott på Hisingen några år. 

 

 

     

 

Klicka här för att komma in på Vaggerydstorget och läsa ett reportage om Cathrine som flyttade in i en gammal kamouflerad (industri) villa

 

 

 

     

 

Klicka här för att komma in på Vaggerydstorget och läsa om deras "Workshop" 16 oktober 

 

Minnesbild från ett vintrigt Vaggeryd, Hjortsjöån nedanför vårt fd egna hus 31/12 2009. Hisnande vacket, hoppas det blir en vit vinter

 

 

David Garrett med ledmotivet till filmen  Pirates of Caribbean. Det är ju helt otroligt att jag både sett och hört honom utan att veta vem han var då. Det hände sig år 2000 då hela personalen på mitt dåvarande arbete blev bjudna på en resa till Världsutställningen i Hannover (Uppåkara Mekaniska AB) supergenerös arbetsgivare. När vi var på utställningen så var det längst in en hög bred trapp som var enorm och längst upp där stod David Garrett och spelade fiol så bra så man baxnade. Han spelar både dom klassiska styckena och modernt. Vi fick även bo på fint hotell, besöka en industri i Düsseldorf, se Lübeck, gå på en häftig bar där man även kunde köpa med sig en flaska likör eller annat mm. Jag kommer aldrig att glömma denna resa som var en höjdare som sitter kvar. Fick ett dejavu att jag skrivit om detta förut...   

 

   

Minnena kommer upp när jag ser denna paviljong som hade vatten strömmande utefter väggen. Gick förbi där några gånger och det var den Norska paviljongen. Det var så mycket folk så vi hade ingen möjlighet att komma in i alla paviljonger.  

 

 

 

 

Betyder på Tyska:  Sköt om er 

 

 

#Vaggerydstorget #Workshop #Minnesbild #Garrett #Världsutställningen #Hannover

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards