Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 16 september 2014

Struma och en politisk besvikelse....

Av Malin wiper - 16 september 2014 07:45

    




Poletten gick ner  när jag såg Malou "Efter tio" på tv 4 där Helena Paparizou pratade om sin struma. Hon har visserligen för låg produktion och jag har helt normal hormonproduktion men sköldkörteln dör långsamt och då kan  man få symtom som: depression, dåligt minne, sömnproblem, hjärtklappning, heshet mm. Det  kan bryta ut om man haft sorg, traumatiska upplevelser och stress, det kan även vara arvsanlag och är man kvinna så är det på pappans sida av släkten. Det har nog hållit på länge för mig och jag har skyllt på utbrändhet men det var ju 10 år sedan jag blev utbränd och har bearbetat mycket av detta.  Jag kände ingen nästan allt Helena sa. 

 

Jag har långsamt blivit tröttare, kännt mig nedstämd och deprimerad till och från, haft sömnproblem så vissa dagar har jag inte orkat gå ut utan suttit i morgonrocken och sett på tv, film eller lagt in några inlägg, har även hjärtklappning till och från. Jag har fått lite torgskräck och har svårt att orka med att träffa vänner. Därför har min man och jag åkt ut i bilen och fikat eller ut på landet så jag ändå kan njuta lite. Jag tvingar mig ut så ofta jag kan. Jag hade velat prata med läkaren mer men det var så bråttomt så det jag hade skrivit upp fick jag inte sagt. Jag har ultraljudet kvar innan jag kan få nåt svar på biopsin och jag har fått kallelse men fick ett nytt papper att tiden flyttats fram lite.  I går hade jag tänkt göra så mycket men hade ingen kraft alls när jag vaknade så min man fick laga lunch när han kom hem för jag hade bara lyckats bädda och diska. Det är så många vi har lovat att träffa så jag får dåligt samvete också. Har inte varit nere på samhället på länge jag som gick in dit lite varje dag förut 

 

Klicka här för att läsa lite mer utförligt på facebook, där vissa haft det svårt att ställa in medicinen och haft åratal av besvär och dom klagar på att dom bagatelliserade på Malou men där hann dom inte ta upp allt förklarar dom.   

 

Hittade även ett klipp från Efter tio på Youtube 

   

    

Jag trodde jag hörde fel när Löfven uteslöt Vänsterpartiet och skall istället arbeta över blockgränserna med Centern och Folkpartiet, fy sjutton vad galet, då blir det ändå högerpolitik. Detta bådar inte gott och det dröjer nog inte länge tills nyval, så allt känns bara som en stort frågetecken???????. Det känns som dom förstör för sig för all framtid. Jämtin svarade inte på frågorna hon fick på nyheterna utan singrade sig som en orm....    

 

 

            

 


Jag är inte ute lika mycket på facebook utan försöker prioritera bloggen, så det blir bara sporadiska besök men det kanske ändrar sig så småningom när jag förhoppningsvis blir bättre. Jag lägger in lite förskrivna äldre inlägg i dag så jag kommer bara att besöka mina bloggvänners bloggar. Sköt om er och ha en så njutbar dag ni kan. 

 

#Struma #Malou #Helena #Löven #Blockgränserna

 
 
helga

helga

16 september 2014 09:18

Åh vad tråkigt att du fått struma. Min dotter fick denna sjukdom för ca 1 år sedan med överproduktion. Det tog oss mer än 7 månader innan vi förstod att något var allvarligt fel. Hon tappade nästan 10 kilo och blev supertrött. I höst ska hon operera bort sin sköldkörtel.

Kram till dig!

http://www.helga1.bloggplatsen.se

Malin wiper

16 september 2014 09:28

Vad tråkigt att din dotter som är så ung fått detta. Jag har varken över eller underproduktion och då kan tumör eller cysta ligga bakom om man har otur. Det blir operation för mig också. Jag har haft överproduktion på 1980-talet då jag arbetade i mögelhus men sen när jag slutade så blev jag bra men nu förstår jag att den har växt ändå under alla år. Jag gick då ner i vikt lika mycket som din dotter och blev ännu mer överaktiv än jag redan är ;)

Man blir verkligen trött av denna åkomma så jag får inte mycket gjort själv men det är inte lika viktigt med mig som är gammal, jag har ju redan levt mitt liv.

Hoppas det går bra för din dotter, det är inte nåt stort ingrepp och dom är jätteduktiga nu. Fast man måste ju äta denna levaxin resten av livet sen.

Ha en fin dag
kramar

 
skrivmoster

skrivmoster

16 september 2014 09:39

Struma kan ställa till det och jag har ju erfarenhet av det så jag förstår dig. Operationen gick bra. Allt har sin tid och du kommer säkert att känna dig bättre när du fått ordning på detta.

Solsken till dig från mig!

http://skrivmoster.bloggplatsen.se

Malin wiper

16 september 2014 09:54

Jag är inte rädd för operationen för jag har gått igenom värre, det är väntan på provsvaren som är värst för mig. Jag gillar inte hur detta påverkar mig men jag vet att detta kan ses som en bagatell men när jag läser på nätet så är det inte så för alla.

Tack för dina lugnade ord.

Ha en sin dag
kramar

 
Inger Rozén

Inger Rozén

16 september 2014 11:07

Hej!
Ja det är svårt att känna sig sjuk och eländig.
Vi får väl se vad den nya regeringen kan hitta på för nya dumheter.Jag hade hoppats på F,Gudrun.
Blir det nyval ställer jag in!
Kram;inger

http://chintoh.blogspot.se

Malin wiper

16 september 2014 11:32

Jag vill inte klaga för det finns dom som har det värre utan det var bara ett konstaterande och jag ville skriva om det.

Jag hade också hoppats på att Fi hade fått mycket mer röster. Det känns verkligen inte bra

Ha det bra
kram

 
Ingen bild

Lillemor

16 september 2014 12:21

Hej Malin!
Det gör mig ont att höra att du mår så dåligt. Du ska omedelbart ta kontakt med din läkare på VC. Du är deprimerad och du behöver omedelbar hjälp! Säg att det är AKUT!

Många varma kramar

Malin wiper

16 september 2014 12:57

Tack snälla Lillemor för din omtänksamma kommentar. Du har helt rätt och om det fortsätter så här så måste jag gå till läkare. Jag tror inte att jag får nån hjälp när det antagligen är på grund av sköldkörteln utan jag får nog vänta tills jag skall ta ultraljud för då får jag reda på alla prover.

Ha det bra kära snälla du

stor varm kram

 
Inger Rozén

Inger Rozén

16 september 2014 13:08

Hej igen!
Ja,min kusin,som står mig nära är döende i canser.Tyvär inget att göra.
Kram,Inger

http://chintoh.blogspot.se

Malin wiper

16 september 2014 14:34

Det var jättetråkigt Inger. Vet hur jag kände när min sons pappa dog i Cancer, det var hemskt.

Verkligen en hemsk sjukdom

Sköt om dig
varm kram

 
Annelie

Annelie

16 september 2014 14:25

Fruktansvärt att inte läkarna tar sig den tiden och berättar HUR patienten kan må när de har sin struma.
Min syster mådde också jättedåligt, fick utstående ögon och tappade massor i vikt innan hon vart opererad.
Ring och kräv en ny tid så du verkligen få sitta ner och prata med honom / henne och få HJÄLP, varför ska du gå runt och må som du gör..??!!

Kramar om.. // Annelie

http://minegen65.blogspot.com

Malin wiper

16 september 2014 14:42

Jag märkte att han hade bråttomt. Jag har inte sån struma så jag får utstående ögon för mina hormonvärden ligger som dom ska men det påverkar sömnen och psyket mm.

Om man tappar i vikt så alstrar sköldkörteln för mycket hormoner. Vad tråkigt att din syster drabbades så. Hoppas allt gick bra för henne så hon mår bra nu

Jag skall dit i slutet av månaden så då skall jag ta upp detta. Jag ville bara skriva av mig lite kändes det som men det blev nog lite för personligt

Ha en fin dag
kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Torsdag 28 mars 08:45

    I tisdags tog vi en promenad nere i Öster Mälarstrand, Notudden. Här satt vi oss ner på dom nya bänkarna framför småbåtshamnen. Sen gick vi omkring och kollade runt lite på dom båtar som fanns där, än om inte så många än     Här sitte...

Av Malin wiper - Onsdag 27 mars 08:30

  I mångdags innan vi hämtade min son i Enköping så dukade jag klart så allt var färdigt till lunchen hos oss. Min son har blivit vegetarian så vi tillagade morotsbiffar som vi gjort några gånger förut. Klicka här för att få receptet på morotsbif...

Av Malin wiper - Måndag 25 mars 07:15

    Här kommer lite fler bilder från promenader, och som ni vet så gillar jag pelare. Här ett pampigt hus i centrala Västerås     Lite fler pelare jag stött på och jag tycker såna tillför mycket i stadsbilden     En lite annorlunda...

Av Malin wiper - Söndag 24 mars 09:00

    Detta är en Alfa Romeo Spider från 1972. Den såg jag på en av våra promenader och den var så läcker. Nu börjar det snart dyka upp lite mer veteranbilar och det känns kul                                                                 ...

Av Malin wiper - Lördag 23 mars 10:30

      Vi skall sälja våra två gula fotöljer av märket Swedese Nova. Vi har ingen plats för dom i  denna lägenhet för vi har tagit sovrummet till vardagsrum där vi även har våra datorplatser. Därför köpte vi denna stol Mellby på Jysk för ett tag s...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
<<< September 2014 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards