Öppen Ridå

Alla inlägg under november 2013

Av Malin wiper - 27 november 2013 08:00

  

  

I går när vi åkte till mamma så stannade vi och fikade i Borås på Boulevard Café och Bar som är ett fint ställe inne i en galleria. Vi skulle ändå in där på Cervera och köpa två presenter. Klicka här för att se vad jag skrivit om dom förut. Klicka här för att komma in på Cafekartan och se vilket betyg dom får


  

Vi åt varsin smörgås med leverpastej och dom var jättegoda med fin brödsmak och inte för tjocka skivor med pastej för det gillar inte jag. Det var lite svårt att fota denna gång för det satt folk överallt. Dom har olika former av sittplatser och denna gången satt vi vid fönstret så vi kunne kolla ut lite  


  

Vi hade bland annat utsikt mot denna butik som var fint pyntad med julbockar utanför gjorda av granris


  

Lussikatter och lite kanelbullar, nu känns det lite jullikt.


  

När vi kom till mamma så rullade hon omkring i rullstolen så hon hade en piggare dag i dag och vi hann umgås lite. Jag hjälpte till att mata henne för då kommer man lite nära och får kontakt. Med satt en jättegullig tjej som jobbar där och vi pratade och hade lite skoj. Jag fotade nästan inget alls denna gång. En av dom nya boenden hade stickat en katt till mamma som hon kunde titta på vid matbordet och det tycker jag var jättegulligt gjort. Nu är det bara mamma kvar av dom gamla som bott där länge.  


  

Jag rensade lite i hennes linneskåp medans min man var ner till optikern med mammas glasögon som gått sönder lite genom att glaset ramlat ur bågen. Mamma har tydligen tagit av sig dom och vridit lite och då hoppade dom ur. Dom fixade dom snabbt och det kostade ingenting men händer det igen så kan dom inte laga längre utan då får vi köpa nya bågar. Jag la in jumprar i skåpet och slängde lite utslitna saker, men det var inte så mycket. Sen rensade jag bland kläderna och vek ihop dom som hon inte använder längre och la längst ner i skåpet. Plockade bort lite galgar för att få det lite luftigare till kläderna. Min förkylning har tagit på krafterna så det fanns inget "go" i mig i dag utan jag bara flöt ovanpå och tog det rätt lugnt. Det kändes skönt att få träffa mamma igen och krama om henne. Jag brukar må lite dåligt dan efter jag varit dit för man blir påverkad av att man inte kan umgås som förr med henne så det blir en saknad efter en person som finns men ändå inte. 

 

Funny How time Slips Away med Tom Jones, Chet Atkins, Jerry Lee Lewis 

  

 

 

I kväll 18.00 hållerKim Anderson föredrag i Fenix aula. Klicka här för att komma in på ett inlägg och läsa mer. Om jag inte orkar gå själv så får min man gå dit och sen skriva ett gästinlägg ang detta i min blogg. 

 

 

 


#Boulevard #Katt

Av Malin wiper - 26 november 2013 15:30

  

  

Förut var min favorit  Arboga leverpastej men sen dom flyttade tillverkningen från Arboga så är den skivbara pastejen inte alls densamma utan svampig och tråkig enligt mig. Då hittade jag helt plötsligt ICA:s egna skivbara som blivit ett bra alternativ och är rätt lik gamla Arboga pastejen med en lite mildare smak som tilltalar mig. Det var rätt länge sen jag bojkottade Arboga pastejen men det är ju möjligt att den blivit bättre och det är bara den skivbara som jag pratar om för jag vet inte hur den bredbara är.  


  

Kan även tipsa om denna Cream Chees som jag själv använder på smörgåsar under pålägg istället för smör. Går även ypperligt att använda som bara pålägg på smörgås med grönsaker eller frukt ovanpå. Passar även till ostbrickan. Den kommer också från ICA:s egna sortiment. Den finns även i vitlök och örter och den innehåller bara 3,0 g kolhydrater.

 

     

Förut köpte jag denna Cream Cheese som är laktosfri och kommer från Valio. Jag trodde jag var känslig för laktos men när jag blev av med gallan så kan jag äta nästan allt och förstår att jag inte haft några problem med laktos men jag kan köpa denna  ibland ändå för den är väldigt krämig och god och passar också bra på ostbrickan.

 

Inlevelsefullt framträdande av Titiyo i Så mycket bättre 

 

  

 

#Titiyo #Ost

Av Malin wiper - 25 november 2013 08:00


  

Finns det nån av er bloggläsare som kan säga nåt om denna vas? jag själv gissar på 30-40-talet. Min väninna Cerone köpte denna på på loppis/second hand. Jag lovade henne att forska efter uppgifter och värde. Skall kolla på google också men hör av er om ni vet. Om ingen vet så frågar jag Cerone om jag får ta den till Vätterbygdens Auktionskammare för att fråga om vasen. 

 

 

 

                     

 

  


Klicka här för att se en liknande från Gustavsberg. Klicka här för att se ytterligare en liknande som är skapad av Wilhelm Kåge. Klicka här för att se ytterligare en av honom. Klicka här för att komma in på en sida och se en vas med guldjungfru precis som på denna men en annan modell. Det finns en serie från Gustavsberg som heter "Sjöjungfru". Fast hennes kan ju vara en kopia men man vet aldrig för den ser väldigt fin ut och helt oförstörd. Det kan ju även vara Wilhelm Kåge som skapat denna vas.

 

Ett litet stycke historia


  

Under står det Gus 56 och jag undrar om det inte är Gustavsberg 1956 eller upplaga 56 eller också initialerna på konstnären/glasbruket. 

 

 

Inger kommer till mig 09.30 och då skall vi fika lite och hon skall berätta hur hon haft det i Kalmar. Pratade med henne i telefon i går och hon var uppspelt av den roliga upplevelsen så jag förstår att hon är nöjd. I går orkade jag städa lite medans min man tvättade. Så nu törs man öppna dörren utan att skämmas...  . 

 

  

 

   

  

 

#Vas


Av Malin wiper - 23 november 2013 15:00

  

En bloggvän ville ha receptet på min mans korvsoppa så nu har han skrivit ner det om nån annan också vill ha receptet


  


Alternativ:

 

stekta kycklingbitar; fläskbitar eller nötköttbitar.


  

2 portioner

Ingredienser:


  

Kycklingbuljongtärning

½ liter vatten

1 morot (Stavar 5mm eller skivor 3mm)

1 liten palsternacka (Stavar 5mm eller skivor 3mm)

2 medelstora potatisar (Stavar 5mm eller skivor 3mm)

10 cm purjolök (skärs fint)

10 cm Falukorv (tärnas  


                

  


Kryddgrädde:


  

1 dl vispgrädde (i stor kopp)

1 tsk timjan

1 tsk gurkmeja

1 kryddmått Sambal oelek

Lite svartpeppar

1 msk citronsaft knappt.

 

 

  

  

Tillagning:


  

Häll vatten i en panna och lägg i buljongtärningen. Koka upp och dra av plattan.

Skär till rotfrukter lök och korv, lägg på skilda fat.

Blanda till grädde och kryddor i en kopp.



Ställ tiduret på 10 min. Lägg morötterna i buljongen och koka upp.

Starta uret. Låt koka kraftigt. När det är 9 min kvar, lägg i potatisen. Fräs löken och korven. Om kokningen upphör, stoppa klockan och starta igen när det kokar. Palsternackorna läggs i när det är 5 min kvar, korvfräset läggs i när det är 1,5 min kvar.


  

När klockan ringer dra kastrullen från plattar och häll i gräddkryddningen, rör om och hetta upp.

Servera och njut. 

 

  

  

Om man vill ha andra rotfrukter eller kålsorter i så har de olika koktid. Gulbetor behöver 14 min och läggs i före morötter. Vitkål behöver ofta 11-12 min och läggs också i före morötterna. Rotselleri behöver 5 min och små broccoli buketter bara 2-3 min. Skaftet till stora broccoli skalas och skärs i tärningar och får koka 4 min.

Testa själv med olika rotfrukter som persiljerot (5 min) och annat. 

 

Joan Baez med No Woman No Cry

      


#Korvsoppa #Joan Baez

Av Malin wiper - 23 november 2013 08:42

    

Vi vaknade 08.30 och då satt jag mig vid tv:n med en kopp kaffe och en smörgås och kollade på tv 4 morgonprogram och där sjöng Mikael Wiehe, vilket härligt uppvaknade. Han var morgongäst och firar nu 50 år som artist. Bilden ovan tog jag i augusti 2010 då Mr T och jag såg honom live på Folkets Park i Huskvarna. Det var en upplevelse för han är ännu bättre live och har ett fantastiskt bra mellansnack. Efterråt trängdes folk vid hans bord dät han signerade skivor, böcker och skrev autografer. Han var dessutom väldigt närvarande som person så det kändes som han såg alla och tittade rakt in i ens ögon och sånt uppskattas, dessutom en glad och charmerande person. Han är trogen sitt politiska engagemang. 

 

Klicka här för att komma in på hans facebook  

 

  

Så här ser autografen ut som han skrev till mig.  

 

Grattis Mikael Wiehe till dina 50 år på scenen och för att du spridit både glädje och eftertänksamhet med dina texter och melodier. Du är så fräsch och pigg så jag hoppas du kan hålla på med musiken och ditt engagemang länge än. 

  

 

 

     

 

 

Nu är Inger iväg till kalmar och jag är så ledsen att jag inte kunde följa med för hon tyckte det hade varit så kul om vi hade kunnat åka båda och umgåtts ute i Kalmar också. Hon och frisörerna På Hon & Han Frisör Interiör åkte redan 05.00 för dom skulle vara där 08.00 Jag har skickat med Inger en kamera så jag hoppas hon tar många bilder. Jag känner mig bättre men inte så bra så jag skulle kunna sitta i en bil så länge. Hoppas det går bra för Bella som skall göra sitt frisyrprov. Jag får nog en till chans att vara frisyrmodell när jag har lite längre hår så dom kan klippa av lite. Nu hoppas jag bara att tjejerna får en toppendag i Kalmar...  

 

 

Ha nu en fin dag kära bloggläsare. Sköt om er och njut. 

  

 

 

         

Av Malin wiper - 23 november 2013 08:00



  

Kim Harry Andersson håller föredrag onsdag 27 november 18.00 Bibliotek Fenix Aula i Vaggeryd. Hans bok kommer att säljas i samband med föreläsningen. Klicka här för att komma in på hans hemsida. Klicka här för att komma in på Vaggeryds Bibliotek:s hemsida, på vänster sida ser ni då: gå direkt till evenemang, klicka där så ser ni allt som händer fram till jul 

 

   

m:s bok 

 

Lite Biblioteksminnen 

 

    

Jag själv på Vaggeryds Bibliotek 14 mars 2013  

           

Livets väg känns inte längre än så här...  

 

 

 

   

 

#Föredrag #Minnen


Av Malin wiper - 22 november 2013 15:00

  

När jag sist var in till Salong Hon & Han Frisör Interiör så fotade jag lite nyhemkomna julsaker. Här en skylt med "God Jul". Tiden har gått så fort från sommaren tills nu så man blir mörkrädd. 


  

Jättefina julprydnader i lite gammaldags stil. Passar såväl på julgran som annat ställe


  

Dom har såna här lådor med små figurer som ser jätterörande ut...  . Jag tror att det är julgranspynt men jag själv skulle nog ha dom stående kvar i lådan och ställa den på ett ställe där dom syns, man blir glad av deras roliga uppsyn  


  

Ett led med lucior

  

Kul korg för äpplen och annat. Det ser ut som björkbark


  

Såna här stickade tomtar finns det några olika sorter av

  

    


  Burklyktor med säckväv. Sånt här material hade dom i tomtesäckarna förr. Härligt med lite grov känsla


  

Betonggrisar för äpplen mm 

 

Svante Thuresson & Annelie Rydé

 



#Julsaker

Av Malin wiper - 22 november 2013 09:00

  

     

Nu har min man och jag testat det kolhydratfria Proteinbrödet. Det ser kompakt ut men är väldigt lättätet och godare än jag trodde. Man känner av frön och nötter när man tuggar men dom fastnar inte i tänderna. Vi kommer nog att fortsätta köpa detta nu när vi skall sköta oss än om vi också kommer att variera och äta hårt bröd.  


  

Vi tog en kopp kaffe och delade brödet i två trekanter för att smaka. Skivorna är så stora så för oss räckte det med en halv skiva   


  

Brödet heter Proteinbröd och kommer från  "va´ gott". Det är inte många skivor i förpackningen och det är rätt dyrt men jag äter hellre mindre och bra. 

 

Klicka här för ett recept på annat kolhydratfritt bröd att baka själv

 

  

 

  I morse var jag tillbaka till vårdcentralen för att ta ett blodprov till kommande lungröntgen. Jag var där tidigt men det var rätt mycket folk i farten. Hon som tog provet var skicklig så det kändes ingenting. Trist att man inte får ge blod längre för jag har en lite ovanlig blodgrupp och har aldrig haft blodbrist. Bäst före datumet har gått ut...   Nu skall jag diska och förbereda mat till lunchen. Känner mig lite bättre i dag och febern har gått ner. Fast det går så upp och ner. 

 

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards